שרות "חינמי" של סמליין שעולה הרבה מאוד כסף

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
plus פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

קניתי שתי טלויזיות של סמסונג Q80T, בגדלים 55" + 75".
כחלק מהשרות סמליין מספקת שרות התקנה "חינמי", כולל מתקני קיר דרך חברת Electronics pro.

שני המתקינים שהגיעו לביתי אמרו לי שעם המתקן הסטנדרטי שהחברה מספקת לא ניתן יהיה לחבר את הטלויזיה לשקע שמאחורי הטלויזיות כי אז לתקע לא יהיה מקום והטלויזיה לא תוכל לשבת על המתקן.
כמובן שהסבתי להם ששקע מאחורי טלויזיה זה בניה סטנדרטית כבר לפחות 15-20 שנה, לא יכול להיות שמתקן סטנדרטי לא מתאים לקיר סטנדרטי עם שקע סטנדרטי.

בקיצור, הפתרון שלהם היה כמובן למכור לי מתקן עם זרוע ל 75" בעלות של 750 ש"ח כולל עבודה (לא ברור למה צריך לשלם על עבודה אם השרות חינמי) + 330 ש"ח מתקן עבור טלוייה 55" כולל עבודה, סה"כ 1080 ש"ח.
אופציה נוספת לחבר עם כבל מאריך לשקע במקום אחר בבית.

רציתי לשאול - האם קרה לעוד מישהו?
האם זה השרות שהם נותנים? האם באמת לא ניתן לחבר למתקן סטנדרטי עם שקע\תקע מאחורי קיר?
העניין כאן הוא לא כסף, אלא תחושה שבאים לעבוד עליך, מגיעים כאילו לתת שרות חינמי ובסוף אתה משלם כאילו שכרת מתקינים פרטיים לכל דבר ועניין במחירים מופקעים.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

01/11/2020 9:53  
plus כתב:
שלום חברים,

קניתי שתי טלויזיות של סמסונג Q80T, בגדלים 55" + 75".
כחלק מהשרות סמליין מספקת שרות התקנה "חינמי", כולל מתקני קיר דרך חברת Electronics pro.

שני המתקינים שהגיעו לביתי אמרו לי שעם המתקן הסטנדרטי שהחברה מספקת לא ניתן יהיה לחבר את הטלויזיה לשקע שמאחורי הטלויזיות כי אז לתקע לא יהיה מקום והטלויזיה לא תוכל לשבת על המתקן.
כמובן שהסבתי להם ששקע מאחורי טלויזיה זה בניה סטנדרטית כבר לפחות 15-20 שנה, לא יכול להיות שמתקן סטנדרטי לא מתאים לקיר סטנדרטי עם שקע סטנדרטי.

בקיצור, הפתרון שלהם היה כמובן למכור לי מתקן עם זרוע ל 75" בעלות של 750 ש"ח כולל עבודה (לא ברור למה צריך לשלם על עבודה אם השרות חינמי) + 330 ש"ח מתקן עבור טלוייה 55" כולל עבודה, סה"כ 1080 ש"ח.
אופציה נוספת לחבר עם כבל מאריך לשקע במקום אחר בבית.

רציתי לשאול - האם קרה לעוד מישהו?
האם זה השרות שהם נותנים? האם באמת לא ניתן לחבר למתקן סטנדרטי עם שקע\תקע מאחורי קיר?
העניין כאן הוא לא כסף, אלא תחושה שבאים לעבוד עליך, מגיעים כאילו לתת שרות חינמי ובסוף אתה משלם כאילו שכרת מתקינים פרטיים לכל דבר ועניין במחירים מופקעים.
...
אם הבנתי אותך נכון, השקע חשמל אצלך נמצא פיזית מאחורי הגב של הטלויזיה על הקיר...
אם אכן כך הדבר, אז זה לחלוטין לא סטנדרטי.
כלומר זה בסדר גמור ששקע חשמל נמצא על הקיר, כל שקע חשמל נמצא על קיר כלשהו :)
אבל בד״כ לא שמים את הטלויזיה על השקע. שמים או מעל או ליד.
כמובן שיכול להיות שהיתה תלויה באותו מקום טלויזיה קטנה יותר, (נגיד ״42 אינצ׳) ואז השקע היה תחתיה, וכיום תלית ״75 אינצ׳ והטלויזיה כבר עולה על השקע - באסה, אבל זה לא אשמתם של המתקינים.

