עלויות ייבוא מחו"ל של סלולר

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 97
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

רכשתי בחו"ל את הפלאפון גוגל פיקסל, המשלוח מגיע דרך DHL
הם דורשים תשלום של 59 ש"ח על משהו של שחרור מהמכס, האם מותר להם לגבות דבר כזה למרות שאין מכס כלל על טלפון נייד? האם ניתן להתעקש לא לשלם?

לעניות דעתי מדובר על גבייה לא חוקית, למישהו יש יותר מושג בנושא?

בברכה

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #2 

לדעתי אין חוק שאוסר על הגביה, מדובר על שירותי עמילות מכס כנראה.
אתה יכול להתעקש לא לשלם אבל זה בינך לבין DHL

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

Peadar כתב:לדעתי אין חוק שאוסר על הגביה, מדובר על שירותי עמילות מכס כנראה.
אתה יכול להתעקש לא לשלם אבל זה בינך לבין DHL
...
·אבל אין מכס על ניידים אז על איזה עמילות מדובר?
עמילות משלמים כאשר הם משחררים לך משהו מהמכס אז גובים על זה עמלה אבל במקרה הזה המוצר לא נתקע שם בכלל.
הייתי שמח לקבל תגובה ממישהו שמבין בחוקי סחר

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

זה לא קשור לזה שאין מכס. העמילות זו האגרה שהחברה מקבלת על זה שהיא העבירה את המוצר במכס.
אם דרשו מסמכים כלשהם הם טיפלו בזה וכו'.
אולי בפועל לא דרשו מהם כלום, אבל אין פה עבירה על החוק

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

Peadar כתב:זה לא קשור לזה שאין מכס. העמילות זו האגרה שהחברה מקבלת על זה שהיא העבירה את המוצר במכס.
אם דרשו מסמכים כלשהם הם טיפלו בזה וכו'.
אולי בפועל לא דרשו מהם כלום, אבל אין פה עבירה על החוק
...
·אין שום אגרה, אם זה היה מגיע בדואר ישראל לא היה את הסעיף הזה, זה סתם מסחטת כסף לא חוקית לעניות דעתי.
ל- DHL אין שום מסמכים, הכל על הקופסא, הם לא טיפלו בכלום
כשאתה גובה כסף שלא מגיע לך זה כן עבירה על החוק, אבל זה דורש בדיקה של מומחים בתחום, לא ייתכן שבמדינה הזאת כל אחד יכניס את הכיס לאזרחים בלי חשבון.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #6 

גם בדואר ישראל במקרה של טיפול מכס- ומכס כולל גם מע"מ שנגבה ביבוא- יש חיוב בעמילות מכס לזכיין של הדואר געש או משהו דומה

בשביל לקבל קביעה של המכס שאין חבות במכס ומע"מ או שיש חבורת רק במע"מ ופטור ממכס זו עבודה וזה בדיוק מה שעמיל מכס עושה עבורך

אפשר לכעוס אפשר להתמרמר
אבל לומר שזה לא חוקי או שלא ניתן שרות זה כבר חוטא למציאות

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

Borderline1 כתב:גם בדואר ישראל במקרה של טיפול מכס- ומכס כולל גם מע"מ שנגבה ביבוא- יש חיוב בעמילות מכס לזכיין של הדואר געש או משהו דומה

בשביל לקבל קביעה של המכס שאין חבות במכס ומע"מ או שיש חבורת רק במע"מ ופטור ממכס זו עבודה וזה בדיוק מה שעמיל מכס עושה עבורך

אפשר לכעוס אפשר להתמרמר
אבל לומר שזה לא חוקי או שלא ניתן שרות זה כבר חוטא למציאות
...
·אתה טועה לפחות במקרה של הדואר. היה לי כבר הזמנות בעבר שנגבו בעבורם מע"מ בסניף דואר ומעולם לא גבו ממני עמלה נוספת. אין לי בעיה לשלם כשמגיע אבל אני לא מאלה שמוכנים "ללכת כמו צאן לטבח". אנחנו חיים במדינה של פרייארים ששותים להם את הארנק וזה לא מזיז לאף אחד. DHL מבצעת את עבודתה ובגלל זה הם קיבלו $25 דולר משלוח, עוד מעט יגבו כסף על הזמן שזה ישב אצלם במטוס? נו באמת.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #8 

59 ש"ח עד כמה שזה מרגיז ואני לא מזלזל חס וחלילה באף שקל ואתה צודק...
אבל בחייאת שלם להם וסגור סיפור זה, לחנך אותם לא אני ולא אתה ולא 1000 אחרים יצליחו.
עמלות שקר היו ויהיו כל עוד הרגולטור לא יתערב בנושא.

