Samsung 75Q7FN תקלה אחרי 2.5 שנים בלבד
- JoeJoe
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 468
איך ישר הוא הגיע לבעיה בפאנל? יכול להיות גם בעיה בלוח או משהו אחר. בכל מקרה תזמין טכנאי באופן פרטי אולי אפשר להציל את המכשיר.
- Arie10
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2576
יש לפי דעתי משחקים עם "הארכת האחריות".
השבוע בת דודה שלי קיבלה 5 מכשירים של בוש/סימנס.
המתקין (כנראה עובד BSH- בוש/סימנס) ביקש ממנה 6900 ש"ח הרחבת אחריות ל 8 שנים (בחיים שלי לא שמעתי על דבר כזה).
בתוך החבילה הנ"ל היו כלולים פילטרים (מים) ומייצבי מתח וגם כמה טבליות למדיח.
אמרתי לה חד משמעית שלא תעשה זאת...כיון שישנה הרחבת אחריות של 199 ש"ח ל 5 שנים.
הטכנאי לא שמע על זה !!!
לנו היה מקרה זהה עם תנור של בוש לפני כ 4 שנים.
קנינו את הדגם היקר ביותר. בא טכנאי ורצה כ 1500 ש"ח על הרחבת אחריות. הסברתי לו שיש ב 199 ש"ח. הוא לא שמע על זה !!!
למחרת התקשרתי לחברה והוספתי בטלפון 199 ש"ח להרחבה.
על הדרך איימתי עליהם, שאם לא ירעננו את הזכרון של המתקינים- אני אפרסם את התרגיל שלהם בכל אמצעי תקשורת אפשרי !
בקיצור,
ישנן כמה צורות להרחיב אחריות.
מתחילים בגבוהה ביותר וכמובן שלא מזכירים את האופציה הזולה.
השבוע בת דודה שלי קיבלה 5 מכשירים של בוש/סימנס.
המתקין (כנראה עובד BSH- בוש/סימנס) ביקש ממנה 6900 ש"ח הרחבת אחריות ל 8 שנים (בחיים שלי לא שמעתי על דבר כזה).
בתוך החבילה הנ"ל היו כלולים פילטרים (מים) ומייצבי מתח וגם כמה טבליות למדיח.
אמרתי לה חד משמעית שלא תעשה זאת...כיון שישנה הרחבת אחריות של 199 ש"ח ל 5 שנים.
הטכנאי לא שמע על זה !!!
לנו היה מקרה זהה עם תנור של בוש לפני כ 4 שנים.
קנינו את הדגם היקר ביותר. בא טכנאי ורצה כ 1500 ש"ח על הרחבת אחריות. הסברתי לו שיש ב 199 ש"ח. הוא לא שמע על זה !!!
למחרת התקשרתי לחברה והוספתי בטלפון 199 ש"ח להרחבה.
על הדרך איימתי עליהם, שאם לא ירעננו את הזכרון של המתקינים- אני אפרסם את התרגיל שלהם בכל אמצעי תקשורת אפשרי !
בקיצור,
ישנן כמה צורות להרחיב אחריות.
מתחילים בגבוהה ביותר וכמובן שלא מזכירים את האופציה הזולה.
- Arie10
-
- חבר ותיק

תנסה את האיפוס הבא:
TV Reset-
Unplug TV from wall plug for 10 minutes, then press and hold power button on TV for 60 seconds--Plug in turn on--
There is one step you can take here, both as a possible fix, as well as a diagnostic evaluation
1) Unplug the power cord from the TV.
2) Wait at least 1 hour (60+ Minutes)
3) Press and hold the power button (on the set, not the remote) for 60 seconds
4) Keep holding power button while plugging back in, and for another 60 seconds after. When plugging back in, go directly to the wall outlet, bypassing any power strips or surge protectors.
or this---
1. Hold [menu] and [vol-] button on the side of the TV
2. while holding these, press the [power] button on the side of TV (NOT remote)
3. blue light comes ON and stays ON
4. wait 10 seconds then let go of [menu] and [vol-]
5. wait another 30 seconds and some type of picture should appear
TV Reset-
Unplug TV from wall plug for 10 minutes, then press and hold power button on TV for 60 seconds--Plug in turn on--
There is one step you can take here, both as a possible fix, as well as a diagnostic evaluation
1) Unplug the power cord from the TV.
