הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

קופץ ונהנה בכיף
16
39%
לומד את התהליך בשביל להגיע מוכן, ואז קופץ
25
61%

סך הכול הצבעות: 41

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #301 

04/10/2021 13:51  
istarmini כתב:
לענין הסנטר של כן או לא או אולי אני גם חושב שהסנטר מוסיף לחוויה הקולנועית אצלי בבית, נכון שהוא לוקאלי אבל? בלעדיו זה נשמע אחרת ולטעמי פחות טוב , יש לו איזו שהיא עוצמה ומיקוד בסאונד, שאני אוהב, במיוחד שגם הגדרתי לו EQ לטווח תדרים ספציפי, שמכסה את הקול האנושי (גברי/נשי).

בשבת צפיתי בבונד באיימקס ראשון וישבתי שורה 9 , בדיוק מול אמצע המסך.

לי ב 80% מהזמן הדיאלוג נשמע כמגיע מתחתית המסך .
...

מה הכוונה EQ לטווח תדרים ספציפי?

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #302 

04/10/2021 14:14  
RanMoyal כתב:
04/10/2021 13:51  
istarmini כתב:
לענין הסנטר של כן או לא או אולי אני גם חושב שהסנטר מוסיף לחוויה הקולנועית אצלי בבית, נכון שהוא לוקאלי אבל? בלעדיו זה נשמע אחרת ולטעמי פחות טוב , יש לו איזו שהיא עוצמה ומיקוד בסאונד, שאני אוהב, במיוחד שגם הגדרתי לו EQ לטווח תדרים ספציפי, שמכסה את הקול האנושי (גברי/נשי).

בשבת צפיתי בבונד באיימקס ראשון וישבתי שורה 9 , בדיוק מול אמצע המסך.

לי ב 80% מהזמן הדיאלוג נשמע כמגיע מתחתית המסך .
...

רן
...
בדקתי בגוגל מה טווח התדרים של הקול האנושי (שלנו ושלהן חחחחח) הגדרתי אותו ונתתי לו בוסט, ממה שזכור לי
של 2-3db.
במיוחד ,בדיבור של קול גברי, לאוזני זה עושה וואהו.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #303 

יואב לא הבנתי, אתה עובד עם סנטר?
....

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #304 

04/10/2021 14:29  
yarino כתב:
...

זה חדש לך ?😳
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #305 

04/10/2021 14:21  
istarmini כתב:
04/10/2021 14:14  
RanMoyal כתב:

רן
...
בדקתי בגוגל מה טווח התדרים של הקול האנושי (שלנו ושלהן חחחחח) הגדרתי אותו ונתתי לו בוסט, ממה שזכור לי
של 2-3db.
במיוחד ,בדיבור של קול גברי, לאוזני זה עושה וואהו.
...
הבנתי.

עשיתי בזמנו דוקטורט על Vocals. דיבור גברי ובכלל Vocals, זה טווח מאוד רחב.
אולפני הקלטה משחקים עם התדרים האלה להקפיץ החוצה דיבור, או למתן אותו, העניין הוא, שיש להם עוד משחקים המאפשרים להם לשלוט בעניין הזה באופן אבסולוטי, קרי רק ב Vocals.

בווסט בתדרים הללו, ישפיע על כל האינפורמציה שנכנסת בתדרים הללו ולא רק על דיאלוגים, כאן מתחילה הבעיה.

ככל ובפרקטיקה זה עושה לך סוג של וואוו, אז בסופו של יום זה מה שחשוב...:)

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #306 

לשמחתי אני לא אולפן הקלטות הגברתי טווח תדרים נשמע לי פגז, מבחינתי, הכל דבש.
עכשיו, אילו לא היה לי סנטר היה לי יותר קשה לבצע את זה ,כי כמו שכתבת, סביר להניח שהיה משפיע גם על המיידע שמגיע לקידמיים, באותו טווח תדרים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #307 

04/10/2021 14:52  
istarmini כתב:
לשמחתי אני לא אולפן הקלטות הגברתי טווח תדרים נשמע לי פגז, מבחינתי, הכל דבש.
עכשיו, אילו לא היה לי סנטר היה לי יותר קשה לבצע את זה ,כי כמו שכתבת, סביר להניח שהיה משפיע גם על המיידע שמגיע לקידמיים, באותו טווח תדרים.
...
אין בעיה לעשות את מה שעשית גם עם פאנטום סנטר, כי אותו טווח תדרים שביקשת לתת לו בווסט, יוגבר עכשיו בקדמים, ברגע שהם צריכים לנגן Vocals.
העובדה שזה ישפיע גם על אינפורמציה אחרת, שאמורה להיות מנוגנת בקדמיים, נכונה באותה מידה גם על הסנטר.

