מתלבט בין מספר NAS-ים

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
boubi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #1 

מחפש NAS, אחרי קריאה על דגמים האלו:
Qnap TS-328 (יש מבצע ב-KSP רק להיום)
Qnap TS431-P2
Synology DS418

אני מתלבט, נראה שהראשון מצויין וזול יותר מהאחרים, האם למישהו יש נסיון איתו, או שמבין לפי המפרט והשימושים שאני רוצה אם זה יספיק?
השניים האחרים נראים בסדר גמור, ראיתי משרשורים של בקשת המלצות מ-2018 שהמחירים שלהם לא זזים.
יש טעם לחכות לblack friday?
מצד אחד כמובן אני מעדיף 4 דיסקים ככה שיש לי 3 בשימוש ו1 ספייר. אבל אפשר raid5 גם עם הNAS הראשון של 3 מפרצים, אז זה בסדר בשבילי.

נפח שימוש: 6-8TB
קליינטים: 2
שדרוג עתידי: לא נראה, גג חיבור מצלמה (ראיתי שיש רשיון מובנה כבר). צריך רכיב נוסף חוץ ממצלמה?

אני רוצה אותו לשימושים הבאים:
  • הורדה ישירות אליו מה-utorrent
  • ספריית תכנים לצפייה ושמיעה
  • גיבוי תמונות וסרטונים משפחתיים
  • גיבוי מסמכים ותוכנות חשובות
  • גיבוי של לפטופים -חד פעמי לשחזור מהיר ללא התקנה
יתרונות נוספים (לא חובה):
  • אפשרות לשתף מסמכים החוצה - גישה מטלפון/מחשב מחוץ לבית לצפיה/הורדה
  • ביצוע snapshot לשחזור מהיר של תוכן שנמחק
  • אפשרות לשדרוג זיכרון
יש למישהו המלצה על חברה מסויימת/דגם מסויים?
ראיתי Qnap/Synology/WD אולי יש עוד טובות ולא יקרות (Zyxel/Asustor)

תודה מראש

boubi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

יש למישהו נסיון עם הדגמים האלו, חוות דעת אמיתית, כי אני רואה מספיק סקירות יוטיוב מחו"ל אבל פחות אוהב ומעריך מאשר מישהו שעובד לפי השימושים שרשמתי.
גם אם תגידו "עזוב, לך על EMC" זה בסדר

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

boubi כתב:יש למישהו נסיון עם הדגמים האלו, חוות דעת אמיתית, כי אני רואה מספיק סקירות יוטיוב מחו"ל אבל פחות אוהב ומעריך מאשר מישהו שעובד לפי השימושים שרשמתי.
גם אם תגידו "עזוב, לך על EMC" זה בסדר
...
לא עם הדגמים הספציפיים האלו, אבל אני כבר הרבה זמן עם QNAP, ספציפית אצלי TS-653 Pro והוא אמין מאוד.

אם אתה מחפש NAS לאחסון ותו לא כל אחד משלושת הדגמים יעשה את העבודה. כמה הערות שיש לי -
כל הדגמים הנ"ל מבוססים מעבדי ARM (ל-NAS-ים חזקים יותר יש מעבדי amd64 כמו למחשבים), מה שאומר שאין לך פיצ'רים כמו וירטואליזציה (אם כי אני מניח שאתה לא מחפש כאלה). זה אומר גם היצע אפליקציות מצומצם יחסית.
ל-TS431-P2 יש מעבד חלש יחסית אז לא הייתי סומך עליו למשימות חזקות יחסית כמו Video Transcoding (שימושי אם אתה מתכוון לצפות בוידאו מרחוק). מצד שני יש לו 8 ג'יגה זיכרון בעוד שלשניים האחרים יש רק 2. ככל שמדובר ב-NAS לדעתי המהירות של המעבד חשובה יותר. כמובן שאם אתה מוכן לשלם קצת יותר ולקחת NAS עם מעבד חזק וזיכרון של יותר מ-2 ג'יגה זה הכי טוב.

