ערכי כיול לסוני 40X2000 וW2000
שלום לכולם
ברצוני לדעת מהם ערכי הכיול לטלווזיות סוני מדגם 40X2000
וסוני 40W2000
אציין שברשותי ממיר של הוט מסוג סמסונג ND4
ברצוני לרכוש את אחת מהן אשמח גם לדעת איזו רכישה יותר כדאית מבחינת שידורי טלווזיה וצפייה בדי וי די רגיל ובלו ריי
תודה מראש
ברצוני לדעת מהם ערכי הכיול לטלווזיות סוני מדגם 40X2000
וסוני 40W2000
אציין שברשותי ממיר של הוט מסוג סמסונג ND4
ברצוני לרכוש את אחת מהן אשמח גם לדעת איזו רכישה יותר כדאית מבחינת שידורי טלווזיה וצפייה בדי וי די רגיל ובלו ריי
תודה מראש
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46320
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
אין ערכי כיול אבסולוטים.
זה תלוי באיזה מקור אתה משתמש, באיזה כניסה, מספר שעות השימוש.
זה תלוי באיזה מקור אתה משתמש, באיזה כניסה, מספר שעות השימוש.
במקומך הייתי ממתין לדגמי הסאמסונג החדשים אשר מציגים ניגודיות דינאמית 1:15,000 - כפולה מאשר אלו של סוני
לידיעתך, הפאנלים בדגמי סוני בראביה הם של סאמסונג.
בבראביות יש לך רק HDMI תקני יחיד, השני הוא ללא העברת סאונד, כך שבעתיד זה יכול להיות בעייתי.
אם תרצה לחבר גם HTPC וגם ממיר לוויני תהיה קצת בבעיה כאשר תרצה לחבר עוד מכשיר, כמו PS3 או XBOX או אף מצלמת HD
הדגמים החדשים של סאמסונג מוכנים לעידן הזה ומספקים 3 HDMI שניים מאחור, לממיר HD ולמכשיר HD נוסף (HTPC)
עוד אחד מקדימה, בצד המכשיר, מן הסתם מיועד ל-PS3 או XBOX ואף מצלמת HD.
כמו כן העיצוב של סאמסונג רמה אחת מעל כולם והמסך כולו עם ציפוי קריסטלי המעניק איכות תמונה של פלאזמה ומראה יוקרתי.
בנוסף התימחור לא יהיה יותר משל סוני, להערכתי 16-18 מחירי מחירון כמו שנוהגים לרשום פה.
כך שהייתי אומר ששווה להמתין לסוף החודש לראות איך הדגמים יתאקלמו פה מבחינת תימחור.
ממליץ ללכת על 40" למי שיושב עד -3-3.5 מטר, מעל זה ללכת על ה-46"
את הסאמסונג נצטרך לראות כשהיא תגיע ונראה איך היא מתמודדת עם יס והוט, קשה יותר לכייל אותה מאשר הסוני.
לעומת זאת לא חסר כיולים לסוני ואף התפרסם ברשת קוד הכניסה לתפריט הטכנאים,
אשר מאפשר לשנות RGB ועוד פרמטרים למקצוענים...רק תזהר לשנות כיוון שזה בלתי הפיך,וכל מסך מכויל לפני שהוא עוזב א המפעל.
(אין RESET כמו בתפריט הרגיל, מה שתשנה זה מה שישאר, ממליץ לצלם עם מצלמה את הערכים לפני שמשנים)
בכל מקרה אם אתה עדיין נעול על סוני
יש פורום הנקרא avforums יש שם המון מידע וכיולים שונים...דורש רישום חינם.
Sony KDL-40W2000 Picture Settings Thread
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=412249
מישהו בפורום הזה ששילם לכיול הבראביה שלו, פירסם את הנתונים.
settings
-------------
Backlight: Min;
Contrast: 80;
Brightness: 41;
Color: 45;
Color Temp: Warm2;
Sharpness: 10;
Noise reduction: off;
Black corrector, contrast enhancer, gamma, clear white: off;
Live Color: Medium;
MPEG Noise Reduction: off
Entering the service menu I+, 5, Vol +, Power
*tv needs to be in standby
same goes for Exiting Service Menu
Cut/Gain settings:
RDRIVE: 253,
GDRIVE: 244,
BDRIVE: 203,
RBKG: 512,
GBKG: 506,
BBKG: 495
פה תמצא מדריך כניסה לתפריט הטכנאים ועוד טיפים רבים לכיול הבראביה
http://lyris-lite.net/bravia_tips.html
רק אציין שלכל בראביה יש את הכיול שלה ולא כולם אותו הדבר, אך דיי קרובים ושווה לנסות (במיוחד בחנות לפני שרוכשים)
כמו כן, רוב הכיולים שם זה טוב לצפיה רשת SKY, כך שצריך לקחת זאת בעירבון מוגגבל וזאת מפאת השידורים האיכותיים יותר ב-SKY כמובן.