...יש המוןןן אינפורמציה בסנטר, זה לא מתחיל ונגמר ב Vocals, אם היה רק Vocals בסנטר אפשר היה רק לתת לו בווסט וגמרנו.

למען האמת, הבווסט שאתה מתאר יעבוד טוב יותר עם פאנטום סנטר, כי למעשה, בווסט כאמור בסנטר, ישנה את האיזון מבחינת עוצמות בין שלושת הרמקולים, בווסט כאמור בפאנטום סנטר לא ישנה את האיזון, כי אין עם מי להתאזן.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #308 

04/10/2021 0:54  
avihuli כתב:
@RanMoyal
לא יודע אם יש לך את הממשק הזה גם ככה אצלך, חחח... :P
...
אכן נראה מיושן הממשק של ה ST2.
הממשק של האלטיטיוד שונה ונראה משמעותית טוב יותר, שלא לדבר על העובדה כי הוא עובר בימים אלו מתיחת פנים רצינית שתוצג ברבע הראשון של 2022.

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #309 

לא מסכים
בקידמיים יש אינפורמציה נוספת באותו טווח תדרים והיא לא קשורה דווקא לדיבור ולכן גם הם יוגברו, בדיוק כמו בסנטר.

ברגע שיש סנטר אז ״הבעיה״ אומנם קיימת אבל על כמות מיידע קטנה יותר.

בכל מקרה, כמו שכתבת, ברגע שנשמע לי וואהו זה מה שחשוב.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #310 

04/10/2021 15:19  
istarmini כתב:
לא מסכים
בקידמיים יש אינפורמציה נוספת באותו טווח תדרים והיא לא קשורה דווקא לדיבור ולכן גם הם יוגברו, בדיוק כמו בסנטר.

ברגע שיש סנטר אז ״הבעיה״ אומנם קיימת אבל על כמות מיידע קטנה יותר.

בכל מקרה, כמו שכתבת, ברגע שנשמע לי וואהו זה מה שחשוב.
...
מסכים איתך לגמרי.
בסופו של יום, עם כל הכבוד לתיאוריות, המטרה היא להנות.

רן

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #311 

04/10/2021 13:50  
RanMoyal כתב:
אתה חוזר וטוען שאתה לא שייך לשום מחנה, אבל חוזר וטוען לפגמים בשיטת הפאנטום סנטר ולעובדה שאתה חושב שהחוויה "לא שלמה"...זה לא ממש מעיד על אדישות כלשהי בין המחנות..

בכל אופן, הערתי את מה שהערתי כי אני חושב שדיי מיצינו את הנושא, אבל היות והעלית 3 נקודות חדשות, אני אתייחס אליהן:

1. התחביב הוא קולנוע ביתי, המטרה של התחביב, בין השאר, זה להעביר, ככל האפשר, את החוויה של הקולנוע הביתה.

העובדה שמדובר בחללים אחרים ואלקטרוניקה אחרת, לא מעלה ולא מורידה, מעבר לעובדה הברורה שקיימות מגבלות ו/או אילוצים שנוצרים כתוצאה מהאמור, הדיון הנוגע לסנטר הוא לא אחד מהם.

חלק מהחוויה של הסאונד הקולנוע, זו העובדה שקיימת אילוזיה מאוד חזקה, לפיה הדיאלוג בוקע מפיות השחקנים, לא משנה היכן מצוי השחקן על המסך, בין אם זה למטה, או בין אם זה מצד ימין למעלה.
זה נובע כמובן ממערך של רמקולים המצוי מאחורי המסך האקוסטי.

סנטר, שהוא בעצם רמקול בודד, לא יכול לדמות את אותה אילוזיה, אם אתה חושב שהסנטר שלך מסוגל לדמות את זה, אז סבבה.
תמונת סאונד המורכבת משני רמקולים, קרי פאנטום סנטר, יכולה ליצור את זה בקלות.

2. הנקודה השנייה קשורה לצורך לדעתך להיות "פסל", אחרת מאבדים את האמצע במצב פאנטום.

