משתף אתכם במחשבות שלי לשדרוג Breville 870 שכבר נמצאת אצלי בערך חצי שנה ועדיין אין בינינו קליק.. למרות הנוחות שלה שהייתה מאוד חשובה לי כשרכשתי אותה.
אני ממש לא מומחה גדול בקפה אבל אני כמעט בטוח שהטרמוקויל הוא הגורם המרכזי לכך שאני מרגיש קפה לא איכותי מספיק (ובטוח שגם זו לא בעיה של פולים - משתמש בפולים הטריים של גלעד מנגרו).
עם עובי הטחינה וה-PID כבר שיחקתי שעות ועדיין לא הגעתי לתוצאות שהייתי רוצה להגיע.
מה גם שהיא מתכבה מהר מאוד ולא מתחממת בעצמה כמו שהייתי מצפה ממנה.. זאת אומרת בבוקר אם אני מדליק אותה ונותן לה רבע שעה שאני הולך להתקלח וחוזר להכין קפה - היא כבר כבויה מהפונקציה של הכיבוי האוטומטי.. וגם אם הצלחתי לתפוס אותה עדיין ערה - אני עדיין חייב להזרים הרבה מים עד שהידית מתחממת.
מרגיש קצת קצת צעצוע למרות שהיא מאוד מרשימה.
שוב.. לא גאון גדול אבל נראה לי שבמכונות עם דוד תהיה תוצאה יותר טובה בקטע הזה של החימום הראשוני.
הצריכה שלי : 99 אחוז הפוך ולאטה (2-3 פעמים ביום) , מעט מאוד מכין פה ושם שוטים של אספרסו קצר בלבד.
החיסרון של הברוויל היה מורגש גם פה שהיה רק חור אחד ביציאה של הקיטור.. מה שמקשה מאוד על הקצפה איכותית בשבילי.
המחשבות שלי (עם תקציב של 3000 ש"ח +- אחרי שאמכור את ה-Breville) :
1. יש את הבמבינו החדשה של ברוויל.. אפשרי לקחת אותה בצירוף מטחנה אבל קצת מרגיש לי שאני חוזר על אותה טעות עם הטרמוקויל למרות הפונקציה החדשה והמגרה של החימום ב-3 שניות וטכנולוגית החימום החדשה שטוענים שהכניסו בה.
מה גם שעדיין יש לי את המכונה הקודמת של נספרסו (לאורחים שעדיין מעדיפים קפסולות) - הקריאטיסטה פלוס ומשום מה נראה לי שההקפצה האוטומטית בה ובבמבינו הם זהות לחלוטין.. תקנו אותי מי שמכיר ויודע.
2. ההמלצה של החנות שקניתי ממנה (Welovecoffee) בהרצליה היא לקחת את הסט של GRAEF + LELIT PL41EM, מה אתם אומרים ?
3. אני יותר חשבתי בכיוון של מכונה נוחה עם מטחנה מובנית - LELIT PL042TEMD מאמזון שיכולה לצאת לי בדיוק באיזור התקציב שלי, יש המלצות עליה ?
4. האם יש סט אחר שהייתם ממליצים לי יותר ויוכל להתאים לי לתקציב ? חשוב לי להדגיש שאני מחפש רק חדשה מניילון ולא יד 2
5. סליחה על הבורות, אבל האם יש חיה כזאת הקצפה במקביל לחליטה עם דוד יחיד ? או שחייב דוד כפול, ואם חייב דוד כפול - האם יש מכונה חדשה שיכולה להתאים לי בתקציב בצירוף מטחנה ? אני סה"כ חובבן ולא רוצה להשתגע יותר מדי בשלב הזה לכן גם חייב שיתאים לי מבחינת הצורך הנוכחי שלי...
מצטער אם קצת חפרתי, אני ממש בהרהורים קשים בימים האחרונים וחייב לקבל כבר החלטות.. אשמח לקבל עזרה ממכם הגאונים