2) Wait at least 1 hour (60+ Minutes)
3) Press and hold the power button (on the set, not the remote) for 60 seconds
4) Keep holding power button while plugging back in, and for another 60 seconds after. When plugging back in, go directly to the wall outlet, bypassing any power strips or surge protectors.
or this---
1. Hold [menu] and [vol-] button on the side of the TV
2. while holding these, press the [power] button on the side of TV (NOT remote)
3. blue light comes ON and stays ON
4. wait 10 seconds then let go of [menu] and [vol-]
5. wait another 30 seconds and some type of picture should appear
-
digest
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 782
אני אצלם אבל זה ממש פשוט: אני מחבר את המתח לOneConnect, ה-Baclight על הפנל נדלק. אחרי כמה שניות ה-LED מתחת לפנל מהבהב מהיר פעמיים והכל נכבה (אני שומע את הממסר בקופסת OneConnect). לאחר כמה שניות הכל חוזר: נדלק הBacklight, הבהוב של ה,LED וכך יהיה עד שאוציה את המתח מהקופה.19/03/2021 13:12b2k כתב: מה זה הפנאל מהבהב עם קוד התקלה?
צלם בבקשה סרטון של ההבהובים ובטוח שנוכל למצוא לך מה התקלה ברשת....
לא מצאתי טבלת הקודים באינטרנט, אף בוודאי שאשמח לדעת אותם.
-
digest
-
- חבר פעיל במיוחד

אני משוכנע שאמירה כזאת צריכה להיות עם הוכחה: כלקוח שאפילו שילם 280 ש״ח על הביקור של טכנאי יש לי זכות לדעת מה לא בסדר בטלוויזיה אשר דורש תיקון של 18000 ש״ח. הם לה יכולים להגיד לי מחיר מופרז ולא ״להצדיק״ אותו, נכון? יכול להיות שתיקון כזה עולה 100,000 ש״ח כי רק המנכ״ל של סמסונג העולמית יכול להביא לי את החלק החדש. אני לא נופל מהמחיר, אני רק מבקש הצדקה והגיון....
כי דבר ראשון שאני מתחיל לחשוב עליו - זה שהם לא אמינים וישירים.
זה בדיוק הקטצ׳ כאן, הצעה של 5000 ש״ח דורשת להגיד על מה אשלם 5000 ש״ח, על איזה חלקים וכמה עבודה והובלה.19/03/2021 21:42Alon_Solo כתב: אם יציעו לך תיקון ב5000₪ עם אחריות של 3 חודשים, אתה עדין תעדיף את זה על פני מסך חדש?...
הם לא רוצים להגיד לי מה לא בסדר, הם רוצים למכור לי את ה95T החדשה.. ברור ש95T ולא פחות, כי רק היא מתאימה למתקן התלייה הדק שלי ויש לה קופסת OneConenct. וזה כבר קרוב ל11000 ש״ח. במילים אחרות: תזרוק את הישנה לפח, תקנה חדשה. למה שאאמין ל״אחריות״ שלהם ל95T?
- Arie10
-
- חבר ותיק

הצעד הראשון שהיתי עושה, זה להוריד את הטלויזיה ולפתוח אותה כדי לראות את סוגי הכרטיסים שבה.
יש שם כ 2-3 כרטיסים.
כל מיני מומחים באינטרנט, ממליצים לנתק את הכרטיסים אחד מהשני (כדי לנתק את השפעתם) ואז לנסות להדליק.
הכרטיס הראשון בשרשרת הוא כרטיס ספק.
במידה וניתקת את כל היציאות ממנו, הדלקת והבעיה לא חוזרת על עצמה- כנראה שכרטיס הספק דפוק.
