עזרה עם התקנת מתקן לטלווזיה של ברקן

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Netix פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אהלן
קניתי את דגם E310, שכולל הטיה אנכית (TILT)
זה אמור להיות TOOL FREE - כלומר אין צורך להתעסק עם הברגות כל פעם שרוצים לשנות זוית
כשאני מנסה להזיז את התופסנים על המתקן הם לא נוטים.... האם אני צריך לשחרר את ההברגה לפני ההתקנה או שברגע שיש על המתקן מספיק משקל זה יזוז לבד?

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

התקנת המתקן לקיר והתקנת המסך תאפשר לך להטות אותו, אין צורך לשחרר כלום.

כאשר אתה מנסה להזיז את המתקן שהוא לא מעוגן אתה מפעיל כוח גם כדי להחזיק את המסגרת, וגם כדי לנסות להטות.
בנוסף, כאשר המסך מותקן הכוח שאתה נדרש להפעיל חלש בהרבה.(גם בגלל מסת המסך, וגם בגלל שהוא גדול הרבה יותר משני המוטות של המתקן, אז גם נוסף מומנט שעוזר מאוד)
בקיצור, תתקין הכל ואמור להיות בסדר (Y)

Netix פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

@ariel-ro
·
תודה רבה!

עוד שאלה, ברשותכם
אני צפוי להתקין מסך 49' שאלו המידות שלו -

110 רוחב

63.5 גובה

יש לי 2 מכשולים עיקריים
בצד התחתון יש לי שקעים שאני מעוניין לשמר אליהם נגישות
ובצד העליון יש לי מתג של תריס חשמלי שגם אליו אני, עקרונית, רוצה לשמר נגישות - באמצעות הטייה של הטלווזיה במידת הצורך והשחלת היד

63.5 גובה = ~32 ס"מ עד נקודת האמצע
העניין הוא שאני יכול להתקין רק מתחת למתג ו-32 ס"מ לא יוצא בדיוק באמצע המתקן (אבל בערך)

האם לדעתכם זה יספיק? או לא להסתכן ולהתקין כשהמתג באמצע המתקן (כפי שצילמתי למעלה)

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

איני יודע אם רלוונטי עדיין, אבל אתייחס למה שהבנתי מהודעתך:
לפי מה שאני מבין, המתג של התריס החשמלי בין כה וכה יהיה מאחורי הטלווזויה, אין דרך אחרת.
במצב כזה, אני חושב שאם המתג יהיה בתוך מסגרת המתקן הגישה תהיה קשה מידי - אל תשכח שיש גם את הזרועות שמתחברות למסך וכד'. כי לנסות לשמר גישה נוחה למתג, לדעתי תתקין את המסגרת מתחת למתג.
לעניין השקעים - שקע אחד לטלווזויה, שקע שני לממיר/סטרימר וכד', הגישה שם לא צריכה להיות באופן תדיר, ולכן לדעתי ניתן לכסות אותם, לטובת גישה טובה יותר למתג התריס.
כמובן שצריך לתת דגש באיזה גובה סופי תתלה את הטלוויזיה כך שיהיה נוח מבחינת צפייה.

מה שכן, דגש מאוד חשוב:
שים לב שתעלות חשמל מוצבות בקיר בצורה אנכית(למעלה למטה). אתה קודח באזור שבטוח יש בו תעלות חשמל(תריס, שקעים חשמלים), ראשית תפתח את השקעים למטה - בזהירות! אם אתה לא יודע להתעסק בחשמל, שמישהו שמבין יעשה את זה, ובדוק מאיזה מהם יש תעלה(בימני או בשמאלי), אם הוא עולה/יורדת וכן הלאה.
בעניין מתג התריס - ניתן להניח שמגיעות אליו שתי תעלות, אחת מלמעלה ואחת מלמטה(אבל שוב, מומלץ לבדוק) כך שגם פה תיזהר עם הקידוח ותתכנן מראש.
כלל אצבע שלי - אם יש תעלות, אני לוקח מרווח ביטחון של כמה ס"מ מכל צד של השקע, ומגדיר לי איזור אסור לקידוח.
בנוסף אני גם מוריד את הפקק בארון החשמל כדי שאם קרה בטעות ונכנסתי לתעלה בקידוח, אני לא אתחשמל.

בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”