הוספה של מעגל הגנה לרמקולים בציוד וינטאג' בעד או נגד?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #1 

במקרה שלי הטריגר הוא ה revox a 78 שסיימתי לשפץ,המגבר תקין, הכל שודרג ואין סכנת קריסה של האלקטרוניקה אבל מה לעשות, אני לא אוהב את ה "בומפ" בהדלקה ובכיבוי.
במגבר הנל לא הוחלפו קבלי הסינון הראשיים ואני תוהה אם החלפה שלהם תעזור.

בהנחה ואין קשר, מעגל סיני מבוסס upc1237 עם ממסר של אומרון כולל משלוח באזור ה 6$, שנאי נוסף להפעלה שלו אפשר לארגן. מעגל הגנה באייבי

מה דעתכם שווה את ההשקעה?, מה בנוגע ל"מקורייות" המכשיר?

לצורך יצירת מקום מתאים אצטרך בכל מקרה להחליף את קבלי הסינון הראשיים לקטנים יותר ולהזיז אותם במעט.

תודה,
שמוליק.
קונה ציוד אודיו תקול.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

כהקדמה, אני לא יכול שלא לציין את המעגל שאני בניתי למטרה הזו (וקצת מעבר), שהשתמשתי בו במגבר שבניתי כאן:
https://www.hometheater.co.il/vt273396.html
ה"פרוייקטון" של מעגל ההגנה נמצא כאן:
https://www.hometheater.co.il/vt262464.html

אני אישית לא מרגיש בנח עם ציוד ללא הגנה כזו, כבר ראיתי מספיק מגברים כושלים, גם מגברים יוקרתיים ואיכותיים מאוד. מה שחשוב לדעתי הוא להשתמש במעגל אמין ועמיד, ובממסר עם יכולת לעמוד בזרם והתנגדות מאוד נמוכה, כמו גם ממסר אמין. ממסרים רבים נוטים להתחמצן/להלכלך באיזור המגע עם השנים. ממסרים אטומים בדר"כ אמינים יותר.

אני לא מכיר את המעגל בקישור שלך, אבל אם זה מעגל שיש לו מספיק משתמשים שמעידים שהוא עובד טוב, אז זה בהחלט פיתרון זול וקל לבעיה לדעתי.

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #3 

@shoko555 - רעיון מצויין ומומלץ. ועצותיו של @anatoli15 "זהב".

@anatoli15 - הלינקים של התמונות בפוסטים שציינת אינם עובדים.

uPC1273 הינו רכיב למטרות הגנה.

אני מימשתי אותו וגם כן עם מודול דומה. שים לב שהמודולים נמכרים עם ממסרים שונים ותצורות שונות.
אני בחרתי בלוח "דואלי" (שני ממסרים). https://www.hometheater.co.il/vt278325.html

לגבי מקוריות ... חשוב מאד אבל הבריאות של הרמקוליםחשובה יותר.

הפעלה: את ההפעלה שלו עדיף/ניתן אולי "לארגן" דרך סנף של שנאי המערכת הקיים. אם זוכר אני נכון חיברתיו לסנף התאורה של שנאי הרסיבר ומערכת אחרת לסנף העובר אל ספק הקדם מגבר. שים לב לנושא אדמות. שלב שנאי נוסף רק אם אין לך ברירה.

השהייה: ה-DELAY של המודולים הסיניים הינו מאד ארוך. מגיע ל-30 שניות. ניתן לקצרו על ידי שינוי נגד ה- Timing. הלינק רשום הפין הרלוונטי.

הגנה: זהו גם מעגל הגנה. צריך לשים לב שמעגל ההגנה המקורי של המגבר הספק לא "ייאבק" עם מעגל ההגנה הזה. צריך לבדוק את מתחי הטריגר של שניהם.

בהצלחה.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #4 

כן, מודע לזה שהתמונות לא עובדות.
בעמוד האחרון יש קישור לקובץ PDF עם סכימאות, רכיבים, והסבר מפורט על פעולת המעגל למי שמתענייין.

shoko555 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #5 

טוב שכנעתם, נזמין מעגל ונעדכן.
תודה שוב.
קונה ציוד אודיו תקול.

שלח תגובה