מכונה אמיתית למשרד
הצלחתי לשכנע את ההייטק לשים מכונה אמיתית, במקביל ל-bean to cup. יש תקציב ראוי מאוד למכונה ומטחנה (10 פלוס מינוס). הדברים שחשוב:
1. קפה טעים.
2. אמינות - הדבר הזה יוציא עשרים פלוס כוסות קפה ביום.
3. שירות - שיהיה עם מי לדבר כשלא עובד.
4. פשטות יחסית - לא מנוף, לא סינגל דוסינג, לא decent espresso עם גרפים של פרופיל לחץ (לא בדיפולט, לפחות). לא כל מי שישתמש במכונה הזו הוא מומחה לקפה.
4.1 - אם אפשר מטחנה שיחסית לא מלכלכת, עדיף.
אשמח להמלצות
1. קפה טעים.
4. פשטות יחסית - לא מנוף, לא סינגל דוסינג, לא decent espresso עם גרפים של פרופיל לחץ (לא בדיפולט, לפחות). לא כל מי שישתמש במכונה הזו הוא מומחה לקפה.
אשמח להמלצות
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אם אתה מעדיף להזמין מהארץ, ויכול לדחוק את התקציב ל-12, אני חושב שאתה יכול לקנות synchronika/profitec 700 ומטחנת specialita, נראה לי אמורות לעמוד בכיף בעומס משרדי.
אם אתה מוכן להזמין מחו"ל, יש מצב שהשילוב הזה נכנס בתקציב שלך.
בהנחה ואכן מדובר בנפח גבוה, לא הייתי מסתכל בכלל על מכונות שהן לא דוד כפול וללא משאבה רוטורית.
אם אתה מוכן להזמין מחו"ל, יש מצב שהשילוב הזה נכנס בתקציב שלך.
בהנחה ואכן מדובר בנפח גבוה, לא הייתי מסתכל בכלל על מכונות שהן לא דוד כפול וללא משאבה רוטורית.
מצטער לקלקל אבל לדעתי זאת טעות.
ראשית התקציב לא מספיק
שנית אני לא מכיר מכונת קפה ביתית שתסתפק בפולים ישנים ותוציא קפה איכותי ומי במשרד ידאג לפולים טריים ואני מתכוון טריים באמת ולא סיפורים
מכונה כזו דורשת ידעה בהפעלה ותחזוקה, מספיק שאת פיית ההקצפה לא ינקו ותקבל גועל נפש בחלב הבא.
תהיה חייב לחבר למים וביוב אחרת תמיד תגיע למכונה בלי מים, או עם אבל רק במגש הריקון.
בקיצור...אני חושב שזאת טעות
ראשית התקציב לא מספיק
שנית אני לא מכיר מכונת קפה ביתית שתסתפק בפולים ישנים ותוציא קפה איכותי ומי במשרד ידאג לפולים טריים ואני מתכוון טריים באמת ולא סיפורים
מכונה כזו דורשת ידעה בהפעלה ותחזוקה, מספיק שאת פיית ההקצפה לא ינקו ותקבל גועל נפש בחלב הבא.
תהיה חייב לחבר למים וביוב אחרת תמיד תגיע למכונה בלי מים, או עם אבל רק במגש הריקון.
בקיצור...אני חושב שזאת טעות
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
כמישהו שעובד במשרד שבו יש מכונה "אמיתית" עם שני ראשים ומטחנה ראויה אני יכול להגיד שכל הבעיות בהודעה מעלי די קלות לפתרון, מלבד נושא טריות הפולים. ההופר הענקי והנטייה של אנשים למלא בו יותר מדי פולים בהחלט יוצרים בעיה שלא הצלחנו להתגבר עליה לגמרי. עדיין כיף להשתמש במכונה כזו בהשוואה לאוטומטית שהייתה אצלנו קודם, ועדיין התוצאה טובה (הרבה) יותר, אבל טריות הפולים היא בהחלט בעיה. אולי במשרד עם עובדים יותר ממושמעים ועם מטחנה עם הופר קטן יותר יהיה קל יותר לפתור אותה.
