שרשור תגובות: התקנת Pi-hole מעל NAS מבית Synology
- AvivMustaky
- כתב

- תגובות: 718
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 271 פעמים
הי זיו @ziv_r
כמה שאלות שעלו לי אחרי כמה שבועות של שימוש
1. במקרה בו יש הפסקת חשמל ה- NAS לא מתאושש בעצמו ונשאר כבוי, בפועל לא יהיה אינטרנט בבית עד אשר מדליקים אותו מחדש (לאור העובדה כי כלל התעבורה מהראוטר מנותבת ישירות אליו) , עלה לי רעיון להכניס בהגדרות הראוטר ב- DNS המשני 8.8.8.8 וכאשר הראוטר יזהה כי אין תקשורת דרך ה- DSN של ה- PIHOLE הוא יעבור ל - DNS המשני עד שהראשון יתאושש. מה אומר על הרעיון ?
2. ישנם מקרים בהם הפרסומות עדיין מוצגות , למרות שה- PIHOLE פעיל. האם יש אזשהו זכרון לדפדפן שבגינו הוא ימשיך להציג פרסומות (לדוגמא לפטופ או טלפון שהיו מחוברים לאינטרנט שלא דרך ה- PIHOLE והציגו פרסומות) ?
3. ישנם פונקציות די שימושיות (לגומא שיתוף מסך ב ZOOM ) שנחסמות בזמן השימוש ב PIHOLE , יש דרך לזהות אותם ולאפשרן שלא דרך הכנסת האתר כולו לרשימה הלבנה ?
מלבד כל אלו זה עובד פשוט פצצה
תודה
כמה שאלות שעלו לי אחרי כמה שבועות של שימוש
1. במקרה בו יש הפסקת חשמל ה- NAS לא מתאושש בעצמו ונשאר כבוי, בפועל לא יהיה אינטרנט בבית עד אשר מדליקים אותו מחדש (לאור העובדה כי כלל התעבורה מהראוטר מנותבת ישירות אליו) , עלה לי רעיון להכניס בהגדרות הראוטר ב- DNS המשני 8.8.8.8 וכאשר הראוטר יזהה כי אין תקשורת דרך ה- DSN של ה- PIHOLE הוא יעבור ל - DNS המשני עד שהראשון יתאושש. מה אומר על הרעיון ?
2. ישנם מקרים בהם הפרסומות עדיין מוצגות , למרות שה- PIHOLE פעיל. האם יש אזשהו זכרון לדפדפן שבגינו הוא ימשיך להציג פרסומות (לדוגמא לפטופ או טלפון שהיו מחוברים לאינטרנט שלא דרך ה- PIHOLE והציגו פרסומות) ?
3. ישנם פונקציות די שימושיות (לגומא שיתוף מסך ב ZOOM ) שנחסמות בזמן השימוש ב PIHOLE , יש דרך לזהות אותם ולאפשרן שלא דרך הכנסת האתר כולו לרשימה הלבנה ?
מלבד כל אלו זה עובד פשוט פצצה
תודה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
1. תאפשר שה- NAS ידלק לאחר שהחשמל חוזר:
3. ברגע שזה קורה, תכנס למסך הבא ותלחץ על הקוביה בצד ימין על מנת להכניס את האתר ל- White List.
2. ה- Pi-hole לא מוריד את כל הפרסומות שיש, לפעמים הוא מפספס ואפשר להוסיף ידנית (יותר מידי טרחה).
3. ברגע שזה קורה, תכנס למסך הבא ותלחץ על הקוביה בצד ימין על מנת להכניס את האתר ל- White List.
- AvivMustaky
- כתב

תודה על התשובה
אנסה
אנסה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
רוב השלבים כבר עשית הרי בהתחלה כשהקמת את ה- Container. תתחיל מלהוריד את הגרסה החדשה דרך אופצית ה- Registry ומשם תתקדם, קצת ניסוי וטעיה ותצליח. בשאיפה גם תוכל לתרום לנו אח"כ מדריך מסודר לטובת הקהילה 
עברתי על המדריך, שלב אחרי שלב ונתקלתי במשהו מוזר
אחרי שאני רושם את הDNS בראוטר, ה IP שנתתי ל PI HOLE, האינטרנט רק WIFI לא זמין
בנוסף, זה עדיין לא חוסם את הפרסומות.
מה אני מפספס פה?

