מתלבט בין ברוויל ל-lelit
שלום לכולם
אני נכנס לתחום המכונות הביתיות, חולה קפה, בעיקר אספרסו ואמריקנו (גם יודע להנות מקפה שחור אודות למילואים..).
מעוניין לקפוץ כיתה מהקפסולות. גובה השקעה 3-4 א' ש"ח. בגלל שאני חדש בתחום לא הייתי רוצה לבצע כרגע השקעה גבוהה יותר.
אחרי שקצת קראתי בפורומים אני מתלבט בין 2 כיוונים:
1. ברוויל בריסטה פרו - להבנתי היא יותר קלה למשתמש המתחיל
2. lelit pl041tem + eureka mignon specialita. הכיוון הזה דווקא קצת יותר קורץ לי, כי אם ארצה בעתיד לשדרג ל-e61, המטחנה כבר קיימת.
אודה לסיוע, המלצות (אם יש כיוון שלא חשבתי עליו) והכוונה.
תודה לעונים
אני נכנס לתחום המכונות הביתיות, חולה קפה, בעיקר אספרסו ואמריקנו (גם יודע להנות מקפה שחור אודות למילואים..).
מעוניין לקפוץ כיתה מהקפסולות. גובה השקעה 3-4 א' ש"ח. בגלל שאני חדש בתחום לא הייתי רוצה לבצע כרגע השקעה גבוהה יותר.
אחרי שקצת קראתי בפורומים אני מתלבט בין 2 כיוונים:
1. ברוויל בריסטה פרו - להבנתי היא יותר קלה למשתמש המתחיל
2. lelit pl041tem + eureka mignon specialita. הכיוון הזה דווקא קצת יותר קורץ לי, כי אם ארצה בעתיד לשדרג ל-e61, המטחנה כבר קיימת.
אודה לסיוע, המלצות (אם יש כיוון שלא חשבתי עליו) והכוונה.
תודה לעונים
כמכונה ראשונה הייתי בהחלט ממליץ על מכונה כמו הברוויל/סייג'.
סה"כ היא מאוד dumb proof וכן נותנת לך להתנסות בעובי הטחינה, טימפור נכון וכו'.
מבחינה תקציבית היא גם הרבה יותר נוחה, ברגע שתקנה מכונה אמיתית אתה צריך גם טוחן, אביזרים, ושדרוגיטיס לא צפוי
סה"כ היא מאוד dumb proof וכן נותנת לך להתנסות בעובי הטחינה, טימפור נכון וכו'.
מבחינה תקציבית היא גם הרבה יותר נוחה, ברגע שתקנה מכונה אמיתית אתה צריך גם טוחן, אביזרים, ושדרוגיטיס לא צפוי
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
לא יצא לי לנסות את הלליט, אבל על פניו הייתי הולך עליה ועל הספשייליטה בלי לחשוב פעמיים. הברוויל מכונה נחמדה, אבל מעבר לחימום מהיר יותר בבוקר אני לא רואה יתרונות. השליטה הווליומטרית על כמות הקפה בכוס היא לכאורה פיצ'ר טוב, אבל בפועל זה לא עובד כמו שצריך וקשה לקבל תוצאות עקביות. עדיף בהרבה להשתמש במשקל מתחת לכוס. גם דוד אמיתי עם PID זה יתרון על פני תרמובלוק כמו בברוויל.
וכמובן את איכות הטחינה המטחנה של הברוויל אי אפשר להשוות לספשייליטה. גם לא את השליטה שיש עם טיימרים בדיוק של עשירית שניה. אם כבר, יתרונות כאלה מגדילים את הסיכוי לקבל בקלות תוצאות טובות ועקביות.
וכמובן את איכות הטחינה המטחנה של הברוויל אי אפשר להשוות לספשייליטה. גם לא את השליטה שיש עם טיימרים בדיוק של עשירית שניה. אם כבר, יתרונות כאלה מגדילים את הסיכוי לקבל בקלות תוצאות טובות ועקביות.
מה ש boren רשם, ומוסיף, אין בכלל השוואה בין המכונות , הלליט הרבה יותר רצינית אם אתה רוצה ״לחסוך ״ במכונה הראשונה תנסה לבדוק כמה עולה אצלכם ה Pl042 temd שכוללת מדחנה וחוסכת מקום במטבח . אם התקציב מאפשר הייתי ממליץ בחום רב ללכת על הלליט קייט (82) שהיא רמה אחת לפחות מעל ה 042(לא סגור על המחיר בישראל אבל מאמזון גרמניה אתה יכול להביא את המכונה ב 1000€ כולל מיסים וכו ) הייתה לי במשך שנים ה42 ולמכר את ה 82 ונראה שכל מה שהיה חסר בראשונה למתחיל שמו ב 82.
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 04/12/2020 21:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
מה ש boren רשם, ומוסיף, אין בכלל השוואה בין המכונות , הלליט הרבה יותר רצינית .תנסה לבדוק כמה עולה אצלכם ה Pl042 temd שכוללת מטחנה וחוסכת מקום במטבח . אם התקציב מאפשר הייתי ממליץ בחום רב ללכת על הלליט קייט (82) שהיא רמה אחת לפחות מעל ה 042(לא סגור על המחיר בישראל אבל מאמזון גרמניה אתה יכול להביא את המכונה ב 1000€ כולל מיסים וכו ) הייתה לי במשך שנים ה42 ולמכר את ה 82 ונראה שכל מה שהיה חסר בראשונה למתחיל שמו ב 82.
