שלום,
לפני כמה שבועות נתקלתי בפורום שלנו על אנשים שכתבו בעניין קליית קפה בטוסטר אובן של גולד ליין, הדגם שיש בו תוף רשת מסתובב.
קניתי לי טוסטר כזה והתחלתי בקלייה. החוויה ממש מעולה!
אני חובבן קלייה מתחיל, בעבר היה לי קולה אוויר חם שנפח את נשמתו לאחר כמה שימושים.
קניתי באמיגו קפה ירוק משלושה סוגים: ברזיל, אתיופיה סידמו, ורובוסטה הודי פלנטיישן.
רציתי תערובת שתיתן טעם מתקתק עם סיום מריר...מצאתי איזה פוסט בפורום שלנו שמתאר שהפולים מהזנים הללו מתאימים.
אני קולה כמות גדולה של כ 400-500 גרם בתוף, אני שם 3 כוסות ברזיל, כוס אחת אתיופיה וכוס אחת מהרובוסטה. הכוסות הן סטנדרטיות של בנפח 250 סמ"ק. הטוסטר על מקס' טמפ', מצב תוף מסתובב וגם טורבו פועל. תהליך הקליה לוקח כ 25 דקות. אני מחמם תחילה את הטוסטר מעט על ריק ואז בזהירות מטעין את התוף למקומו. אני קולה במרפסת השירות של המטבח.
קשה לשמוע פיצוץ ראשון ובוודאי לא שני. החלון של הטוסטר לא מספיק שקוף וההבחנה בצבע הפולים קשה. אני מפסיק את הקליה כאשר יוצא המון עשן מהטוסטר ואני מתחיל "לפחד". הקליה יוצאת די כהה אם כי לפעמים הפחד מגיע מוקדם מידי ואז הגוון נוטה לכיוון יותר חום. אחידות קליית הפולים סבירה בהחלט. הרגע שבו אני חושב שאני שומע פיצוץ ראשון הוא במצב די מאוחר בו הפולים כבר כהים למדי.
אני מקרר על ידי כיבוי הטוסטר ופתיחת הדלת וקירור איטי כזה. שהכל כבר פחות לוהט אני מוציא החוצה למרפסת.
בעניין המוץ, בתהליך הקליה חלק נופל על תבנית התנור למטה בתחתית ושאר עיקר המוץ אני יוצא לחצר ומנער את התוף הסגור הרבה מאוד פעמים והמוץ עף לרוחות דרך פתחי התוף.
הקפה טרי וטעים וגם אם הכל לא ממש "לפי הספר" זה ממש שדרוג לעומת קפה קלוי.
מומלץ ביותר!
חווית קליה מעולה עם טוסטר אובן של גולד ליין עם התוף המסתובב
- oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 377
- הצטרף: מרץ 2013
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
Re: חווית קליה מעולה עם טוסטר אובן של גולד ליין עם התוף המסתובב
@shoki222
·
אפשר לדעת בבקשה מה הדגם של הטוסטר?
האם מדובר בדגם הזה:
https://www.goldline.co.il/product/atl-6635/
או שיש עוד אופציות עם סל מסתובב.
אגב, האם המגש התחתון נכנס מבחינת מקום ביחד עם הסל, על מנת שמוץ לא ייפול על הגוף חימום התחתון ויישרף?
גם תמונה של התוצאה תהיה נחמדה פה לכולם
כל הכבוד!
יצא לך לבדוק טמפרטורה בפועל בתוך הטוסטר?
תודה
·
אפשר לדעת בבקשה מה הדגם של הטוסטר?
האם מדובר בדגם הזה:
https://www.goldline.co.il/product/atl-6635/
או שיש עוד אופציות עם סל מסתובב.
אגב, האם המגש התחתון נכנס מבחינת מקום ביחד עם הסל, על מנת שמוץ לא ייפול על הגוף חימום התחתון ויישרף?
גם תמונה של התוצאה תהיה נחמדה פה לכולם
כל הכבוד!
יצא לך לבדוק טמפרטורה בפועל בתוך הטוסטר?