אם התקלה לא נפתרה, כנראה שזה כרטיס אחר.
כל זה כמובן אם יש לך ידע טכני כדי להתעסק עם זה. ישנם בפנים מתחים גבוהים ואם אתה לא מבין בזה- אל תכנס לזה !!!
בלי שום קשר, היתי קונה את כל הכרטיסים ביחד ומנסה להחליף על מנת לפתור את הבעיה.
ישנם כרטיסים כאלה ב EBAY, חלקם משומשים שפורקו ממכשירים שהמסך שלהם נשבר.
כל הכרטיסים הללו לא יעלו לך עשירית ממה שמנסים להוציא ממך.
יש שם כ 2-3 כרטיסים.
כל מיני מומחים באינטרנט, ממליצים לנתק את הכרטיסים אחד מהשני (כדי לנתק את השפעתם) ואז לנסות להדליק.
הכרטיס הראשון בשרשרת הוא כרטיס ספק.
במידה וניתקת את כל היציאות ממנו, הדלקת והבעיה לא חוזרת על עצמה- כנראה שכרטיס הספק דפוק.
אם התקלה לא נפתרה, כנראה שזה כרטיס אחר.
כל זה כמובן אם יש לך ידע טכני כדי להתעסק עם זה. ישנם בפנים מתחים גבוהים ואם אתה לא מבין בזה- אל תכנס לזה !!!
בלי שום קשר, היתי קונה את כל הכרטיסים ביחד ומנסה להחליף על מנת לפתור את הבעיה.
ישנם כרטיסים כאלה ב EBAY, חלקם משומשים שפורקו ממכשירים שהמסך שלהם נשבר.
כל הכרטיסים הללו לא יעלו לך עשירית ממה שמנסים להוציא ממך.
- Arie10
-
- חבר ותיק

הנה דוגמא לכרטיס ספק של הדגם שלך שמוכר בחור ישראלי !!!
טוען שמדובר על כרטיס חדש שפורק ממכשירים בעלי מסך שבר, בדיוק כמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת.
https://www.ebay.com/itm/Samsung-QE75Q7 ... SwjiZcw2Dc
היתי מתחיל מכאן.
אולי יש לו גם כרטיסים אחרים שיתאימו למכשיר שלך.
טוען שמדובר על כרטיס חדש שפורק ממכשירים בעלי מסך שבר, בדיוק כמו שכתבתי לך בהודעה הקודמת.
https://www.ebay.com/itm/Samsung-QE75Q7 ... SwjiZcw2Dc
היתי מתחיל מכאן.
אולי יש לו גם כרטיסים אחרים שיתאימו למכשיר שלך.
- mdk_25
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4633
יש לך טעות קטנה - מאיפה היה לי לדעת את מחירון/מצב השוק של הרכבים?!18/03/2021 14:59digest כתב: הדוגמה לא טובה, כי ידעת מה הוא בערך המחירון/מצב השוק של הרכב לפני שעשית תיקון ב6000 ש״ח. אצלי הכל הפוך: אני קונה טלוויזיה בין הטובות בכל הפרמטר האפשרי, ובין היקרות עבור צרכן רגיל, ואחרי שנתיים בלבד אני צריך לזרוק אותה לפח?![]()
זה לא אמור לעבוד כך עם מוצרים יקרים!
ובוודאי לא עם החברה כמו סמסונג. אם סיכוי של תקלת הפנל הוא לא אפסי ולתקן/להחליף הפנל עולה פי 2 עלות של טלוויזיה חדשה (כן, נתנו לי ״הצעת תיקון״ בסך 18000 שקל!) אז סמסונג צריכה לתת אחריות של 4 או 5 שנים ספציפית לפנל ,( או בשעות עבודה של הפנל ביחס לממוצע).
חזרה לדוגמה עם רכב, היצרן/היבואן לא יכולים לומר לך 3 שנים לאחר שקנית רכב ב100-200Kש״ח - תזרוק את הרכב, אנחנו לא מתקנים אותו. כנ״ל עם מקררים, מזגנים וכל דבר יקר אחר, אשר כבר מצדיק תביעות, כאב ראש וכו׳....