לגבי התקציב, לדעתי הוא נמוך מדי לציוד חדש ראוי. עדיף לחפש ספק שיוכל להציב במשרד מכונה ומטחנה שהם יותר heavy duty ממה שמוכרים חדש בתקציב הזה, גם אם מדובר בציוד שכבר היה בשימוש במשרד אחר. ספציפית הייתי מתעקש על מכונה שתומכת במנות ווליומטריות. שהרי אף אחד במשרד לא יתחיל להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לקבל עקביות, ורוב האנשים (ובמיוחד אלה שאינם פריקים של קפה) לא מסוגלים להגיע לתוצאה עקבית לפי העין. עוד דבר שעוזר במשרד זה מכונה עם שני ראשים. לא בהכרח כדי לאפשר לשני אנשים להכין קפה במקביל (למרות שגם זה קורה), אלא יותר כדי שגם הידית הבודדת וגם הכפולה יהיו תמיד חמות ומוכנות לשימוש. ידית קרה היא מתכון בטוח לאספרסו גרוע.
לגבי המטחנה, חובה לדעתי אחת שכוללת טיימר דיגיטלי בדיוק של עשירית שניה ועם כפתורים נפרדים למנה בודדת ולכפולה. בדיוק מאותה סיבה של עקביות. בשום פנים ואופן לא ללכת על מטחנה עם מחלק מנות. המטחנות האלה צריכות להיות מושלכות לפח הזבל של ההיסטוריה והסיבה היחידה שהן עדיין קיימות לדעתי היא קיבעון מחשבתי.
אם כן הולכים על ציוד חדש, אז ציוד שלדעתי יתאים מאוד יהיה Expobar Rosetta Mini שני ראשים (כ-12 אלף ש"ח) + מטחנה Eureka Mignon XL (כ-3000 ש"ח). לאלה צריך להוסיף כמובן חיבור ישיר למים (דרך מרכך מים) ולניקוז. מה עוד? סטנד טימפור, דוחסן, מפזר/מיישר (אין לנו במשרד, וזה מורגש), נוק-בוקס, קנקני הקצפה בגדלים שונים. פשרה על כל אחד מאלה תיצור חוסר עקביות וקשיים מיותרים בתפעול.
לגבי התקציב, לדעתי הוא נמוך מדי לציוד חדש ראוי. עדיף לחפש ספק שיוכל להציב במשרד מכונה ומטחנה שהם יותר heavy duty ממה שמוכרים חדש בתקציב הזה, גם אם מדובר בציוד שכבר היה בשימוש במשרד אחר. ספציפית הייתי מתעקש על מכונה שתומכת במנות ווליומטריות. שהרי אף אחד במשרד לא יתחיל להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לקבל עקביות, ורוב האנשים (ובמיוחד אלה שאינם פריקים של קפה) לא מסוגלים להגיע לתוצאה עקבית לפי העין. עוד דבר שעוזר במשרד זה מכונה עם שני ראשים. לא בהכרח כדי לאפשר לשני אנשים להכין קפה במקביל (למרות שגם זה קורה), אלא יותר כדי שגם הידית הבודדת וגם הכפולה יהיו תמיד חמות ומוכנות לשימוש. ידית קרה היא מתכון בטוח לאספרסו גרוע.
לגבי המטחנה, חובה לדעתי אחת שכוללת טיימר דיגיטלי בדיוק של עשירית שניה ועם כפתורים נפרדים למנה בודדת ולכפולה. בדיוק מאותה סיבה של עקביות. בשום פנים ואופן לא ללכת על מטחנה עם מחלק מנות. המטחנות האלה צריכות להיות מושלכות לפח הזבל של ההיסטוריה והסיבה היחידה שהן עדיין קיימות לדעתי היא קיבעון מחשבתי.
אם כן הולכים על ציוד חדש, אז ציוד שלדעתי יתאים מאוד יהיה Expobar Rosetta Mini שני ראשים (כ-12 אלף ש"ח) + מטחנה Eureka Mignon XL (כ-3000 ש"ח). לאלה צריך להוסיף כמובן חיבור ישיר למים (דרך מרכך מים) ולניקוז. מה עוד? סטנד טימפור, דוחסן, מפזר/מיישר (אין לנו במשרד, וזה מורגש), נוק-בוקס, קנקני הקצפה בגדלים שונים. פשרה על כל אחד מאלה תיצור חוסר עקביות וקשיים מיותרים בתפעול.
