זמן מיצוי לאספסו מול זמן מיצוי לאספרסו כפול

מנהל: מנהלי קפה

שלח תגובה
דור_א
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 31
הצטרף: 13/09/2020 0:00

זמן מיצוי לאספסו מול זמן מיצוי לאספרסו כפול

לינק להודעה

נהוג לבצע מדידות, כשהמטרה הכנת אספרסו כפול ולא מנת אספרסו אחת, בגלל הנוחות? בגלל הקלות?
גם נהוג שזמן המיצוי ינוע בין 25 ל30 שניות.
לפיכך, אם השתמשנו בX גרם לצורך הכפול, האם נשתמש ב0.5 X לצורך המנה היחידה? - לפחות כך נהוג באיטליה.
אם התשובה לכך היא כן, האם על זמן המיצוי להשאר על 25 עד 30 שניות??? זה אומר שינוי מהותי בטחינה. מה ההיגיון שחצי כמות מים (בערך) תעבור בחצי כמות קפה במשך אותו זמן?
ואם התשובה לכך היא לא, האם גם על זמן המיצוי להיות כחצי?

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2783
הצטרף: 09/12/2009 1:00

לינק להודעה

תשאר עם אותו זמן חליטה ועל אותה רמת טחינה. מה שמאפשר לקבל יותר קפה זה סוג הסלסלה (בכפולה יש יותר חורים) וכמות הקפה הטחון שמכניסים לתוכה.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”