בעיות קליטה ברשת HOT MOBILE

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #61 

1. ה-RM-356 תומך בתדרים 900 ו-2100 בדור שלישי, ולכן לא יתאים להוט מובייל. אני גם מנחש שזה המכשיר שנקנה מאורנג'.

2. זאת אכן תעלומה. אם זה LT15a, זה יעבוד טוב. אני מניח שהמכשיר הזה נקנה מפלאפון (ולא באופן פרטי), שעובדת באותם תדרים, לכן סביר להניח שהוא יתאים להוט מובייל. אם זה נקנה באופן פרטי, זה חשוד מאוד. ייתכן שהחנות שמה ROM של LT15a על מכשיר שהוא בפועל LT15i.

צריך להבין שמכשיר עם תדרים 900/2100 יעבוד בפלאפון. זה לא שהוא לא יעבוד בכלל, אולם הקליטה תהיה פחות טובה, ותיתקל בהרבה מקרים במצבים של "אין קליטה", בעיקר במקומות נידחים או בבניינים עם קירות עבים ומרתפים, שם תדר 850 חודר הרבה יותר טוב דרך הקירות.

שקול ברצינות לעבור עם המכשירים שיש ברשותך לגולן טלקום במקום הוט מובייל. שם תהיה לך קליטה יותר טובה, כי במקרה של אי קליטה בתדרים 850/2100 עדיין תקבל קליטה בדור שני לשיחות ו-SMS-ים, עם גלישה איטית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Rafaels
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #62 

ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה.

1. לגבי הנוקיה RM-356, הוא אכן נקנה בזמנו מאורנג'. בכל מקרה, אני עדין קצת מבולבל - מצד אחד, הבנתי מתגובתך כי המכשיר לא יעבוד בהוט מובייל כלל. מצד שני, ציינת שמדובר במכשיר שתומך בתדרים 900 ו-2100, ובהמשך שמכשיר כזה יעבוד אך לא באופן אופטימלי בפלאפון (בעיות קליטה במקלטים וכו'). יתכן שההסקה שאני עושה כאן היא שגויה לגמרי, אבל הסקתי מכך שאם המכשיר יעבוד באופן לא אופטימלי בפלאפון הוא אמור לעבוד באותו אופן בהוט מובייל, שכן היא משתמשת באנטנות של פלאפון.

אז למען הסר ספק - האם הנוקיה 5800 לא יעבוד בהוט מובייל לחלוטין, או שהוא יעבוד אך לא אופטימלית?

2. לגבי הסוני אריקסון והתעלומה - המכשיר נקנה באופן פרטי. יש איזו דרך להכריע האם זה a או i מלבד לעבור להוט מובייל ולשפוט בדיעבד על פי בעיות קליטה (או העדרן)?

3. האם אצל גולן טלקום לא מתעוררות בכלל סוגיות של קליטה ביחס לשני המכשירים הללו?

שוב תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #63 

1. יעבוד - לא אופטימלית, כפי שהסברתי (מקומות נידחים/סגורים).
2. ממש אין לי מושג, זה באמת חשוד. איך הקליטה שלו כמכשיר בפלאפון? בימים אלה תקבל בערך את אותה קליטה, כי הוט מובייל נודדים לפלאפון כשנמצאים במקום שעדיין לא נפרסה בו התשתית העצמאית שלהם, אז זו בדיקת היתכנות די טובה.
3. לא. כמו שציינתי, הקליטה בגולן תהיה הרבה יותר טובה מאשר בהוט מובייל, כי מלבד תדרי 850/2100 בדור שלישי יש להם גם את תדר 1800 בדור שני (שיש אותו לשני המכשירים). בירידה לדור שני אתה עדיין מקבל שירות מלא של שיחות ו-SMS-ים, ועדיין תראה סמל של אנטנה עם קווי קליטה. בהוט מובייל, במצב דומה - אתה פשוט תראה אנטנה עם X עליה - אין קליטה... כי אין להם בכלל דור שני.

Rafaels
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
קיבל תודות: 0

שליחה #64 

לפני שרכשתי את הסוני אריקסון הייתה תקופה שבה השתמשתי בנוקיה 5800 בפלאפון, ולא זכורות לי בעיות קליטה מיוחדות. עם זאת, אני מניח שיכול להיות שהסיבה היא שבניגוד להוט מובייל, פלאפון תומכת גם במכשירי דור שני (?). אם זאת אכן הסיבה, השאלה המתבקשת היא האם הנדידה בין הוט לפלאפון נעשית באופן אוטומאטי, או שמא אני יכול לבחור באמצעות המכשיר להשתמש באופן קבוע אך ורק בתשתית של פלאפון, למשל, וכך להנות גם מהמחירים הנמוכים של הוט וגם מהתמיכה בדור שני ושלישי של פלאפון?

הקליטה של הסוני אריקסון בפלאפון גם די טובה, לא שמתי לב לבעיות קליטה (למעט מספר אולמות באוניברסיטה).

מכל מקום, אני מבין שכל הדיון על איכות הקליטה מתבסס על הנדידה של הוט לפלאפון, כך שבזמן שאני אהיה על התשתית של פלאפון אני אקבל בשני המכשירים בערך את אותה קליטה כמו שאני מקבל היום, ואילו בעת שאהיה על התשתית של הוט מובייל אני עשוי לסבול מהרעה בקליטה בנוקיה, מכיוון שאין תמיכת דור שני, והרעה בקליטה בסוני אריקסון, במידה ויתברר שהוא LT15i..