מכיר את הבדיחה על תאורטי ומעשי ?26/10/2021 4:23boren כתב: כמישהו שעובד במשרד שבו יש מכונה "אמיתית" עם שני ראשים ומטחנה ראויה אני יכול להגיד שכל הבעיות בהודעה מעלי די קלות לפתרון, מלבד נושא טריות הפולים. ההופר הענקי והנטייה של אנשים למלא בו יותר מדי פולים בהחלט יוצרים בעיה שלא הצלחנו להתגבר עליה לגמרי. עדיין כיף להשתמש במכונה כזו בהשוואה לאוטומטית שהייתה אצלנו קודם, ועדיין התוצאה טובה (הרבה) יותר, אבל טריות הפולים היא בהחלט בעיה. אולי במשרד עם עובדים יותר ממושמעים ועם מטחנה עם הופר קטן יותר יהיה קל יותר לפתור אותה.
אם כן הולכים על ציוד חדש, אז ציוד שלדעתי יתאים מאוד יהיה Expobar Rosetta Mini שני ראשים (כ-12 אלף ש"ח) + מטחנה Eureka Mignon XL (כ-3000 ש"ח). לאלה צריך להוסיף כמובן חיבור ישיר למים (דרך מרכך מים) ולניקוז. מה עוד? סטנד טימפור, דוחסן, מפזר/מיישר (אין לנו במשרד, וזה מורגש), נוק-בוקס, קנקני הקצפה בגדלים שונים. פשרה על כל אחד מאלה תיצור חוסר עקביות וקשיים מיותרים בתפעול....
תאורטי קל לפתרון בדיוק כמו שאספר לך תאורטית איך מכינים מנת קפוצינו טעימה ועקבית.
מעשית ?? שנינו יודעים כמה זמן אנרגיה כסף שאלות בפורום אנשים משקיעים עד שמגיעים לתוצאה.
אבל אם מתעקשים אז רשימת הקניות כפולה מהמחיר שהבחור כתב וגם אז 3 אנשים יהנו מקפה איכותי השאר יתגעגו למכונה אוטומטית.
אין מה לעשות, בתאוריה קל להוציא שוט טוב כמו שנראה קל לקפוץ דרופ של 1 מטר באופני הרים ביוטיוב
ושלא יובן שאני אוהב מכונות אוטומטיות. ההפך
אז מה כן ? הנסיון שלי - LA MARZOCCO GS3 AV, למה ? חיבור מים ביוב, קפסטי תעשייתי, כל כוס יוצאת טוב לא משנה מה עושים בדרך, מודד כמות וולמטרי מובנה, טיימר על WIFI מובנה, תחזיק הרבה שנים. אבל במחיר הזה אפשר לקנות מכונה של בית קפה עם כמה ראשים שחסרונה הוא בגודלה ובצריכת החשמל שלה. אם זה לא בעייתי אז לך על מכונת בית קפה שאיננה ראש E61 .
ובצרוף של מטחנה עם שני טיימרים אחת לבודד אחד לכפול.
פולי קפה ???
- boren
-
- חבר מביא חבר

באופן מעשי לגמרי רוב העובדים אצלנו מקבלים תוצאה הרבה יותר טובה ממה שקיבלו עם המכונה האוטומטית. ברור שאם הפולים היו שמורים טוב יותר ועם עוד התמקצעות הם יכלו להגיע לרמה של בית קפה טיפוסי, אבל זו לא המטרה.26/10/2021 9:48kobbi כתב: מכיר את הבדיחה על תאורטי ומעשי ?
תאורטי קל לפתרון בדיוק כמו שאספר לך תאורטית איך מכינים מנת קפוצינו טעימה ועקבית.
מעשית ?? שנינו יודעים כמה זמן אנרגיה כסף שאלות בפורום אנשים משקיעים עד שמגיעים לתוצאה....
יש אצלנו גם מכונה אוטומטית בקומה אחרת, אבל כמעט אף אחד לא משתמש בה. אנשים באופן מובהק מעדיפים את המכונה הידנית. כמובן שזה דרש הדרכה, אבל אני ועוד קולגה דואגים לזה שכל מי שרוצה מקבל עזרה.אבל אם מתעקשים אז רשימת הקניות כפולה מהמחיר שהבחור כתב וגם אז 3 אנשים יהנו מקפה איכותי השאר יתגעגו למכונה אוטומטית....
