q90t - חווית צפיה לא טובה - קשת צבעונית בהשתקפות מנורות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
guyz6471
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 698

שליחה

יכול להיות שיותר משתלם לך למכור פרטי,
עדיין מן הסתם תהיה ירידת ערך וזה לגמרי הוגן
אבל נראה לי שתוכל לקדת מ 25% אול ל 10%-15%

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320

שליחה

08/12/2020 12:02  
zGalili כתב:
עדכון:

הגיע הטכנאי של סמליין - ראה את הבעיה - הסכים שהמצב בעייתי ואי אפשר לראות ככה טלוויזיה
דיבר עם הבוס שלו - והוא מצידו אמר שאין שום סיכוי שמחליפים טלוויזיה בגלל שאין בעיה בטלוויזיה - כי ככה היא בגלל הציפוי שמונע השתקפות.
שאלתי את הטכנאי אם הוא היה מסכים שתהיה כזו טלוויזיה להורים שלו או לו - והוא אמר שלא.... לא שזה עוזר

אין לו מה לעשות כי הממונה עליו אמר שלא להחליף.

דיברתי עם last price היום על ביטול עסקה, והם ביקשו ממני 25% מסך העסקה בגלל ירידת ערך!
כרגע אני שוקל את צעדי. כי 25% יוצא 1525 ש"ח, וזה המון כסף למוצר תקין שלא קרה לו כלום ויש את כל האריזות המקוריות.

מישהו פה מכיר את חוק הגנת הצרכן טוב יותר ויכול להגיד לי אם זה בסדר? לא הצלחתי למצוא בשום מקום משהו בנוגע ל25%.
אני מבין שיש ירידת ערך כי המוצר נפתח, אבל הוא כמו חדש ולא קרה לו כלום, לדעתי 25% זה מוגזם.

תודה לכם
...
תעדכן איך אתה בוחר להתקדם. ממש מקווה שתמצא פתרון עם כמה שפחות הפסד.

אגב, לפי החישוב שלך ש25% שווים 1525 ש"ח, אני מבין שקנית את הטלויזיה ב6100 ש"ח?
זה המחיר הכי זול שאני מכיר בהרבה..

skinnyq
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168

שליחה

אני לא מבין. אתה בטווח ה14 יום של ביטול העסקה?
אם קנית מlastprice זו עסקת מכר מרחוק ואתה יכול להחזיר את המוצר מכל טעם שבא לך גם אחרי שימוש, כאשר דמי ביטול יהיו עד 100 ש"ח וגם אותם לא תשלם אם זה בגלל פגם במוצר או אי התאמה.

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

08/12/2020 16:09  
skinnyq כתב:
אני לא מבין. אתה בטווח ה14 יום של ביטול העסקה?
אם קנית מlastprice זו עסקת מכר מרחוק ואתה יכול להחזיר את המוצר מכל טעם שבא לך גם אחרי שימוש, כאשר דמי ביטול יהיו עד 100 ש"ח וגם אותם לא תשלם אם זה בגלל פגם במוצר או אי התאמה.
...
אבל זה לא נכון.
לא יודע מאיפה המידע הזה ולמה ממשיכים להפיץ אותו פה בפורום, אבל אין בארץ חוק שמתיר החזרת מוצר שנעשה בו שימוש (אלא אם כן לא תקין או לא מה שהוזמן).

erez67
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417

שליחה

יש לי את Q95T ואחרי מה שכתבו פה ראיתי שאכן המנורות בסלון משתקפות במסך ולעיתים זה אכן מפריע.
אם מכבים את האור אז כמובן שאין שום הפרעה אפילו הקטנה ביותר.
רק אחרי שכתבו פה והתעמקתי ראיתי את ההפרעה כשהמסך פועל.
יחד עם זאת יש יתרון גדול לציפוי והשתקפויות שהיו לי במסך הקודם כבר לא קיימות (יש לי חלון ממול)

Ben-nadav
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167

שליחה

סליחה
אבל אני מבקש הפניה לחוק שמתיר לכל חנות שהיא לדרוש 25% מעלות המוצר בגלל ירידת ערך?
כי כל יום כותבים פה שכל עובד בוצעה עסקת מכר מרחוק [אינטרנט] אפשר לארוז, לבטל, 14 יום.
בעצם, כל יום מטעים? החנות דורשת דרישה מוצדקת?