מה אני איש מכירות של מכוניות משומשות?
וגם הרכב לא שאל אותי מתי למות - מת כשבא לו.
אני אזרום אם הדוגמא שלך. זה כמו שתקנה רכב חדש ב-200 אלף שקל, ותקבל 3 שנים אחריות.
אבל אחרי 3 שנים וחצי פתאום אתה מגלה שהרכב הלך טוטאלוס. לא משנה מה הסיבה - נפל לנהר, מישהו נכנס בו וברח, הוריקן העיף אותו לקנזס... בשורה התחתונה, לא אשמתך. (קצת קשה להשוות כי בטלויזיות יש רכיב בודד שמהווה 90% מהטלויזיה, וברכב לא)
אתה בא לחברת הרכבים ואומר להם: תתקנו לי.
אומרים לך, לא כלכלי. לתקן יעלה יותר מלקנות חדש.
ואז אתה בא ומתרעם: איך יכול להיות שחברת רכבים שמכרה לי קכב יוקרה ב-200 אלף שלך, לא יודעת לתקן את הרכב שלה 3.5 שנים אחרי שהוא עלה על הכביש?
עכשיו תבוא ותגיד בצדק: ברכב זה לא יקרה, כי אני יודע שהרכב הוא יקר, בטוח יהיה לי ביטוח מקיף!
ואתה תהיה צודק.
אבל אתה ידעת שאתה קונה טלויזיה יוקרתית בעשרות אלפי שקלים, ובחרת שלא להרחיב לה את האחריות.
ובחרת גם לא לעשות ביטוח פרטי משלך.
אני מבין את הבאסה, ולגמרי יכול להזדהות.
אני חושב שזה אחד הסיוטים הגדולים של כל בעל טלויזיה שהטלויזיה תתקלקל אחרי שנגמרה האחריות.
במיוחד אם זאת טלויזיה יקרה כל כך.
אני פשוט חושב שבמקרה הזה אין כל כך טען לחפש אשמים.
מוצרי אלקטרוניקה יכולים להתקלק (כמו כל דבר אחר), וככל שהמוצר יותר מודרני - ככה יותר קשה לתקן אותו.
נערך לאחרונה על ידי mdk_25 ב 21/03/2021 17:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- mdk_25
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4633
אגב, כמו שאחרים רשמו לך - אתה לא נשוי לטכנאים של אלקטרוניקס פרו.
אם הם במקום לתקן מעדיפים למכור לך חדש - אין שום בעיה.
לך לטכנאי טלויזיות פרטי - אין לו מה למכור לך, והוא יגיד לך בדיוק כמה עולה לתקן.
אם הם במקום לתקן מעדיפים למכור לך חדש - אין שום בעיה.
לך לטכנאי טלויזיות פרטי - אין לו מה למכור לך, והוא יגיד לך בדיוק כמה עולה לתקן.
-
digest
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה. אולי אזמין טכנאי פרטי (אשמח מאוד על המלצות!).
דיברתי עם מנהלת באלקטרוניקס פרו. לטענתם הם לא חייבים לתקן טלוויזיה אחרי תקופת האחריות. אני חושב שהחוק מגדיר אחרת, אבדוק עם עו״ד.
רק אתם מבינים עד כמה לא בא לי עוד סמסונג...
דיברתי עם מנהלת באלקטרוניקס פרו. לטענתם הם לא חייבים לתקן טלוויזיה אחרי תקופת האחריות. אני חושב שהחוק מגדיר אחרת, אבדוק עם עו״ד.
רק אתם מבינים עד כמה לא בא לי עוד סמסונג...
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
הם חייבים לספק חלקים - לא חייבים לתקן
באיזה מחיר? זה לא מוגדר.
טכנאי פרטי לא יעזור לך, בטח לא אם הלך המסך
אם חיברו את הקונקשיין בוקס שלהם והמסך לא נדלק אז הלך המסך... ואתה סתם מבזבז את הזמן שלך.