תודה
- shoki222 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 547
- הצטרף: יוני 2009
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
Re: חווית קליה מעולה עם טוסטר אובן של גולד ליין עם התוף המסתובב
@oronwerner
·
הלינק שהעלת זה הטוסטר המדובר.
בקליה הבאה אעלה תמונות.
לא מדדתי טמפ'
המגש נכנס למסילה תחתונה והוא לא מפריע לסל. המוץ נופל על המגש הזה.
·
הלינק שהעלת זה הטוסטר המדובר.
בקליה הבאה אעלה תמונות.
לא מדדתי טמפ'
המגש נכנס למסילה תחתונה והוא לא מפריע לסל. המוץ נופל על המגש הזה.
- shoki222 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 547
- הצטרף: יוני 2009
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
@yoni1990
·
קליה זה לא עניין םשוט. במיוחד יצירת תערובת טעימה לך. הקפה הירוק לא זול.
בכל אופן קליה בייתית זה כמו אפיית לחם בבית אפילו אם אתה מערבב סתם מים קמח ושמרים ושם בתנור יוצא משהו טעים פריך ורחני שברוב מכריע מהמקרים טעים לעומת לחם אחיד.
אני מאוד מרוצה. מצאתי תערובת שטעחמה לי, צבע הקליה מתאים והאחידות גם. התגברתי על עניין המוץ והעשן. אני בהחלט ממליץ .
לפעמים הקולים המקצועניים מתארים פרמטרים רבים בקלייה. פסיקים מקצוענים כאלו...טמפ' אחידה, פרופיל קליה, פיצוץ כזה או אחר. תכלס' זה בעיניי פחות חשוב. זה ה 10 אחוז האחרונים.
·
קליה זה לא עניין םשוט. במיוחד יצירת תערובת טעימה לך. הקפה הירוק לא זול.
בכל אופן קליה בייתית זה כמו אפיית לחם בבית אפילו אם אתה מערבב סתם מים קמח ושמרים ושם בתנור יוצא משהו טעים פריך ורחני שברוב מכריע מהמקרים טעים לעומת לחם אחיד.
אני מאוד מרוצה. מצאתי תערובת שטעחמה לי, צבע הקליה מתאים והאחידות גם. התגברתי על עניין המוץ והעשן. אני בהחלט ממליץ .
לפעמים הקולים המקצועניים מתארים פרמטרים רבים בקלייה. פסיקים מקצוענים כאלו...טמפ' אחידה, פרופיל קליה, פיצוץ כזה או אחר. תכלס' זה בעיניי פחות חשוב. זה ה 10 אחוז האחרונים.
- shoki222 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 547
- הצטרף: יוני 2009
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
@oba
·
האמת שצריך יותר מ 25 דקות. 40 דקות. מדובר על קליה של כחצי קילו.
תהליך הקליה הזה הוא די מפחיד. בשלב מסויים יש ריח כבד והמון עשן . אני נכנס לסטרס. קל להיכנע מוקדם מידי.משתקשרים והכל בתוך הטוסטר. קשה לשמוע פיצוץ וגם קשה להבחין בצבע.
התוף מסתובב והגרעינים משקשים.
מה הכוונה לאפות את הפולים? על זה לא שמעתי
·
האמת שצריך יותר מ 25 דקות. 40 דקות. מדובר על קליה של כחצי קילו.
תהליך הקליה הזה הוא די מפחיד. בשלב מסויים יש ריח כבד והמון עשן . אני נכנס לסטרס. קל להיכנע מוקדם מידי.משתקשרים והכל בתוך הטוסטר. קשה לשמוע פיצוץ וגם קשה להבחין בצבע.
התוף מסתובב והגרעינים משקשים.
מה הכוונה לאפות את הפולים? על זה לא שמעתי
מעניין.
פתרון קלייה זול נוסף:
אני אמור לקבל היום את המכשיר הזה
https://www.aliexpress.com/item/220V-El ... 4c4dm1lN48
אפרסם חוות דעת לאחר שאתנסה בו.
פתרון קלייה זול נוסף:
אני אמור לקבל היום את המכשיר הזה
https://www.aliexpress.com/item/220V-El ... 4c4dm1lN48
אפרסם חוות דעת לאחר שאתנסה בו.