סוף סוף קיבלתי לידי את ה-NAS החדש שלי ה-Synology DS920 PLUS הדגם החדיש ביותר של החברה, להלן רשמי:
התקנה, לאחר שמחברים את הדיסקים הקשיחים, חשמל וכבל רשת (הכל בצורה פשוטה מאוד, וללא ברגים!)
נכנסים לאתר find.synology.com ומשם מוצאים את המכשיר, זה נראה כך:
לוחצים על Set Up כמובן.
המכשיר מודיע לך שכל הדיסקים המחוברים יימחקו והתקנת מערכת ההפעלה המעולה שלו ה-DSM מתחילה.
לאחר כ-10 דקות קלילות ה-NAS עולה לשולחן העבודה:
אני חיברתי 3 דיסקים של 4 טרה בייט בתצורת RAID 5 ובנוסף דיסק SSD נוסף המשמש כזיכרון מטמון ומאיץ את העבודה בכ-20% בערך.
הגדרת זיכרון המטמון SSD מאוד פשוטה:
התקנת אפליקציות מתבצעת באמצעות ה-Package Center והיא פשוטה מאוד ואינטואטיבית:
אפליקציית ה-Active backup for business:
זוהי למעשה אפליקציה לכל צרכי הגיבוי העסקיים ולמען האמת גם הביתיים, מכילה כל מה שתחפצו מגיבוי מתקדם
יש לה יכולת לעשות גיבוי ל-PC שלם, גיבוי לתיקיות רשת (באפשרות זו השתמשתי בפוסט זה), גיבוי שרת שלם (צריך
להתקין תוסף שמוסיף את התבניות הרלוונטיות על השרת),
למכשיר כמובן, יכולות להתמודד עם נפחים עצומים כיאות ל-NAS פרימיום:
וכך נראית הגדרת גיבוי ראשוני באפליקציה: לאחר ההפעלה הראשונית, מקבלים הודעה שהאפליקציה הופעלה.
בוחרים את סוג של גיבוי אותו אנו רוצים:
גיבוי לפי גרסה – נשמרות גרסאות שונות של הגיבוי, ע"ב השינויים.
גיבוי מראה – שומר מראה מדוייקת של תיקיות הגיבוי (גם אם מחקתם משהו!)
גיבוי גדל (אינקרמנטלי) – שומר עותק ראשוני של התיקייה ורק מוסיף אליה קבצים, במצב זה נשמרים גם קבצים ישנים שנמחקו, זוהי תצורת הגיבוי שבחרתי לצרכים שלי.
במסך זה ניתן לראות שבוחרים את שם הגיבוי (למעשה TASK) והיכן לשמור אותו על ה-NAS:
כמו כן ניתן לקבוע שעות בהן הגיבוי פעיל.
בוחרים את סוגי הקבצים שמעוניינים לגבות, חשוב לציין שניתן לבחור ברמה פרטנית מאוד עד לרמה של כל סוג קובץ שרוצים ולא רק מה שמגיע כברירת מחדל.
במסך סיכום המשימה, ניתן לראות פרטים כללים על כל משימה, מה הסטטוס שלה, סוג הגיבוי ואת כל הפרטים שצריך כדי לדעת מה מצב משימות הגיבוי.
נקודה לזכות המכשיר שחשוב לציין, לאורך כל הזמן שלקח הגיבוי, סביב ה-7.5 טרה בייט של מידע, המכשיר איננו מתחמם, איננו מרעיש במיוחד ופשוט נראה שעובד!
לאחר נסיון של מספר ימים, אכן הגיבוי האינקרמנטלי שומר על כל הנתונים שנמחקו בתיקיית המקור ומגבה את כל הקבצים החדשים, מבחינתי פתרון גיבוי פנטסטי, יעיל שתמיד עובד ברקע.
האפליקציה השניה איתה התנסתי היא ה-Virtual Machine Manager,
אפליקציה לניהול מכונות וירטואליות, התקנה שלהן ושימוש במכונות קיימות.
התקנת האפליקציה היא דרך האפליקציות, ונעשית בקלות יתרה, ככה זה נראה במסך בחירת ה-Image, יש להוסיף קבצי IMAGE לפני שיוצאים מכונה מ-Scratch, הקובץ מועתק ל-NAS ואז אפשר להתחיל לייצר איתו מכונות:
זהו מסך יצירת מכונה חדשה, כך מתקינים מכונת חלונות 10:
ניתן לראות שאפשר להתקין גם לינוקס ועוד מגוון בסיסים למערכות הפעלה שונות.
בוחרים היכן להתקין את המכונה שלנו:
כאן מגדירים את שם המכונה, כמה מעבדים וזיכרון (הזיכרון יורד מזיכרון המכונה האמיתי שלנו בצורה יחסית), בוחרים כרטיס מסך ואפשר להכניס גם את תיאור המכונה.
מגדירים גודל לדיסק של המכונה, שנגזר ישירות מנפח הדיסקים:
הערה חשובה: אפשר תמיד להגדיל במערכת של WINDOWS, אבל בלתי אפשרי להקטין את הנפח.
טיפ: אם רוצים להגדיל את הנפח, תמיד ניתן, טיפ: להשתמש באותו שטח דיסק שהוספנו יש "לצרף" את השטח הפנוי ב-Disk Manager בחלונות לדיסק הקיים במכונה.
בוחרים תחת איזו רשת להתחבר, אני בחרתי דרך הרשת הראשית של ה-NAS.
בשלב הבא בוחרים את ה-IMAGE שיצרנו קודם מקובץ ה-ISO, במקרה זה "Windows", ניתן להגדיר שפת מקלדת, סוג BIOS, איך ה-USB של המכונה ולחבר כבר רכיב USB בעליית המכונה.
נותנים הרשאות למכונה לאיזה משתמש NAS שרוצים, במקרה זה משתמש ה-Admin.
עמוד סיכום של יצירת המכונה – עם הלחיצה על APPLY אפשר להפעיל את המכונה...
וההתקנה מתחילה וחלונות עולה...(כל העניין לקח משהו כמו 10 דקות (SSD CACHE!).
ניתן לראות שבזמן שמכונת WINDOWS פועלת הזיכרון מגיע לניצול של 84%! זה לא מורגש בשאר הפעולות שעשיתי במכשיר באותו הזמן (גיבוי + ניגון סרט), אבל אני מאמין שלאורך זמן חייבים לשדרג את הזיכרון המובנה, מה שאפשרי בהחלט ואפילו לזכרון DDR4 מפנק.
וזהו, אפשר להתחיל לעבוד:
אפשר גם להתקין לינוקס, באותה הקלילות של התקנת Windows, להלן התקנה של Ubountu:
מוסיפים IMAGE של אובונטו, וקדימה להתקנה:
אני חייב לציין שהמערכת פשוט טסה באובונטו, הכל עובד חלק, מהיר וזמני עליה ממש טובים יחסים למערכת שרצה על DSM ולא איזה שרת מטורף.
אפשר לראות שניצול הזיכרון של מערכת הלינוקס יעיל יותר, כאן משתמשים רק ב 1.2 GB- מתוך ה-4GB. אני מאוד מתרשם מהעובדה שה-Virtualization עובד בצורה כל כך נפלאה ואינטואיטיבית, ובאמצעות SYNOLOGY אפשר גם לגשת למערכת מכל מקום בעולם ולהריץ את המכונות שלך, מדהים!