יש לי אולד ותיקה ששלושת שנות האחריות שלה נגמרו מזמן ואין לה שום צריבה וכל שנה אני אומר אם תתקלקל זו הזדמנות לקנות משהו חדש אבל כלום לא קורה והיא נמצאת בסלון וכל הזמן דלוקה. מה שכן בלילה רואים אתה הרבה יותר טוב מאשר ביום אבל זו כנראה תכונה ידועה.27/07/2021 10:10רועי51 כתב: אני מגיע מהצד של ההדיוטות שלא מבינים יותר מדי ולכן מגרד את הפדחת בתמיהה, מה פתאום אנשים קונים אולדים, כשהם יקרים יותר וחשופים לרעות החולות הללו של צריבות, כשלמעט נטפליקס ואולי עוד משהו, כמעט כל השידורים מעוטרים בלוגו בוהק עד שאתה מוצא את עצמך מתפלל שהמשחק/חדשות/ערוצי נשיונל גיאוגרפיק ודיסקברי למיניהם, יגמרו כבר לרתק את הצפי כך שאפשר יהיה לבדוק אם השאירו עקבות ולעבור סוף סוף למשהו עם לוגו קצת רגוע יותר. וזה כשאיכות הקיולדים למשל לסוגיהם לא נופלת משמעותית, אם בכלל, אבל שם לא מחליפים פנלים שנצרבו, פשוט כי זה לא קורה, הם גם זולים יותר כידוע. ואת כל זה אני כותב כמי שיש לו גם וגם, הצפיה בקיולד הרבה יותר נינוחה ורגועה....
איכות תמונה ירודה אחרי החלפת פנל
- mrraz111
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
-
sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 813
חפש ביוטיוב שקופית אדומה, זה בדכ מדגיש אם יש משהו29/07/2021 1:25mrraz111 כתב:יש לי אולד ותיקה ששלושת שנות האחריות שלה נגמרו מזמן ואין לה שום צריבה וכל שנה אני אומר אם תתקלקל זו הזדמנות לקנות משהו חדש אבל כלום לא קורה והיא נמצאת בסלון וכל הזמן דלוקה. מה שכן בלילה רואים אתה הרבה יותר טוב מאשר ביום אבל זו כנראה תכונה ידועה.27/07/2021 10:10רועי51 כתב: אני מגיע מהצד של ההדיוטות שלא מבינים יותר מדי ולכן מגרד את הפדחת בתמיהה, מה פתאום אנשים קונים אולדים, כשהם יקרים יותר וחשופים לרעות החולות הללו של צריבות, כשלמעט נטפליקס ואולי עוד משהו, כמעט כל השידורים מעוטרים בלוגו בוהק עד שאתה מוצא את עצמך מתפלל שהמשחק/חדשות/ערוצי נשיונל גיאוגרפיק ודיסקברי למיניהם, יגמרו כבר לרתק את הצפי כך שאפשר יהיה לבדוק אם השאירו עקבות ולעבור סוף סוף למשהו עם לוגו קצת רגוע יותר. וזה כשאיכות הקיולדים למשל לסוגיהם לא נופלת משמעותית, אם בכלל, אבל שם לא מחליפים פנלים שנצרבו, פשוט כי זה לא קורה, הם גם זולים יותר כידוע. ואת כל זה אני כותב כמי שיש לו גם וגם, הצפיה בקיולד הרבה יותר נינוחה ורגועה.......
- mrraz111
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
מראש אמרתי לעצמי שאני לא מתכוון לחפש שום פגם במסך שאני לא רואה וזה נכון לכל המסכים שלי כולל המחשב29/07/2021 11:03sagico כתב:חפש ביוטיוב שקופית אדומה, זה בדכ מדגיש אם יש משהו29/07/2021 1:25mrraz111 כתב:
יש לי אולד ותיקה ששלושת שנות האחריות שלה נגמרו מזמן ואין לה שום צריבה וכל שנה אני אומר אם תתקלקל זו הזדמנות לקנות משהו חדש אבל כלום לא קורה והיא נמצאת בסלון וכל הזמן דלוקה. מה שכן בלילה רואים אתה הרבה יותר טוב מאשר ביום אבל זו כנראה תכונה ידועה.......
## עדכון ## לא עמדתי בפיתוי ובדקתי, לא ראיתי משהו מיוחד.
-
sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