אבל שוב - אם כל מה שאתה מחפש זה NAS עם RAID כדי לשמור עליו את הקבצים שלך ושום דבר אחר אז שלושתם טובים.

boubi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

@NegativeIQ
·
תודה רבה.
השימוש העיקרי הוא לצפיה בסרטים שיהיו עליו דרך KODI ברשת בייתית, כך שאם אני מבין נכון, אין לי צורך בtranscoding.
השימוש השני הוא שמירה של מידע קר, גיבוי לפטופ, פלאפונים, תמונות, סרטוני אירועים משפחתיים שיומרו מקלטות ו-DVD.
הרעיון של וירטואליזציה נשמע נחמד אבל באמת לא יהיה שימושי בשבילי, למרות שה-TS-328 תומך ב-docker ואפשר ליצור בו container.
נראה שלמרות המעבד שלו, הוא תומך גם ב-transcoding עד 4K.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

boubi כתב:@NegativeIQ
·
תודה רבה.
השימוש העיקרי הוא לצפיה בסרטים שיהיו עליו דרך KODI ברשת בייתית, כך שאם אני מבין נכון, אין לי צורך בtranscoding.
השימוש השני הוא שמירה של מידע קר, גיבוי לפטופ, פלאפונים, תמונות, סרטוני אירועים משפחתיים שיומרו מקלטות ו-DVD.
הרעיון של וירטואליזציה נשמע נחמד אבל באמת לא יהיה שימושי בשבילי, למרות שה-TS-328 תומך ב-docker ואפשר ליצור בו container.
נראה שלמרות המעבד שלו, הוא תומך גם ב-transcoding עד 4K.
...
בהנחה שיש לך חיבור 1 גי'גה בין ה-NAS ל-KODI אתה לא צריך transcoding. אני עושה בזה שימוש לעיתים רחוקות כדי לצפות בוידאו מרחוק דרך האפליקציה שלהם (וחיבור VPN). בכל מקרה כשמדובר במעבדים האלה, אולי הם רושמים שזה תומך ב-transcoding מבחינת זה שזה כלול במערכת ההפעלה של ה-NAS אבל לא הייתי סומך על זה שה-NAS יצליח לסחוב את זה בפועל.
לגבי דברים שחשובים לך כמו תמונות וסרטים של אירועים משפחתיים - אל תסמוך על NAS כתחליף לגיבוי בענן. גם עם RAID זה לא נדיר ששני כוננים קורסים בהפרש זמנים קצר וכל המידע הולך לאיבוד. החדשות הטובות הן שלפחות ב-QNAP (בטח גם ב-Synology אבל לא בדקתי) יש אפליקציית סנכרון מובנית לשירותי הענן הנפוצים. במקרה שלי יש לי כונן 1TB ב-OneDrive (מגיע ללא תוספת תשלום עם Office 365) והגדרתי את אחת מהתיקיות המשותפות על ה-NAS להסתנכרן איתו פעם ביום, ככה שאני יכול פשוט להעתיק לתיקייה מה שחשוב ולדעת שיום אחר-כך זה כבר מגובה אוטומטית.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #6 

ה- QNAP הראשון מצויין. נראה שהמבצע ב- KSP ממשיך גם היום עד חצות.
https://ksp.co.il/mob/item/56292

הדגם של Synology שציינת בן שנתיים ובקרוב יוצא לו מחליף.

כל הדגמים שציינת יענו על הדרישות.

boubi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@NegativeIQ
·
מעולה, זה נשמע טוב לשימושים שלי.
גם הממדים שלו קטנים מהשאר, גם משקל וזה מתאים למיקום המיועד.
עדיין אני חרד לשמור דברים אישיים בענן עד שכדי כך אני יעדיף לשים Nas שני אצל אחי ולסנכרן ביניהם עותקים.

boubi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ziv_r כתב:הדגם של Synology שציינת בן שנתיים ובקרוב יוצא לו מחליף.

