[פוצל] דיבורים כללים על סרטים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- נתן תודות: 1648 פעמים
- קיבל תודות: 3888 פעמים
לשאלתך, כמעט תמיד אני בודק את הציון ב-IMDB וגם טורח לקרוא את הביקורות שם (טריילרים דווקא פחות מעניינים אותי), אבל כמו שציינתי כבר יותר מפעם אחת כאן בפורום, לעולם לא אתן לנ"ל להשפיע על ההחלטה שלי אם לצפות בסרט או לא, ולא משנה עד כמה קטלו אותו, מתוך ההבנה שלאנשים שונים ישנו טעם שונה בסרטים, ממש כמו בכל דבר אחר. לראיה נתתי את הדוגמה של סרטי גיבורי-על שזוכים לציונים גבוהים מאוד ב-IMDB ובכלל, ומבחינתי לרוב בקושי מגרדים את הציון 6. זה כמובן עובד גם להיפך, ישנם סרטים עם ציונים לא מזהירים, שאני דווקא חיבבתי ולא הצטערתי שבזבזתי עליהם זמן....
מעדיף לצפות ולמחוק, מאשר לחשוב שאולי פספסתי סרט לא רע כשהחלטתי לא לצפות.
מקווה שסקרנותך באה על סיפוקה...

- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה
- נתן תודות: 344 פעמים
- קיבל תודות: 753 פעמים
אישית לא קורא ביקורת מאתר IMDB לפני צפייה,רק אחרי צפייה. אבל הציון שם מאוד משמעותי מבחינתי.
מעולם לא צופה בסרט שמקבל שם 3.5 למשל. זה תמיד מוכיח את עצמו. זה לא קשור לטעם אישי
כי יש ציון מסוים גורף -שמעיד על טיב הסרט. לא ניתן להתעלם מזה. בפועל, הגבול שלי לצפייה עומד על 4.5/10 מינימום.
פחות מזה? מוותר. (מעולם לא קרה מקרה שסרט קיבל ציון כל כך נמוך והוא היה פתאום סרט איכות,אפילו לא סביר)
בסדרות הציון מעט גבוה יותר.
מעולם לא צופה בסרט שמקבל שם 3.5 למשל. זה תמיד מוכיח את עצמו. זה לא קשור לטעם אישי
כי יש ציון מסוים גורף -שמעיד על טיב הסרט. לא ניתן להתעלם מזה. בפועל, הגבול שלי לצפייה עומד על 4.5/10 מינימום.
פחות מזה? מוותר. (מעולם לא קרה מקרה שסרט קיבל ציון כל כך נמוך והוא היה פתאום סרט איכות,אפילו לא סביר)
בסדרות הציון מעט גבוה יותר.
- Huber
- חבר במועדון HT
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 3053 פעמים
אני תמיד מסתכל ב IMDB. לא ראיתי אף פעם סרט עם ציון נמוך מ 5 שנהניתי ממנו (בהנחה כמובן שהציון מבוסס על כמות גדולה של הצבעות). אני אישית נמנע כמו מאש מסרטים עם ציון של 5 ומטה, סרטים של 5 ומעלה אני רואה רק אם יש פה לפחות 2-3 המלצות חיוביות, או המלצה אחת ממישהו שלמדתי שהטעם שלנו קרוב. הניסיון שלי הוכיח לי אישית שאצלי השיטה הזו יעילה ומוכחת.
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:
https://www.hometheater.co.il/vt284213.html
"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
https://www.hometheater.co.il/vt284213.html
"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות."
- oferlaor
- מנהל
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 3952 פעמים
- gedman
- חבר פעיל מאוד
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
ממליץ לכם לקרוא ביקורות באתר
Letterboxd
אתר מצויין של חובבי קולנוע , המון פונקציונליות מבחינת ניהול ספריה וכו ...
Letterboxd
אתר מצויין של חובבי קולנוע , המון פונקציונליות מבחינת ניהול ספריה וכו ...
- molvy
- חבר במועדון HT
- נתן תודות: 1190 פעמים
- קיבל תודות: 1180 פעמים
- Kondo10
יש כלל בסיסי שאפשר לבדוק אותו. שיש ציון נמוך? 99% שהסרט גרוע. (אין מצב אחר)
שהציון גבוה? זה לא תמיד יקלע לטעם שלך מכמה סיבות. 1. אופי הדירוג מורכב ברובו בחובבי הז'אנר
ואלה שלא? לא טורחים לראות את הסרט. 2. מאיזו מדינה הסרט.
זו הסיבה המרכזית שיש סרטים עם ציונים ממש גבוהים (ויש עוד כמה פרמטרים) שאינם מתאימים
לכלל האוכלוסייה.
