בשמחה!
אז ככה - קודם כל היא קומפקטית ואני מאד אוהב את העיצוב, קלות השימוש (מסך המגע) ובכלל... אבל זה אולי פרמטר קצת פחות קריטי

מבחינת הקפה -
לעומת הנספרסו שהייתה לפני כן - בכלל אין מה להשוות.. איכות הקפה שנטחן במקום והגמישות בהכנת המשקאות השונים עולה לאין שיעור.
מבחינת עלויות שוטפות - אני לא חושב שיהיה הבדל גדול..אם בכלל..(ואולי אפילו יעלה מעט יותר בשילוב האביזרים וחומרי הניקוי וכו'..) כי אמנם פולים זולים פר גרם מקפסולה - אך הצריכה גדולה בהרבה..גם לכוס (בין 6-10גרם)..וגם כמות הקפה ששותים (כי זה טעים

) מה גם שהשתמשנו לפני כן בקפסולות חלופיות (של עלית) ולכן ההפרש בעלות זניח (וממילא זו לא הייתה הסיבה לשדרוג..).
מה שכן, הדגם הזה ספציפית, אמנם קומפקטי ותופס מעט מקום יחסית על השיש - אבל לבית עם 4 בוגרים ששותים קפה פעם-פעמיים ליום + אורח מזדמן (שמזדמנים קצת יותר מאז שהיא הגיעה

) - הגודל קצת גבולי.. כל יום צריך לפחות פעם למלא מיכל מים ולרוקן קפה משומש..מצטברים לא מעט נוזלים במגש השאריות - מפעולת החליטה עצמה וכו' - למרות שיש קבוע כוס לנוזלי השטיפה וטפטוף מתחת לפיה...
אחת לשבוע לפחות חייבים - פשוט חייבים להוציא ולנקות את מנגנון החליטה ומגש השאריות הקבוע שמתחתיו - פספסתי בשלוש ימים וממש היו שם כבר רימות...
ואני לא יודע איך נתמודד לאורך זמן עם שגרת התחזוקה המוקפדת (כרגע לפחות) ועד כמה המכונה תחזיק בזה מעמד... היא נראית בנויה היטב סה"כ..אבל לא בהכרח מאד רובסטית או שנותנת תחושה שתחזיק שנים בלי יותר מידי התעסקות (כמו הנספרסו פיקסיז שהייתה לנו לפני כן).
אז בגדול, בדיעבד, הייתי הולך אולי, אם כבר גאג'יה, על דגם מעט גדול יותר (יש לgaggia את משפחת ה Cadorna שעולה בערך אותו הדבר אבל טיפה גדולה יותר מכל הבחינות).
בנוסף - פיית הקיטור להקצפת חלב עושה עבודה מצוינת וההקצפה ממש מעולה וקרמית - אבל זה לגמרי לא מתאים לשימוש כולם - אצלי לפחות, רק אני מתעסק עם זה ורק כשיש זמן (לרוב לא..בבקרים למשל). יש מצב שמנגנון פשוט יותר כמו פיות ההקצפה במכונות הזולות (יש לי בעבודה -ופשוט "דוחפים אותה לכוס עם קצת חלב לפני שמוזגים את הקפה)- היה מתאים לאחוז גדול יותר של ה"לקוחות"... גם בתוצאה מעט פחות איכותית של ההקצפה. אולי אפילו מקציף עם מיכל מובנה שכזה (למרות ששם יש בעיות אחרות).
לגבי ה 1zpresso JX PRO שרכשתי (הגיעה תוך 3 ימים ) - המטחנה הידנית כייפית מאד לשימוש ומשדרגת פלאים את איכות האספרסו - אני משתמש איתה לקפה קצת יותר "גורמה" (יש לי קולקציה מ"נגרו" במקפיא - ומידי פעם מוציא לקופסאת וואקום קטנה למקרר מספר מנות) אז זה מאפשר לי גמישות ובחירה ממגוון רחב יותר של פולים בלי צורך להמתין שהמיכל המובנה יתרוקן - אבל למרות הפשטות והמהירות היחסית - זו עדיין "התעסקות" שלא מתאימה לכל אחד בכל רגע... אני אישית מאד מאד נהנה מכך כשיש לי זמן... כולל לנקות את השיש ואבקת הקפה שאין מה לעשות - תמיד מתפזר קצת מסביב בשלב כזה או אחר (שוב..לא ברוב הבקרים

)
לסיכום - אני סה"כ מאד מרוצה מהרכישה ואין ספק ששדרוג משמעותי באיכות לעומת קפסולות..+ המטחנה הידנית זה בכלל כיף למי שמעונין בנגיעה ב"גורמה"...
אבל - בדיעבד - כנראה שהייתי רוכש אחת המכונות הזולות בהרבה שיש כרגע בשוק של דלונגי (כמו שציינתי בהודעה המקורית - שבמבצע עם זיכוי ממכונת הנספרסו שלי) - כי מבחינת המנגנון והיתרונות שרלוונטיים לי - הן נותנות פחות או יותר אותה תוצאה (אפילו יותר רמות טחינה במטחנה המובנית ויותר דרגות של כמות קפה לכוס + סל גדול יותר) - מלבד אולי מקציף הקיטור - אבל הוא לא שווה, לטעמי, תוספת של בערך 1000שח במחיר.
לבית "קטן" יותר - של שני משתמשים קבועים פחות או יותר וצריכה קצת יותר מתונה מאצלי - היא לגמרי אחלא מכונה לדעתי ומתאימה בול!
מקווה שעזרתי למישהו ואשמח לענות על שאלות נוספות!
גל