פילטר מים
-
קפה מאפריקה
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בהמשך לשאלתי על מכונת דוד כפול עם שליטה על לחץ החליטה, איזה שיטת ריכוך מים צריך למכונה בסדר גודל כזה ?
בחנויות נתנו לי תשובות סותרות לשאלה זו, מפילטר מרכך טבול במיכל המים סופח אבנית שעולה פחות מ50 ש"ח ועד לפילטרים של מאות שקלים ומערכת אוסמוזה הפוכה של מעל 1000 ש"ח עם האמירה "לא לחסוך בפילטר מרכך"
בחנויות נתנו לי תשובות סותרות לשאלה זו, מפילטר מרכך טבול במיכל המים סופח אבנית שעולה פחות מ50 ש"ח ועד לפילטרים של מאות שקלים ומערכת אוסמוזה הפוכה של מעל 1000 ש"ח עם האמירה "לא לחסוך בפילטר מרכך"
לי יש דוד כפול (Lelit bianca) והתקנתי פילטר BWT. מצורפת תמונה של בדיקת קשיות מים לפני הפילטר ואחריו. הפס התחתון מראה רמת קשיות מים גבוהה מאוד ובפס העליון רואים שאחרי הפילטר כמעט ואין סימן לקשיות.
אני משתמש במים שיוצאים מה-BWT גם עבור הקומקום של הבית. עד שהתחלתי לעשות זאת הקומקום שלי היה מתמלא תוך שבוע באבנית על כל הדפנות. מאז השימוש בפילטר הקומקום שלי נקי לגמרי וזה המדד הכי טוב עבורי שהשיטה עובדת והדודים בתוך המכונה מוגנים.
אני צריך לקבל בקרוב ערכה לבדיקת ערכי KH GH במים בשביל לוודא שהפרמטרים האלו בתחום הנכון.
אני משתמש במים שיוצאים מה-BWT גם עבור הקומקום של הבית. עד שהתחלתי לעשות זאת הקומקום שלי היה מתמלא תוך שבוע באבנית על כל הדפנות. מאז השימוש בפילטר הקומקום שלי נקי לגמרי וזה המדד הכי טוב עבורי שהשיטה עובדת והדודים בתוך המכונה מוגנים.
אני צריך לקבל בקרוב ערכה לבדיקת ערכי KH GH במים בשביל לוודא שהפרמטרים האלו בתחום הנכון.
רק ממה שאני מכיר אישית עם מכונות כאלה:
1. אפשרות זולה ועובדת - בריטה פעמיים ולשים שקית אוסקר במיכל פעם בשנה. האמת שרק אחד מהשניים מספיק, אבל למי שמפחד על המכונה שלו יותר קל לעשות את שניהם, ואז לא תהיה בעיה גם עשר שנים.
2. אפשרות יקרה וטעימה - פילטר BWT Premium V - כ-500 ש"ח לפילטר שמחליפים פעם בשנה, ומעבר לזה התקנה שאפשר לעשות לבד או לשלם לאינסטלטור. לשים לב להשתמש בצינור שמגיע עם המכונה להתחבר לפילטר, ומהפילטר לברז צינור 3/4 עם חיבורים אמיתיים וברז לפני הפילטר, ולא לתת לאינסטלטור לשים צינור 8 מ"מ שזה קל בשבילו ולא טוב בשבילך. לא ממליץ על פילטרים זולים יותר של החברה הזאת. אולי הפילטר פרימיום הקטן אם אתה שותה מעט קפה ואין לך מספיק מקום בארון.
3. אפשרות מעצבנת שבימינו היא כבר מיותרת - מרכך ענק עם מלח מתחת לכיור, שצריך כל חצי שנה להחליף לו את החומר בתהליך מגעיל שמוציא לך את החשק לחיות.
1. אפשרות זולה ועובדת - בריטה פעמיים ולשים שקית אוסקר במיכל פעם בשנה. האמת שרק אחד מהשניים מספיק, אבל למי שמפחד על המכונה שלו יותר קל לעשות את שניהם, ואז לא תהיה בעיה גם עשר שנים.