לכן ההבריטים מורידים את עיבוד התמונה לגמרי, בארץ השידורים זוועה לעומת SKY ולכן מומלץ להפעיל את עיבוד התמונה.
Noise reduction : Medium
MPEG Noise Reduction: LOW
ולסיום זכור דבר חשוב, מסכי ה-1080P לא יועדו לשידורי SD אלא ל-היי דפינישן קרי HD ו-FHD, לכן לפני שאתה
הולך לחנות להתאכזב אל מול ההקלטות אשר מריצים בלופ (מהוט ויס) קח איתך חומר 1080P ונסה להציג אותו על המסך בחנות
(במידה ואין בחנות מכשיר המציג HD יש צורך בחיבור מחשב\לפטופ וכבל DVI ל- HDMI )
כאשר תראה חומר 1080P תראה את המסך במלוא הדרו.
אל תתפשר עלהצגת חומר ברזולוצית 720P בכניסת ה-VGA בסוני...חבר ל- HDMI
תבדוק שהלפטופ\המחשב יכולים להוציא בכלל 1080P דרך חיבור DVI
לידיעתך, הפאנלים בדגמי סוני בראביה הם של סאמסונג.
בבראביות יש לך רק HDMI תקני יחיד, השני הוא ללא העברת סאונד, כך שבעתיד זה יכול להיות בעייתי.
אם תרצה לחבר גם HTPC וגם ממיר לוויני תהיה קצת בבעיה כאשר תרצה לחבר עוד מכשיר, כמו PS3 או XBOX או אף מצלמת HD
הדגמים החדשים של סאמסונג מוכנים לעידן הזה ומספקים 3 HDMI שניים מאחור, לממיר HD ולמכשיר HD נוסף (HTPC)
עוד אחד מקדימה, בצד המכשיר, מן הסתם מיועד ל-PS3 או XBOX ואף מצלמת HD.
כמו כן העיצוב של סאמסונג רמה אחת מעל כולם והמסך כולו עם ציפוי קריסטלי המעניק איכות תמונה של פלאזמה ומראה יוקרתי.
בנוסף התימחור לא יהיה יותר משל סוני, להערכתי 16-18 מחירי מחירון כמו שנוהגים לרשום פה.
כך שהייתי אומר ששווה להמתין לסוף החודש לראות איך הדגמים יתאקלמו פה מבחינת תימחור.
ממליץ ללכת על 40" למי שיושב עד -3-3.5 מטר, מעל זה ללכת על ה-46"
את הסאמסונג נצטרך לראות כשהיא תגיע ונראה איך היא מתמודדת עם יס והוט, קשה יותר לכייל אותה מאשר הסוני.
לעומת זאת לא חסר כיולים לסוני ואף התפרסם ברשת קוד הכניסה לתפריט הטכנאים,
אשר מאפשר לשנות RGB ועוד פרמטרים למקצוענים...רק תזהר לשנות כיוון שזה בלתי הפיך,וכל מסך מכויל לפני שהוא עוזב א המפעל.
(אין RESET כמו בתפריט הרגיל, מה שתשנה זה מה שישאר, ממליץ לצלם עם מצלמה את הערכים לפני שמשנים)
בכל מקרה אם אתה עדיין נעול על סוני
יש פורום הנקרא avforums יש שם המון מידע וכיולים שונים...דורש רישום חינם.
Sony KDL-40W2000 Picture Settings Thread
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=412249
מישהו בפורום הזה ששילם לכיול הבראביה שלו, פירסם את הנתונים.
settings
-------------
Backlight: Min;
Contrast: 80;
Brightness: 41;
Color: 45;
Color Temp: Warm2;
Sharpness: 10;
Noise reduction: off;
Black corrector, contrast enhancer, gamma, clear white: off;
Live Color: Medium;
MPEG Noise Reduction: off
Entering the service menu I+, 5, Vol +, Power
*tv needs to be in standby
same goes for Exiting Service Menu
Cut/Gain settings:
RDRIVE: 253,
GDRIVE: 244,
BDRIVE: 203,
RBKG: 512,
GBKG: 506,
BBKG: 495
פה תמצא מדריך כניסה לתפריט הטכנאים ועוד טיפים רבים לכיול הבראביה
http://lyris-lite.net/bravia_tips.html
רק אציין שלכל בראביה יש את הכיול שלה ולא כולם אותו הדבר, אך דיי קרובים ושווה לנסות (במיוחד בחנות לפני שרוכשים)
כמו כן, רוב הכיולים שם זה טוב לצפיה רשת SKY, כך שצריך לקחת זאת בעירבון מוגגבל וזאת מפאת השידורים האיכותיים יותר ב-SKY כמובן.
