התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
IGAL4d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

כבר לאחר מספר קליות, אני מוצא שפולי הקפה הנקלים על ידי מכונת הקפה "ג'ין", מגיעים לשיאם בין 5 ימים לשבעה ימים לאחר קליית הקפה. זאת לעומת התנסויות אחרות של חברים, שדיווחו על שיא הטעם לאחר יומיים שלושה, והתיישנות לאחר חמישה ימים...האמנם? את קליית פולי הקפה, שנקלים בדרך כלל full city, לאחר פיצוץ ראשון עד תחילת פיצוץ שני, אני עוצר ב"עצירת חירום", נותן לילדה לקרר בין שתי רשתות כלפי רוח ההרים הירושלמית, ואחר כך מעביר לשקית בד מעט פתוחה למשך יום. לאחר מכן, הם עוברים לקופסת וואקום ממתכת (נפח חצי קילו) עם מכסה גומי שיורד כלפי מטה, עם שסתום חד כיווני, שנותן לגזים מבפנים לצאת.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

אין כאן שאלה של מיתוס מול מציאות. זו המציאות של אלה שמסתפקים בשימוש בקולה לפי ההוראות (כולל בקירור העצמאי שלו), מול המציאות של משתמשים כמוך שמבצעים שלבים נוספים כדי לקבל טריות ארוכה יותר. אני לא רואה כאן סתירה.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4625
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #3 

אני איתך, קליה אל תוך הפיצוץ השני, קפה מסוג קולומביה, לא פרופיל ולא נעלים, 250 מעלות מההתחלה ועד הסוף, לוקח כ 12 דק הכל
אחרי 3 ימים בחוץ נכנס לקופסאות ואקום טוב לשימוש אחרי כשבוע לעוד שבועים שלמים.
לא טעים אחרי 3 ימים ולא חוויתי שום התיישנות במהלך הצריכה

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #4 

אני קולה בג'ין.

מציא בעצירת חירום עם תחילת פיצוץ שני. מקרר על השיש.
24 שעות בקערה פתוחה.
אח"כ לפחית פח לפריזר, וכול יום אני מוציא ממנה את המנות שאשתמש בהם באותו היום.
הכי אוהב את הקפה בשבוע הראשון של השימוש.

IGAL4d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@אהה-רון
·אני באופן אישי לא חסיד של הקפאה בפריזר, או אחסון בקרור. יש לי נסיון עם זה, ולדעתי אלו הם פתרונות למקרה שאתה לא קולה בעצמך, אלא קונה את הפולים הקלויים מבחוץ- ורוצה לחסוך את דמי השליחות ו/או הטירחה שכרוכה בהזמנה. (וזאת מעבר לכך שבקלייה עצמית אתה חוסך בעלות הפולים עצמם, קולה מה שבא לך ואיך שבא לך). אם אתה כבר שומרר במקפיא, אני ממליץ לך לשמור בוואקום מוחלט (שקית ניילון עבה מאד ואטומה, אבל רצוי קופסת הפח של הוואקום עם מכסה הגומי שיורד כל הדרך למטה ולא משאיר כיסי אויר). לדעתי המקפיא יכול לשמור את הקפה באיכות טובה גם למספר חודשים, אבל לא יגיע לרמת האיכות של קפה טרי (לאחר תקופת ההתיישנות הראשונית הנדרשת) שלא נכנס לקרור או להקפאה. ראיתי גם שרשור מקביל בנוגע להזמנה של קפה איכותי מחו"ל, שנכנס...ישר למקפיא, איש איש ואמונתו.

TigerSkin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

העניין בכלל לא מיתוס, הקפה מתיישן מהר בגין בצורה מוגזמת אפילו, גם עם קירור ידני
אני אישית בגין אהבתי את הקפה ביום הראשון שלו ללא לחכות בכלל, אחרי 4 ימים בדרך כלל כבר הלך לפח , אבל אני קיצוני בדברים האלו

לגבי אחסון וכו', לדעתי יש לזה השפעה נמוכה, אלה אם כן אתה שם את הפולים פתוחים בחוץ אז הם באמת מאבדים מהערך שלהם מהר

IGAL4d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@TigerSkin
·גם לאחר עוד מעל שלושה חודשים מהפוסט הפותח, ועוד עשרות קליות, דעתי מנסיוני האישי לא השתנתה. אבל כל אחד עם כוס הקפה שלו...