לאחר שחודשיים מאז החלפת הפנל אני מתוסכל מהתמונה, אני מבין שהפנל שהוחלף לי הינו פנל של סדרה a הנמוכה יותר.
ושעכשיו הטלויזיה כבר לא 120 הרץ אלא 60 הרץ.
בעצם מבלי לומר ״שנמכו״ לי את הטלויזיה.
לא תקין לא סביר וגם לא חוקי.
לא תקין לא סביר וגם לא חוקי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8265
באסה, איפה נציג של ח.י.?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
כפי שכבר כתבתי כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 9#p3189309
בלי לחבר מקור שיודע להוציא אות 120HZ לכניסת HDMI בטלוויזיה, כל הבדיקות האלה חסרות משמעות.
מערכת ההפעלה פועלת בקצב ריענון של 60HZ, אין לזה קשר לקצב הריענון הטבעי של הפאנל.
בלי לחבר מקור שיודע להוציא אות 120HZ לכניסת HDMI בטלוויזיה, כל הבדיקות האלה חסרות משמעות.
מערכת ההפעלה פועלת בקצב ריענון של 60HZ, אין לזה קשר לקצב הריענון הטבעי של הפאנל.
- ambar
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
תבדוק עם קונסולה חדשה שיודעת להוציא 120hz
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@ambar
ממליץ להיזהר עם ההמלצות. אתה לא יודע איך עניין הקונסולות עובד בדיוק.
אני לא בטוח שהן יוציאו 120HZ תמיד, יכול להיות שזה יהיה זמין רק בזמן משחק.
כפי שכבר אמרתי, הכי טוב זה לחבר מחשב ואז לבדוק.
ועוד משהו שכבר אמרתי, סבירות נמוכה ביותר שיכולים להחליף לך פאנל של 120 הרץ לפאנל של 60 הרץ מבלי להחליף את שאר האלקטרוניקה שיש במסך. במצב כזה כבר היו מחליפים לו את כל הטלוויזיה.
ח.י. מזמינה מ-LG פאנלים חלופיים לדגמים ספציפיים, וזה מה שהם מתקינים ללקוחות. אולי הפאנל המחליף לא תקין, אני לא יודע, אבל אני בטוח שלא מדובר בפאנל של "סדרה A".
ועוד משהו שכבר אמרתי, סבירות נמוכה ביותר שיכולים להחליף לך פאנל של 120 הרץ לפאנל של 60 הרץ מבלי להחליף את שאר האלקטרוניקה שיש במסך. במצב כזה כבר היו מחליפים לו את כל הטלוויזיה.
ח.י. מזמינה מ-LG פאנלים חלופיים לדגמים ספציפיים, וזה מה שהם מתקינים ללקוחות. אולי הפאנל המחליף לא תקין, אני לא יודע, אבל אני בטוח שלא מדובר בפאנל של "סדרה A".
- ambar
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
לפחות באקס בוקס במסך הגדרות של המסך יש בדיקה שהאקס מבצע מול המסך לראות מה היכולות שלו, ניתן לדעת בקלות האם המסך תומך 120hz25/08/2021 23:23TheCoolest כתב: @ambar
ח.י. מזמינה מ-LG פאנלים חלופיים לדגמים ספציפיים, וזה מה שהם מתקינים ללקוחות. אולי הפאנל המחליף לא תקין, אני לא יודע, אבל אני בטוח שלא מדובר בפאנל של "סדרה A"....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