לכן ההבריטים מורידים את עיבוד התמונה לגמרי, בארץ השידורים זוועה לעומת SKY ולכן מומלץ להפעיל את עיבוד התמונה.
Noise reduction : Medium
MPEG Noise Reduction: LOW
ולסיום זכור דבר חשוב, מסכי ה-1080P לא יועדו לשידורי SD אלא ל-היי דפינישן קרי HD ו-FHD, לכן לפני שאתה
הולך לחנות להתאכזב אל מול ההקלטות אשר מריצים בלופ (מהוט ויס) קח איתך חומר 1080P ונסה להציג אותו על המסך בחנות
(במידה ואין בחנות מכשיר המציג HD יש צורך בחיבור מחשב\לפטופ וכבל DVI ל- HDMI )
כאשר תראה חומר 1080P תראה את המסך במלוא הדרו.
אל תתפשר עלהצגת חומר ברזולוצית 720P בכניסת ה-VGA בסוני...חבר ל- HDMI
תבדוק שהלפטופ\המחשב יכולים להוציא בכלל 1080P דרך חיבור DVI
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
הכיול הזה לא אומר כלום
זו אפילו לא נקודת ייחוס
יש לי את הW והכיוונים שלי רחוקים מזה
והם שונים ממקור למקור.
אם הבחור שכיילו לו מחובר לסקאי HD יש לו סיגנל בכמה רמות מעל יס או הוט
אז אולי הוא צריך פחות חידוד או בהירות.
ובכל מקרה,
זה לא מדע, יש עניין של טעם והעדפות
זו אפילו לא נקודת ייחוס
יש לי את הW והכיוונים שלי רחוקים מזה
והם שונים ממקור למקור.
אם הבחור שכיילו לו מחובר לסקאי HD יש לו סיגנל בכמה רמות מעל יס או הוט
אז אולי הוא צריך פחות חידוד או בהירות.
ובכל מקרה,
זה לא מדע, יש עניין של טעם והעדפות
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1485
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
קודם כל קבל ח.ח. על התגובה המפורטת.minime כתב:אל תתפשר עלהצגת חומר ברזולוצית 720P בכניסת ה-VGA בסוני...חבר ל- HDMI
תבדוק שהלפטופ\המחשב יכולים להוציא בכלל 1080P דרך חיבור DVI...
גם אני מחכה ומצפה למסך של סמסונג, נראה מדהים על הנייר וגם לפי ביקורות בחו"ל.
דרך אגב, היו דיווחים שלמרות שהסוני מצהירה על תמיכה מקסימלית ב- 720P ב- VGA עדיין ע"י שימוש ב- Powertrip ניתן היה לקבל 1080.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
על ידי שימוש במה?ambar כתב:קודם כל קבל ח.ח. על התגובה המפורטת.minime כתב:אל תתפשר עלהצגת חומר ברזולוצית 720P בכניסת ה-VGA בסוני...חבר ל- HDMI
דרך אגב, היו דיווחים שלמרות שהסוני מצהירה על תמיכה מקסימלית ב- 720P ב- VGA עדיין ע"י שימוש ב- Powertrip ניתן היה לקבל 1080....
כי אני לא קיבלתי 1080 מהלפטופ
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1485
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
Powertrip תוכנה שיודעת להוציא מהמחשב רזולוציה מתואמת לרזולוציה הטבעית של המסך.sam22 כתב:על ידי שימוש במה?ambar כתב:קודם כל קבל ח.ח. על התגובה המפורטת.minime כתב:אל תתפשר עלהצגת חומר ברזולוצית 720P בכניסת ה-VGA בסוני...חבר ל- HDMI
דרך אגב, היו דיווחים שלמרות שהסוני מצהירה על תמיכה מקסימלית ב- 720P ב- VGA עדיין ע"י שימוש ב- Powertrip ניתן היה לקבל 1080....
כי אני לא קיבלתי 1080 מהלפטופ...
