התייעצות , שליטה על מיזוג למזגן סמסנוג VRF
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
חד וחלק יחידת הקיט. אין כמו שליטה אמיתית על המזגן, וידיעה מלאה מה הסטטוס שלו. עם broadlink ודומיו ממש אין לך מושג אם מישהו השתמש בשלט הרגיל, וגם עם סנסיבו זה יכול לצאת מסנכרון.
הפרוטוקול של סמסונג פתוח, ויש פרוייקט שחיבר אותם ל-HA.
הפרוטוקול של סמסונג פתוח, ויש פרוייקט שחיבר אותם ל-HA.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

עובד מקומית. מחיר תצטרך לבקש הצעה מהם...
אני קניתי את זה (למעשה דגם שהחליף אותו), אבל עוד לא הרכבתי כדי לדווח איך הוא עובד.
https://www.samsunghvac.com/controls/modbus-adapter
חברת cyclogic. מבחינת עלות - הרבה יותר זול מ coolmasternet. עלה לי $190 כולל משלוח. חייבים לחבר למחשב בחיבור RS485 (יש מתאמים פשוטים ל USB בשקלים בודדים, ולשלוט באמצעות מחשב (מה שאתה מתכוון לעשות בכל מקרה).
https://www.samsunghvac.com/controls/modbus-adapter
חברת cyclogic. מבחינת עלות - הרבה יותר זול מ coolmasternet. עלה לי $190 כולל משלוח. חייבים לחבר למחשב בחיבור RS485 (יש מתאמים פשוטים ל USB בשקלים בודדים, ולשלוט באמצעות מחשב (מה שאתה מתכוון לעשות בכל מקרה).
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
תשאל את עצמך מה רמת השליטה שאתה מעוניין להגיע?
אני למשל מעוניין רק להדליק ולכבות (לעיתים נדירות לשנות טמפ)
בשביל לכתוב בחלל... לא צריך עט כדורי של מליון דולר... אפשר עיפרון
אני רק אומר שלפעמים הפתרונות המאוד פשוטים מספיק יעילים!
לי יש 2 ברודלינק ובמחיר העלות שלהם הם אחלה
אני למשל מעוניין רק להדליק ולכבות (לעיתים נדירות לשנות טמפ)
בשביל לכתוב בחלל... לא צריך עט כדורי של מליון דולר... אפשר עיפרון
אני רק אומר שלפעמים הפתרונות המאוד פשוטים מספיק יעילים!
לי יש 2 ברודלינק ובמחיר העלות שלהם הם אחלה
- dr0r
-
- חבר ותיק

@elic1973 ברור, בגלל זה פיקפקתי במודל העיסקי שלהם. גם המחיר של הדברים האלה יורד כל הזמן, ורוב המזגנים העיליים היום כבר מגיעים עם WiFi.
@ahersko הבעיה הקשה עם IR היא שאין לך חיווי חוזר, ולכן אי אפשר לדעת אם הוא מסונכרן עם המזגן, או שמישהו השתמש בשלט. ברודלינק (או יותר טוב, UFO-R1 עם טסמוטה) אפילו לא מאפשר לי לוודא שהמזגן בסלון כבוי בלילה או כשאני יוצא מהבית, כי אלקטרה הגדירו אותו קוד IR להדלקה וכיבוי. זה לא אומר שכדאי להוציא 8000 ₪ בשביל זה, אבל כן רצוי פתרון יותר נורמלי.
@ahersko הבעיה הקשה עם IR היא שאין לך חיווי חוזר, ולכן אי אפשר לדעת אם הוא מסונכרן עם המזגן, או שמישהו השתמש בשלט. ברודלינק (או יותר טוב, UFO-R1 עם טסמוטה) אפילו לא מאפשר לי לוודא שהמזגן בסלון כבוי בלילה או כשאני יוצא מהבית, כי אלקטרה הגדירו אותו קוד IR להדלקה וכיבוי. זה לא אומר שכדאי להוציא 8000 ₪ בשביל זה, אבל כן רצוי פתרון יותר נורמלי.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
@dr0r
גם לי יש מיני מרכזי של אלקטרה
הזמנתי Aqara Vibration Sensor
לא יודע מה הרגישות שלו, ואיך הוא פועל ....
מקווה שיוכל לתת לי לפחות את האינדיקציה שהמזגן עובד או לא
למזגן עילי יש לי חיישן דלת
גם לי יש מיני מרכזי של אלקטרה
הזמנתי Aqara Vibration Sensor
לא יודע מה הרגישות שלו, ואיך הוא פועל ....
מקווה שיוכל לתת לי לפחות את האינדיקציה שהמזגן עובד או לא
למזגן עילי יש לי חיישן דלת
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