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

kaplaey2 כתב:59 ש"ח עד כמה שזה מרגיז ואני לא מזלזל חס וחלילה באף שקל ואתה צודק...
אבל בחייאת שלם להם וסגור סיפור זה, לחנך אותם לא אני ולא אתה ולא 1000 אחרים יצליחו.
עמלות שקר היו ויהיו כל עוד הרגולטור לא יתערב בנושא.
...
·לא מסכים ידידי, אם אני ואתה נתעקש על לא לשלם גם במקרה של החזרת החבילה לשולח והפסקת העבודה איתם(כשמוכרים בחו"ל יבינו שיש בעיה עם DHL בארץ לא יעבדו איתם יותר) הם יבינו מהר מאוד. אם נוריד את הראש ונשלם רק כדי "לסגור סיפור" אנחנו נמשיך להדפק על ימין ועל שמאל.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

בניגוד לדואר, כל חבילה שמגיעה דרך חברת אקספרס כמו DHL חייבת לעבור במכס ומונפק עבורה רישומון. עבור הטיפול בניירת הזו DHL גובה עמלה.

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

Nemesis כתב:בניגוד לדואר, כל חבילה שמגיעה דרך חברת אקספרס כמו DHL חייבת לעבור במכס ומונפק עבורה רישומון. עבור הטיפול בניירת הזו DHL גובה עמלה.
...
אין דבר כזה בימינו ניירת, הכל ממוחשב. מזכיר לי את העמלה של הבנקים על מניות(דמי שמירת ניירות ערך)
דופקים שם בומבסטי כדי למרוח אותנו.

$25 דולר משלוח לעומת הסינים ששולחים בחינם ואלה עוד מוסיפים עמלות חרטא, מדהים.
הייתי רוצה לדעת אם ההמצאה הזאת קיימת גם במדינות אחרות או שרק אותנו הישראלים קל לנקנק.

עד כמה שידוע לי מבחינה לוגיסטית החבילה תמיד נמצאת בידי DHL והם עצמם מנהלים עמילות מכס(תקנו אותי אם אני טועה).
אז איפה האקסטרה עבודה פה? מישהו הולך עם החבילה למכס ומבקש לשחרר אותה?

אולי אני נשמע מעצבן אבל באמת שנמאס להידפק פה מכל כיוון, גם אם מדובר בסכום זניח.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

ברור שהכל ממוחשב ו-"ניירת" זה רק ביטוי. הם מחוייבים בכך עבור כל חבילה (רשומון קולקטיבי עבור חבילות בערך נמוך שלא נפל לבדיקה מדגמית פרטנית, ורשומון פרטני במקרה של חבילה יקרה / פריטים מסוג מסויים או שנפל לבדיקה מדגמית).
עדיין הם צריכים לבצע זאת. אם זה היה נדרש לרשומון פרטני או שהיו נדרשים תשלומי מיסים התשלום היה גבוה יותר.

קיים בהרבה מדינות, לא בהכרח עבור חבילות בערך נמוך.
ברור שהתשלום גבוה יחסית כיוון שאנחנו אנשים פרטיים ולקוחות שבויים. בטח אמאזון שקונה את השירות הזה במקור ומראש עבורך משלמת הרבה פחות.
לא ממש יש דרך להתחמק מזה, מלבד לדאוג שישלחו בדואר בלבד.

סתם כקוריוז, לפני מספר לא רב של שנים שקלו לחייב גם את הדואר כאשר הוא הופרט להעביר את כל החבילות במכס כך שיגבה תשלום עבור עמילות ותהיה תחרות הוגנת. עקב תרעמה ציבורית גדולה, הרעיון נגנז.