תשלים עם המצב ותמשיך הלאה בחיים
אם זה לא לימד אותך לקח אחד או שניים... לא נותר לי אלא להצטער בשבילך.
באיזה מחיר? זה לא מוגדר.
טכנאי פרטי לא יעזור לך, בטח לא אם הלך המסך
אם חיברו את הקונקשיין בוקס שלהם והמסך לא נדלק אז הלך המסך... ואתה סתם מבזבז את הזמן שלך.
תשלים עם המצב ותמשיך הלאה בחיים
אם זה לא לימד אותך לקח אחד או שניים... לא נותר לי אלא להצטער בשבילך.
-
digest
-
- חבר פעיל במיוחד

זה בעצם הדבר שאני רוצה להבין. אם החוק לא מגדיר סדר גודל של המחירים אז החוק לא שווה את הנייר שהוא מודפס עליו (תמיד ייתנו לך הוצעה של 1000000 ש״ח לכל תיקון וזה יהיה ״לפי החוק״). יכול להיות זה המצב, אני רק רציתי לדעת שאין לי שום הגנה מצד זה....
זה יהיה הלקח #134558 שלמדתי...
- Yuvalfrr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
מה הכוונה אם החוק לא מגדיר מחירים הוא לא שווה כלום? אתה רוצה שכל מוצר צריכה יהיה מפוקח בחוק? זה לא מוצר בסיסי כמו כיכר לחם או חמאה, זה חלקים לטלויזיה לא חדשה, שוק חופשי, יכולים לגבות מה שיירצו.
-
digest
-
- חבר פעיל במיוחד

חוק לא צריך להגדיר מחירים, חוק צריך להתייחס ליכולת של צרכן לתקן מוצר יקר שנים ספורת לאחר הקניה. לפי דעתי זה לא מספיק לחייב יבואנים להחזיק חלקי תוך 7 שנים, הוא גם צריך להגביל איכשהו המחיר של חלקי חילוף אלה.22/03/2021 15:41Yuvalfrr כתב: מה הכוונה אם החוק לא מגדיר מחירים הוא לא שווה כלום? אתה רוצה שכל מוצר צריכה יהיה מפוקח בחוק? זה לא מוצר בסיסי כמו כיכר לחם או חמאה, זה חלקים לטלויזיה לא חדשה, שוק חופשי, יכולים לגבות מה שיירצו....
אתה טועה ב״שוק החופשי״. ללקוח אין שום שוק חופשי. אני תלוי במוצר ספציפי של יצרן ספציפי ואפילו דרך ההתקשרות מסוימת עם היבואן. אין כאן מילימטר של חופש!
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4592
זה לא נהוג בשום שוק.
גם אם תרכיב רכב מחלקי החילוף שלו זה יעלה פי 4 ממחירו כרכב שלם.
גם אם תרכיב רכב מחלקי החילוף שלו זה יעלה פי 4 ממחירו כרכב שלם.
- GalZohar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 832
ברכב המצב הרבה יותר טוב אני לא חושב שתחלוק עלי בזה למרות שטענתך נכונה.22/03/2021 21:17Nemesis כתב: זה לא נהוג בשום שוק.
גם אם תרכיב רכב מחלקי החילוף שלו זה יעלה פי 4 ממחירו כרכב שלם....
וזה כך כי הרכב מספיק פשוט בשביל להשיג חלפים גם מצד ג' ולתקן אצל צד ד' ולרוב זה יהיה בסדר גמור. והיצרנים עצמם שודדים על חלקים אבל לא ברמה שתזרוק את הרכב כי הם צריכים להתחרות באופציה של חלקים צד ג'. אם יצרנית רכב תתחיל לייצר רכבים לא ניתנים לתיקון היא כנראה לא תצליח לתת מספיק איכות למחיר כדי לעמוד בתחרות, אחרת כבר היו מייצרים כאלה.