הרוב שותים קפוצ'ינו, אז אין הרבה צורך בשוט מושלם. מה שיש זה שוטים סבירים שמתחילים בד"כ בזנב עכבר (וממשיכים בצורה יותר או פחות טובה, בהתאם למיומנות של המפעיל). התוצאה בפועל כמעט תמיד טובה יותר מזו שמקבלים מכונות אוטומטיות (גם במראה וגם בטעם). כמובן שגם אין מה להשוות את ההקצפה של מכונה אמיתית מול הפטנטים של מכונה אוטומטית.אין מה לעשות, בתאוריה קל להוציא שוט טוב כמו שנראה קל לקפוץ דרופ של 1 מטר באופני הרים ביוטיוב...
אני לא רואה סיבה להגדיל את התקציב עד ל-GS3. פותח הדיון צריך להוסיף בסה"כ כ-5000 ש"ח לתקציב כדי לקבל קיט נהדר שייעשה את העבודה ושיהיה קל יחסית ללמד את העובדים להשתמש בו (מנות ווליומטריות וטיימר במטחנה הם הכרח). אם ספק הקפה שלו מחזיק בציוד יד שניה אז ייתכן שלא ייצטרך לשלם בכלל, אבל אז זה נועל אותו לספק מסויים ולפולים שלו. לדעתי עדיף להוסיף כמה אלפי שקלים, לקנות ציוד ראוי, ואז להזמין פולים ממי שרוצים ומתי שרוצים.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

עדיף בהחלט. בהתחשב בצריכה בסביבה משרדית, ההוצאה השוטפת מהר מאוד תגרום למחיר המכונה להיראות זניח, אז כדאי שיהיה להם כוח מיקוח מול הספק.26/10/2021 10:36boren כתב: עדיף להוסיף כמה אלפי שקלים, לקנות ציוד ראוי, ואז להזמין פולים ממי שרוצים ומתי שרוצים....
ברכות! בהחלט הישג יפה. גם אנחנו שמנו אצלנו במשרד מכונה מקצועית ומטחנה וזה עובד מעולה! לא צריך להיות גאון גדול בשביל ללמוד להכין קפה טוב יותר מנספרסו במכונה מקצועית כשהיא מכוונת.24/10/2021 12:32כדרלעומר כתב: הצלחתי לשכנע את ההייטק לשים מכונה אמיתית, במקביל ל-bean to cup. יש תקציב ראוי מאוד למכונה ומטחנה (10 פלוס מינוס). הדברים שחשוב:
1. קפה טעים.
אשמח להמלצות...
אנשים מתרגלים לזה מאוד מהר ובוא נשים דברים על השולחן בסופו של יום אתה עובד במשרד הייטק אנשים אמורים להיות שם אינטילגנטים לפחות כמו ילדון לפני צבא שעובד כבריסטה בארומה אז אני מניח שהם יסתדרו וילמדו.
אנחנו קנינו למשרד Bezzera B2016 ראש אחד. המכונה הזאת מפלצת עם גוף חימום ענק והספק מרשים בנוסף המכונה היא ווליומטרית ככה שזה מאוד מקל על עובדי המשרד. מטחנה קנינו Mazzer Mini electronic type A תקנה בנוסף משפך מאלי אקספרס שישב על הידית כשאנשים טוחנים וככה יהיה הרבה פחות לכלוך.
שניהם ביחד יכנסו לתקציב אני מאמין. אין מעמ זה לעסק..
לגבי שירות זה כבר בעיה בכל הארץ היבואנים אינם מעוניינים לתת שירות כלכך ומעדיפים שתביא אליהם את המכונה. זאת מכונה גדולה מאוד אין אופציה שאתה מביא אליהם את המכונה אז רצוי שיהיה לך טלפון של טכנאי זמין שעושה ביקורי בית.
מהניסיון שלנו הדברים שעשו את עקומת הלמידה הכי נוחה שיש זה
מטחנה מכוונת עם טיימר. העובד בא לוחץ על כפתור מקבל בדיוק את כמות הקפה שהמכונה מכויילת אליו.
