אני שמח לכתוב ביקורת על הגריל שקניתי כדי לעזור לכמה שיותר אנשים להגיע להחלטה. אמנם אני לא מספיק זמן עם הגריל, אבל מ4-5 שימושים שעשיתי בשבועות האחרונים אוכל לתרום עם הביקורת הבאה:
1.הרכבה

ההרכבה שלו הייתה לא טובה, היתה טעות בכמות הברגים: מדובר בטעות יצרן, בחוברת סופק X ברגים מסוג Y, תיאור כמות הפריט תאמה את הכמות בפועל, אבל כשסופרים בכל שלב את כמות הברגים מאותו סוג שנדרש, היה צורך ביותר. לבסוף מצאתי שנשארו ברגים מסוג אחר ואלתרתי בשימוש שלהם, אך זה התאים רק במקרה! לצערי כאדם עם OCD בעניינים כאלה, מאוד הציק לי לראות בכירת הצד למשל 2 ברגים מסוגים שונים אחד ליד השני.
בסופו של דבר לא מדובר בחלקים משמעותיים אלא בדברים קטנים ולכן לא הייתה פגיעה מהותית ולא טרחתי לדרוש מהיבואן לשלוח לי 3-4 ברגים מסוגים שונים כדי להשלים את ההתקנה בצורה מושלמת, מצד שני במחיר הזה.. מרגיז.
מבדיקה עם מישהו אחר בפורום שרכש את אותו הגריל, הוא לא נתקל בבעיה דומה.
דבר נוסף,ישנו חלק (מעין מסילת נירוסטה) אשר מכסה את מסילת הנוזלים ושאין לי מושג מה לעשות איתו, מבדיקה עם רוכשים אחרים הם במצב זהה.
2. מבנה, גימור ופיצ'רים.
- הגריל בנוי מעולה, מדובר בגריל שעשוי יציקת אלומיניום ופלדת אל-חלד, ו2 שכבות של רשתות מיציקת ברזל איכותית של קולמן שגם בנויות בצורה כזאת שהשומן נוזל ישירות למסילה. איכות החומרים טובה, זאת בהשוואה לגרילים אחרים במחיר דומה הכוללים כירת צד, לא השוואתי לאיכות חומרים בנפלואון או ברויל קינג מאחר ודגמים מקבילים עם כירת צד לא היו תקציב.
- לגריל יש כירת צד אינפרא אדום שאדבר עליה בהמשך.
- על מנת להבעיר את הגריל יש כפתור Instant, להדלקה מהירה וקלה - הכפתור עובד מעולה אם כי המיקום שלו לא נוח ויש להחזיק את התא מבפנים(לייצר התנגדות) כדי לא לדחוף את הגריל אחורה במהלך הלחיצה.
- הגריל מגיע עם תא לאחסון שומנים מצטברים, הייתי סקפטי אבל מהר מאוד ראיתי שהתא מתמלא ממש יפה, ומונע מלכלוך קשה מאוד להגיע לתחתית הגריל, הפתרון גם יעיל וגם מוסיף ליופי ולרושם של הגריל.
- לגריל יש מקום לתושבת (נמכרת בנפרד, לא קניתי) של רוטיסרי שיפוד מסתובב, גימיק מגניב למי שמעוניין.
- יבואן קולמן מוכר גם פלנצ'ה שיושבת במקום אחד הרשתות, נשמע כמו רעיון נחמד להמבורגר וכנראה שאקנה בעתיד.
- סדרת רבולושן נמכרת גם עם חלקים מודולרים למטבח חוץ שלדעתי ממש יפים וזה יתרון גדול לגריל כזה. בעתיד אולי אקנה מודול של כיור וארון. ד"א תא צבירת השמנים מתחבר בצורה יפה למודול שמחליף את מדף הצד שלו.
3. ביצועים

- הגריל מחתמם מהר מאוד, בעוצמה מקסימלית לקח לגריל 4 דק' להגיע ל400F שזה 200C בערך,
- 250 מעלות צלזיוס לקח 9 וחצי דק' בדיוק.
יש לעבוד איתו במצב סגור, אני עדיין לא יודע אם באמת נוח לעבוד איתו במצב פתוח, שכבת הרשתות הכפולה מונעת כמעט לחלוטין מן האש להגיע לבשר ועיקר ההכנה בו היא בעזרת חום. הייתי שמח אם היה מגיע קצת יותר אש לבשר (חוץ מכבד אווז כלום לא העלה אש) כדי שאוכל לעבוד מעט במצב פתוח, אבל זה גריל גז וצריך ללמוד לעבוד איתו. מי שרגיל למנגל פחמים צפוי לקבל תצורת עבודה שונה של גריל סגור ועבודה על חום במקום אש.
אני עדיין לומד לעבוד עם הגריל, אבל התוצאות שקבלתי עד עכשיו לא מאכזבות כלל.