דווקא כאן באתר כן אפשר למצוא חוות דעת שיקלעו/יתאימו לטעמך
במידה ואתה מכיר את טעמו של הכותב. (וגם זו לא בעיה)
שהציון גבוה? זה לא תמיד יקלע לטעם שלך מכמה סיבות. 1. אופי הדירוג מורכב ברובו בחובבי הז'אנר
ואלה שלא? לא טורחים לראות את הסרט. 2. מאיזו מדינה הסרט.
זו הסיבה המרכזית שיש סרטים עם ציונים ממש גבוהים (ויש עוד כמה פרמטרים) שאינם מתאימים
לכלל האוכלוסייה.
דווקא כאן באתר כן אפשר למצוא חוות דעת שיקלעו/יתאימו לטעמך
במידה ואתה מכיר את טעמו של הכותב. (וגם זו לא בעיה)
- JamesStone
- חבר ותיק
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 366 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
האם לבזבז את הזמן לצפות בסרט/סידרה?
לאורך הזמן, שמתי לב שסרטים או סדרות עם ציון מעל 7.5, יש מצב שמדובר במשהו ששווה צפיה.
מתחת ל-7.5 לא. היוצאים מהכלל הם סרטים/סדרות שמקבלים כאן המלצות מפורשות ו/או סרטי המשך לסרטים שאהבתי שאז אצפה רק מתוך שאני מסתמך על הסרט הראשון במחשבת must be good.
אבל הנוסחה הזו היא לא "מושלמת". למשל הסידרה DARK שהציון שלה ב-IMDB הוא 8.6 וכאן אנשים נתנו לה 10 מתוך 10. צפיתי בה והיא סידרה די מסובכת להבנה (שמבחינתי היא תנאי להנאה). בכוונתי לצפות בה שוב בעתיד ולנסות אולי להבין יותר, אבל בשלב הנוכחי, לא הייתי נותן לה ציון גבוה מ-7.
ג'יימס
מתחת ל-7.5 לא. היוצאים מהכלל הם סרטים/סדרות שמקבלים כאן המלצות מפורשות ו/או סרטי המשך לסרטים שאהבתי שאז אצפה רק מתוך שאני מסתמך על הסרט הראשון במחשבת must be good.
אבל הנוסחה הזו היא לא "מושלמת". למשל הסידרה DARK שהציון שלה ב-IMDB הוא 8.6 וכאן אנשים נתנו לה 10 מתוך 10. צפיתי בה והיא סידרה די מסובכת להבנה (שמבחינתי היא תנאי להנאה). בכוונתי לצפות בה שוב בעתיד ולנסות אולי להבין יותר, אבל בשלב הנוכחי, לא הייתי נותן לה ציון גבוה מ-7.
ג'יימס
- Kondo10
אתה מבין שאתה פוסל 80% מהסרטים שיוצאים בעולם? אם לא יותר.
הטופ של הסרט הטוב ביותר בכל הזמנים עומד על 9.2/10. (גם לדעתי לא קיים דבר כזה 10/10)
מציע לך לרדת בדירוג, כי אתה מפסיד סרטים ממש נפלאים/טובים שנעים סביב ה 7.0/10 אפילו פחות.
ציינתי כבר חלק מהסיבות לציונים הגבוהים. הם לא תמיד ראלים לציבור הרחב.
הטופ של הסרט הטוב ביותר בכל הזמנים עומד על 9.2/10. (גם לדעתי לא קיים דבר כזה 10/10)
מציע לך לרדת בדירוג, כי אתה מפסיד סרטים ממש נפלאים/טובים שנעים סביב ה 7.0/10 אפילו פחות.
ציינתי כבר חלק מהסיבות לציונים הגבוהים. הם לא תמיד ראלים לציבור הרחב.
- JamesStone
- חבר ותיק
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 366 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
על ציונים וסיכויים..
·...
שני הסרטים שאני מחשיב לטובים שראיתי מעודי הם אוליבר (1968) - 7.5 IMDB וצלילי המוסיקה (1965) - IMDB 8.0
נתתי לשניהם ציון 10.0 (היחידים שקיבלו אצלי ציון כזה). אז נכון שראיתי אותם כשהייתי נער ואולי זה השפיע, אבל גם היום אני מתמוגג ומוכן לראות כל אחד מהם שוב בפעם המי יודע כמה.
לגבי הרף שקבעתי, זה פשוט כי שמתי לב שבכל סרט שאני אומר לעצמי "ביזבוז זמן" אני הולך לבדוק את ציון ה-IMDB שלו ורואה שבאיזור ה-7.0 ומטה. לגבי אפשרות הפיספוס אמרתי שיש "יוצאים מהכלל". אם אנשים אחרים ממליצים בחום, אני מוכן לראות, אבל המלצות כאלה יש מעט. מעט מאוד.
ג'יימס