אכן עלול להיות יותר קשה למכור, אבל בהנחה שהחזקנו את המכונה 3-5 שנים והפסדנו עליה 1000 שקלים יותר ממה שהיינו מפסידים על מכונת HX מקבילה, זה יוצא 20 ש"ח בחישוב חודשי. כשרק על הפולים מוציאים לפחות 100 ש"ח לחודש, לא בטוח שזה צריך להיות שיקול מכריע ביחס לצרכים אחרים.
לגבי ה Purisktika, מהבירור האחרון שעשיתי עם קפה vero (היבואן) היא אמורה להגיע באמצע ינואר ולעלות 5000 ש"ח. זאת אכן אופציה מעניינת אבל כרגע אני נוטה לא לחכות לה בגלל הסיבות הבאות:
1. למכונה הזאת יש היסטוריה ארוכה של עיכובים, ולא בטוח אם ינואר יהיה אכן ינואר (שאלתי בשתי חנויות שונות שהם מפיצים מורשים של קפה vero על המכונה, ולא היה להם שום צפי)
2. יש מעט מאוד נסיון בשוק עם המכונה וזה קצת לקנות חתול בשק
3. ההבדל מול הקלסיקה במחיר לא מספיק משמעותי ונראה לי שהקלסיקה עדיפה
4. לוותר לגמרי על יכולת ההקצפה זה מאוד מגביל (מקציף בבית יכול לשמש גם את מי שלא מכין קפוצ'ינו מהמכונה. לדוגמא לשוקו לילד, קפוצ'ינו לאורח מזדמן או כהשלמה למי שרוצה קפה בלחיצת כפתור מהנספרסו ולקבל חלב מוקרם מהמכונה)
מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
לא הייתי קונה מכונה שרק יצאה לשוק, גם לביאנקה היו בעיות בסדרות הראשונות, שטופלו בשלב מאוחר יותר.
@sight
אם אתה סגור על נטו אספרסו, אתה גם יכול לקנות מנוף לא חשמלי כמו הרובוט ב-1500, ולקבל אספרסו מעולה. הכנה לוקחת גג 5 דקות, וכמובן שאין זמן חימום מעבר לכמה שלוקח למים לרתוח בקומקום.
אני משתמש בו לרוב בטיולי סמי-שטח, ומאוד מרוצה.
@sight
אם אתה סגור על נטו אספרסו, אתה גם יכול לקנות מנוף לא חשמלי כמו הרובוט ב-1500, ולקבל אספרסו מעולה. הכנה לוקחת גג 5 דקות, וכמובן שאין זמן חימום מעבר לכמה שלוקח למים לרתוח בקומקום.
אני משתמש בו לרוב בטיולי סמי-שטח, ומאוד מרוצה.
נערך לאחרונה על ידי Clockwork_Orange ב 25/11/2021 10:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sight (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 75
- הצטרף: נובמבר 2021
- שם מלא: Sight Full
- מיקום: Israel
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
היי @Clockwork_Orangeלא יקרה - אין אישור מלמעלה למנוף.
גם יש דרישה לקנות מכונה שיודעת להקציף, לשימוש שיהיה אי שם בעתיד. תאורתי ככל שיהיה...
גם יש דרישה לקנות מכונה שיודעת להקציף, לשימוש שיהיה אי שם בעתיד. תאורתי ככל שיהיה...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K
- הודעות: 15619
- הצטרף: פברואר 2006
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 269 פעמים
- קיבל תודות: 303 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
לדעתי דרישה עיקרית שצריכה להיות למכונה זה חיבור ישיר למים.
ל MaraX וויקטוריה/אליזבת יש חיבור ישיר למים?
מרגיש שזה הכרחי..
לא הצלחתי למצוא מידע באתר?
ל MaraX וויקטוריה/אליזבת יש חיבור ישיר למים?
מרגיש שזה הכרחי..