מכונת קפה ווליומטרית כמות מים קבועה שיוצאת מהמכונה. העובד לוחץ על כפתור במכונה שמוציא תמיד את אותה כמות מים שתואמת את כמות הקפה בידית.
לגמרי הקצפות אתה תמיד יכול לקנות מקציב אינדוקציה בצד עד שאנשים יצברו מספיק ביטחון ולהחתחיל להקציף בעצמם
חשוב מאוד! מערכת אוסמוזה יעודית למכונה או לפחות עם הספק גבוה (יש מערכות שאפשר להזמין מאלי אקפסרס שבאות עם משאבות גם).
קפה אנחנו מזמינים כל חודש מNEGRO גלעד הוא אלוף!.
מקווה שעניתי לך על הכל. תרגיש חופשי לשאול עוד.
מהניסיון שלנו זה צעד מעולה!
לכל הסקרנים, אז החששות לגבי היכולת של אנשים להתמודד עם מכונה רצינית הועלו גם פה, והחלטתי לבדוק את זה על ידי הבאה של מכונה ומטחנה יחסית פשוטות (אוסקר 2), עם כל הציוד, ומיקומם בקומה נפרדת. מדובר בהצלחה מסחררת. היתה עקומת לימוד גם לגבי איכות קפה וגם לגבי נקיון ותחזוקה, ומדי פעם יש טיפה בלגן, אבל התוצאות מוצלחות מאוד, גם כשהפולים לא הכי טריים - יותר טוב מה-bean to cup שיש בשאר הקומות. זה מה שעודד אותנו להתקדם לשלב הבא (וגם המכונה המקורית מתקשה להתמודד עם העומס).
מה דעתכם על ה-Vivaldi S1? על פניו היא עונה על כל הדרישות - רובוסטית, ווליומטרית, וכו׳. הדבר היחיד שמבעס אותי בה זה הראש הלא סטנדרטי. כרגע עוד על הפרק - הסינכרוניקה, ואולי גם ה-Linea Mini (אני יודע שזו חריגה מהתקציב, אבל יש בי משהו שמדגדג להגשים חלום על חשבון העבודה).
מה דעתכם על ה-Vivaldi S1? על פניו היא עונה על כל הדרישות - רובוסטית, ווליומטרית, וכו׳. הדבר היחיד שמבעס אותי בה זה הראש הלא סטנדרטי. כרגע עוד על הפרק - הסינכרוניקה, ואולי גם ה-Linea Mini (אני יודע שזו חריגה מהתקציב, אבל יש בי משהו שמדגדג להגשים חלום על חשבון העבודה).
- boren
-
- חבר מביא חבר

@כדרלעומר - איך אתה מתכוון לפתור את הנושא של שוט יחיד מול בודד עם המכונות האלה? אצלנו בעבודה חלק שותים כפול וחלק שותים בודד, ואני ממש לא חושב שמישהו מהם היה טורח לחמם ידית שעמדה בצד כמו שצריך לפני השימוש. אם הידית לא מחוברת, יישתמשו בה כשהיא קרה (והתוצאות בהתאם).
- boren
-
- חבר מביא חבר

מבצע באמיגו שיחסוך לך את ההתלבטות (או ייסבך אותך עוד יותר):
https://www.coffeeman.co.il/pl_product~901397~83~0.htm
שני ראשים ווליומטרית ב-11K
עריכה: אני רואה שאמיגו כותבים שהמחיר ללא מע"מ. לדעתי זה מנוגד לחוק, אבל אם כן, אפשר למצוא אותה ב-11.5K במקומות אחרים. למשל כאן:
https://adarcoffee.co.il/product/expoba ... ta-mini-2/
https://www.coffeeman.co.il/pl_product~901397~83~0.htm
שני ראשים ווליומטרית ב-11K
עריכה: אני רואה שאמיגו כותבים שהמחיר ללא מע"מ. לדעתי זה מנוגד לחוק, אבל אם כן, אפשר למצוא אותה ב-11.5K במקומות אחרים. למשל כאן:
https://adarcoffee.co.il/product/expoba ... ta-mini-2/
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

שווה אולי לבדוק גם בקפה רות, אני חושב שהם אמורים להיות יבואנים רשמיים שלהם, ומיחידי הסגולה בארץ שמקבלים ביקורות טובות בכל הנוגע לאיכות השירות.