Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת

מנהל: מנהלי קפה

שלח תגובה
dgent
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2191
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

לינק להודעה #46 

@The-Fox
·פתחתי השתמשתי ונהנה ממנה.
היא לא באמת ברת השוואה למטחנה השנייה ( מטחנה במכונה משולבת Lelit pl42temd ) , אני יכול לדעת בדיוק כמה קפה אני שם בכל שוט ואני חושב שכולם יצאו אותו דבר (מאז שכיוונתי אותה) שזה מדהים בפני עצמו לעומת מה שהשתמשתי קודם לכן . השינוי בעובי הטחינה ממש נוח (אם כי אני לא באמת שותה בד"כ דברים אחרים חוץ מאספרסו אבל לבדיקה שעשיתי עם אורח זה היה מאוד אינטואיטיבי ויצא טוב.

היא כמובן יותר שקטה וקלה לתפעול כך שאפילו בת ה - 3 יודעת לתפעל אותה כשמכינים קפה :) .
עכשיו נשאר לשדרג את המכונה אבל זה ייקח עוד כמה חודשים...

דבר אחד שהפריע לי בהתחלה הוא ההר של הקפה כשאני הופך את המיכל של המכונה לידית ולאחר שאני מרים את המיכל הקפה היה נשפך. צריך קצת להתאמן על זה אבל ניעור של הידית עם המיכל מעליה מרדד את ההר ופותר את העניין.
ראיתי שיש פה גם חבר שרשם שהוא טוחן ישר לידית, לי זה יצא קצת מלוכלך אבל מניח שגם זה עניין של אימון.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2035
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

לינק להודעה #47 

@dgent
·
יפה, שמח לשמוע :)
כן, פשטות, גמישות וחזרתיות הן ללא ספק תכונות בולטות במטחנה הזאת.

לגבי ההר של הקפה, גם לי זה הפריע בהתחלה.
אני פשוט הופך את הידית עם המיכל מהר (זה עוזר) ודופק קצת בזווית לכל הכיוונים, כולל למטה.
בסוף מצאתי שערמה קטנה של קפה היא די נוחה כי אפשר לפזר אותה עם האצבע לאורך הסלסלה וזה עוזר בפיזור.

אופיר (ozeltzex) הוא זה שטוחן ישירות לידית, הנסיון שלי עם השיטה הזאת לא היה מוצלח וגרם ללא מעט קפה לעוף לכל הכיוונים ולא לתוך הסלסלה אז ירדתי מזה.

לא הייתי ממהר לשדרג מכונה, ברוב המקרים המטחנה מהווה שיפור משמעותי יותר מהמכונה (אלה אם אתה עובר מאסקסו בייסיק לאיזה E61 רצינית) אבל מה שבטוח זה שעכשיו המטחנה לא תהווה צוואר בקבוק במידה וכן תשדרג.

ד"א, עכשיו אני רואה שהמכונה שלך מגיעה עם ידית 57 מ"מ, המיכל של הניש נכנס לך בו?

dgent
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2191
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

לינק להודעה #48 

בצורה מפתיעה אולי המיכל נכנס ללא בעיה יחסית , גם ככה אני מחזיק אותו לניעור .

kobbi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4108
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 315 פעמים

לינק להודעה #49 

קראתי ראיתי את הסרטון שאופיר העלה אבל לא השתכנעתי...
סתם, אני שוב במחשבות שדרוג עוד מעט מסתימות שנתיים עם ה ECm syncronika המדהימה שעובדת יחד עם מטחנה לא פחות מדהימה ceado e37s מהדגם החדש עם תצוגה משופרת שדרך אגב כמה שהיא גדולה עם סכינים ענקיות עדיין יש בה אפס אגירה בסינגל דוזינג, שוקל 16 גרם לפני וזה מה יוצא.
שאלתי את עצמי מה לשדרג, מכונה מטחנה ?
ממה שאני מבין מטחנה אולי אבל לא הניש, הקפה לא יצא יותר טעים. ומכיוון שאין לי גם בעיות אגירה ומנה של 26 גרם לסלסלה כפולה נטחנת ב 5 שניות הקפה ללא גושון אחד מתמלא כמו הר געש בידית ללא שישפך , פלאפי בצורה מטורפת אני לא רואה לאן יש להתקדם מכאן בנושא המטחנה.
אז מה עושים ? שוב מדגדגת ה gs3 mp אבל המחיר שלה מטורף ואני בטוח שלא יצדיק את השדרוג בסופו של עניין בכוס עצמה.
אולי מנוף כל שהוא ? אולי התקנת מגביל הזרימה ב 200 דולר לטובת ביצוע פרה אינפיוזן ? חייב מיכל, לא יכל לחזור למשאבה ויברציונית, לא יכל לרדת מאיכות הגימור שהציבו ecm.
בקיצור תקוע
ולמה אני כותב את זה כאן בכלל ?
תודה חברים

