נתקלתי בבעיה מאוד מוזרה אצל לקוח.
כאשר אני מחבר סוויץ' של DLINK (ניסיתי 2 סוויצ'ים מדגמים שונים - DES-1008A וגם DGS-1016C וגם עם כבל שונה בין הנתב לסוויץ') אל נתב צ'קפוניט (סדרה 700 אני חושב) כל הקליינטים בסוויץ לא מקבלים אינטרנט.
אם אני מחבר את הקליינטים שמחוברים לסוויץ' ישירות לצ'קפוינט הם עובדים.
יש לי הרגשה שזה נובע מחוסר תאימות בין המכשירים.
אגיע שוב ללקוח לבדוק עם סוויץ' של CISCO, אבל רציתי לבדוק אתכם האם מישהו נתקל בתופעה שכזו (אולי אפילו לאחר עדכון קושחה של הצ'קפוינט)
בעיית תאימות נתב צ'קפוינט ל-2 סוויצ'ים שונים של DLINK ? - נפתר - טעות שלי
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
Re: בעיית תאימות נתב צ'קפוינט ל-2 סוויצ'ים שונים של DLINK ?
@Fish72
· טעות שלי - מסתבר שכבל אחד היה משורשר לרכזת ולכן יצר את הבעיה. סליחה.
· טעות שלי - מסתבר שכבל אחד היה משורשר לרכזת ולכן יצר את הבעיה. סליחה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
@Fish72
·
זו בידיוק הסיבה שבגללה משתמשים מרשת הביתית רק במתגים כמו שנתתי דוגמה מקודם, כאלה שמזהים את ה Loops ברשת, מתריעים עליהם ומנתקים בצורה אוטומטית את הפורטים שיוצרים את ה LOOP. זה החלק הקטן מכל התכונות הדיאגנוסטיקה שנדרשת ממתג פשוט שקיימת עוד משתות התשעים. וככל שיש יותר חיבורים ברשת הביתית, כך יותר מורכב לזהות את הבעיות בה ללא קיים בה הציוד המינימלי הנדרש. וזו רק הדוגמה הפשוטה והקטנה מהבעיות שיכולות להיות ברשת ביתית כזו.
·
זו בידיוק הסיבה שבגללה משתמשים מרשת הביתית רק במתגים כמו שנתתי דוגמה מקודם, כאלה שמזהים את ה Loops ברשת, מתריעים עליהם ומנתקים בצורה אוטומטית את הפורטים שיוצרים את ה LOOP. זה החלק הקטן מכל התכונות הדיאגנוסטיקה שנדרשת ממתג פשוט שקיימת עוד משתות התשעים. וככל שיש יותר חיבורים ברשת הביתית, כך יותר מורכב לזהות את הבעיות בה ללא קיים בה הציוד המינימלי הנדרש. וזו רק הדוגמה הפשוטה והקטנה מהבעיות שיכולות להיות ברשת ביתית כזו.