מתנצל מראש, אולי כתבתי יותר מדי...
אחרי קניית קפוצ'ינו בקפה-קפה (לא רק, גם בארומה ועוד...) הגעתי להחלטה שהקפה במכונה האוטומטית שלי לא מספיק טוב ולא טעים לי יותר, מר/חמוץ/ללא טעם...ניסיתי לשנות רמת טחינה וכמויות מים - לא עזר.
אני צריך/רוצה להתקדם ולהשתדרג למכונת קפה יותר מתקדמת.
ניסיון קודם: שנתיים מכונת קפסולות LAVAZZA, שנתיים מכונת קפסולות Nautilus-Espresso-Club, כ4-שנים פולי קפה עם מכונה פול-אוטומטית של Creama C7 Plus, רוב הקפה קניתי מגלעד-נגרו,(בחודש אחרון בתור ניסיון קניתי כמה סוגים מסאפורה)
שימוש: 80% משקאות חלב (קפוצ'ינו/לאטה), 20% אספרסו.
לפי מה שראיתי בהמון סרטי יוטיוב וקראתי בפורומים, היה לי כיוון למכות קפה מסויימת(לא רוצה לציין כרגע כדי לא להשפיע אל המלצות), אבל לאחר שיחה עם כמה חנויות הבנתי שכל אחד מנסה למכור מכונה שנוח לו...
לדוגמה, אחד מהמוכרים התעקש שהמכונה הטובה היא עם מחליף חום ובשום מקרה לא להתקרב לדוד כפול, ושאמרתי לו שנכון שרוב הזמן זה כוס-שניים, אבל לפעמים אני מכין כמה ברצף ולא בא לי להמתין עד שהקיטור מוכן שוב... הוא המשיך ושאם הוא קיבל עכשיו 35 מכונות כאלה, אז הדגם הוא הטוב ביותר....
מטחנה שהוא ממליץ היא במבצע - חצי מחיר אם אני קונה מכונה. המטחנה ללא שום בקרה, לוחצים והקפה נטחן עד שמפסיקים ללחוץ. וסכינים לא קוניות...
האם הוא צודק ? או שכמו שנראה לי, עשה דיל או יבוא של כמות וסתם דוחף את אותו הדגם לכולם?
בנוסף מה שמבלבל אותי ביקר זה עוד דבר מוזר וידוע

לגבי תקציב....לא נעול, אני רק בטוח שלא רוצה לחזור על טעות שעשיתי עם המכונה האוטומטית שלי, חסכתי כמה גרושים וקניתי Creama ולא Nivona, לא רוצה להגיע למצב שצריך שוב לשדרג אחרי שנה.
אם הבנתי נכון, כדאי להשקיע יותר אבל לא להתפשר אל(תתקנו אותי אם אני טועה):
1. ראש E61 (עם אופציהעתידית ל-Flow control upgrade kit)
2. דוד כפול (מומלץ? רצוי?)
3. PID(מומלץ? רצוי)
4. מטחנה עם איכות טחינה גבוהה, סכינים קוניות ולא סכינים שטוחות, וטיימר/שקילה.
וכמוון, אבקש המלצה למכונה ולמטחנה, בבקשה.