XBOX One X - הדור הבא של הקונסולות

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73250
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #321 

אם היה לזה אפשרות שכזו, זה היה כבר כמעט PC לכל דבר. מה שכן, בדור הנכוחי לא חיכו 5-6 שנים להחלפת דור אלא עשו מעין רענון, או חצי דור קדיה (במקרה של ה PS4 חצי דור, שיפור קטן במעד ויותר גדול במאיץ הגרפיף במקרה של ה XBOX X שלושת רבעי דור, שיפור קל במעבד ושיפור יותר מהותי במאיץ הגרפי).

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #322 

הדור הזה מבוסס כבר על ארכיטקטורת X86 שזה כבר כמו PC. המעבד והכרטיס מסך הם גרסאות מותאמות לקונסולות ושאר הרכיבים דומים לחומרה של מחשב. מה ששונה זו רק מערכת ההפעלה והמשחקים הבלעדיים.
אני דווקא מסכים איתו. למה לקנות כל כמה שנים קונסולה חדשה אם אפשר לשדרג? הרי במילא מי שקונה אותן עושה את זה רק בשביל המשחקים ולא בגלל פיצ'רים אחרים שיש להן.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #323 

toxin - כן ולא. אכן מבוסס X86 אבל גם המעבד וגם ה GPU הם ואריציות שמפותחות ע"י AMD לקונסולה הזו או אחרת ספציפית (ע"ע ההתאמה ל PSP PRO או ההאתמה האחרונה ל XBOX X). אכן אותה טכנולוגיה בבסיס כמו ב PC, אבל בהחלט לא אותו מוצר סופי. בנוסף לכל אחת מהן יש את המערכת הפעלה שלה והאקוסיסטם שלה (רשת נפרשת למשל שמצריכה רישום בתשלום וכו). 2 אלו מפרידים כיום בין הקונסולות ל PC. אם זו הייתה חומרה זהה לחלוטין ל PC, הדבול היה כ"כ מטושטש שלא היה להן זכות קיום.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #324 

elangab כתב:
...
...
·הבלעדי AAA של מיקרוסופט אכן לא משהו (להוציא פורצה הוריזון) לטעמי, אבל דווקא בבלעדי אינדי הם די מוצלחים. כמות לא מעידה על טיב, ובעוד פס4 משחרר הרבה יותר, אני לא בטוח כמה מהם נחשבים "משחקי חובה" מלבד אנצ'רטד 4 והוריזון (לקהל המערבי, ברור שלחובבי משחקים יפנים אין מה לחפש בקונסולה אחרת). אם יש שכחתי משחק (לא רימסטר) אשמח אם תרשום (לא ציני, ייתכן ופספסתי משהו כי הצטרפתי לפס4 מאוחר יחסית).
...
·

לא עושה חשק? :wink:

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #325 

@Huber
·
כן ברור, זה טריילר מהוקצע :) למרות שכבר למדתי על בשרי לחכות לחוות דעת על המשחק הגמור ולצפות בקצת קטעי גיימפליי לפני רכישה. בטח ב E3 יהיה יותר מידע על כל המשחקים האלה. ספיידרמן כמובן נראה טוב מאוד, ואני מאמין שגם מבחינת הסיפור יהיה מוצלח.

מה שכן, בפועל אלה משחקים שאגיע אליהם רק עוד איזה שנתיים... יש לי עוד פערים להשלים וחלקים קודמים לשחק להמשכים :)

(יש אפשרות לשחק את God Of War הראשונים ? ראיתי שיש את חלק 3, אבל לא מצאתי את 1+2 ואני אוהב להתחיל סדרות כרונולוגית. אתה יודע אם מתוכנן משהו כמו הרימסטרים שעשו לאנצ'רטד?).