מכיוון שהתחרות בתחום הטלויזיות היקרות לא מי יודע מה אבל כן קיימת, אי אפשר באמת לדעת אם לא ניתן לתקן טלויזיות כי הם עושים בכוונה כדי למכור חדשות, או שפשוט יקר מדי לייצר טלויזיות שניתנות לתיקון.
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
אני חושש שהחוק הזה שנחקק מתי שהוא בשנות השמונים לא מתאים לעידן המודרני ולמכשירים שהלב שלהם מורכב מרכיב בודד שקצב האובסולנס שלו מסחרר.
אל תשכח שעבור בפלזה שלך שילמת בזמנו מחיר זהה לכליה ועבור המכשיר החדש... אולי ציפורן
מזל טוב לגיוס
אתה נראה לי בנאדם שאוהב ומבין... תעשה לעצמך טובה, תיכנס לחנות של סוני ותצא עם מכשיר חדש ושלוש שנות אחריות
אל תשכח שעבור בפלזה שלך שילמת בזמנו מחיר זהה לכליה ועבור המכשיר החדש... אולי ציפורן
מזל טוב לגיוס
אתה נראה לי בנאדם שאוהב ומבין... תעשה לעצמך טובה, תיכנס לחנות של סוני ותצא עם מכשיר חדש ושלוש שנות אחריות
- JoeJoe
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 468
פה רשום שהיה משהו דומה והחליפו את הכבל האופטי
https://us.community.samsung.com/t5/Qle ... 6174#M3367
כשהטכנאי היה אצלך, הוא החליף את הקופסא ואת החוט או רק את הקופסא?
פה יש עוד המלצות:
https://us.community.samsung.com/t5/Qle ... d-p/183655
https://us.community.samsung.com/t5/Qle ... 6174#M3367
כשהטכנאי היה אצלך, הוא החליף את הקופסא ואת החוט או רק את הקופסא?
פה יש עוד המלצות:
https://us.community.samsung.com/t5/Qle ... d-p/183655
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4592
אני לא מסכים. המצב ברכב גרוע יותר. ההבדל הוא שברכב אין חלק אחד שעולה כל כך הרבה ביחס לעלות הרכב.22/03/2021 23:47GalZohar כתב:ברכב המצב הרבה יותר טוב אני לא חושב שתחלוק עלי בזה למרות שטענתך נכונה.22/03/2021 21:17Nemesis כתב: זה לא נהוג בשום שוק.
וזה כך כי הרכב מספיק פשוט בשביל להשיג חלפים גם מצד ג' ולתקן אצל צד ד' ולרוב זה יהיה בסדר גמור. והיצרנים עצמם שודדים על חלקים אבל לא ברמה שתזרוק את הרכב כי הם צריכים להתחרות באופציה של חלקים צד ג'. אם יצרנית רכב תתחיל לייצר רכבים לא ניתנים לתיקון היא כנראה לא תצליח לתת מספיק איכות למחיר כדי לעמוד בתחרות, אחרת כבר היו מייצרים כאלה.
מכיוון שהתחרות בתחום הטלויזיות היקרות לא מי יודע מה אבל כן קיימת, אי אפשר באמת לדעת אם לא ניתן לתקן טלויזיות כי הם עושים בכוונה כדי למכור חדשות, או שפשוט יקר מדי לייצר טלויזיות שניתנות לתיקון....
-
digest
-
- חבר פעיל במיוחד

זה לא נכון. ההבדל הגדול הוא בחלקים הקטנים, שם הרווח הכי טוב לכל השרשרת, אבל כשאתה מגיע לחלקים יקרים אין שם שום פי 4!22/03/2021 21:17Nemesis כתב: זה לא נהוג בשום שוק.
חוץ מזה יצרני מכוניות חייבים לעמוד בקריטריונים ותקנים של תיקונים מורכבים : הם לא יכולים להגיד לך על כל תקלה: הלך המנוע, קנה רכב חדש, כמו שסמסונג עושים עכשיו (הלך הפנל, קנה טלוויזיה חדשה). חלקים יקרים חייבים להיות ניתנים לתיקון.