קבל לינק לביקורת של המסך. אתה יכל לראות שמבקר המסך מציין שניתן להשתמש ב- powertrip בשביל לחבר 1080 דרך ה- VGA
http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W20 ... uality.php
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
sam22,
powerstrip דורשת תשלום, ולדעתי (כתוכניתן במקצועי) כדאי לשלם על תוכנה שאתה משתמש בה באופן יומיומי.
powerstrip דורשת תשלום, ולדעתי (כתוכניתן במקצועי) כדאי לשלם על תוכנה שאתה משתמש בה באופן יומיומי.
ואם כבר הזכרנו את POWERSTIP גם לזה יש הגדרות שאשים פירסמו
אם כי יש לשים לב מה הרזולוציה המקסימלית שהצ'יפ מסוגל להוציא, אחרת התמונה יכולה להתעוות ולא תוכלו להחזיר.
אל תצפו להוציא 1080פ מ-GF-5500 או כל כרטיס 2 דורות לאחור.

עצה, לפני שמשחקים עם התוכנה, שימו לב בהגדרות שהתוכנה לא תעלה עם וינדוס,
כך שבמידה ולא קיבלתם מסך נורמלי תמיד תוכלו לבצע ריסט למחשב
אם כי יש לשים לב מה הרזולוציה המקסימלית שהצ'יפ מסוגל להוציא, אחרת התמונה יכולה להתעוות ולא תוכלו להחזיר.
אל תצפו להוציא 1080פ מ-GF-5500 או כל כרטיס 2 דורות לאחור.

עצה, לפני שמשחקים עם התוכנה, שימו לב בהגדרות שהתוכנה לא תעלה עם וינדוס,
כך שבמידה ולא קיבלתם מסך נורמלי תמיד תוכלו לבצע ריסט למחשב
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
אגב,
המפעל שמייצר את הפאנלים ל-BRAVIA ול-סמסונג, הוא מפעל בבעלות משותפת לסוני ולסמסונג (סוני השקיעה בו ומחזיקה אחוזים משמעותיים מתוכו).
לפחות במודלים שאני ראיתי, הדור האחרון של BRAVIA לדעתי נראה טוב יותר מהסמסונג.
אשמח לבדוק מסכים עדכניים של סמסונג ולראות אם הם באמת הגיעו ל-15,000 (אם כי רוב הסיכויים שזה נעשה פשוט על ידי שיפור הדינמיות של התמונה, שזה לאו דווקא דבר טוב כ"כ). אגב, ה-8000:1 שנרשם על המסך שבדקתי של BRAVIA נמדד כ-2500:1 או משהו כזה (צריך לבדוק במאמר שכתבתי על הנושא), המספרים כבר לא ראליים בעליל.
פעם סיפר לי סאם רונקו סיפור שבימים הראשונים של המקרנים האחוריים, כל אחד היה מפרסם מספרים רנדומליים. לאף אחד בכלל לא היו מספרים אמיתיים כי לא היתה דרך אמינה למדוד. אז כל אחד היה אומר, שלי יותר טוב מהמסך של המתחרה שיש לו נתונים כאלה וכאלה, אז נכפיל את המספרים שלו פי שניים...
עד מהרה, המספרים המוצהרים על ידי החברות הפכו לחסרי כל ערך. כך זה כיום עם יחס ניגודיות.
המפעל שמייצר את הפאנלים ל-BRAVIA ול-סמסונג, הוא מפעל בבעלות משותפת לסוני ולסמסונג (סוני השקיעה בו ומחזיקה אחוזים משמעותיים מתוכו).
לפחות במודלים שאני ראיתי, הדור האחרון של BRAVIA לדעתי נראה טוב יותר מהסמסונג.
אשמח לבדוק מסכים עדכניים של סמסונג ולראות אם הם באמת הגיעו ל-15,000 (אם כי רוב הסיכויים שזה נעשה פשוט על ידי שיפור הדינמיות של התמונה, שזה לאו דווקא דבר טוב כ"כ). אגב, ה-8000:1 שנרשם על המסך שבדקתי של BRAVIA נמדד כ-2500:1 או משהו כזה (צריך לבדוק במאמר שכתבתי על הנושא), המספרים כבר לא ראליים בעליל.
פעם סיפר לי סאם רונקו סיפור שבימים הראשונים של המקרנים האחוריים, כל אחד היה מפרסם מספרים רנדומליים. לאף אחד בכלל לא היו מספרים אמיתיים כי לא היתה דרך אמינה למדוד. אז כל אחד היה אומר, שלי יותר טוב מהמסך של המתחרה שיש לו נתונים כאלה וכאלה, אז נכפיל את המספרים שלו פי שניים...
עד מהרה, המספרים המוצהרים על ידי החברות הפכו לחסרי כל ערך. כך זה כיום עם יחס ניגודיות.