2. אפשרות יקרה וטעימה - פילטר BWT Premium V - כ-500 ש"ח לפילטר שמחליפים פעם בשנה, ומעבר לזה התקנה שאפשר לעשות לבד או לשלם לאינסטלטור. לשים לב להשתמש בצינור שמגיע עם המכונה להתחבר לפילטר, ומהפילטר לברז צינור 3/4 עם חיבורים אמיתיים וברז לפני הפילטר, ולא לתת לאינסטלטור לשים צינור 8 מ"מ שזה קל בשבילו ולא טוב בשבילך. לא ממליץ על פילטרים זולים יותר של החברה הזאת. אולי הפילטר פרימיום הקטן אם אתה שותה מעט קפה ואין לך מספיק מקום בארון.
3. אפשרות מעצבנת שבימינו היא כבר מיותרת - מרכך ענק עם מלח מתחת לכיור, שצריך כל חצי שנה להחליף לו את החומר בתהליך מגעיל שמוציא לך את החשק לחיות.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
לדעתי אופציה 2 היא האופטימלית, וזולה יותר מ-1 כבר בטווח הבינוני.21/12/2020 17:23shlomibe כתב: רק ממה שאני מכיר אישית עם מכונות כאלה:
3. אפשרות מעצבנת שבימינו היא כבר מיותרת - מרכך ענק עם מלח מתחת לכיור, שצריך כל חצי שנה להחליף לו את החומר בתהליך מגעיל שמוציא לך את החשק לחיות....
אם חיבור ישיר זה בעייתי (המקרה שלי כרגע), אני ממליץ על Peak Water, שזה קנקן בסגנון בריטה עם פילטר שניתן לכיול, ומחזיק חודש וחצי\חודשיים, בהתאם לצריכה. אפשר לקבל איתו תוצאות דומות למה שמקבלים עם פילטר מסחרי, אבל זו עדיין אופציה פחות משתלמת מ-2.
רק הערה קטנה - למרכך צריך להחליף את הרזין אולי פעם בעשור. כן צריך לרענן אותו מדי פעם (אחת לשנה בערך) באמצעות קילו מלח גס (1.5 שח). זו האופציה הפשוטה והזולה ביותר לרכך מים.21/12/2020 17:23shlomibe כתב:
3. אפשרות מעצבנת שבימינו היא כבר מיותרת - מרכך ענק עם מלח מתחת לכיור, שצריך כל חצי שנה להחליף לו את החומר בתהליך מגעיל שמוציא לך את החשק לחיות....
לא אמרתי מחליפים רזין. מכניסים מלח, מוציאים גועל נפש, זה לא הכי כיף. זה זול לתחזוקה, אבל יש עלות קניה והתקנה, ולדעתי שתי האפשרויות האחרות טעימות יותר. שכחתי לציין בנוגע למה שהוא שאל על אוסמוזה הפוכה שזה לא נחוץ וככל הנראה מזיק למכונה.22/12/2020 21:08אורניקו כתב:רק הערה קטנה - למרכך צריך להחליף את הרזין אולי פעם בעשור. כן צריך לרענן אותו מדי פעם (אחת לשנה בערך) באמצעות קילו מלח גס (1.5 שח). זו האופציה הפשוטה והזולה ביותר לרכך מים.21/12/2020 17:23shlomibe כתב:
3. אפשרות מעצבנת שבימינו היא כבר מיותרת - מרכך ענק עם מלח מתחת לכיור, שצריך כל חצי שנה להחליף לו את החומר בתהליך מגעיל שמוציא לך את החשק לחיות.......
אני כבר כמה שנים אחרי זה, אבל לפי מה שזכור לי היו יוצאים מין מי ביוב שחורים. זה בשבילי היה תהליך מאד לא נעים ברמה שפירקתי את המכשיר, וכל עוד זאת היתה האפשרות לחיבור ישיר העדפתי לחיות בלי חיבור ישיר. אני לא היחיד שלא נהנה מהתחזוקה הזאת. יש היום BWT Premium שהוא פתרון עם טעם מעולה והחלפה קלה.