כיול מקצועי לפלאסמה

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
alexis1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

[ziv_r כתב:
חיברתי את ה-Q7 שלי עם SVIDEO ל-YES וממיר 3100 ולא הייתי מרוצה. רק כשחיברתי טרנסקודר נרגעתי...בערוצים מסוימים (סרטים, סדרות ועוד) התמונה בעיני פנומנלית.[/quote]

האם יש כאן עוד בעלי Q7 ש"נרגעו" לאחר החלפת S-VIDEO לטרנסקודר?
הבנתי שQ7 לא הכי נוחה לכיול ואולי החלפת חיבור יהווה מין פשרה עם עצמי :?
נערך לאחרונה על ידי alexis1 ב 13/04/2007 9:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

alexis1 כתב:אתה לא יכול להשוות רמת החיים בארה"ב ובארץ . גם לאינסטלטור או לשיפוצניק הם משלמים פי כמה ממך .לגבי הבזבוז: זה כן משנה כמה זה עולה ואני כן מוכן לשלם סכום הגיוני ע"פ המרכיבים שכתבתי קודם.
...
אתה צודק, אין להשוות את רמת החיים. בפועל בארץ העלות היתה צריכה להיות גבוהה יותר כפי שציין aloni, כל מה שקשור לשוק האלקרוניקה הבידורית יקר יותר, למה אתה חושב שדווקא סעיף זה יהיה זול יותר? ועם כל זאת המחיר שציינתי הוא מחיר ארה"ב, לא יקר יותר. (מה הוא לדעתך מחיר הגיוני?)

האמת היא פשוטה יותר לדעתי, הישראלי לא מוכן תודעתית לשלם על שירות, הוא מוכן לשלם רק על מוצר. אם הוא לא מסוגל להחזיק את זה ביד (שלא לומר לעשות עם זה רושם על המבקרים בסלון ביתו, הרי הפלאזמה החדשה והענקית תרשים את הצופה הממוצע גם אם היא לא מכויילת בעליל), הרי שחבל להוציא על זה כסף. (אני לא מדבר כאן ספציפית עליך alexis1 אלא על הישראלי הממוצע)
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

kfirkb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #23 

מה הסיבה שמחיר הכיול כל כך גבוה ?

הציוד יקר וזה ברור אך אם מישהו או איזו חברה תרים את הכפפה ותציע שירותי
כיול במחירים עממיים יתכן שהדרישה לכיול תגדל משמעותית וכך ישתלם להם.

לא ממש ברור הקטע הזה.

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

kfirkb, למה לדעתך העלות בארץ צריכה להיות נמוכה יותר מאשר בארה"ב?

alexis1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
קיבל תודות: 0

שליחה #25 

zeev, ויכוח על המחר הוא ויכוח סרק כי בשוק קיים מימי הקדם חוק ברזל-אתה יכול לדרוש כל מחיר בתנאי שצד השני מוכן לשלם את המחיר, אחרת כל התהליך נעצר. או שאתה מונופוליסט כמו ח"ח ואנו משלמים להם כי אין בררה. אבל זה כבר לא נקרא שוק חופשי.
לכן לכל דבר בשוק יש את המחיר המקובל כעת. לא היית מזלזל בישראלי שלדברך לא מוכן לשלם על השרות. פשות אותו ישראלי לא רוצה להיות פראיר, ברגע שהוא שומע מחיר גבוה מבחינתו זו נורה אדומה-אופפה מה קרה?מי מת? :idea: וישר הוא מפעיל את המחשבון הפנימי שלו ושואל אותן שאלות שאני שאלתי(שעה וחצי-שעתים עבודה+נסעה הלוך ושוב+תוספת לילה [ירוק מקינאה] +בלאי ציוד)
ומצטיירת לעינו תמונה לא סימפתית בכלל-דופקים אותי!
:@
כל יום נמכרות בארץ מאות טלוויזיות חדשות שכנראה רובן דורשות כיול ואין מנוס ZEEV , יהיו אנשים שיתפסו את הנישה בשוק ,יחזירו את המחירם לפרופורציה וייתפרנסו בכבוד.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #26 

alexis1,
אני חושב שאתה מפספס נקודה עקרונית שניסו להסביר עופר ואחרים.

כרגע אין שירות כזה.
הסיבה - אין הצדקה מסחרית. כלומר - אין את אותו מפגש "מיוחל" בין המחיר הכדאי לקונה לבין זה של המוכר.
בדבריך, אתה מנסה לתאר מצב שבו זה יקרה, במחיר יותר נמוך. אולי זה יקרה ואולי גם לא, ואין מה "לכעוס" על זה.