אצלי אישית טלויזיה אחת עומדת על הרגל שלה - אז אין שום בעיה עם שקעים.
וטלויזיה שניה תלויה על קיר, ומתחתיה תלוים ממיר יס + סטרימר, שכמובן לא הייתי יכול לתלות את הטלויזיה בלי לתלות הכל מחדש כשעברתי לגדולה יותר. אז פשוט ביקשתי שיתלו אותה גבוה יותר (הממיר לא יפריע לה). המיקום עכשיו לא אופטימלי - אז באסה. אבל זאת הדרך היחידה, כי אין שם מקום לתלות ממירים יותר נמוך מזה...

לשאלתך - אם באמת אין מקום להכניס תקע לקיר בהתקנה רגילה צמודת קיר (וכולם אגב כיום רוצים את הטלויזיות כמה שיותר צמודות לקיר), אז הפיתרון זה אכן שקע במקום אחר או מתקן אחר בתוספת תשלום.
יכולת כמובן לשלם למתקין משלך על אותה התקנה, והיה כנראה עולה לך מאות שקלים פחות - אבל אז היתה לך אולי בעיה עם האחריות....

בכל מקרה: תתחדש ותהנה!
ואין טעם לבכות על חלב שנשפך, מה שהיה היה.
עכשיו אתה צריך להתחיל להנות מהטלויזיה החדשה שלך...

plus פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

נדמה לי שכל (או אולי הרוב) מי שרכש דירת קבלן ב 15 שנים האחרונות קיבל שקע טלויזיה מאחורי טלויזיה. זה די סטנדרט.
במידה ויש מגבלות (שקע מאחורי טלוויזיה זה לא משהו נדיר, להיפך) , ובחנות "מוכרים" לך התקנה בחינם, ראוי שיציינו את מגבלות ההתקנה.
מתקין שבא לך להתקין "בחינם" ומציע לשדרג את המתקן, לפחות לא צריך לגבות סכום נוסף על ההתקנה עצמה. אגב את המתקן הם מוכרים הרבה יותר יקר מכל מתקן אחר שקיים. אגב את המתקן שמגיע לך בחינם הם לא משאירים לך.. כי זה המחיר המופקע הוא שדרוג :)))

אם זאת לא הטעיית צרכן, אז מה כן?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #4 

01/11/2020 13:05  
plus כתב:
נדמה לי שכל (או אולי הרוב) מי שרכש דירת קבלן ב 15 שנים האחרונות קיבל שקע טלויזיה מאחורי טלויזיה. זה די סטנדרט.
במידה ויש מגבלות (שקע מאחורי טלוויזיה זה לא משהו נדיר, להיפך) , ובחנות "מוכרים" לך התקנה בחינם, ראוי שיציינו את מגבלות ההתקנה.
מתקין שבא לך להתקין "בחינם" ומציע לשדרג את המתקן, לפחות לא צריך לגבות סכום נוסף על ההתקנה עצמה. אגב את המתקן הם מוכרים הרבה יותר יקר מכל מתקן אחר שקיים. אגב את המתקן שמגיע לך בחינם הם לא משאירים לך.. כי זה המחיר המופקע הוא שדרוג :)))

אם זאת לא הטעיית צרכן, אז מה כן?
...
שמע, אני לא מומחה גדול בבניה...
אני גר בבניין בן 18, ויש לנו שקעים בעיקר ליד שקעי טלפון וכבלים. בערך מטר מהרצפה.
לא יודע להגיד לגבי דירות חדשות יותר.
יש פה לא מעט אנשים בפורום, חלקם אני מניח גרים בדירות חדשות - אף פעם לא ראיתי מישהו מתלונן על הבעיה הזאת.