* [עריכה:] אחרי חצי שנה של שימוש - הגריל חזק מאוד, מגיעה לטמפרטורות מאוד גבוהות (בסגירה כמובן). נהנה להכין עליו גם פריים ריב ויוצא מושלם.
- כירת הצד מעולה, בינתיים צליתי איתה חצילים והתוצאה מעולה ומהירה, החום שלה גבוה מאוד,הכירה קצת עמוקה ורחוקה מהמחבת אז יכול להיות בשבטיגון בשמן עמוק היא תתקשה אבל מרושם ראשוני שלי נראה שהיא תעמוד בהצלחה במשימה, (אעדכן את הפוסט ברגע שאבצע ניסוי)
חסרון שמצאתי בכירה היא שאני לא יודע איך אפשר לנקות את הכירה הזאת, זאת לא כירה סטנדרטית ויכול להיות שבעתיד אני אגלה שהיא נהרסת בקלות.
* [עריכה:] אחרי חצי שנה של שימוש - הכירה מעולה אבל יכולה להיות יותר טובה אם רק הייתה קרובה יותר לפתח. אני צולה עליה ירקות, כבד אווז - העוצמה הגבוהה שלה אפילו חזקה מדי וצריך להנמיך. סוגר בשרים. וגם מכין צ'יפס בסיר (לוקח קצת יותר זמן לחמם את השמן אבל התוצאה מעולה)
4. ניקוי
לאחר 4-5 שימושים אני רואה צורך לנקות את הגריל, בעיקר מדובר בניקוי נקודתי ולא מלא.
אני משער שניקוי מלא יהיה לאחר מספר חודשים.
מסילת השומנים מתחילה לצבור שומן ותכף אצטרך לנקות גם אותה.
לא נתקלתי בעלייה של אש בגלל הצטברות שומנים כמו פוסט אחר שנכתב כאן בפורום. אעדכן אם כן.
* [עריכה:] אחרי חצי שנה של שימוש - הניקוי לא פשוט, יש שורה כפולה של יציקת ברזל וזה מכפיל את זמן הניקוי של הרשתות לעומת גריל של שורה אחת. בנוסף לנקות את השומנים מהשקעים ברשתות זה קצת יותר קשה.
מצד שני, ניקוי מסיבי באמת עשיתי רק אחרי חצי שנה של שימוש. הגריל עצמו נקי כל הזמן ותחזוקה שוטפת לוקחת מעט מאוד זמן.
לגבי עליות אש: הגריל מתמודד מצוין עם עליות של אש וכמעט שאין כאלו. גם בבשרים השומניים. ועדיין יש נגיעות קלות של אש שנותנות את הטעם והטאץ' הנכונים.
5. סיכום:
מי שמחפש גריל כתחליף למנגל פחמים עדיף לחפש במקום אחר, מי שרוצה לעבוד קצת אחרת מדובר בגריל חזק בנוי ואיכותי שייתן תמורה טובה למחיר ששולם, יש צורך ללמוד לעבוד עם גריל גז ובכל זאת מדובר בחוויה אחרת (לטעמי הרבה יותר טובה, מאשר מנגל פחמים) אפשר תמיד לקנות מגירת פחמים או מגירת עישון אבל זה כבר עניין אחר.
סה"כ אני מרוצה מאוד מהגריל ובמחיר הזה קשה למצוא אלטרנטיבה מתחרה.
הגריל נמכר בסביבות ה3100 (בד"כ מקבלים גם כיסוי ומברשת) מומלץ לקנות מאחד המשווקים הרשמיים על מנת לקבל את האחריות והשירות המלאים.
6. קצת תמונות:
[img2=1024x768][imgur]0zSOiJTh[/imgur][/img2]
מבט אל מבערי הנירוסטה והחלק האגדי - בחוברת לא ברור היכן להרכיבו, לכסות את מסילת השומנים לא נשמע הגיוני.
[img2=1024x768][imgur]LgBZNAbh[/imgur][/img2]
כירת הצד אינפרא אדום לאחר מס' שימושים - לא ברור כיצד יש לנקות (שימו לב גם לברגים הלא תואמים בביקורת)
[img2=768x1024][imgur]UPIlrbqh[/imgur][/img2]
כירת הצד בעוצמה מלאה. קליית חצילים הייתה עוצמתית ומהירה.
[img2=1024x768][imgur]CwDbb0wh[/imgur][/img2]
הגריל פתוח לאחר שימוש. 2 שכבות של יציקת ברזל איכותית וכבדה.
[img2=768x1024][imgur]aHQNmY7h[/imgur][/img2]
תא השמנים - גימיק אבל חוסך המון לכלוך מתחתית הגריל וגם נראה טוב.
[img2=1024x768][imgur]VFf528Dh[/imgur][/img2]
הגריל יחד עם החלקים המודולרים (השתדלתי לצנזר את החנות בה זה צולם)
[img2=1024x768][imgur]KHWclOph[/imgur][/img2]
הגריל אצלי בבית, מוסיף המון יופי לגינה.