alexis1 כתב:zeev, ויכוח על המחר הוא ויכוח סרק כי בשוק קיים מימי הקדם חוק ברזל-אתה יכול לדרוש כל מחיר בתנאי שצד השני מוכן לשלם את המחיר, אחרת כל התהליך נעצר. או שאתה מונופוליסט כמו ח"ח ואנו משלמים להם כי אין בררה. אבל זה כבר לא נקרא שוק חופשי.
לכן לכל דבר בשוק יש את המחיר המקובל כעת. לא היית מזלזל בישראלי שלדברך לא מוכן לשלם על השרות. פשות אותו ישראלי לא רוצה להיות פראיר, ברגע שהוא שומע מחיר גבוה מבחינתו זו נורה אדומה-אופפה מה קרה?מי מת?

וישר הוא מפעיל את המחשבון הפנימי שלו ושואל אותן שאלות שאני שאלתי(שעה וחצי-שעתים עבודה+נסעה הלוך ושוב+תוספת לילה [ירוק מקינאה] +בלאי ציוד)
ומצטיירת לעינו תמונה לא סימפתית בכלל-דופקים אותי!
כל יום נמכרות בארץ מאות טלוויזיות חדשות שכנראה רובן דורשות כיול ואין מנוס ZEEV , יהיו אנשים שיתפסו את הנישה בשוק ,יחזירו את המחירם לפרופורציה וייתפרנסו בכבוד.
...
כולנו יודעים שאחד מהאינסטינקטים הבסיסיים שמניעים את הישראלי הממוצע הוא "לא להיות פראייר", או כמו שמרטין אומר בחינניות "לישראלי יש שני מצבי צבירה, או שהוא דפק את המערכת - או שדפקו אותו".
מה גורם לאותה "נורה אדומה" כדבריך להדלק? למה אתה לא נכנס לכיסו ונעליו של יצרן הפלאזמה לדוגמא כאשר אתה שומע את מחיר המסך ומתחיל לחשב:
1. עלות פאנל PDP
2. מעבד וידאו
3. רכיבים אנאלוגיים
4. עלות שעת מהנדס
5. בדיקות
6. פרסום + שיווק
וכו'
היי!! דופקים אותי! המסך צריך לעלות רבע ממחירו לכל היותר!!
אתה לא עושה את זה מכמה סיבות, אחת מהן אותה ציינת בעצמך היא "לכן לכל דבר בשוק יש את המחיר המקובל כעת".
ולכן אני חוזר לטענתי המקורית:
זהו ($250-$300) המחיר המקובל היום בשוק, אף אחד כאן בפורום לא המציא את המחיר הזה, אתה פשוט החלטת שהוא גבוהה מידי עבורך ולכן אתה מתחיל לעשות כל מיני חישובים.
למה אתה מוכן לשלם $200 לשעת יעוץ עורך דין? אתה יודע כמה עורכי דין יש בארץ?
עכשיו תחשוב כמה אנשים שמסוגלים לכייל יש בארץ, שלא לומר שההשכלה הנדרשת לכך מורכבת בהרבה מזו של עורך דין.