לגבי טלויזיות ספציפית - כפי שרשמתי הנוהג של אנשים שתולים טלויזיות הוא להצמיד את הטלויזיה במקסימום לקיר. מתעקשים במיוחד על מתקנים צמודי קיר כדי שהמרחק לקיר יהיה מינימלי.
אני לא יודע אם המתקן המקורי שהם הציעו לך היה צמוד קיר או לא, אבל זה הדרישה של הלקוחות.
ובמקרה כזה - לא משנה מה, אתה לא יכול לחבר חשמל לשקע מאחורי הטלויזיה.

אני יודע שבמקרים מסוימים כן משאירים את המתקן החינמי למי שלא משתמש בו.
לי יש סמסונג שעומד על הרגל - ולי לא השאירו את מתקן התליה גם.
לא כזה מפריע לי - אני לא צריך אותו.
לא יודע מה הנוהל שלהם לגבי ״שדרוגים״.
כשיתקנו את החיפוש פה בפורום, תוכל להריץ חיפוש ולראות את החוויות של אנשים אחרים.

אני מסכים איתך שהם לא ציינו במפורש ״בהתקנה צמודת קיר לא תוכלו להשתמש בשקע מאחורי הטלויזיה (במידה וקיים)״.
הם גם לא ציינו המון מקרי קצה אחרים שעלולים לקרות, חלקם הרבה יותר נפוצים משלך.
אין מה לעשות, החיים לא מושלמים.

מציע לך להתרכז בחיובי:
תהנה מהטלויזיה שלך, תשחק איתה, תריץ תכנים שונים...
והעיקר שתהיה תקינה!
כי אם חס וחלילה משהו יתקלקל, ואתה תצתרך את אלקטרוניקס פרו, אז באמת אתה תהיה בבעיה.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #5 

מעניין...אני במצב זהה לחלוטין, הסוני שלי יושבת על שידה ואני מתכוון להצמיד לקיר והשקע חשמל בחלק התחתון של מרכז הטלויזיה...רשום על הקופסא עובי 2.5 ס''מ...מקווה שלא אתבאס...אין מצב לזרוע זה או צמוד או שידה. הייתי משאיר על השידה אבל אני גם זקוק לעוד 15 ס''מ מרחק מהמסך וגם אני רוצה את האפקט המלא של הלדים שאתקין מאחורי הפאנל

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1788
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #6 

בדרך כלל היום עושים תעלה מאחורי הטלויזיה לכל הכבלים שיוצאים ממנה כדי שלא יהיו כבלים על הקיר, לגבי החשמל גם ככה בטח הכבלים של הhdmi יורדים מתחת לטלויזיה אז גם החשמל יכול לרדת

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #7 

היום קרה לי אותו הדבר!
באו להתקין אצל ההורים של אישתי סמסונג 65 אינטש, וחמתי מתקשרת אלי, כדי שאני אדבר עם הטכנאי.
הוא אומר לי אותו הדבר! כדאי לך להחליף למתקן דו מפרקי.
אמרתי לו, תודה ושלא צריך, אז הוא אמר שאם אני לא אחליף אי אפשר יהיה לחבר בכלל את ה HDMI...
שאלתי אותו איך זה הגיוני, שאתם מתחייבים להתקנה חינם עם מתקן שלא מאפשר התקנה של ראש HDMI?
ואז אמר- אפשר לשים HDMI, אבל בגלל שזה צמוד מידי, כל פעם צריך לפרק את הטלוויזיה ולהוריד אותה כדי לחבר HDMI.
וזה מאוד מסוכן עם מסך של 65 וזה יסיר את האחריו...
אמר שיגיע הטכנאי של YES הוא יצטרך לפרק את הטלויזיה כדי לחבר את הכבל. אז שאלתי אותו למה אתה לא מחבר כבר את הכבל של ה HDMI שנמצא שם?
ואז הוא שבר אותי! אמר שלא התפקיד שלו לחבר כבל HDMI... גמר אותי!!!
ניסיתי לזרום איתו לשאול כמה עולה מתקן דו מפרקי, ואז הוא זרק לי 650 ש"ח והוא לא משאיר לי את הישן...
אמרתי לו תודה רבה, שיתקין את הטלויזיה וילך.
שירות מזעזע!
כל הפרומו של התקנה חינם, זה רק תרגיל שיווקי כדי להיכנס לאנשים הבייתה ולהפחיד אותם!
פשוט שיטת מצליח, וזה כנראה בד"כ מצליח.
פשוט צריך להתלונן בעמותה הישראלית לצרכנות!
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 466
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #8 

