eyalgro כתב:...
...
·
תרשה לי שלא להסכים...
כל אחד מאיתנו נהנה מסרטים או סדרות באופן קצת שונה, זה אינדיבידואלי ונורמלי לחלוטין... בעיניי חוסר דיוק בפרטים כאלה קטנים מוריד מאמינות הסדרה ופוגע בחוויה הכללית
...
·
אני מסכים שזה אינדיבידואלי וכמובן שעל החוויה שלך רק אתה יכול להעיד, אבל תרשה לי לחלוק עליך בעיניין האמינות.
אמינות זו לא תכונה מאפיינת של סרט/סדרה בידיוני (וגם לא של ספר). סיפור בידיוני מאופיין על ידי העלילה, הדמויות, הקצב ועוד כל מיני מאפיינים שכאלה. יש כמובן "אמינות" של הדמויות והמשחק שלהם שזה קובע עד כמה אתה באמת נבלע בסיפור ושוכח שאתה בעצם צופה בסרט, אבל אמינות במובן שאתה משתמש במושג, היא לא ברשימת הפרמטרים שלפיהם בוחנים סרט בידיוני.
יש סרטים מסוימים שכן נבחנים גם באמינות למציאות, אבל מדובר בעיקר בסרטי תקופה (period pieces) שבהם שחזור נכון של עצמים (מכוניות, לבוש, ביניינים וכו.) זה חלק מהקטע המיוחד שלהם. גם באלה קל מאוד למצוא טעויות, אבל כל עוד הטעויות הן לא טעויות קריטיות, למשל דגם מכונית X יוצר רק ב1933 והסרט מתרחש ב1931 זה לא קריטי אבל טיסה במטוס סילון ב1920 זה כן טעות קריטית, אז הם יכולים בהחלט לשחזר תקופה באופן טוב.
בכל סרט שלא תראה, אם תחפש, תמצא בקלות המון טעויות של אמינות. אני מנחש שמאמץ להיות מאוד אמין הוא מאמץ לא קל, ובעיקר, זה מאמץ שעבור רוב האנשים לא ישנה את טיב הסרט.
גם לי מפריעה חוסר אמינות אבל מסוג אחר. למשל חוסר האמינות בסרט "רפסודיה בוהמית" ששם פשוט שינו דברים מהותיים בסיפור האמיתי של הלהקה.