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1626
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

לינק להודעה #50 

@kobbi
·
:D
יש לך מטחנה מדהימה, אבל ה 16 גרם שאתה טוחן אלו לא ה 16 שאתה מקבל. אין סיכוי.
אני מוצא אותך חולה במחלת השדרגת. אין קשר בין הרצון שלך לשדרוג ציוד לשדרוג רמת הקפה :D:D

kobbi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4108
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 315 פעמים

לינק להודעה #51 

חחח אופיר האלוף
נשבע לך מכניס 16 גרם מוציא 16. לא משתמש בוופר
אעלה סרטון או תמונה של לפני ואחרי

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2833
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

לינק להודעה #52 

kobbi כתב:נשבע לך מכניס 16 גרם מוציא 16. לא משתמש בוופר
...
מאמינים לך, אבל הנ"ל לא אומר שאין אגירה. כדי לבדוק שאין אגירה תפרק את המטחנה ותבדוק אם אין קפה בפנים. אני מבטיח לך שיהיה. לאחר מכן נקה את המטחנה וטחן 16 גרם. אני מבטיח לך שלא תקבל 16 גרם בטחינה הראשונה. בשניה כבר כן. אני אשאיר לך לנחש מדוע בטחינה השניה כן תקבל 16 גרם ומה קרה לגרמים האבודים מהטחינה הראשונה ;-)

kobbi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4108
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 315 פעמים

לינק להודעה #53 

קבל לינק לבדיקה מקצועית, פחות מחצי גרם אגירה :


boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2833
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

לינק להודעה #54 

מציע שתקרא את הביקורת הזו:

https://www.bellabarista.co.uk/pdf/Cead ... ewv1.5.pdf

המספרים שהם מדדו הרבה יותר גבוהים.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 1977
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

לינק להודעה #55 

kobbi כתב:קראתי ראיתי את הסרטון שאופיר העלה אבל לא השתכנעתי...
סתם, אני שוב במחשבות שדרוג עוד מעט מסתימות שנתיים עם ה ECm syncronika המדהימה שעובדת יחד עם מטחנה לא פחות מדהימה ceado e37s מהדגם החדש עם תצוגה משופרת שדרך אגב כמה שהיא גדולה עם סכינים ענקיות עדיין יש בה אפס אגירה בסינגל דוזינג, שוקל 16 גרם לפני וזה מה יוצא.
שאלתי את עצמי מה לשדרג, מכונה מטחנה ?
ממה שאני מבין מטחנה אולי אבל לא הניש, הקפה לא יצא יותר טעים. ומכיוון שאין לי גם בעיות אגירה ומנה של 26 גרם לסלסלה כפולה נטחנת ב 5 שניות הקפה ללא גושון אחד מתמלא כמו הר געש בידית ללא שישפך , פלאפי בצורה מטורפת אני לא רואה לאן יש להתקדם מכאן בנושא המטחנה.
אז מה עושים ? שוב מדגדגת ה gs3 mp אבל המחיר שלה מטורף ואני בטוח שלא יצדיק את השדרוג בסופו של עניין בכוס עצמה.
אולי מנוף כל שהוא ? אולי התקנת מגביל הזרימה ב 200 דולר לטובת ביצוע פרה אינפיוזן ? חייב מיכל, לא יכל לחזור למשאבה ויברציונית, לא יכל לרדת מאיכות הגימור שהציבו ecm.
בקיצור תקוע
ולמה אני כותב את זה כאן בכלל ?
תודה חברים
...
·