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

08/12/2020 18:46  
Ben-nadav כתב:
סליחה
אבל אני מבקש הפניה לחוק שמתיר לכל חנות שהיא לדרוש 25% מעלות המוצר בגלל ירידת ערך?
כי כל יום כותבים פה שכל עובד בוצעה עסקת מכר מרחוק [אינטרנט] אפשר לארוז, לבטל, 14 יום.
בעצם, כל יום מטעים? החנות דורשת דרישה מוצדקת?
...
כמו שכתבתי. כן, חברים פה מטעים או מעגלים את נוסח החוק.
אם נעשה שימוש במוצר והוא מוחזר שלא מסיבות מוצדקות, קרי "שרירותית", יכול בעל העסק לדרוש תשלום בגין ירידת ערך. ומוצר חשמלי שחובר לחשמל והופעל אכן ערכו נשחק.
לגבי כמה ירידת ערך, לזה לא מצאתי משהו מוגדר וזה כנראה לי החלטת בית העסק.

קרא פה

https://www.no-risk.co.il/page/%D7%91%D ... 7%A6%D7%A8

ופה
https://www.wisebuy.co.il/article.aspx?aid=468

erez67
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתמול ראיתי כמה שעות טלוויזה עם האורות דולקים ופשוט לא שמתי לב להפרעה הזו.
מסתבר שרק כשמבקשים לראות ומתעמקים רואים את התופעה וגם זה ממש מינורי.
טלוויזיה מעולה אולי תנסה עוד קצת בטרם תפסיד ממון רב.

HAI18
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39

שליחה

09/12/2020 10:22  
erez67 כתב:
...
הבחור העלה תמונות וזה נראה לא טוב.
אתמול קבלתי את שלי וגם אני עשיתי ניסויים עם חלונות פתוחים ואור בכל הבית ולא הייתה שום בעיה בשום מצב.
להיפך, לדעתי התמונה יותר נעימה לעין כשהסלון מואר מאשר חשוך.
כנראה שהמנורות בסלון של ההורים שלו ממוקמות ממש מול המסך וזה יצור בעיה לכל מסך ולא רק לנוכחי.

zGalili פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה

גם לדעתי 25% זה ממש גבוה. אין לי בעיה לשלם על ירידת ערך, אבל זה ממש הרבה כסף.
@yondon התבלבלתי, זה יוצא 1575, שילמתי 6300 על המסך.

@erez67 - אצל ההורים שלי זה מוגזם, זה לא פס צבעוני אחד, יש להם 11 מנורות שמשתקפות. אי אפשר שלא לשים לב
כשהמנורות כבויות - אין שום בעיה! אבל בשעות הערב הן תמיד דולקות וזה מפריע ממש.

@HAI18 - נכון, זה יצור בעיה בכל מסך, בכל מסך תהיה השתקפות, אבל לא קשת צבעונית לרוחב כל המסך.
מאוד מרגיז שרשום לך בפירוט של הטלוויזיה:
פאנל ייחודי לצבע שחור מושלם והפחתת השתקפויות כן Ultra Black
אבל בפועל ההשתקפות נוראית. התיאור פשוט משקר.

אעדכן בהתפתחויות.