לא הצלחתי למצוא מידע באתר?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
לא רואה סיבה לחכות ל-Puristika. יש עוד מכונת E61 סינגל בוילר עם PID באיזור ה-5000 ש"ח (ביבוא אישי) שכדאי לשקול:
Quick Mill Alexia Evo - המכונה שבה אני משתמש. כוללת צינורית הקצפה, אבל זה לא הצד החזק שלה. מעולה משאר הבחינות.
Quick Mill Carola Evo - מכונה קטנה יותר שלא כוללת צינורית הקצפה. הדגם הזה קצת יותר חדש משלי, ויקר בכמה עשרות יורו. לדעתי יהיה יותר קשה למצוא קונים בעתיד למכונה ללא צינורית הקצפה, וזה נכון גם ל-Puristika.
@zovirax - חיבור למים הכרחי אם לקונה הוא הכרחי. אצלי הוא נמוך מאוד ברשימת הדרישות. למען האמת, עד שלא אמצא פתרון של ערבוב אוטומטי של אשלגן ביקרבונט בין מערכת האוסמוזה למכונה, אין לי שום עניין בחיבור ישיר. אני לא מכיר פתרון כזה ולא רואה שום בעיה במיכל מים.
Quick Mill Alexia Evo - המכונה שבה אני משתמש. כוללת צינורית הקצפה, אבל זה לא הצד החזק שלה. מעולה משאר הבחינות.
Quick Mill Carola Evo - מכונה קטנה יותר שלא כוללת צינורית הקצפה. הדגם הזה קצת יותר חדש משלי, ויקר בכמה עשרות יורו. לדעתי יהיה יותר קשה למצוא קונים בעתיד למכונה ללא צינורית הקצפה, וזה נכון גם ל-Puristika.
@zovirax - חיבור למים הכרחי אם לקונה הוא הכרחי. אצלי הוא נמוך מאוד ברשימת הדרישות. למען האמת, עד שלא אמצא פתרון של ערבוב אוטומטי של אשלגן ביקרבונט בין מערכת האוסמוזה למכונה, אין לי שום עניין בחיבור ישיר. אני לא מכיר פתרון כזה ולא רואה שום בעיה במיכל מים.
- sight (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 75
- הצטרף: נובמבר 2021
- שם מלא: Sight Full
- מיקום: Israel
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
לא חושב שיש להם,
לא יודע אם במכונות בסדר גודל של ה-5000 יש את הפיצ'ר הזה, אם יש זה בטח נחשב נדיר? - וכמו ש @boren רשם - יש את עניין ריכוך המים שגם מסבך את הנושא
הדבר היחיד שמטריד אותי ב MARAX (ואולי רלוונטי לכל מכונות הHX) זה שמכמה בדיקות שראיתי , אחרי שהמכונה מתחממת באזור ה-30 דקות, אפשר להכין את הכוס הראשונה, ובערך 4 דקות עד הכוס השניה, אם לא הכנת בזמן הזה , ה HX שוב יתחיל לפעול .. ה overshooting יכנס לפעולה , הטמפרטורה תזנק.. ואז יש עוד רבע שעה בערך עד יצוב חדש
אם יש כאן בעלי MaraX - אשמח לשמוע פידבקים נוספים לגבי back2back ויצוב טמפרטורה.
לא יודע אם במכונות בסדר גודל של ה-5000 יש את הפיצ'ר הזה, אם יש זה בטח נחשב נדיר? - וכמו ש @boren רשם - יש את עניין ריכוך המים שגם מסבך את הנושא
הדבר היחיד שמטריד אותי ב MARAX (ואולי רלוונטי לכל מכונות הHX) זה שמכמה בדיקות שראיתי , אחרי שהמכונה מתחממת באזור ה-30 דקות, אפשר להכין את הכוס הראשונה, ובערך 4 דקות עד הכוס השניה, אם לא הכנת בזמן הזה , ה HX שוב יתחיל לפעול .. ה overshooting יכנס לפעולה , הטמפרטורה תזנק.. ואז יש עוד רבע שעה בערך עד יצוב חדש
אם יש כאן בעלי MaraX - אשמח לשמוע פידבקים נוספים לגבי back2back ויצוב טמפרטורה.