מה אני מפספס פה?
אין למישהו רעיון או תובנה על עניין ה DNS?
- AvivMustaky
- כתב

כשאתה גולש לממשק המשתמש של ה PIHOLE אתה רואה את הדשבורד ?
@AvivMustaky
כן,
אני לא מבין למה שאני מזין את הכתובת של ה PIhole בDNS בראוטר זה משבש את האינטרנט בWIFI?
וגם הוא לא חוסם את הפרסומות
כן,
אני לא מבין למה שאני מזין את הכתובת של ה PIhole בDNS בראוטר זה משבש את האינטרנט בWIFI?
וגם הוא לא חוסם את הפרסומות
@ziv_r
תוכל בבקשה לעלות צילום מסך של ההגדרות static ip בראוטר ? (AX3)
תוכל בבקשה לעלות צילום מסך של ההגדרות static ip בראוטר ? (AX3)
ניסיתי להתקין ולשחק עם זה היום קצת, גם לי הייתה תופעה שהוא בכלל לא חוסם פרסומות, ובפלאפון כל הרשתות הפכו להיות ללא אינטרנט (הלפטופ המשיך לגוש כרגיל... מוזר).08/12/2020 21:22Nba כתב: עברתי על המדריך, שלב אחרי שלב ונתקלתי במשהו מוזר
מה אני מפספס פה?...
כמובן שהגדרתי בראוטר כתובת dns של ה-pihole וראיתי המון תעבורה. החזרתי בינתיים את המצב לקדמותו.
תגיד, ה-AX מגיע עם כתובת 3.1 בסוף, וה-pihole צריך להיות באותו טווח.
אצלך ה-DNS מופיע אחרת, שינית לראוטר את הכתובת (אני רואה שלמעלה זה מופיע DHCP ולא חייגן) או שזו אולי הבעיה?
@boubi
שיניתי לראוטר את הכתובת ל 192.168.1.1 וכך לכל הרשת 192.168.1
לא הצלחתי להבין איפה הבעיה
עם איזה ראוטר אתה?
עם איזה ראוטר אתה?
אז אני יכול רק להניח שהבעיה מגיעה מהראוטר13/12/2020 14:07boubi כתב:כמו שלך.13/12/2020 13:59Nba כתב: @boubi
עם איזה ראוטר אתה?...
Huawei ax3 pro...
בטוח שיש כאן עוד כמה חברים עם ראוטר כמו שלנו שהצליחו....
עשיתי ניסיון קטן לפני שיצאתי מהבית, התקנתי שוב את הpihole ולא נגעתי בראוטר.
שיניתי dns רק במחשב אחד וזה חסם לי פרסומות מיאהו לדוגמא (פשוט תמונה ריקה במקום הפרסומת)
לא בטוח כמה זה עובד עם אתרים ישראלים.
מאוחר יותר מקווה שאצליח לקנפג את הראוטר ונראה אם זה עובד או עדיין בעייתי.
גם אני עשיתי את זה פר מחשב, זה עבד וקיבלתי תגובה בpihole אבל בהגדרה של הראוטר זה לא עובד
- DorBenHamo
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אחלה מדריך ,
לגבי שלב (23) - למה צריך לסמן "Listen on all interfaces" ולא את הדיפולט שזה : " Listen Only On interface ETH0 " ?
תודה רבה.
לגבי שלב (23) - למה צריך לסמן "Listen on all interfaces" ולא את הדיפולט שזה : " Listen Only On interface ETH0 " ?
תודה רבה.
- AvivMustaky
- כתב

זיו, מעדכן שהמדריך תקף מבחינת תפריטים וניתובים ומותאם באופן מלא גם ל- DSM7
היי אנשים, מצטער על ההקפצה אבל צריך את עזרתכם וזה קשור לפוסט הזה.
יש לי NAS של אסוסטור וכמו שתראו בהודעות הקודמות בפוסט הזה ניסיתי להתקין עליו את ה pi-hole. אחרי שהבנתי שזו משימה קשה מאוד ודורשת המון ידע להתקין על אסוסטור עברתי ל AD-GUARD שעשה עבודה לא רעה. הבעיה שלי היא כזו - מאז שהתקנתי אותו אז כשאני מכבה את ה NAS הראוטר שלי (MESH LINKSYS VELOP) מראה אור אדום כאילו הוא לא מחובר, ובפועל יש אינטרנט אבל בצורה מוגבלת, לדוגמא השרת של הפיפא לא מתחבר כשה NAS כבוי.
אשמח לדעת איך אני נפטר מהבעיה הזו ומנתק את החיבור הזה שכנראה יצרתי בין ה DNS לאינטרנט ברמה כזו שכשהNAS כבוי הראוטר חושב שהוא מנותק.
בנוסף כשאני מנסה להכנס ל ADGUARD ב NAS אני מקבל דף שגיאה שאי אפשר להגיע לדף הזה (ראו תמונה)
יש לציין שהסרה של AD GUARD לא עזרה, אלא גרמה לראוטר שוב להפוך לאדום, לספק אינרנט אבל בצורה מוגבלת כמו שציינתי בהתחלה. אשמח לעצת המומחים, תודה
יש לי NAS של אסוסטור וכמו שתראו בהודעות הקודמות בפוסט הזה ניסיתי להתקין עליו את ה pi-hole. אחרי שהבנתי שזו משימה קשה מאוד ודורשת המון ידע להתקין על אסוסטור עברתי ל AD-GUARD שעשה עבודה לא רעה. הבעיה שלי היא כזו - מאז שהתקנתי אותו אז כשאני מכבה את ה NAS הראוטר שלי (MESH LINKSYS VELOP) מראה אור אדום כאילו הוא לא מחובר, ובפועל יש אינטרנט אבל בצורה מוגבלת, לדוגמא השרת של הפיפא לא מתחבר כשה NAS כבוי.
אשמח לדעת איך אני נפטר מהבעיה הזו ומנתק את החיבור הזה שכנראה יצרתי בין ה DNS לאינטרנט ברמה כזו שכשהNAS כבוי הראוטר חושב שהוא מנותק.
בנוסף כשאני מנסה להכנס ל ADGUARD ב NAS אני מקבל דף שגיאה שאי אפשר להגיע לדף הזה (ראו תמונה)
יש לציין שהסרה של AD GUARD לא עזרה, אלא גרמה לראוטר שוב להפוך לאדום, לספק אינרנט אבל בצורה מוגבלת כמו שציינתי בהתחלה. אשמח לעצת המומחים, תודה
שינית הגדרות DNS בראוטר שלך?07/02/2021 11:29bixente כתב: היי אנשים, מצטער על ההקפצה אבל צריך את עזרתכם וזה קשור לפוסט הזה.
ADGUARD.JPG...
אם כן, מה שמת שם?