HdrPro
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

11 מנורות? מה זה שנדליר?
מעניין איך המסך הקודם שהיה להם התמודד עם כמות כזו של מנורות

erez67
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

09/12/2020 11:18  
HAI18 כתב:
09/12/2020 10:22  
erez67 כתב:
...
אתמול קבלתי את שלי וגם אני עשיתי ניסויים עם חלונות פתוחים ואור בכל הבית ולא הייתה שום בעיה בשום מצב.
כנראה שהמנורות בסלון של ההורים שלו ממוקמות ממש מול המסך וזה יצור בעיה לכל מסך ולא רק לנוכחי.
...
ההשתקפות מקבלת מימד דמוני בצילום ושונה מהמציאות. תצלם את שלך ותראה

HAI18
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39

שליחה

09/12/2020 20:08  
erez67 כתב:
09/12/2020 11:18  
HAI18 כתב:

...
ההשתקפות מקבלת מימד דמוני בצילום ושונה מהמציאות. תצלם את שלך ותראה
...
יש לי שלושה מנורות לד על התקרה מעל המסך, הן נמצאות בדיוק באמצע, בין הספה לבין הטלויזיה.
צילמתי גם מהאמצע וגם מהצדדים ואין שום השתקפות, יכול להיות בגלל שהבתי מנורה בצבע חלבי ולא שקוף ?
בכל מקרה אני שמח שאין לי צורך להתמודד עם ההשתקפויות האלה.
אגב בבוקר ניסיתי גם לפתוח את החלון מאחורי הספה(בדיוק מול המסך) וגם את הוטרינה מצד ימין וגם מזה אין לי השתקפויות.

amit-Hifi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שליחה

קיבלתי אתמול את הQ80T, אין השתקפויות חריגות או קשת צבעים ממנורות שנמצאות מעל הטלוויזיה או ממול..
ממה שהספקתי לראות, גם באור יום אין משהו חריג והטלוויזיה נמצאת מול ווטרינה יחסית גדולה ומוארת בעיקר בבוקר.
אם אספיק אעלה תמונות

shlomi197
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 319

שליחה

06/12/2020 16:20  
zGalili כתב:
עם פיצ'רים כאלה - מי צריך באגים? 😂
באתר שקניתי רשום בתנאי ביטול עסקה:
"בעת ביטול עסקה עקב פגם או אי התאמה-לא ייגבו דמי ביטול."
משתמע מכך שאני יכול לבטל עסקה גם על אי התאמה - ולא רק על פגם שיש במוצר
אעדכן.
...

במידה וקנית באינטרנט עפ חוק אתה יכול לבטל

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

עסקת מכר מרחוק מאפשרת ביטול של המוצר תחת קיזוז של 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח, הנמוך מהשניים.

לגבי ההשתקפות, מה זה משנה אם יש השתקפות של קשת או השתקפות של 11 מנורות על המסך בצורה נקודתית לכל מנורה ?
בכל מקרה שני המצבים לא טובים ולכן זה משחק סכום 0 בעיניי.
כל מסך אחר (חדש) שתקנה ייצר בדיוק !! את אותה תופעה כי המסכים היום גדולים ומשמשים כמו מראה.
מה היה להם קודם ? מניח שמשהו הרבה יותר קטן ולכן התופעה הייתה כנראה פחות מורגשת.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

zGalili פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15

שליחה

11/12/2020 13:32  
avihuli כתב:
עסקת מכר מרחוק מאפשרת ביטול של המוצר תחת קיזוז של 5% מסכום העסקה או 100 ש"ח, הנמוך מהשניים.