ישנן דוגמאות רבות בהן לא מתקיימת ההצדקה הכלכלית ואז אין פתרון.
למשל כרטיס רשת תקול (שעולה כ 40 שקל) לא מתקנים. פשוט זורקים וקונים חדש.
למשל מקרר ישן - לא רק שלא מקבלים מהמוביל כלום, אלא אפילו משלמים לו.
למה? כי אין כדאיות כלכלית.

ואם נחזור לכיול - שים לב שאף אחד לא ביקש ממך אפילו שקל (פשוט כי אף אחד לא מספק כזה שירות). אפילו הסבירו לך למה.

אם אתה מאמין שאני טועה (וזה בהחלט יתכן) - עלות הציוד לא בשמים, תלמד לכייל ותנסה להתפרנס מזה.
יתכן ולך זה ישתלם גם במחירים יותר נמוכים, ואני משוכנע שיהיו לך לקוחות מבין חברי האתר.
ערן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #27 

ברגע שתעשו את החשבון הכלכלי של ציוד + זמן למידה, זמן כיול ועלות עבודה, תגיעו למסקנה שאין שוק לנושא הזה בארץ, בוודאי שלא בשוק הביתי של הרוכש הממוצע.

יתכן שיש לזה מקום עבור לקוחות HIGH END, כלומר כאלה שמשלמים מראש פרמיום גבוה, אבל הם מצפים ממי שהם רוכשים את כל החבילה ממנו לספק את השירות חינם (אני יודע שיאיר תמם תכנן לעשות את זה בזמנו, אבל לא יודע אם הוא עושה את זה כיום כחלק מהשירות עדיין).

זה בוודאי לא יהיה כדאי לציבור הממוצע שמבקר את האתר, להם אני ממליץ ללמוד לעשות את זה לבד, ובמקרה הקיצוני לרכוש קיט מינימלי לנושא (דיסק, או אפילו SPYDER).

לגבי ISF מובנה במסכים, אני לא חושב שיש לזה הרבה סיכוי מעבר למסכים יוקרתיים שיציגו את זה כאיזה פיצ'ר שדורשים עליו תוספת כסף...

הסיבה זהה לסיבה ש-SHARPNESS במרבית המסכים הוא על המקסימום כשמדליקים מסך. פשוט מאוד, בחנות ממוצעת שמים הכל על DEFAULT (ולרוב גם גאים מאוד על כך שכל המסכים על DEFAULT והם בעצם לא נגעו בכלום!) והמשתמש האקראי שיגיע יבחר פשוט את המסך שבולט ביותר בתחום מסויים. אלה שמחפשים צבעים עזים ילכו על מסך X (שבו מדד הצבע על מקסימום), אלה שאוהבים מסך בהיר ילכו על מסך Y (שבו הקונטרסט נמוך בכדי להפיק אור חזק יותר), ואלה שאוהבים חדות ילכו על מסך Z (שבו מדד ה-SHARPNESS על מקסימום).

בבית הם יתבאסו, אבל זה עניין של חינוך - צריך להבין שבוחרים רכב לא לפי הצבע, אלה לפי היכולות ולפי מדדים שניתן לבדוק אותם...

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #28 

עופר,
צריך להבין שבוחרים רכב לא לפי הצבע, אלה לפי היכולות ולפי מדדים שניתן לבדוק אותם...
...
אתה הרי יודע שברכב, מרכיב הרציונל מהווה עד 30% במקרה הטוב, והשאר אמוציות, תדמית, מיתוג, תקרא לזה איך שאתה רוצה.(וזה מגובה במאות מחקרים).
ומתוך המרכיבים, צבע, כך מסתבר, מהווה כ 30-40% מהבחירה...
ערן