זה נכון, אבל זה לא בהכרח אומר שהוא תמיד עובד במצב הזה. (אולי כן, אני לא בטוח).
בכל אופן, סביר להניח שאם הייתה לו אפשרות לבדוק עם קונסולה חדשה אז הוא היה בודק.
בכל אופן, סביר להניח שאם הייתה לו אפשרות לבדוק עם קונסולה חדשה אז הוא היה בודק.
- gildmor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
שאלת תם...25/08/2021 0:03sagico כתב: לאחר שחודשיים מאז החלפת הפנל אני מתוסכל מהתמונה, אני מבין שהפנל שהוחלף לי הינו פנל של סדרה a הנמוכה יותר.
לא תקין לא סביר וגם לא חוקי....
למה מאיכות התמונה הסקת שזה בהכרח מהירות הרענון של הפאנל? אולי סתם פאנל דפוק. האם הצלחת לזהות היבהוב באמצעות צילום עם חשיפה ארוכה?
עקרונית אם האלקטרוניקה נשארה אותו דבר, היא תדווח חיצונית (נניח לאקסבוקס) כפי שהציעו שהיא תומכת 120, קשה לדעת אם הם משתמשים באותם כרטיסים לדגמי 120\60 ואז הכרטיס מזהה את הפאנל ויודע להתאים את עצמו ואם לא אז לכאורה הוא ינסה בכל מקרה לרפרש בקצב 120.
ובלי קשר משהו אחר שלא ברור לי, אם טלויזיה\פאנל תומכת ב-120 זה בכלל לא קשור למקור, הרי אם אצפה במקור של 60 עדיין אני מצפה שהטלויזיה עצמה תרענן את התמונה בקצב של 120 כך שלא יהיה את ההיבהוב הקל שהיה במסכיי ה-60 של פעם. הטלויזיה שלי למשל תומכת 120 בפאנל אבל לא תומכת במקור של 120 (KS8500) ובכל זאת לא מרגיש הבהוב או חוסר בהירות בשום מקור.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

על איזה הבהוב אתה מדבר בכלל?
- gildmor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
היה זכור לי שמישהו הזכיר שבחשיפה ארוכה אפשר להבחין בהבדל בין קצב רענון 60 ל-120 במסך, אני לא הצלחתי....
בדקתי גם במצב הילוך איטי מהמצלמה בטלפון וראו ריצודים בכל המקורות מהטלויזה עצמה, כולל NETFLIX המובנה ומהשילד לא. אחר כך בדקתי מה השילד מכוון והוא מכוון לרענון של 60. זה פשוט מסונכרן עם הקצב של המצלמה שהוא 120/240 ואני מניח ששאר המקורות מהטלויזיה כנראה 50 ולכן נראים מרצדים.
כשהפעלתי מנגנון החלקת תמונה שלכאורה אמור לעשות שימוש ב-120 (לפי RTINGS) רואים מן צל אלכסוני רחב שעובר על פני המסך באיטיות מדי פעם.
בצפיה ללא מצלמה ההבדל היחיד שהרגשתי בין הוא רק שהתמונה דווקא כהה יותר במצב החלקת תמונה, לא בדקתי עם תוכן שנע במהירות ולא מצאתי כמובן דרך לאשר שאכן זה מרענן בקצב 120 במוד הזה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

יש ב-RTINGS סרטון (עם הסברים) שבעזרתו אפשר לבדוק אם המסך יודע לטפל כמו שצריך ב-24P.
בשביל שליטה מלאה דרוש מחשב שבו ניתן לקבוע חד משמעית את קצב הריענון ואז לבדוק תוצאות.
בשביל שליטה מלאה דרוש מחשב שבו ניתן לקבוע חד משמעית את קצב הריענון ואז לבדוק תוצאות.
- תלתל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 706
לפי הכתבה שעופר העלה כאן לפני יומיים, הפנל בכל הדגמים (למעט האיבו?) הוא אותו אחד ומה שמבדיל ביכולות הפאנלים זה המעבד.
הוא אף מציין שיש אחוז מסויים של פאנלים שפשוט נגרסים או מושמדים.
לך תדע...
הייתי מבקש בדיקה מחודשת של התקנת הפאנל או שיקחו למעבדה לבדיקה.
ליאור
הוא אף מציין שיש אחוז מסויים של פאנלים שפשוט נגרסים או מושמדים.
לך תדע...
הייתי מבקש בדיקה מחודשת של התקנת הפאנל או שיקחו למעבדה לבדיקה.
ליאור
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