לגבי ההשתקפות, מה זה משנה אם יש השתקפות של קשת או השתקפות של 11 מנורות על המסך בצורה נקודתית לכל מנורה ?
בכל מקרה שני המצבים לא טובים ולכן זה משחק סכום 0 בעיניי.
כל מסך אחר (חדש) שתקנה ייצר בדיוק !! את אותה תופעה כי המסכים היום גדולים ומשמשים כמו מראה.
מה היה להם קודם ? מניח שמשהו הרבה יותר קטן ולכן התופעה הייתה כנראה פחות מורגשת.
...
ברור שזה משנה אם יש השתקפות של מנורה נקודתית על המסך או פס צבעוני לכל האורך, אני לא מבין איך אתה יכול להגיד שזה אותו דבר.
אני יודע שתהיה השתקפות של המנורות - ולכן שמחתי שיש פאנל שמצמצם השתקפות - אבל אם זה במחיר של ליצור קישוטים של סוכה על הטלוויזיה לכל הרוחב שלה - אני מעדיף שלא יהיה כזה דבר ושאני אראה השתקפות של מנורה.

@HdrPro - היתה פשוט השתקפות של המנורות ולא קשת צבעונית

@yondon - טעיתי בחישוב, זה יוצא 1575, המסך עלה 6300.

@erez67 - המימד הדמיוני שמוצד בצילום הוא פחות גרוע מהמציאות במצב שלי לצערי.

בכל מקרה, עדכון:
למרות שזו עסקת מכר מרחוק - מוצר חשמל שחובר לחשמל נחשב משומש, עדיין אפשר להחזיר - אבל החנות יכולה לדרוש תשלום על ירידת ערך, לא מצאתי בשום מקום אם יש תקרה לסכום או משהו כזה.
LastPrice לא הסכימו להחזיר את המסך בלי לשלם 25% מהערך שלו - שזה מוגזם ממש לדעתי,
פנינו שוב לסמליין שהסכימו לי לשדרג למסך טוב יותר ולשלם את ההפרש במחיר.
אני רק צריך לבחור מסך, אבל איזה מסך יותר טוב מה-q90 יש לסמסונג? :O

תודה לכולם :)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

עד כמה שידוע לי, לכל המסכים מהסדרות הגבוהות שלהם יש את הציפוי לזווית רחבה (זה מה שגורם לקשת, לא הציפוי נגד השתקפויות).
אז כנראה תצטרך לשנמך ל-Q70T, זה הדגם הכי גבוה שלא כולל את הציפוי. (וגם לא כולל FALD, לא מגיע לרמת בהירות גבוה כמו הסדרות היותר גבוהות)

dadaii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295

שליחה

@zGalili

אני סתם שאלה:
לא חשבת להחליף את המנורות או המיקום שלהן? נשמע לי פתרון הרבה יותר זול ופחות כאב ראש. גם ישפר לך את חווית הצפייה וגם וימנע ממך עוגמת נפש נוספת במידה וגם מסך חדש שונה שתקבל בעתיד אולי יעשה לך בעיה דומה.

nm1
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה

מי שאמר לך שלא ניתן להחזיר או לבטל עסקת מכר מרחוק בשל העובדה שהמוצר חובר לחשמל טועה ומטעה.
עסקת מכר מרחוק מאפשרת ביטול מלא עד 14 ימים לכלל המוצרים מלבד מוצרים שיוצרו עבור כלקוח בהתאמה אישית או מוצרים הניתנים להעתקה.

פסק דין בנושא:
השופט הולצמן מבית משפט השלום באר שבע, הגיע למסקנות דומות כאשר הובא בפניו עניינו של יותם, צרכן שרכש מחשב נייד דרך אתר אינטרנט.

באותו מקרה התובע רכש מהנתבע, באמצעות האינטרנט, מחשב נייד בסך של 4,000 שקל, כולל מע"מ. זמן קצר לאחר קבלת המחשב פנה התובע לנתבע בבקשה בכתב לבטל את העסקה מפאת חוסר התאמה של המוצר לצרכיו האישיים, כלומר - אין מדובר בתקלה. הנתבע דחה את הפנייה לאור טענת התובע שלפיה חיבר את המוצר לחשמל.

בית המשפט מצא כי מכיוון שמדובר בעסקת מכר מרחוק ביטול העסקה אינו נתון כלל לשיקול דעת הנתבע.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”