- sight (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 75
- הצטרף: נובמבר 2021
- שם מלא: Sight Full
- מיקום: Israel
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
א' - לא תמיד צריך,
ב' - זה בדיוק העניין עם ה MARAX שנטען שאין צורך לעשות את זה בגלל הפטנט שיש שלטענתם מונע את זה
ב' - זה בדיוק העניין עם ה MARAX שנטען שאין צורך לעשות את זה בגלל הפטנט שיש שלטענתם מונע את זה
- sight (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 75
- הצטרף: נובמבר 2021
- שם מלא: Sight Full
- מיקום: Israel
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
אגב @noa3010
חזרתי להודעה המקורית שלך- אני לא רואה התעקשות על ראש 61 , מה שאמור להוזיל את האופציות משמעותית...
יש המון מכונות בשוק ושות ללא ראש 61 שיכללו PID, ללא HX. (נראה לי, לליט ויקטוריה היא דוגמה טובה) ויהיו במחירים זולים משמעותית. בין 3-4.
חזרתי להודעה המקורית שלך- אני לא רואה התעקשות על ראש 61 , מה שאמור להוזיל את האופציות משמעותית...
יש המון מכונות בשוק ושות ללא ראש 61 שיכללו PID, ללא HX. (נראה לי, לליט ויקטוריה היא דוגמה טובה) ויהיו במחירים זולים משמעותית. בין 3-4.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
לא תמיד צריך, אבל זו דרך "ליישר קו" ולדעת שלא משנה כמה זמן המכונה עמדה תקבל תמיד את אותה תוצאה.25/11/2021 11:30sight כתב: ↑ א' - לא תמיד צריך,
ב' - זה בדיוק העניין עם ה MARAX שנטען שאין צורך לעשות את זה בגלל הפטנט שיש שלטענתם מונע את זה...
ה-MaraX אכן אמורה לפטור את המשתמש מהצורך הזה (במצב של העדפת טמפרטורת חליטה), אבל יהיה מעניין לבדוק אם באמת הטמפרטורה של שני שוטים עוקבים תהיה זהה גם אם לא עושים קולינג פלאש והמכונה עמדה זמן ממושך.
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
אין להן חיבור ישיר למים, אבל את המכונה שהזכרתי קודם ניתן לחבר ישירות.25/11/2021 11:13zovirax כתב: ↑ לדעתי דרישה עיקרית שצריכה להיות למכונה זה חיבור ישיר למים.
ל MaraX וויקטוריה/אליזבת יש חיבור ישיר למים?
מרגיש שזה הכרחי..
לא הצלחתי למצוא מידע באתר?...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K
- הודעות: 15619
- הצטרף: פברואר 2006
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 269 פעמים
- קיבל תודות: 303 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
מה הכוונה שלך ?25/11/2021 11:19boren כתב: ↑ לא רואה סיבה לחכות ל-Puristika. יש עוד מכונת E61 סינגל בוילר עם PID באיזור ה-5000 ש"ח (ביבוא אישי) שכדאי לשקול:
Quick Mill Alexia Evo - המכונה שבה אני משתמש. כוללת צינורית הקצפה, אבל זה לא הצד החזק שלה. מעולה משאר הבחינות.
Quick Mill Carola Evo - מכונה קטנה יותר שלא כוללת צינורית הקצפה. הדגם הזה קצת יותר חדש משלי, ויקר בכמה עשרות יורו. לדעתי יהיה יותר קשה למצוא קונים בעתיד למכונה ללא צינורית הקצפה, וזה נכון גם ל-Puristika.