למידע נוסף ומקיף תבדוק את האתר של דייב :
https://coffeeequipmentreviews.wordpress.com/
למידע נוסף ומקיף תבדוק את האתר של דייב :
https://coffeeequipmentreviews.wordpress.com/
רק נותן את דעתי (ולא כהגנה על זה שאני קניתי עכשיו את הסייג' בריסטה אקספרס
).
אמנם עברו מאז די הרבה שנים, אבל מרגיש לי שמשמעותית נחמד לי יותר להכין קפה בבריסטה אקספרס מאשר בצמד הסילביה והרוקי שהיו לי פעם או צמד הגג'יה בייבי דוס והגרינטה שהיו לי אחריהם.
אולי סילביה שונה מהלליט, ואולי עוד שנה אחליט פתאום להשתדרג ולעבור למשהו מקצועי יותר אבל איכשהו הולך לי יחסית בקלות רבה יותר מאשר המאבקים עם הסילביה.
אולי זה המד לחץ, אולי החימום המהיר שמאד נוח לי. לא יודע. אולי סתם בעיית זיכרון או פחות מוטיבציה או רצון להגיע לשוט המושלם.
).אמנם עברו מאז די הרבה שנים, אבל מרגיש לי שמשמעותית נחמד לי יותר להכין קפה בבריסטה אקספרס מאשר בצמד הסילביה והרוקי שהיו לי פעם או צמד הגג'יה בייבי דוס והגרינטה שהיו לי אחריהם.
אולי סילביה שונה מהלליט, ואולי עוד שנה אחליט פתאום להשתדרג ולעבור למשהו מקצועי יותר אבל איכשהו הולך לי יחסית בקלות רבה יותר מאשר המאבקים עם הסילביה.
אולי זה המד לחץ, אולי החימום המהיר שמאד נוח לי. לא יודע. אולי סתם בעיית זיכרון או פחות מוטיבציה או רצון להגיע לשוט המושלם.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
שים לב שמדובר במכונות שונות:
בריסטה אקספרס - יש מד לחץ, אבל ההקצפה חלשה יותר ודורשת המתנה ארוכה יותר
בריסטה פרו - אין מד לחץ, יש תצוגה דיגיטלית עם טיימר חליטה והקצפה משופרת (אם כי לא כזו שהייתי מגדיר כממש טובה)
בשתיהן לא הצלחתי לקבל כמויות עקביות בכוס ולכן אני רואה את המדידה הווליומטרית יותר כחיסרון מאשר יתרון. אולי למי שמוכן להתפשר על עקביות זה יתרון, כי בכל זאת מדובר במשהו שמפשט את התהליך. באופן אישי אני מעדיף לשים משקל מתחת לכוס.
בריסטה אקספרס - יש מד לחץ, אבל ההקצפה חלשה יותר ודורשת המתנה ארוכה יותר
בריסטה פרו - אין מד לחץ, יש תצוגה דיגיטלית עם טיימר חליטה והקצפה משופרת (אם כי לא כזו שהייתי מגדיר כממש טובה)
בשתיהן לא הצלחתי לקבל כמויות עקביות בכוס ולכן אני רואה את המדידה הווליומטרית יותר כחיסרון מאשר יתרון. אולי למי שמוכן להתפשר על עקביות זה יתרון, כי בכל זאת מדובר במשהו שמפשט את התהליך. באופן אישי אני מעדיף לשים משקל מתחת לכוס.
למיטב הבנתי הברוויל הן בכלל תרמובלוק או thermocoil (חוץ מהיקרות עם הדודים שבכלל לא ניתנות להשוואה מול המקצועיות באותו המחיר ) ולכן אם פותח השרשור מתכנן על קפוצינוס על בסיס יומי זה כבר שובר שוויון לטובת כל מכונה שתוציא לחץ קיטור להקצפה
כאחד שמחזיק במשרד Sage Bambino Plus עם מטחנה נפרדת גמני ממש לא מתגעגע לסילביה, תוצאות עקביות מאוד, 13 שניות בלבד זמן המתנה בין הקצפה לחליטה, הקצפה אוטומטית, מדידה וולומטרית ועוד.
אחלה מכונה לשותי משקאות עם חלב.
לסילביה כמובן יש פוטנציאל להוציא משקאות טובים יותר, אבל גלישת טמפרטורה וההמתנה הארוכה מתחילים להימאס בשלב מסוים.
אחלה מכונה לשותי משקאות עם חלב.
לסילביה כמובן יש פוטנציאל להוציא משקאות טובים יותר, אבל גלישת טמפרטורה וההמתנה הארוכה מתחילים להימאס בשלב מסוים.
קודם כל תודה לכולכם על התגובות.
ראיתי סקירה קצרה של הבמבינו, הבנתי שאין לו אפשרות למים רותחים. בגלל שאני שותה אמריקנו הבמבינו פחות רלוונטי אלי..
החלטתי לחתוך את ההתלבטות וקניתי ספיישליטה. עכשיו נותר להחליט על מכונה..
ראיתי סקירה קצרה של הבמבינו, הבנתי שאין לו אפשרות למים רותחים. בגלל שאני שותה אמריקנו הבמבינו פחות רלוונטי אלי..
החלטתי לחתוך את ההתלבטות וקניתי ספיישליטה. עכשיו נותר להחליט על מכונה..