שורדים כבר די הרבה זמן, אבל אני לא בטוח שהשוק הביתי זה השוק שלהם. הם בין השאר תומכים בכמה מערכות VRF שונות ואת זה קשה למצוא בבתים. מעבר לזה, העלות של זה כחלק ממערכת VRF היא זניחה, וכשקונים את זה ביחד עם המערכת היא גם נמוכה יותר.02/02/2021 20:23dr0r כתב: @ahiel יפה להם...
לא נראה לי שהם יחזיקו מעמד לאורך זמן במחירי עושק על דבר שכמעט כל מזגן חדש כולל, אבל שיהיה להם בהצלחה....
- dr0r
-
- חבר ותיק

@DudeShemesh למשרדים זה יכול להיות יותר רלוונטי, אבל גם שם נוצרת להם תחרות מול היצרנים, שלא ממש היתה עד כה. אני לא יודע כמה זה נפוץ שמתקינים כמה מערכות שונות באותו משרד.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
זה נכון שאין קוד חוזר.
לפחות במזגנים שאני שולט אליהם (טושיבה ופוגיטסו) יש להם ע"פ בסיס הנתונים של ברודלינק כפתור כיבוי וכפתור הפעלה.
מצד שני אני משתמש בברודלינק רק לפקודה קולית דרך הגוגל הום.
שוכב על הספה וצורח לגוגל להדליק או לכבות מזגן בלי לקום!
יש לי 2 מזגנים בסלון, הכי הרבה אני מחליף בינהם (בפקודה קולית שהכנסתי דרך הרוטינות) או במקרים נדירים נותן פקודה לשינוי טמפ.
לצרכים האלו - ברודלינק עובד סבבה.
לפחות במזגנים שאני שולט אליהם (טושיבה ופוגיטסו) יש להם ע"פ בסיס הנתונים של ברודלינק כפתור כיבוי וכפתור הפעלה.
מצד שני אני משתמש בברודלינק רק לפקודה קולית דרך הגוגל הום.
שוכב על הספה וצורח לגוגל להדליק או לכבות מזגן בלי לקום!
יש לי 2 מזגנים בסלון, הכי הרבה אני מחליף בינהם (בפקודה קולית שהכנסתי דרך הרוטינות) או במקרים נדירים נותן פקודה לשינוי טמפ.
לצרכים האלו - ברודלינק עובד סבבה.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

היצרנים חושפים שליטה משלהם, מה שקולמאסטר נותנים זו שכבת אבסטרקציה שמתממשקת להמון מערכות שונות. זה רלבנטי גם למשרד יחיד, אבל בוודאי כשיש לך קמפוס גדול או מפוזר, ואתה רוצה לנהל בצורה אחידה. הרעיון של שכבה כזאת קיים ושורד בהמון תחומים, אין סיבה מיוחדת לחשוב שכאן לא. אבל זה לא נושא הדיון ואין לי שום עניין בחברה או בהגנה עליה03/02/2021 10:20dr0r כתב: @DudeShemesh למשרדים זה יכול להיות יותר רלוונטי, אבל גם שם נוצרת להם תחרות מול היצרנים, שלא ממש היתה עד כה. אני לא יודע כמה זה נפוץ שמתקינים כמה מערכות שונות באותו משרד....
- barak1412
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- שם מלא: Barak David
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לצערי אני באותה סירה, והציעו לי את המחיר הגבוהה של CoolMasterNet.
ספציפית אני צריך פיתרון לשליטה מלאה דרך Control4 עבור מערכת VRF של פוז'יטסו הכוללת כמה יחידות.
מישהו מכיר חלופות? אולי Intesis?
תודה!
ספציפית אני צריך פיתרון לשליטה מלאה דרך Control4 עבור מערכת VRF של פוז'יטסו הכוללת כמה יחידות.
מישהו מכיר חלופות? אולי Intesis?
תודה!