@zovirax - חיבור למים הכרחי אם לקונה הוא הכרחי. אצלי הוא נמוך מאוד ברשימת הדרישות. למען האמת, עד שלא אמצא פתרון של ערבוב אוטומטי של אשלגן ביקרבונט בין מערכת האוסמוזה למכונה, אין לי שום עניין בחיבור ישיר. אני לא מכיר פתרון כזה ולא רואה שום בעיה במיכל מים....
איזה מים אתה משתמש?
יש את הDVA הזה עם פילטר קוקוס שאמור לרכך את המים
חוסך התעסקות של מילוי מכל, וגם מים לא יושבים במיכל כל היום - ישר מהברז
אני משתמש היום בפילטר בריטה
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
אבל אז אתה מוותר על היכולת לשים פלואו קונטרול או מודד חום בראש. בנוסף נראה לי שרוב המכונות האלו יפלו על עיצוב שפחות מדבר אלי (מכונה שניראת כמו ארגז מתכת)25/11/2021 11:45sight כתב: ↑ אגב @noa3010
חזרתי להודעה המקורית שלך- אני לא רואה התעקשות על ראש 61 , מה שאמור להוזיל את האופציות משמעותית...
יש המון מכונות בשוק ושות ללא ראש 61 שיכללו PID, ללא HX. (נראה לי, לליט ויקטוריה היא דוגמה טובה) ויהיו במחירים זולים משמעותית. בין 3-4....
- sight (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 75
- הצטרף: נובמבר 2021
- שם מלא: Sight Full
- מיקום: Israel
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
היי @detailer
אני חושב שפספסתי את ההודעה המקורית שלך עליה,
אני חושב שזה באמת עניין של נקודת השקפה... המטרה היא לקבל תוצאה 100.. אבל כמו בכל דבר.. 80\20 - להגיע ל-80 אחוז הרבה יותר קל מאשר ל-20 הנותרים.
אני אומר את זה, כי בהינתן שקנית מכונה E61,ומטחנה נורמלית - אני חושב שיהיה יותר קל להגיע ל80 - אולי אפילו פלוס פלוס.
יכול להיות שאפשר לוותר על זה אם יש מכונה מומלצת ומוכרת אחרת (אבל עדיין עם ראש סטנדרטי) ומחיר שמצדיק את הויתור הזה, לא ?
אני חושב שפספסתי את ההודעה המקורית שלך עליה,
אני חושב שזה באמת עניין של נקודת השקפה... המטרה היא לקבל תוצאה 100.. אבל כמו בכל דבר.. 80\20 - להגיע ל-80 אחוז הרבה יותר קל מאשר ל-20 הנותרים.
אני אומר את זה, כי בהינתן שקנית מכונה E61,ומטחנה נורמלית - אני חושב שיהיה יותר קל להגיע ל80 - אולי אפילו פלוס פלוס.
יכול להיות שאפשר לוותר על זה אם יש מכונה מומלצת ומוכרת אחרת (אבל עדיין עם ראש סטנדרטי) ומחיר שמצדיק את הויתור הזה, לא ?
- sight (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 75
- הצטרף: נובמבר 2021
- שם מלא: Sight Full
- מיקום: Israel
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: מכונת אספרסו, E61 ו-PID ?
@noa3010
אני לא הייתי מתייחס ל flow control/61 thermometer כמשהו שמצדיק את העוד 3000 במחיר. (טוב, תלוי למי),
עצם המבנה והשיטה של הראש ב61 היא מה שנותנת את השדרוג בקפה עצמו...
אני בטוח שהחברים פה יוכלו למצוא מכונות שהן לא עם ראש 61 , נגיד הבאזרה למינהן ועדיין נראות מעולה.
אני לא הייתי מתייחס ל flow control/61 thermometer כמשהו שמצדיק את העוד 3000 במחיר. (טוב, תלוי למי),
עצם המבנה והשיטה של הראש ב61 היא מה שנותנת את השדרוג בקפה עצמו...
אני בטוח שהחברים פה יוכלו למצוא מכונות שהן לא עם ראש 61 , נגיד הבאזרה למינהן ועדיין נראות מעולה.