זה כמובן לא בהכרח נכון, רחוק מאוד מכך וקשור לאיכות הרמקולים שיש ברשות המאזין, לאופן הפיזור שלהם והמרחק שלהם מהמאזין.
אצלי לדוגמא, אין שום בעיה לזוז ממצב של "פסל" ועדיין לקבל פאנטום סנטר מאוד מאוד חזק.

3. אם אתה חושב שאין אפשרות לשמוע הבדלים טונאלים בין יצרן א' (רמקולים קדמיים) ליצרן ב' (רמקול סנטר) אז המחלוקת בנינו עמוקה ממה שחשבתי.

שים בבקשה את ההתחלה של Gravity (דוגמא אחת מיני רבות) ותקשיב לקול של ג'ורג' קלוני שהוא משוחח עם חדר הבקרה והאסטרונאוטים לידו, הקול שלו עובר מלמעלה, למטה, ימינה, שמאלה, אחורה, קדימה...

..קל לזהות במצב הזה הבדלים טונאלים. מאוד קל.

רן
...
הבהרה קטנה לגבי ה"מחנאות" , כוונתי היתה שאני לא אגיד לך שאתה או אחרים טועים עם בחירה בפאנטום, או אתעקש שרק סנטר זו השיטה הנכונה באופן גורף, כי אני מבין שיש יתרונות וחסרונות ל 2 השיטות, טעם אישי, וכו' . כרגע ההעדפה אישית שלי היא עם סנטר, וכמו שאמרתי אני ממש לא פוסל לגמרי שינוי בעתיד אם אשתכנע אחרת.

טונאליות - הסכמתי, עלול להיות הבדל. אבל כדי שלמשל ב Gravity הקול יהיה דומה ויעבור בטונאליות מושלמת ( מזיכרוני הוא עובר בכל הרמקולים בכמה סיבובים, נכון? ), צריך להשתמש ברמקולים זהים בכל החדר, כולל סראונדים ואטמוס. לא ככ ישים.
כמה אפקטים כאלה יש ובכמה סרטים? לדעתי לא הרבה כדי לשבור את הראש על זה.

אני אצטט מה שכתבת:
חלק מהחוויה של הסאונד הקולנוע, זו העובדה שקיימת אילוזיה מאוד חזקה, לפיה הדיאלוג בוקע מפיות השחקנים, לא משנה היכן מצוי השחקן על המסך, בין אם זה למטה, או בין אם זה מצד ימין למעלה.

תוכל להסביר מה הכוונה? באיזה מצב אני לא אבחין שהדיאלוג מגיע מהפה של השחקן ?

LeeJunFan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #312 

04/10/2021 13:50  
RanMoyal כתב:
1. התחביב הוא קולנוע ביתי, המטרה של התחביב, בין השאר, זה להעביר, ככל האפשר, את החוויה של הקולנוע הביתה.

העובדה שמדובר בחללים אחרים ואלקטרוניקה אחרת, לא מעלה ולא מורידה, מעבר לעובדה הברורה שקיימות מגבלות ו/או אילוצים שנוצרים כתוצאה מהאמור, הדיון הנוגע לסנטר הוא לא אחד מהם.

סנטר, שהוא בעצם רמקול בודד, לא יכול לדמות את אותה אילוזיה, אם אתה חושב שהסנטר שלך מסוגל לדמות את זה, אז סבבה.
תמונת סאונד המורכבת משני רמקולים, קרי פאנטום סנטר, יכולה ליצור את זה בקלות.
...
רוצה לתת התייחסות קלה לחלק הזה של בית vs קולנוע...
יש לי בבית מערכת די פשוטה (5.1 עם רסיבר כניסה של ימאהה ורמקולי מדבקה של peerless) והסלון שלי רחוק מלהיות אופטימלי מבחינה אקוסטית, ועם זאת אני נהנה מהסאונד בבית הרבה יותר ממה שאני נהנה ממנו בקולנוע. חברים שלי גם באותו ראש (גם אלה שקצת יותר אודיופילים וגם אלה שפחות).
עכשיו ברור לי שזה נורא תלוי קולנוע, ושבכללי איכות הקולנוע בארץ היא ירודה (לא בהכרח מבחינה טכנולוגית, אלא יותר מבחינה שלא ממש אכפת להם מכיול איכותי במרבית המקומות), אבל בכללי אני כבר לא חושב שאולם קולנוע צריך להיות הרפרנס, וחד משמעית אפשר להשיג תוצאה יותר טובה בבית (עם או בלי רמקול סנטר).

