מתלבט בין ברוויל ל-lelit

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
tsuki722 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני נכנס לתחום המכונות הביתיות, חולה קפה, בעיקר אספרסו ואמריקנו (גם יודע להנות מקפה שחור אודות למילואים..).
מעוניין לקפוץ כיתה מהקפסולות. גובה השקעה 3-4 א' ש"ח. בגלל שאני חדש בתחום לא הייתי רוצה לבצע כרגע השקעה גבוהה יותר.
אחרי שקצת קראתי בפורומים אני מתלבט בין 2 כיוונים:
1. ברוויל בריסטה פרו - להבנתי היא יותר קלה למשתמש המתחיל
2. lelit pl041tem + eureka mignon specialita. הכיוון הזה דווקא קצת יותר קורץ לי, כי אם ארצה בעתיד לשדרג ל-e61, המטחנה כבר קיימת.

אודה לסיוע, המלצות (אם יש כיוון שלא חשבתי עליו) והכוונה.

תודה לעונים

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

כמכונה ראשונה הייתי בהחלט ממליץ על מכונה כמו הברוויל/סייג'.
סה"כ היא מאוד dumb proof וכן נותנת לך להתנסות בעובי הטחינה, טימפור נכון וכו'.
מבחינה תקציבית היא גם הרבה יותר נוחה, ברגע שתקנה מכונה אמיתית אתה צריך גם טוחן, אביזרים, ושדרוגיטיס לא צפוי

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #3 

לא יצא לי לנסות את הלליט, אבל על פניו הייתי הולך עליה ועל הספשייליטה בלי לחשוב פעמיים. הברוויל מכונה נחמדה, אבל מעבר לחימום מהיר יותר בבוקר אני לא רואה יתרונות. השליטה הווליומטרית על כמות הקפה בכוס היא לכאורה פיצ'ר טוב, אבל בפועל זה לא עובד כמו שצריך וקשה לקבל תוצאות עקביות. עדיף בהרבה להשתמש במשקל מתחת לכוס. גם דוד אמיתי עם PID זה יתרון על פני תרמובלוק כמו בברוויל.

וכמובן את איכות הטחינה המטחנה של הברוויל אי אפשר להשוות לספשייליטה. גם לא את השליטה שיש עם טיימרים בדיוק של עשירית שניה. אם כבר, יתרונות כאלה מגדילים את הסיכוי לקבל בקלות תוצאות טובות ועקביות.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #4 

מה ש boren רשם, ומוסיף, אין בכלל השוואה בין המכונות , הלליט הרבה יותר רצינית אם אתה רוצה ״לחסוך ״ במכונה הראשונה תנסה לבדוק כמה עולה אצלכם ה Pl042 temd שכוללת מדחנה וחוסכת מקום במטבח . אם התקציב מאפשר הייתי ממליץ בחום רב ללכת על הלליט קייט (82) שהיא רמה אחת לפחות מעל ה 042(לא סגור על המחיר בישראל אבל מאמזון גרמניה אתה יכול להביא את המכונה ב 1000€ כולל מיסים וכו ) הייתה לי במשך שנים ה42 ולמכר את ה 82 ונראה שכל מה שהיה חסר בראשונה למתחיל שמו ב 82.
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 04/12/2020 21:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מה ש boren רשם, ומוסיף, אין בכלל השוואה בין המכונות , הלליט הרבה יותר רצינית .תנסה לבדוק כמה עולה אצלכם ה Pl042 temd שכוללת מטחנה וחוסכת מקום במטבח . אם התקציב מאפשר הייתי ממליץ בחום רב ללכת על הלליט קייט (82) שהיא רמה אחת לפחות מעל ה 042(לא סגור על המחיר בישראל אבל מאמזון גרמניה אתה יכול להביא את המכונה ב 1000€ כולל מיסים וכו ) הייתה לי במשך שנים ה42 ולמכר את ה 82 ונראה שכל מה שהיה חסר בראשונה למתחיל שמו ב 82.
למידע נוסף ומקיף תבדוק את האתר של דייב :
https://coffeeequipmentreviews.wordpress.com/

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #6 

רק נותן את דעתי (ולא כהגנה על זה שאני קניתי עכשיו את הסייג' בריסטה אקספרס 😄).
אמנם עברו מאז די הרבה שנים, אבל מרגיש לי שמשמעותית נחמד לי יותר להכין קפה בבריסטה אקספרס מאשר בצמד הסילביה והרוקי שהיו לי פעם או צמד הגג'יה בייבי דוס והגרינטה שהיו לי אחריהם.
אולי סילביה שונה מהלליט, ואולי עוד שנה אחליט פתאום להשתדרג ולעבור למשהו מקצועי יותר אבל איכשהו הולך לי יחסית בקלות רבה יותר מאשר המאבקים עם הסילביה.
אולי זה המד לחץ, אולי החימום המהיר שמאד נוח לי. לא יודע. אולי סתם בעיית זיכרון או פחות מוטיבציה או רצון להגיע לשוט המושלם.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

שים לב שמדובר במכונות שונות:

בריסטה אקספרס - יש מד לחץ, אבל ההקצפה חלשה יותר ודורשת המתנה ארוכה יותר
בריסטה פרו - אין מד לחץ, יש תצוגה דיגיטלית עם טיימר חליטה והקצפה משופרת (אם כי לא כזו שהייתי מגדיר כממש טובה)

בשתיהן לא הצלחתי לקבל כמויות עקביות בכוס ולכן אני רואה את המדידה הווליומטרית יותר כחיסרון מאשר יתרון. אולי למי שמוכן להתפשר על עקביות זה יתרון, כי בכל זאת מדובר במשהו שמפשט את התהליך. באופן אישי אני מעדיף לשים משקל מתחת לכוס.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35087
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

05/12/2020 9:29  
shemsha כתב:
לא יודע. אולי סתם בעיית זיכרון או פחות מוטיבציה או רצון להגיע לשוט המושלם.
...
:lol:

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

למיטב הבנתי הברוויל הן בכלל תרמובלוק או thermocoil (חוץ מהיקרות עם הדודים שבכלל לא ניתנות להשוואה מול המקצועיות באותו המחיר ) ולכן אם פותח השרשור מתכנן על קפוצינוס על בסיס יומי זה כבר שובר שוויון לטובת כל מכונה שתוציא לחץ קיטור להקצפה

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #10 

כאחד שמחזיק במשרד Sage Bambino Plus עם מטחנה נפרדת גמני ממש לא מתגעגע לסילביה, תוצאות עקביות מאוד, 13 שניות בלבד זמן המתנה בין הקצפה לחליטה, הקצפה אוטומטית, מדידה וולומטרית ועוד.
אחלה מכונה לשותי משקאות עם חלב.
לסילביה כמובן יש פוטנציאל להוציא משקאות טובים יותר, אבל גלישת טמפרטורה וההמתנה הארוכה מתחילים להימאס בשלב מסוים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

יכולות ההקצפה של הבמבינו לא קיימות באקספרסו ובפרו. אם הנושא הזה חשוב אז אולי במבינו + ספשייליטה זה שילוב שכדאי לשקול.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #12 

tsuki722 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

קודם כל תודה לכולכם על התגובות.
ראיתי סקירה קצרה של הבמבינו, הבנתי שאין לו אפשרות למים רותחים. בגלל שאני שותה אמריקנו הבמבינו פחות רלוונטי אלי..
החלטתי לחתוך את ההתלבטות וקניתי ספיישליטה. עכשיו נותר להחליט על מכונה..

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”