ה65 שלי במרחק של בערך 5-6 ס"מ מהקיר עם מתקן תליה רגיל שבזמנו אלקטרוניקס פרו התקינו. השקע מתחת לטלוויזיה, אבל לא חושב שיש בעיה לשקע מאחורי הטלוויזיה... יש ספייסרים במתקן שמרחיקים את הטלוויזיה מהקיר.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #9 

לא הבנתי מכל הפרשה: התקע לא אמור להיות מכופף 90 מעלות בדיוק למטרה זו? לאפשר הצמדה?
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

HdrPro
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

בדירות קבלן חדשות יש תעלת "קוברה" אשר דרכה מעבירים את כל הכבלים כולל הכבל חשמל מתוך הבנה שהטלוויזיות של היום דקות מאוד וצמודות לקיר והכבל חשמל אכן מפריע, לי יש את זה בסלון.
לעומת זאת בחדר שינה מותקנת לי טלוויזיה 50 ושם אין "קוברה" והשקע חשמל נמצא ממש בקצה התחתון של הטלוויזיה, דבר אשר הפריע להתקנה, נאלצתי להרים בכמה סנטים את הטלוויזיה כדי שהתקעים יכנסו.
לכן אני חושב שבמקרה הזה מתוך נסיון המתקינים צדקו וזה אכן בעייתי. לא מצדיק רכישה של מתקן מאוד יקר מהם אבל אני מבין את הבעייתיות.

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 944
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #11 

שטויות במיץ עגבניות,מקרה קלאסי של שיטת מצליח

כבל החשמל בסמסונג הוא כבל עם 90 מעלות והוא גם פריק(לא קבוע למסך ניתן להסרה)

כל מתקין נורמלי שלא מחפש לקחת ממך כסף סתם,יודע לשים ספיסרים עד למידה שתספיק ולא תפריע לתקע/שקע

או לחתוך את כבל החשמל בצד של התקע,ולחבר אותו ישירות ישירות לשקע.

כמובן שבשביל זה הוא צריך ניסיון,מקצועיות,ורצון.

יש גם אופציית השחלה בשרשור במידה וקיים,אופציית תעלה,ואופציית שרשור אפור חיצוני להסוואת החוטים.

הכל תלוי תקציב ורצון,ומצב נתון בדירה המדוברת.

יש מקרים שזרוע באמת נותנת ערך מוסף גדול(היכול לראות מפינת אוכל,מרפסת וכו

אבל לא תמיד.
נערך לאחרונה על ידי dts2 ב 01/11/2020 22:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

HdrPro
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

מיץ עגבניות, אבל בסופו של דבר הכל תלוי במיקום השקע ובגודל/עומק הטלוויזיה, עובדתית יש טלוויזיות שבהן החלק התחתון יותר "נפוח" ואם זה נפל בדיוק במקום שבו השקע שלך אז זה קצת בעייתי.
לחתוך כבל? מה זה חרטא הזו? אף אחד לא רוצה מתקין שיעשה קומבינה כזו.
בקיצור תמיד תבדקו את המתקינים ותשאלו שאלות, אל תקחו כלום כמובן מאליו, אבל עם זאת, יש גם מקרים מיוחדים.