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 242
שם מלא: ildonaldo trumpo
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #313 

איכות הדיאלוג בקולנוע ביתי היא נושא מורכב הרבה יותר מסתם כוון EQ. הבעיה העיקרית היא שאלפני הסרטים מתעקשים על MIX מתואם לאולם קולנוע ולא סלון ביתי. הבעיה העיקרית של כל מערכת קולנוע ביתית היא Speech Intelligibility. יש המון מחקרים בנושא, ואני לא מדבר על איזה חובב שמשחק בעוצמת הסנטר או ה EQ. ב 90% מחדרי הקולנוע הביתי הצופים יתלוננו על קושי בהבנת הדיאלוג תחת סצנות עם אפקטי רקע. הפתרונות שיש ברסיברים כמו DYNAMIC VOLUME ו EQ לא ממש עוזרים.

לעלות את עוצמת הסנטר אמנם נותנת תחושה שהבעיה נפתרה אבל זה גורם לחוסר איזון ספקטראלי כי אם הסנטר מוגדר כ SMALL, שינוי ב LEVEL שלו לא משפיע על תחום התדרים הנמוך של הסנטר שנשלח לסאב, אלא אם כן מדובר בפרוססור מתקדם, כמו ה TRINNOV שיודע לפצות את ניהול הבאסים על כל שינוי בעוצמה מעבר לכיול האוטומטי שנעשה.

כיום עם מסכים מאד גדולים, המחקר מתמקד בדרכים לייצר סנטר "שקוף" שלא יסתיר את המסך, או כמה סנטרים לכיסוי כל שטח התמונה. מניח שבעתיד נראה טכנולוגיות מסכים שמסוגלים גם להפיק סאונד או להחזיר קול המוקרן למסך מאחור, מה שכבר לא יצריך שימוש ברמקול סנטר.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #314 

04/10/2021 14:36  
istarmini כתב:
04/10/2021 14:29  
yarino כתב:
...

זה חדש לך ?😳
...
בעבר אמרת שאתה ללא.
....

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7413
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #315 

הוא לא אמר שאין לו הוא פשוט ביטל אותו ורצה לראות איך שומעים רק אם הקדמיים
Sony 1040
Monitor mass

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #316 

אני יודע שיש לו.
....

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #317 

ildonaldo

אתה לא חובב אודיו, אתה טרול חובב קריאה.

אכלת לנו את הראש עם המדידות של אמיר ועם העתק הדבק שלך מפורום כזה לפורם אחר.
....

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #318 

04/10/2021 17:08  
yarino כתב:
04/10/2021 14:36  
istarmini כתב:

זה חדש לך ?😳
...
בעבר אמרת שאתה ללא.
...
מעולם לא אמרתי, כי מעולם לא ויתרתי עליו , הזעתי קשות כדי לסחוב אותו מניופאן בזמנו חחחחח ואני אוהב את מה שיוצא ממנו.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #319 

04/10/2021 17:36  
istarmini כתב:
04/10/2021 17:08  
yarino כתב:

בעבר אמרת שאתה ללא.
...
מעולם לא אמרתי, כי מעולם לא ויתרתי עליו , הזעתי קשות כדי לסחוב אותו מניופאן בזמנו חחחחח ואני אוהב את מה שיוצא ממנו.
...
(Y)
....

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #320 

אחידות בבמה הקדמית יותר חשובה לא רק מבחינה סטטיסטית (רוב הסאונד מגיע מקדימה), אלא גם כי אפילו עם רמקולים זהים לגמרי ממוקמים מושלם ככה שהם נשמעים זהה כשאתה פונה אליהם, עדיין האוזן שלך מהווה מעין "פילטר" שגורם לסאונד שמגיע מכיוונים אחרים להישמע שונה. אחרת לא היית יודע בכלל שזה סאונד שמגיע מאחורה. ומכיוון שמראש אין סיכוי שתשמע את זה זהה, אם הרמקול לא לגמרי זהה זה לא נורא. וזה שאנחנו שומעים פחות טוב מה שמגיע מאחור גורם לחוסר אחידות להיות עוד פחות נורא.

לעומת זאת, חוסר אחידות מקדימה הרבה יותר בולט (בהשוואה לאחורה).

כמובן שלסנטר יש רשימה ארוכה של יתרונות כמו שיש לו חסרונות, ובגלל זה זה ויכוח שלא ייגמר מעולם. בסוף כל אחד צריך לעשות את החשבון שלו מה יותר חשוב לו ולהחליט. אצלי אין לא מקום ולא תקציב לסנטר, אז ההחלטה קלה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”