כיום יש לי רסיבר Denon AVR X2500H לצפיה בסרטים. בנוסף היתה לי מע' בסלון למוזיקה שפשוט לא השתמשתי בה כלל ולאחר שמכרתי את הרמקולים שלה נותרתי עם רסיבר סטריאו Pioneer A30 שאני מתלבט אם למכור גם אותו.
אבל אז עלה לי רעיון - האם יש טעם בהוספת הרסיבר סטריאו A30 למערכת קולנוע הביתי, שהוא ישמש כמגבר לשני הערוצים הקדמיים ומהרסיבר אתחבר אליו דרך יציאת הpre-out?
כמה תהיות:
- זה בכלל אפשרי ברסיבר הזה? מהחוברת הלקונית שלהם אני מבין שיש רק PreOut שיושב על Zone 2, אז זה בכלל יכול לשמש כחלק מצפיה רגילה בסרט סראונד/מוזיקה? או שלא ניתן לחלוק את אותו זוג רמקולים כי זו לא יציאת הL/R pre הישירה?
במידה וזה כן אפשרי, עוד כמה שאלות:
- החדר הוא ממ"ד בעיתי וקטן והשימוש בכיול audyssey קריטי עבורי, האם בתצורה כזו audyssey לא עובד/לא מתפקד טוב?
- כיום לרסיבר Denon יש הגברה
(Power Output=95W (8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08% 2ch Drive)
ולרסיבר סטריאו הגברה הרבה יותר נמוכה (חלש מהדנון יותר מפי-2)
(70W + 70 W (20 Hz-20 kHz, THD 0.1 %, 4 ohms)
(40W + 40 W (20 Hz-20 kHz, THD 0.05 %, 8 ohms)
זה לא עלול לגרום לירידה באיכות?(עניין ההספק הפתיע אותי בגלל המשקל הפיזי - כי הרסיבר סטריאו הוא טנק במשקל 8 ק"ג לשני ערוצים בלבד ששוקל בערך כמו הרסיבר DENON קולנוע עם 7 ערוצים..)
- וכנראה השאלה הכי חשובה: האם לדעתכם יש בזה באמת טעם? שני המוצרים נחשבים לטובים בתחומם ולמחירם, אבל זה לא שאני מוסיף מגבר מונובלוק של 20 אלף ש"ח במקום ההגברה של הקולנוע ביתי? אומנם מדובר ברסיבר סטריאו נהדר למחירו אבל האם יש לזה פוטנציאל לשיפור משמעותי בסרטים/מוזיקה ששווה מאמץ די גדול בפירוק והרכבה של חוטים ומזנון?
תודה לכל מי ששרד עד לפה