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #8 

@IGAL4d
·

בלי קשר למי צודק, בקליה ביתית, זה בסדר גמור שפולים יתיישנו תוך שבוע. לא רואה בזה כזה סיפור. מי ישמע לכמה זמן איזה 200 גרם מחזיקים.. :D אם מההתנסות שלך זה מחזיק יותר אז בכלל מעולה.

IGAL4d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

@ozeltzex
·אני חלקתי בעיקר על הדיעה שהפולים מתיישנים תוך שלושה ארבעה ימים.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

מסכים. קליתי בג'ין לפני אי אילו שנים, בפרופילים שקליתי לא נתקלתי בהתיישנות חריגה ביחס לקליה בקווסט או בבוליט.

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

אני קולה ב גין כבר 10 שנים,
לא עושה עצירת חירום ו לא מקרר בחוץ.
פעם עוד הייתי נשאר ליד הגין ומשגיח מתי לעצור, היום אני שם 15 דק וטמפ משתנה לפי סוג הפולים גילם והכמות הנקלת
לפעמים אפילו לא שם כדי לפתוח את המיכסה בקירור

הקפה יוצא טעים, נכון הוא מתיישן מהר אבל למי אכפת, אני מחסל אותו לפני שזה קורה

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #12 

בכמות שאפשר לקלות בג'ין, אין שום משמעות להתיישנות.אתה קולה את הכמות שאתה צורך בשבוע ומקבל קפה טרי כל הזמן.

IGAL4d פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@שמוליק_טל
·אכן, אני קולה כמות שבועית, אם כי לא 250 גרם, אלא שניים שלושה סבבים- בין 500 ל750 גרם. יש אצלי מעל 4 שותי קפה בשותף.. הקליה של מספר פעמים, גם מאפשרת לי לגוון. מעבר לגיוון אפשרי בתוך הסבב היחיד עצמו, בין הסבבים. לדוגמה- קליה כהה של זן קפה מסויים בסבב אחד (כגון משיקול של הפחתת חמיצות), וקליה בהירה יותר של זן קפה אחר בסבב השני, ואז ערבוב ביניהם.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

אני למדתי משמוליק שכדאי לקנות את הקולה ולאחר כשנה של שימוש מצאתי ש :
הקפה שאני אוהב הוא מר וחזק ולכן קולומביה לתוך פיצוץ שני
לםני הכנסת פולים מחמם כ 5 דקות ל 200 מעלות ואז מכניס נגלה ראשונה ל 13.5 דקות פלוס מינוס חצי דקה, אני עובד בחוץ לכן ללא קולט מוץ.
מוציא עצירת חירום בפיצוץ שני ומיד מקרר על מאוור תעשיית.

עובר לנגלה שניה אותו דבר
מערבב הכל ומכניס לקופסא מאווררת ליומיים.

אחכ מעביר לקופסא שקניתי מאמזון אחרי הרבה קופסאות שניסיתי - air scape הגודל הגדול, שני הבצים ממלאים אותה יפה.
את הקופסא סוגר ולמקפיא לשבוע ללא שימוש שכן בשבוע הזה הקפה פשוט פחות טוב.
מחזיק 4 קופסאות מיני שאותן אני ממלא ב 23.5 גרם קפה לידית כפולה לשתי כוס7ת שאני חולט.
כל יום הולך 2 קופסאות כאלה אז בעצם רק פעם ביומיים אני מתעסק עם שקילה, את הקופסאות הקטנות השקולות מחזיק כמובן גם במקפיא.
החליטה ישר מהמקפיא לא נדרשת הפשרה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #15 

@kobbi - איזה יתרון שאתה רואה בקלייה עם חימום מקדים בהשוואה לקליה רגילה?

