פטיפון SHERWOOD -PM-9805

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #21 

1. אפשר להשיג מחט מקורית ל-shure m95ed אצל אדר, רח' החשמונאים 105. בפעם האחרונה שקניתי היא עלתה בסביבות 170-180 שקל. יש לו גם תחליפים (המותאמים לדגם הזה כמובן - בשום אופן אל תשים מחט לא מתאימה) שמחירם חצי מזה. מה עדיף?
אני סבור שזה ראש טוב ולכן מעדיף לקנות מקורית של shure, לא ניסיתי תחליפית ולכן אין לי מושג מה ההבדל בביצועים - אם בכלל. החלטה שלך. אצלי המחט לא "הולכת" מהר כי זה לא הראש היחיד, אז העדפתי להשקיע יותר במקורית.
2. מגעים מחומצנים לא בהכרח מעידים על ראש גמור, יכול להיות גם שאין להם כל השפעה על הצליל. אם בסה"כ הראש שמור היטב, לא נראה לי שזו בעיה.
3. עקרונית את ראש ה-shure מתקינים בדיוק כפי שהותקן הטכניקס. ייתכן שהשור מעט נמוך יותר, אבל בפטיפון שלך במילא אי אפשר לשנות את גובה הזרוע וזה לא כזה מהותי. לא מדובר על ראש יוצא דופן במידותיו או משקלו, כך שהוא יתאים גם כן. נדמה לי שבפטיפון הזה המרחק בין קצה המחט לנקודה שבה ה-headshell מתחבר לזרוע צריך להיות 52 מ"מ, בדוק אם זה כך כרגע.
4. גיל מופלג לא בהכרח אומר שהראש נגמר, ואם הוא מאוחסן כבר 20 שנה אז נראה שהקילומטראז' שלו דווקא לא כ"כ גבוה...
5. לסיכום - אם תרכיב אותו לפי ההוראות לא צפוי נזק לתקליטים, ואל תזלז כ"כ ב"פלסטיק" הזה - זה אמנם לא היי אנד, אבל בסה"כ מדובר בפטיפון שנחשב לא רע בשעתו, ורואים אותו או את הדגמים הדומים לו מאותה תקופה ומאותו יצרן (טכניקס) לעתים די קרובות ב-ebay.

יקי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 369
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #22 

אהלן,

dragon, אלפי תודות על המידע המועיל! נראה לי שאעצור אצל אדר בקרוב.

שוב תודה,
יעקב

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #23 

האם לראש השור שאצלך אין כרגע מחט בכלל?

יקי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 369
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #24 

אהלן,
האמת היא שיש לראש מחט, אבל היא נראית לי מאוד שחוקה במבט. אין לה "שפיץ" אלא כמעט רק מתכת שעליהה נמצא הקצה בד"כ. אבל, אני חושב שאני מבין את כוונתך - כדאי קודם כל להרכיב, לראות שהראש מוציא משהו על תקליט שחוק, ואז לקנות מחט חדשה...

תודה!
יעקב

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”