בכל מקרה, הכתובת לתלונות היא המדינה שמחייבת כל חבילה שעוברת דרך חברת שילוח פרטית לעבור במכס ולהגיש מסמכים עבורה.

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

Nemesis כתב:ברור שהכל ממוחשב ו-"ניירת" זה רק ביטוי. הם מחוייבים בכך עבור כל חבילה (רשומון קולקטיבי עבור חבילות בערך נמוך שלא נפל לבדיקה מדגמית פרטנית, ורשומון פרטני במקרה של חבילה יקרה / פריטים מסוג מסויים או שנפל לבדיקה מדגמית).
עדיין הם צריכים לבצע זאת. אם זה היה נדרש לרשומון פרטני או שהיו נדרשים תשלומי מיסים התשלום היה גבוה יותר.

קיים בהרבה מדינות, לא בהכרח עבור חבילות בערך נמוך.
ברור שהתשלום גבוה יחסית כיוון שאנחנו אנשים פרטיים ולקוחות שבויים. בטח אמאזון שקונה את השירות הזה במקור ומראש עבורך משלמת הרבה פחות.
לא ממש יש דרך להתחמק מזה, מלבד לדאוג שישלחו בדואר בלבד.

סתם כקוריוז, לפני מספר לא רב של שנים שקלו לחייב גם את הדואר כאשר הוא הופרט להעביר את כל החבילות במכס כך שיגבה תשלום עבור עמילות ותהיה תחרות הוגנת. עקב תרעמה ציבורית גדולה, הרעיון נגנז.

בכל מקרה, הכתובת לתלונות היא המדינה שמחייבת כל חבילה שעוברת דרך חברת שילוח פרטית לעבור במכס ולהגיש מסמכים עבורה.
...
נשמע שיש לך ידע בנושא ולכן אקבל את מה שאתה אומר למרות שאני עדיין בדעתי שאנחנו עם של פרייארים.
סתם כבדרך אגב, נניח ואני לא מוכן לשלם להם את ה-59 ש"ח, שווה להם להחזיר את המוצר לשולח? זה יעלה להם בעוד עבודה ואני את הכסף אקבל מפייפל, מי שיפסיד פה זה רק הם או שאני טועה?
·

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

הם בוודאי ירצו תשלום עבור המשלוח חזרה.
אין לי מושג אם פייפאל יזכו אותך במקרה שהשולח יראה להם שסירבת לקבל את החבילה והוא צריך לשלם עבור המשלוח חזרה.

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

@Nemesis
·ירצו תשלום חזרה? אם אני לא רוצה לשלם את העמלה שלהם אני אשלם להם משלוח חזרה? כינים.
פייפאל מזכה את הלקוחות אם לא קיבלת את החבילה ולא משנה מה הסיבה. היחיד שיכול להידפק לפי דעתי זה המוכר וזה משהו שאני לא רוצה לעשות, אחרת לא הייתי חושב פעמיים ושולח את DHL לחפש אותי.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אני חושב שהיה פעם מישהו באחד הפורומים שהתלונן שפייפאל פסקו נגדו במקרה דומה, אבל אני לא בטוח אם אני זוכר טוב, או שזו מדיניות גורפת.

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

לא נתקלתי אף פעם במקרה שפייפל דפקה את הקונה, זה הלחם והחמאה שלהםM חוץ מזה תמיד אפשר להתכחש לעסקה בכרטיס אשראי.
בכל מקרה לא נראה שאני זה שאשנה את העם הפרייאר הזה שאוכל את כל הגזרות נגדו

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

איביי משלמת לפעמים את המשלוח חזרה. אז אולי התשלום שלהם יכסה את השליחה חזרה

redarmy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

Peadar כתב:איביי משלמת לפעמים את המשלוח חזרה. אז אולי התשלום שלהם יכסה את השליחה חזרה
...
·לא נרכש דרך איביי וחוץ מזה אין לי מטרה לדפוק את איביי, רק את DHL

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

התבלבלתי, התכוונתי paypal

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”