אני לא שולל מצב שיש באמת בעיה באיכות התמונה לאחר החלפת הפאנל.
יכול להיות שהפאנל החדש באמת לא תקין או שאולי ההתקנה לא בוצעה כמו שצריך ולכן יש בעיות.
הפאנל בסדרה A שונה. שים לב לביקורת של RTINGS, שם ניתן לראות שיש לא מעט הבדלים.
הגבולות של הפאנל רחבים יותר
רמת הארה נמוכה יותר, במיוחד ב-HDR - למרות שהאלקטרוניקה יכולה להשפיע על זה יותר מהפאנל עצמו.
זווית הצפיה שונה (טובה יותר ב-A1), ההנחה שלי היא שההבדל הוא עקב ציפוי שונה.
ציפוי פחות טוב נגד השתקפויות.
יכול להיות שהפאנל החדש באמת לא תקין או שאולי ההתקנה לא בוצעה כמו שצריך ולכן יש בעיות.
הפאנל בסדרה A שונה. שים לב לביקורת של RTINGS, שם ניתן לראות שיש לא מעט הבדלים.
הגבולות של הפאנל רחבים יותר
רמת הארה נמוכה יותר, במיוחד ב-HDR - למרות שהאלקטרוניקה יכולה להשפיע על זה יותר מהפאנל עצמו.
זווית הצפיה שונה (טובה יותר ב-A1), ההנחה שלי היא שההבדל הוא עקב ציפוי שונה.
ציפוי פחות טוב נגד השתקפויות.
-
sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

סדרה b לא מיוצרת יותר היום, ולכן נראה לי שהחלפת פנל ללקוח עם סדרה b יעשה לסדרה a וכן גם עם התאמה באלקטרוניקה
קשה מאד להתמודד עם הטענה ״אני לא רואה טוב״ כשאין בעיה ספציפית מובחנת.
אבל רק מי שמכיר את התמונה באולד יבחין ההבדל ניכר.
אבל רק מי שמכיר את התמונה באולד יבחין ההבדל ניכר.
- tamir89
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
מה הכוונה שסדרה B1 לא מיוצרת יותר..?30/08/2021 11:06sagico כתב: סדרה b לא מיוצרת יותר היום, ולכן נראה לי שהחלפת פנל ללקוח עם סדרה b יעשה לסדרה a וכן גם עם התאמה באלקטרוניקה
אבל רק מי שמכיר את התמונה באולד יבחין ההבדל ניכר....
זו סדרה שנמכרת גם בארץ וגם באירופה למיטב הבנתי, וזאת לצד סדרה A.
- ice2k
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 962
ערוך:
מן הסתם זה לא נכון, חבל שאנשים יקבלו מידע מוטעה. B1 ו A1 זה לא אותו הדבר, שניהם מיוצרים ושניהם דגמים שונים.
SAGICO: מאיפה הבאת את המידע שB1 לא מיוצר?
מן הסתם זה לא נכון, חבל שאנשים יקבלו מידע מוטעה. B1 ו A1 זה לא אותו הדבר, שניהם מיוצרים ושניהם דגמים שונים.
SAGICO: מאיפה הבאת את המידע שB1 לא מיוצר?
נערך לאחרונה על ידי ice2k ב 13/09/2021 23:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
-
sagico
-
- חבר פעיל במיוחד

הכוונה הייתה שלא נמכרה בשנה האחרונה עד עכשיו. נמכרה סדרה c לצד a30/08/2021 17:04tamir89 כתב:מה הכוונה שסדרה B1 לא מיוצרת יותר..?30/08/2021 11:06sagico כתב: סדרה b לא מיוצרת יותר היום, ולכן נראה לי שהחלפת פנל ללקוח עם סדרה b יעשה לסדרה a וכן גם עם התאמה באלקטרוניקה
אבל רק מי שמכיר את התמונה באולד יבחין ההבדל ניכר....
זו סדרה שנמכרת גם בארץ וגם באירופה למיטב הבנתי, וזאת לצד סדרה A....