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #326 

Huber כתב:toxin - כן ולא. אכן מבוסס X86 אבל גם המעבד וגם ה GPU הם ואריציות שמפותחות ע"י AMD לקונסולה הזו או אחרת ספציפית (ע"ע ההתאמה ל PSP PRO או ההאתמה האחרונה ל XBOX X). אכן אותה טכנולוגיה בבסיס כמו ב PC, אבל בהחלט לא אותו מוצר סופי. בנוסף לכל אחת מהן יש את המערכת הפעלה שלה והאקוסיסטם שלה (רשת נפרשת למשל שמצריכה רישום בתשלום וכו). 2 אלו מפרידים כיום בין הקונסולות ל PC. אם זו הייתה חומרה זהה לחלוטין ל PC, הדבול היה כ"כ מטושטש שלא היה להן זכות קיום.
...
·זאת ועוד שכל הרעיון של הקונסולה זה שזה מכשיר קצה סגור ומוגדר - גם מבחינת הלקוח וגם מבחינת המפתחים. אם הייתי רוצה לשדרג רכיבי חומרה הייתי פשוט מרכיב מחשב וזהו. הרבה יותר פשוט לקנות מכשיר חדש פעם בשלוש-ארבע שנים ב 500 דולר ולסגור עניין.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #327 

elangab כתב:@Huber
·
כן ברור, זה טריילר מהוקצע :) למרות שכבר למדתי על בשרי לחכות לחוות דעת על המשחק הגמור ולצפות בקצת קטעי גיימפליי לפני רכישה. בטח ב E3 יהיה יותר מידע על כל המשחקים האלה. ספיידרמן כמובן נראה טוב מאוד, ואני מאמין שגם מבחינת הסיפור יהיה מוצלח.

מה שכן, בפועל אלה משחקים שאגיע אליהם רק עוד איזה שנתיים... יש לי עוד פערים להשלים וחלקים קודמים לשחק להמשכים :)

(יש אפשרות לשחק את God Of War הראשונים ? ראיתי שיש את חלק 3, אבל לא מצאתי את 1+2 ואני אוהב להתחיל סדרות כרונולוגית. אתה יודע אם מתוכנן משהו כמו הרימסטרים שעשו לאנצ'רטד?).
...
·

https://www.playstation.com/en-us/games ... tered-ps4/

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #328 

זה בגדר שמועה אבל מדבר על מה שציינתי למעלה (מדקה 5:10):

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #329 

toxin - אני בספק רב מאוד (מאוד) אם יהיה משהו כזה בקרוב. עצם העובדה שהמערכות הללו נבנות כקופסאות סגורות (ובנויות בצורה מאוד יחודית לכל יצרן) ומאוד קטנות הופך את כל העיניין למאתגר עד בלתי אפשרי. בנוסף העובדה שהם אמורים להוזיל את העלות הסופית ככל האפשר תורם לעובדה שזה לא מעשי.

הימור שלי? לא יקרה, תרשום בצד ותבדוק אם צדקתי :wink:

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #330 

הימור שלי? לא יקרה, תרשום בצד ותבדוק אם צדקתי
...
כנראה שנראה עוד שנה או שנתיים :)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #331 

מקווה שרק שנה, ומקווה שאני טועה, לצערי אני די בטוח שזה יותר לכיוון של עוד שנתיים (סוף 2019?) והרבה יותר בטוח שמודולרי זה לא יהיה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #332 

האם FreeSync באמת עובד טוב ב XBOX ONE X? התשובה? כשזה עובד, זה עובד נפלא, אבל לרב זה לא ממש עובד או עובד לא מספיק טוב:

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

120Hz support coming to Xbox

שליחה #333 

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #334 

ה XBOX X יקבל חלק מהתכונות של HDMI 2.1:

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #335 

את שני הדברים שהוא מדבר עליהם ה X קיבל עם עידכון מערכת אפריל 2018.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #336 

ה X (וה S) מקבלים תמיכה ב Dolby Vision בקרוב:

https://www.hometheater.co.il/vp2839055#2839055

Huber פותח השרשור