אין שום סיכוי שיש ל E37S אפס אגירה
יש לה כמה גרמים מכובדים.
ככה לא מחשבים אגירה. כבר הסבירו לך איך כן.
אם כל פעם הית מכניס X גרמים של קפה ומקבל Y, כאשר Y<X אז בסוף המטחנה שלך היתה מתפוצצת מקפה או שהיא הייתה פשוט סוג של חור שחור. כי ככה לא מודדים אגירה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

kobbi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4108
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 315 פעמים

לינק להודעה #56 

הי צור
אתה טועה. ראית את הסרטון ?
בסרטון הוא מפרק אחרי כל טחינה ובודק מה נשאר. פחות מחצי גרם.
אני בפועל שוקל 16 גרם, מפעיל מטחנה על ריק ממתין חמש שניות על ריק ואז שופך את הפולים ואוסף את הטחון. יוצא עד כדי טעות של 0.3 גרם.
רוצה כוס נוספת עושה אותו דבר.
אם אני ממלא את הוופר וטוחן ממנו אז ברור לי שצריך לזרוק כמה גרמים עד שנקבל קפה טרי ולראיה אם אני עובד עם הוופר תמיד אקבל זרימה ראשונית שחורה ואז חליטה יפה ואם אני עושה מנה מנה הזרימה מושלמת מההתחלה.

kobbi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4108
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 315 פעמים

לינק להודעה #57 

boren כתב:מציע שתקרא את הביקורת הזו:

https://www.bellabarista.co.uk/pdf/Cead ... ewv1.5.pdf

המספרים שהם מדדו הרבה יותר גבוהים.
...
·
זוהי הגרסה הקודמת של המטחנה. שלי שופרה

WolfM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 463
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

לינק להודעה #58 

לגירסת הS יש אגירה כמו לכל גרסאות ה37 לפניה. הן כולן בנויות על שלד מטחנה שנראה מדהים ובנוי לתפארת. הפעלה של המטחנה לכמה שניות בלי פולים לא בהכרח תוציא קפה שנמצא זמנית בתא (מה שמוגדר אגירה זמנית), לכן לדעתי אין מנוס מזריקה של 2 גרם לכיור בכל מקרה.
הם הוציאו גרסת SD (מלשון SINGLE DOSE) שלא כוללת וופר וכוללת פומפה לתת נשיפה שתוציא את כל הקפה (שלא נדבק או נאבד חורים שחורים) החוצה ובכך לנטרל את האגירה הזמנית.
כמובן יש גם את ה37 ZERO HERO שנראית נהדר עם שינוי אוריינטציה לסכינים ושליטה על מהירות סיבובי המנוע אבל זה לחולי שידרוגיטיס סופניים :lol: .

moshez
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

לינק להודעה #59 

יש הבדלים בין הדגמים -
גירסאות 37 קודמות היו עם סכינים 64 מ"מ והדגם S עם סכינים 83 מ"מ
והחלל של הסכינים יותר הותאם לגודל הסכינים (יש הסבר בסרטון שקובי שלח כשהוא מסביר למה לדגם J יש יותר אגירה)
גם לי יש את הדגם S והאגירה היא אך ורק בתעלה שהיא מאוד קצרה
הקפה הטחון "נזרק" לתעלה ונשפך באמת בצורה פלאפית כמו שתיאר קובי
זה לא מקרה שקפה טחון דוחף קפה טחון שממתין בתור כמו שהכרתי ברנציליו רוקי
בכל מקרה דעתי היא באמצע, אני לא מאמין ממש לסרטון של WHOLE LATTE LOVE על אגירה בסדר גודל של SETTE270 או נישה כאשר אין בכלל תעלה אבל מפירוק של הסכינים בהחלט האגירה היא קטנה מאוד, 1 גרם להערכתי

kobbi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4108
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 315 פעמים

לינק להודעה #60 

להלן תמונות מהבוקר
תאמינו לי זאת המטחנה החמישית שלי ואני יודע מה זאת אגירה. בסינגל דוזינג לא נשאר בה כלום, המרווח בין הסכינים לגוף, הצוואר, הכל ריק.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”