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #65 

פלאפון אינה תומכת בדור שני ויש לה את אותם תדרים בדיוק כמו הוט מובייל. הנדידה נעשית באופן אוטומטי (צריך לאפשר אותה בתפריטי הגלישה). לדעתי אתה לא יכול לבחור להשתמש רק בפלאפון כשאתה מנוי של הוט מובייל. ושוב, לא הבנתי מה היתרון - דווקא כאן אתה נהנה מחיבוריות ל-2 רשתות בבת אחת ואז הכיסוי גדול יותר.
אם הייתה לך קליטה טובה עם ה-5800 בפלאפון, תהיה לך אותה קליטה בערך גם בהוט מובייל.

alexne
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #66 

"לדעתי אתה לא יכול לבחור להשתמש רק בפלאפון כשאתה מנוי של הוט מובייל"

זה ממש, אבל ממש לא נכון.
כלקוח של הוט מובייל יש באפשרות הלקוח לבטל את הבחירה האוטומטית של הרשת ולבחור ידנית את הרשת שאליה הוא יתחבר: הוט או פלאפון.
כל עוד הקליטה לא תעלם, המכשיר לא יקפוץ לבד לרשת השניה.

מכבים את מצב האוטומט במכשיר, וסורקים את הרשתות.
בסריקה רואים פעמיים "הוט מובייל". הראשונה זאת הרשת של הוט והשניה זאת הרשת של פלאפון.
בוחרים את אחת הרשתות ונשארים מחוברים אליה כל עוד יש בה קליטה.
כשהקליטה תעלם, המכשיר יקפוץ לבד לרשת השניה (בזכות השם הזהה שהוט נתנה ל 2 הרשתות),
אבל כל עוד יש קליטה, המכשיר ישאר מחובר לרשת שהלקוח בחר.

alexne
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #67 

אני אכתוב שוב את מה שכתבתי לפני מספר דקות:
לקוח של הוט מובייל לא חייב להשתמש ברשת של הוט מובייל בכלל! הוא יכול להיות 100% מהזמן על פלאפון לבחירתו.
לקוח של גולן טלקום לא חייב להשתמש ברשת של גולן טלקום בכלל! הוא יכול להיות 100% מהזמן על סלקום לבחירתו.

ממש עצוב שאנשים לא יודעים את זה, והם נאלצים לספוג ניתוקי שיחה באופן קבוע.
הכל בגלל שהם שמים על מצב אוטומט (שמחזיר את הטלפון לרשת ה'בית' בכל כמה דקות)
ואז הם מתחילים בנסיעה והרשתות החדשות כידוע לא פרוסות עדין באופן שמאשפר נסיעה ושיחה רציפה
ואז השיחה נקטעת, המכשיר קופץ לרשת המארחת ואז אפשר להתחיל את השיחה שוב.

או לחילופין הלקוח נכנס תוך כדי שיחה לתוך מעלית/חניון/לובי/סתם בניין עם קירות עבים, ושוב -
הרשתות החדשות שעובדות על תדר 2100 בלבד, תדר שכידוע לא חודר קירות עבים, שוב השיחה מתנתקת,
הטלפון נודד לרשת המארחת שיש לה תדר נורמלי - 850, ואז אפשר להתחיל את השיחה מחדש.

כל זה היה נמנע אם הלקוח היה בוחר את הרשתות המארחות מההתחלה ולא מגיע למצבים של ניתוקי שיחה כלל,
אלא אם המכשיר שלו לא תומך ב 850 כלל ואז ה 2100 של המארחות אמנם טיפה ישפר את המצב (בזכות כמות האנטנות הרבה שיש להן),
אבל לא יפתור אותו ב 100% בתוך מעליות/חניונים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #68 

בהנחה שמה שכתבת נכון - יפה מאוד, לא ידעתי שזה אפשרי. (Y)

moshes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #69 

אשתי עברה מאורנג להוט מובייל ולפחות פעם אחד ביום הייתה סובלת מהודעה ״אין קליטה״
בדקתי את המכשיר וראיתי שגרסת האייפון לא מעודכנת לגרסה האחרונה. המכשיר היה פרוץ.
כאשר ניסיתי לבטל את הפריצה המכשיר ננעל . הסיבה הוא לא היה פתוח לישראל אלא רק לארצות הברית. הטכנאי שחרר את הנעילה ומאז אף פעם לא קרה שאין קליטה.

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #70 

ברשותי מכשיר IPHONE 4 שנקנה מסלקום, אני מעוניין לעבור להוט מובייל , האם המכשיר מתאים? ומה הפעולות שעלי לעשות בתוך המכשיר שלא יהיו בעיות ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #71 

האייפון 4 (וגם 4S ו-5 כמובן) מתאים באופן מלא לכל התדרים של כל החברות בארץ, לרבות הוט מובייל.

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #72 

תודה פיקסיס
אתה אומר שלא אמורה להיות בעיה עם אייפון אבל יש פה כמה פוסטים של אנשים שכן יש להם בעיות קליטה עם אייפון וHOT, האם זה פשוט צירוף מקרים?

למען הסר ספק, אשמח אם תוכלו לענות לי גם השאלות הבאות:
משיטוט ברשת הבנתי שיש לא מעט בעיות:
- בעייה של חיסול הבטרייה של המכשיר בשל roaming קבוע שהמכשיר עושה כאשר מדלג בין רשתות.. או משהו כזה, זה נכון?
- אי תמיכה בIMESSAGE ושליחת mms ?

בעיות אלו הן בעיות כתוצאה של חבלי לידה של החברה או שעדיין קיימות ?

האם אכן אוכל לעשות מעבר חלק מסלקום להוט?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #73 

לא יודע את התשובות לכל השאלות שלך, אבל חבר שלי שעבר להוט מובייל עם אייפון 5 מאוד מרוצה ממהירות ה-DATA שלהם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78791
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #74 

סליחה על הקפצת שרשור עתיק. ידוע לכם על תקלות הוט מובייל בצפון?

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”