כל הדגמים שציינת יענו על הדרישות.
...
·
תודה.
אם הם עונים על הדרישות אז נשאר לי רק להתאים דיסקים ולרכוש הכל.
רציתי להשתתף בסיפור על data loss ואולי לזכות ב synology רק דובר אז על 2 מפרצים אז ויתרתי (הייתי כבר במחשבה של 4 מפרצים ולא רציתי להתחייב לכתוב ביקורת על מוצר שלא הייתי בטוח שייתן מענה 😉) ואז שדרגו לדגם שיצא במאי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

השדרוג הוכרז באמצע התחרות, עדיין יכולת להשתתף.
מעבר לזה, עבור הנפח שאתה צריך, גם NAS עם 2 מפרצים יהיה די והותר.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

boubi כתב:
...
...
·
תודה.
אם הם עונים על הדרישות אז נשאר לי רק להתאים דיסקים ולרכוש הכל.
רציתי להשתתף בסיפור על data loss ואולי לזכות ב synology רק דובר אז על 2 מפרצים אז ויתרתי (הייתי כבר במחשבה של 4 מפרצים ולא רציתי להתחייב לכתוב ביקורת על מוצר שלא הייתי בטוח שייתן מענה 😉) ואז שדרגו לדגם שיצא במאי.
...
רצוי מאוד להימנע מ-2BAY כי זה אומר שאין לך יותר מידי אפשרויות RAID - זה או RAID0, שאז אין לך יתירות בכלל וברגע שדיסק אחד קורס אז הלך כל המידע (גם אם הדיסק השני תקין) או RAID1, ואז בעצם יש לך אפקטיבית שטח אחסון רק של דיסק אחד.
עם NAS בגודל 4BAY יש לך גם אפשרות ל-RAID5, שנותן לך יתירות מסויימת, ככה שאם דיסק אחד קרס (אבל רק אחד) עדיין יש לך גישה לכל המידע. זה ממש לא Bullet Proof (לכן אמרתי שזה לא תחליף לגיבוי בענן) אבל זה הרבה יותר טוב מ-RAID0.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

הורדת הערך של התקני NAS עם 2 מפרצים בגלל סוגי ה- RAID הזמינים היא שיקול שולי. רוב האנשים לא צריכים יותר מ- 16TB ועבור זה NAS עם 2 מפרצים יכול לספק, גם ב- RAID-1.

עם התקני NAS בעלי יותר מפרצים, הרוב מגדיר RAID-5 על מנת לאכלס את כל הכוננים הקטנים שנרכשו אחרי ששמו לב שמחירי הכוננים יקרים.

הנקודה שלי היא שברור שככל שיש יותר מפרצים יש יותר אפשרויות, אבל אף אחד לא באמת בוחר באפשרויות האלו, במיוחד לא פותח השרשור לאחר שציין את סוג השימוש.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #12 

לשרת עם 3 כוננים ומעלה יש יתרון של האפשרות לבנות מערך שכולל hot spare. זה מקטין מאוד את הזמן שבו המערך נמצא במצב מסוכן, לאחר תקלה באחד הכוננים.
אני חושב שב-QNAP TS-328 אפשר לעשות raid1 עם hot spare. זה מה שמופיע באתר היצרן:
:Disk volume types
RAID 0, 1, 5, JBOD, single
RAID hot spare and global hot spare

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

לפי דעתך, מישהו באמת יקריב 2 כוננים לטובת זה? במיוחד פותח השרשור שכבר פירט את הצרכים שלו.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #14 

כל אחד יעשה את השיקולים שלו, בהתאם לצרכים ולתקציב. אני רק ציינתי את האפשרות והיתרונות בשרת עם 3 מפרצים או יותר.
אצלנו בבית יש QNAP עם 4 מפרצים והוא מוגדר בתצורה של 3 כוננים ברייד 5 ועוד hot spare. לדעתי השרידות שווה את הויתור על נפח של 2 כוננים.

boubi פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

@ziv_r
·
ברור שאני לא אקריב כונן נוסף לhot spare באחסון של 3 מפרצים.
בדיוק כמו שלא אעשה raid 6 באחסון עם 4 מפרצים.
אבל במקרה הזה עם 3 מפרצים יהיה לי כונן בארון לצורך החלפה מהירה ואם הייתי עם 4 מפרצים אז הרביעי היה hot spare.

כמובן הכל כל עוד צריכת הנפח לא גבוהה.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”