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

alexis1 כתב:zeev, ויכוח על המחר הוא ויכוח סרק כי בשוק קיים מימי הקדם חוק ברזל-אתה יכול לדרוש כל מחיר בתנאי שצד השני מוכן לשלם את המחיר, אחרת כל התהליך נעצר. או שאתה מונופוליסט כמו ח"ח ואנו משלמים להם כי אין בררה. אבל זה כבר לא נקרא שוק חופשי.
לכן לכל דבר בשוק יש את המחיר המקובל כעת. לא היית מזלזל בישראלי שלדברך לא מוכן לשלם על השרות. פשות אותו ישראלי לא רוצה להיות פראיר, ברגע שהוא שומע מחיר גבוה מבחינתו זו נורה אדומה-אופפה מה קרה?מי מת? :idea: וישר הוא מפעיל את המחשבון הפנימי שלו ושואל אותן שאלות שאני שאלתי(שעה וחצי-שעתים עבודה+נסעה הלוך ושוב+תוספת לילה [ירוק מקינאה] +בלאי ציוד)
ומצטיירת לעינו תמונה לא סימפתית בכלל-דופקים אותי!
:@
כל יום נמכרות בארץ מאות טלוויזיות חדשות שכנראה רובן דורשות כיול ואין מנוס ZEEV , יהיו אנשים שיתפסו את הנישה בשוק ,יחזירו את המחירם לפרופורציה וייתפרנסו בכבוד.
...
כולנו יודעים שאחד מהאינסטינקטים הבסיסיים שמניעים את הישראלי הממוצע הוא "לא להיות פראייר", או כמו שמרטין אומר בחינניות "לישראלי יש שני מצבי צבירה, או שהוא דפק את המערכת - או שדפקו אותו".

מה גורם לאותה "נורה אדומה" כדבריך להדלק? למה אתה לא נכנס לכיסו ונעליו של יצרן הפלאזמה לדוגמא כאשר אתה שומע את מחיר המסך ומתחיל לחשב:

1. עלות פאנל PDP
2. מעבד וידאו
3. רכיבים אנאלוגיים
4. עלות שעת מהנדס
5. בדיקות
6. פרסום + שיווק
וכו'

היי!! דופקים אותי! המסך צריך לעלות רבע ממחירו לכל היותר!!

אתה לא עושה את זה מכמה סיבות, אחת מהן אותה ציינת בעצמך היא "לכן לכל דבר בשוק יש את המחיר המקובל כעת".

ולכן אני חוזר לטענתי המקורית: זהו ($250-$300) המחיר המקובל היום בשוק, אף אחד כאן בפורום לא המציא את המחיר הזה, אתה פשוט החלטת שהוא גבוהה מידי עבורך ולכן אתה מתחיל לעשות כל מיני חישובים.

למה אתה מוכן לשלם $200 לשעת יעוץ עורך דין? אתה יודע כמה עורכי דין יש בארץ?
עכשיו תחשוב כמה אנשים שמסוגלים לכייל יש בארץ, שלא לומר שההשכלה הנדרשת לכך מורכבת בהרבה מזו של עורך דין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #30 

אפשר לספור את האנשים הללו על כף יד אחת, ועוד פחות אם דרוש גם ציוד מתאים (לא, SPYDER זה לא סנסור שמקצוען צריך להשתמש בו בכדי לכייל צבעים...).

אני אישית מכיר רק 3 בארץ שמבינים במלואה את כל התאוריה...

צריך להוסיף על כך את העובדה שכיול מנסה אך ורק להביא את המסך לכדי מיצוי. כלומר, לא בטוח שכיול על מסך בעייתי יצור תוצאה טובה משמעותית מהמסך ללא כיול.

לכן, הדרך הנכונה לעשות דבר כזה הוא פשוט לקחת עלויות לפי שעת עבודה. כמה שיוצא, ומה שיוצא - זה מה שיוצא...

אני נותן יעוץ לכל מני חברות כיום, אני יכול לומר שרק בכדי שאני אגיע למקום כלשהו ואוציא את הציוד, כבר נגמר הכסף שזיו הציע. לכן, אני אומר לכולם שלא כדאי לקחת אותי לעשות דברים כאלה, זה פשוט כ"כ יקר, שזה לא פרופורציונלי לעשות את זה.

לא מספיק לקחת מישהו מהרחוב, ללמד אותו שתי דקות את החומר, להביא לו לפטופ, תוכנה וסנסור. אפשר לנסות, אבל רוב הסיכויים שהתוצאות של כיול כזה יהיו גרועות מכפי שאתה יכול להגיע עם השלט והעיניים.

אנשים עם הידע הדרוש בוידאו, במקורות, עם ציוד מתאים ועם רקע בק"ב הוא מועט ביותר.

אגב, אני מכיר חברה שעוסקת ביעוץ ובכיול עבור תעשיית הטקסטיל, הם חשבו להיכנס לתחום. עשו את החשבון הכלכלי והבינו שהציבור בארץ לא יסכים לשלם את המחיר שפחות ממנו לא שווה להם להתחיל את האופרציה, והם פשוט התקפלו מהסיפור ובצדק.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”