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

@boren
·
סיום מחזור ב 13.5 דקות ולא כ 15 שלקח אם לא חיממתי.
לדעתי הסיכוי לאפיה גבוה כשלא מחממים.
ואנחנו רוצים קליה
אבל תזכור שאני עובד ללא הקולט מוץ משמע זרימה חופשית באגזוז אז יתכן ומשפיע.
אם הקליה מסתיימת אצלך בזמנים של 14 דק אתה בסדר, אם נמשך מעבר זה כבר…. כתלות גם בסוג הקפה כמובן אבל אם אתה מתקשה להגיע לפיצוץ שני תוך כדקה מסיום פיצוץ ראשון .

TigerSkin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@kobbi
·

מסכים עם הנאמר, תשאף לקלייה בין 10-16 דקות, עדיף איפשהו באמצע , הרבה תלוי גם בקולה אבל זה הכלל אצבע

החימום מביא לך את הממונטום הדרוש לבלות זמן נכון בשלב היבוש וקובע את הממוטום להמשך הקלייה , המטמפ' בכל שלב ומכאן כל כמה זמן אתה מבלה בכל שלב של הקלייה ומשך כל הקליה עצמה כפי שהוזכר, תחשוב על זה כמטוס שאתה צריך להנחית בממונטום מסויים ולהגיע לממטום מסויים בנחיתה - הרי לא ניתן לבצע שינויים טמפר דרסטים במשך הקליה היות ולפולים לוקח זמן לספוג את האנרגיה

לגבי התיישנות - עברתי הרבה קולים, זה גם עניין של טעם וכמה אתה ענין טעים, אך בהחלט זה לא הצד החזק של הקולה הזה

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #18 

אני כן שם לב שהפולים מהגין מתיישנים מהר יותר.בפולים הקלויים קורים 2 תהליכים הפוכים מרגע הקליה- פחמן דו חמצני משתחרר מהפולים(רצוי שכן אם נמצא בכמות גבוהה יוצר צ'לניג ויוצר טעם לוואי) וחמצן מבחוץ מחמצן את הפולים והורס את הארומות וטעמי הקפה. מהניסיון שלי בגין הוא גורם באמת להתיישנות מהירה, מצד שני הוא גם מאפשר שתייה כבר אחרי יום-יומיים מה שלא קורה בקליית תוף. זה קורה ככל הנראה בגלל שהגין הוא קולה אוויר חם.

קופי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #19 

היי.
גם אני קולה בג'ין. בטח כבר 20 קליות. לא משתמש בקולט מוץ.
אם לא נותן לו להתחמם קודם אז די קשה לו להגיע ל 230 240 כנראה כי בלי הקולט יש יותר זרימת אויר.
מסכים לגמרי שאחרי קלייה פחות טעים מאשר אחרי 5 ימים. השיא הוא באיזור ה 5 ימים. גם האישה מאשרת. למרות שאני שותה אספרסו והיא הפוך.
השיא מגיע אחרי 5 ימים ונשמר ככה לכמה ימים. אחרי אני כבר גמרתי את הקפה.
קפה אחרי יום יומיים או שלושה משמעותית פחות טעים לי.
לא היה פספוס אחד בקלייה. לפעמים פיצוץ שני. לפעמים לפני הפיצוץ קצת. עצירת חירום ואיורור טוב. התוצאה בכוס גם בקפה ירוק 20 ש"ח לקילו יותר טובה לדעתי מכל דבר אחר ואם לא אז בטח לא נופלת.
אחרי מספר קליות כל התהליך נהיה יותר קל ופשוט.
מאוד אוהב את זה. הוסיף לי מימד נוסף לחוויה. מעניין מה יהיה השידרוג הבא.

TigerSkin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

לחימום יש 2 מטרות עיקריות:
1. להיות עיקבי בטמפר' שאתה מכניס את הפולים
2. להכין את הקליה לממונטום הנכון בהמשך - ומכאן גם משך הקלייה (כפי שצויין) ובילוי הזמן שאתה מבלה בכל שלב בקלייה
למרות שלא מתקיימים תהליכים כימיים בטמפר האלו בקפה, זה בעצם הכנה להמשך ומביא עיקביות

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”