שימון רשת

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
ds001 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי קולמן רבולושן 3 ורציתי לדעת אם משמנים את הרשת ואם כן במה?

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #2 

לחמם טוב את הגריל, חצי בצל על מזלג בתוך קערית שמן ולשמן בנדיבות.
אלעד

surfer1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: שימון רשת חדשה

שליחה #3 

@ds001
·
לא משנה מה קנית, כל רשת גריל מברזל יצוק יש לשמן ולחמם (סיזונינג באנגלית).
אז יש כאלה שיגידו לך שבצל עם שמן קנולה מספיק.
ויש את היסודיים שרוצים לשמור על הרשת כמו שצריך לאורך שנים, וזה מה שאני למדתי מצפייה בסרטוני היצרנים למיניהם, אני לא מומחה או משהו ואם טעיתי במשהו אשמח לשמוע. אני פשוט צפיתי בסבלנות בסרטונים ובעקרון זה הולך ככה:
ראשית צריך להסיר את כל שאריות הייצור והאבק. אפשרות אחת היא להבעיר הכול ל-10 דקות. אפשרות שנייה ייסודית יותר מנקים עם מים וסבון את הרשת ומייבשים אותה טוב טוב בשמש או בגריל. ואז מקררים.

כשהרשת קרה, לוקחים שומן מוקשה רווי באחוז גבוה ללא מלחים ותוספות (לא חמאה ולא מרגרינה. באנגלית אגב זה נקרא שורטניניג), יש הרבה אפשרויות רק זה מצריך מאמץ ללכת ולקנות. רצוי קריסקו האמריקאי (הכי זול) זה בא או בקופסה ככה CRISCO או בנייר (כמו של חמאה).
אם לא מוצאים, אפשר שומן קוקוס (גם אחלה ריח) ומורחים טוב טוב על הברזל היצוק החדש מכול הצדדים ובכל הפינות עם כפפות או פיסת בד (לא נייר סופג כי הוא משאיר סיבים אחרי שניקינו). ואם מוותרים על המוקשה (אני לא וויתרתי) אפשר למרוח שמן זרעי ענבים, שמן זית וכו' אבל הוא יישרף מהר יותר ממוקשה וחבל ובכל מקרה לא בקבוקי ספריי כי זה נשרף ממש מהר.
לאחר מכן מניחים את הרשת בגריל, מבעירים וסוגרים אותו על מנת שהשומן ייספג ברשת לכמה דקות.

[url=]BROIL KING Seasoning

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #4 

דוגמה קלאסית לאיך לוקחים נושא פשוט להפליא ועושים לו over ניתוח ברמה הגבוהה ביותר.
אלעד

ds001 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה!

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”