Steam wand tip ECM Mechanika V slim
איזו פיה יש לך כרגע, כמה חורים ובאיזה קוטר?
במכונה הקודמת שלי עם מחליף חום היתה לי פיה עם 4 חורים שפשוט לא הצלחתי להשתלט על כמות האדים. היתה מרתיחה את החלב תוך כמה שניות.
ברוקט שיש לי עכשיו יש פיה עם שני חורים בלבד וההקצפה נשלטת, אבל דיי איטית. הפי משפיעה מאוד על כמות האדים שיוצאת, גם זווית החורים משנה. תנסה פיה אחרת.
למכונה החדשה שהזמנתי כבר רכשתי כמה פיות כדי להתנסות עם חורים בקוטר שונה.
במכונה הקודמת שלי עם מחליף חום היתה לי פיה עם 4 חורים שפשוט לא הצלחתי להשתלט על כמות האדים. היתה מרתיחה את החלב תוך כמה שניות.
ברוקט שיש לי עכשיו יש פיה עם שני חורים בלבד וההקצפה נשלטת, אבל דיי איטית. הפי משפיעה מאוד על כמות האדים שיוצאת, גם זווית החורים משנה. תנסה פיה אחרת.
למכונה החדשה שהזמנתי כבר רכשתי כמה פיות כדי להתנסות עם חורים בקוטר שונה.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לא רק מספר החורים חשוב, אלא גם הקוטר שלהם.
אצלי פיה עם 4 חורים 1.5ממ הייתה בלתי ניתנת לשליטה עבור 200מ"ל חלב. עברתי ל4 חורים 1.1ממ וזה היה שינוי מהותי.
אצלי פיה עם 4 חורים 1.5ממ הייתה בלתי ניתנת לשליטה עבור 200מ"ל חלב. עברתי ל4 חורים 1.1ממ וזה היה שינוי מהותי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
אף אחד לא התייחס לנושא השני דודים אבל ברור שכאשר יש דוד הקצפה יעודי בגודל של שני ליטרים ומעלה עם לחץ שמגיע ל 2 בר כמו בסינכרוניקה לדוגמא אזי מדובר בהקצפה אחרת.
אבל הדגש הוא על אחרת וזה ממש לא אומר שלא ניתן להגיע לרמה מעולה גם אצלך ועם הפיה הנוכחית.
אתה פשוט צריך ללמוד להקציף נכון, כל מכונה כל פיה דורשת לימוד.
אבל הדגש הוא על אחרת וזה ממש לא אומר שלא ניתן להגיע לרמה מעולה גם אצלך ועם הפיה הנוכחית.
אתה פשוט צריך ללמוד להקציף נכון, כל מכונה כל פיה דורשת לימוד.
@kobbi
·
אבל לא דובר על הסינכרוניקה.. ובוא נאמר שאם יש דוד 2 ליטר מגיע ל 2 באר או 1.5 לא היית מרגיש בחיים. אבל שיווק זה שיווק..
למה אמור להיות יתרון לדוד ייעודי להקצפה? דוד גדול בלחץ זה דוד גדול בלחץ.. שתי המכונות שצויינו אמורות לתפקד בערך אותו דבר ומניסיוני נושא הפייה הוא לא עניין של מה בכך. יש השפעה גדולה.
·
אבל לא דובר על הסינכרוניקה.. ובוא נאמר שאם יש דוד 2 ליטר מגיע ל 2 באר או 1.5 לא היית מרגיש בחיים. אבל שיווק זה שיווק..
למה אמור להיות יתרון לדוד ייעודי להקצפה? דוד גדול בלחץ זה דוד גדול בלחץ.. שתי המכונות שצויינו אמורות לתפקד בערך אותו דבר ומניסיוני נושא הפייה הוא לא עניין של מה בכך. יש השפעה גדולה.
@ozeltzex
·
הי אופיר
הוא התחיל את הדיון בסוגיה שראה הקצפה אצל חבר במכונה עם שני דודים לכן נתתי את הדוגמא.
יש לי נסיון גם וגם אומנם לא גרסת הסלים אבל מחליפת החום וכעת הדוד הכפול.
שוב לא אומר שאין השפעה לפיה רק אומר שכל פי וכל מכונה נדרש להתרגל ולמצוא את נקודת ההקצפה המיטבית, כמה להכניס את הפיה באיזה מקום וכול גבי הדאבל היא מחזיקה לחץ מעל 1.5 בר כל ההקצפה לא משנה כמה תקציף אני לא זוכר שמחליפות החום עומדת בזה, היא יורדת לסביב 1.1 בר וזה עושה הבדל
·
הי אופיר
הוא התחיל את הדיון בסוגיה שראה הקצפה אצל חבר במכונה עם שני דודים לכן נתתי את הדוגמא.
יש לי נסיון גם וגם אומנם לא גרסת הסלים אבל מחליפת החום וכעת הדוד הכפול.
שוב לא אומר שאין השפעה לפיה רק אומר שכל פי וכל מכונה נדרש להתרגל ולמצוא את נקודת ההקצפה המיטבית, כמה להכניס את הפיה באיזה מקום וכול גבי הדאבל היא מחזיקה לחץ מעל 1.5 בר כל ההקצפה לא משנה כמה תקציף אני לא זוכר שמחליפות החום עומדת בזה, היא יורדת לסביב 1.1 בר וזה עושה הבדל
- yosi.raviv
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re:
ודאי שיהיה הבדל, דוד ייעודי להקצפה יכול לעמוד על 2 באר, בדומה למכונות מסחריות. הקצפה חזקה מאוד. דוד ים מחליף חום, צריך לעמוד על 1 באר, בד"כ מגיע מכויל לקצת מעל- סביב 1.25 בערך. לחץ גבוה מידי בדוד מחליף חום יפגע ביכולת לחלוט קפה בטמפ' נכונה, ויצריך קולינג פלאש ארוך מאוד בכל חליטה. שני דודים זה עולם אחר בעל זאת.28/06/2020 15:25ozeltzex כתב: @kobbi
·
למה אמור להיות יתרון לדוד ייעודי להקצפה? דוד גדול בלחץ זה דוד גדול בלחץ.. שתי המכונות שצויינו אמורות לתפקד בערך אותו דבר ומניסיוני נושא הפייה הוא לא עניין של מה בכך. יש השפעה גדולה....
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
לדעתי צריך להחליף פיה. אצלי במכונה עם דוד בודד הלחץ היה כל כך חזק ובלתי נשלט שאי אפשר היה להקציף כמו שצריך (לפחות לא כמויות של 120 עד 150 מ"ל). ניסיתי כמה פיות עם 4 ו-2 חורים, ובסופו של דבר זו שעובדת הכי טוב אצלי היא פיה עם חור אחד בלבד. קניתי אותה בקפה רות בפ"ת, והבאתי את הפיה שלי כדי לוודא שמדובר באותה הברגה.