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אני מבין שאתה מדבר מבורות

כן לחתוך כבל.........זה כבל חשמל רגיל כמו שיש בכל ממיר הוט או יס או dvd פיוניר

כבל זה נקרא גם כבל ״שמיניה״ עלותו כ-10 ש״ח

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

אני לא חושב שהנקודה שלו הייתה בנוגע לעלות של כבל כזה, אלא על פעולת החיתוך עצמה.
איך אתה רואה את זה, אני מנסה להבין?
יבוא הטכנאי, יחתוך את הכבל, ואיך הוא יחבר אותו בחזרה? עם איזולירבנד? נשמע לי מגוחך. זה לא בטיחותי, וזה לא משהו שחברה נורמלית תרשה לעצמה במעמד התקנת טלוויזיה בבית לקוח.
אתה רוצה לחתוך כבל חשמל, תקרא לחשמלאי מוסמך.

HdrPro
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

01/11/2020 22:36  
dts2 כתב:
אני מבין שאתה מדבר מבורות

כן לחתוך כבל.........זה כבל חשמל רגיל כמו שיש בכל ממיר הוט או יס או dvd פיוניר

כבל זה נקרא גם כבל ״שמיניה״ עלותו כ-10 ש״ח
...
ואווווווווו...ואני מדבר מבורות,
מציע "לחתוך את זה פה".

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #16 

המתקנים הנ״ל מגיעים לרוב עם 2 חורים גדולים, בדיוק בשביל למקמם מעל שקעים. כמובן שלעיתים זה דורש התאמה מסויימת וזה משפיע הכיוונון של ההתקנה. אבל היי, זה קיים.
מתקנים מפרקיים נוחים יותר, אבל בא על חשבון מרחק מהקיר לרוב (לא מהותי)

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

מדבר מבורות 2

איך אתה חושב כל החוטים בשקעים בבית שלך מחוברים?בסיב אופטי?

הכוונה היא לחתוך צד אחד של הכבל ולחבר אותו ישירות לתקע מאחור בדיוק כמו שחוטי החשמל מגיעים מהקיר.(ללא שום איזולירבנד)

אני מבין שההבנה שלך בחשמל מתחילה ונגמרת בחשבון החשמל שאתה מקבל פעם בחודשיים בדואר/מייל

שים לב שנתקעת רק על אופציית החיתוך,הבחור קיבל עוד אופציות לפי מצב נתון בשטח
Screen Shot 2020-11-02 at 0.57.40.png

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

חוטי החשמל שמגיעים מהקיר, מתחברים לשקע, והשקע שקוע בתוך הקיר והוא לא חשוף.
בשקע החוטים נתפסים על המגעים עם ברגים, בשקע הכל מתוכנן לעבוד כך.
אני לא מבין למה צריך לחתוך צד אחד בחוט החשמל, ולאן ואיך בדיוק הוא מתחבר.

dts2
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

שקע זה נקרא גוויס 3 מקום,שים לב לברגי הידוק עם מקום כפול לחוטים שיש בשקע מאחור.(ראה תמונה)

השקע עצמו לוקח 2 מקום,1 מקום נוסף לוקח מסתם/כיסוי פלסטיק,בכיסוי זה קודחים חור בפלסטיק בעובי הכבל.

את החוט מחברים לברגי ההידוק פאזה,ואפס.
Screen Shot 2020-11-02 at 0.57.40.png

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #20 

עכשיו הבנתי. אני מניח שזו אופציה למי שמוכן להתעסק עם זה, וכמובן כשהכבל נתיק.
אבל במחינת החוק, עד כמה שידוע לי (ואולי אני טועה), התעסקות בחשמל באופן כללי, דורשת חשמלאי מוסמך.

בכל אופן ולדעתי האישית, אני לא חושב שטכנאים שמגיעים להתקנה חינם של טלוויזיה בבית לקוח לא אמורים לבצע התקנות כאלה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”