מישהו מכיר את חברת amplabs ?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
soundster פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש לבנות מגבר רב ערוצי ונזכרתי שביקרתי באתר שלהם לפני שנה ושיש להם אחלה של מודולים להרכבה שמציגים נתונים טובים מאוד.

http://www.ampslab.com/hx100.htm

זה דגם שיכול לעניין אותי. בכל אופן אני לא מצליח למצוא שום ביקורות על המוצרים שלהם. למישהו יש נסיון איתם או יכול להביא משהו מקביל ?

תודה!

guyII
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

הי,
לא מכיר את AMPLABS אבל למה ללכת רחוק כשיש לך מודולים מעולים תוצרת הארץ, שמורכבים מרכיביים מקוריים ולעניות דעתי במחיר בדיחה.
אני בעצמי בניתי מגבר 6 ערוצים עבור וופרים של רמקול HI-END וכרגע ממש לפני בניה של מגבר רב ערוצי 13 ערוצים, בפועל 16 מודולים, 10 + 6 מגושרים).

מצ"ב תמונות, כמעט סיימתי, הקלמרה תעוף בקרוב, לצערי בחרתי מארז קטן עבור כל החלקים ולכן הכל דחוס, חרף הצפיפיות הכל עובד מצויין ללא רעשים וכו.. המגבר מכיל: 6 מודולים מבוססי ביפולר, 2 פילטרים לוופרים 12DB , מעגל ממיר HI TO LO + מזהה סיגנל אוט', מעגל סופט סטארט, מעגלי ישור (כ"א 40000UF), מעגל הגנה DC ל6 ערוצים, שנאים ANTEK 300VA כ"א.

אגב, תסלחו לי על הבלגן, מדובר בבניה ראשונה שלי :-)

guyII
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

וכך תראה הצלע ברב ערוצי עם 10 מודולים. (מוספט)

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #4 

מה ההספק של המגברים? 6 ערוצים על 600VA זה לא נשמע הספק גבוה.
רק לצורך המחשה....למגבר 2 הערוצים שלי (100W לערוץ ב-8 אוהם) יש שנאי 400VA

ואגב עבור בנייה ראשונה...ואפילו שניה זה ניראה לא רע בכלל :wink:
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 20/05/2018 1:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
You pay peanuts, you get monkeys

guyII
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

600VA זה המון! פרט לכך השנאים הנ"ל ע"פ היצרן יכולים להוציא עד 20% יותר ללא בעיה.
הספק המגברים כמדומני ב8 אוהם 120W.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #6 

600VA זה לא המון...ותעשה חישוב פשוט ותיראה שתיאורטית המגברים יוגבלו ע"י השנאים.
You pay peanuts, you get monkeys

guyII
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כפי שאמרתי, השנאים יכולים לתת יותר... ובסאונד ההספק הוא לא קבוע, רוב הזמן אני בספק אם אני בכלל מנצל חצי מהספק השנאים.
יש לי מקום לעד 500VA (ה300 נקנו עבור פרוייקט אחר שהתבטל) אבל בכנות לא רואה צורך, המגבר הזה מתמודד בקלות עם היעוד שלו. כל מודול מפעיל וופר 8" בתיבה אטומה.

soundster פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני לא שולל - אבל לא סיפקת מידע מאיפה המודולים ? יש לינק למפרט עם בדיקות וכו?

guyII
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

צודק, לינק למודול הMOSFET ,יש גם מוספט בהספק נמוך יותר וכפי שאני יודע בקרוב יהיה MOSFET חזק יותר (250W 4OHM),
לינק למודול הBIPOLAR (שלי גרסה קאסטום, כאמור שנאים כבר היו לי והייתי צריך מודולים שיעבדו במתח עבודה גבוה יותר).

בעניין מדידות, המוכר שמרן ולא כותב את הנתונים מאחר וזה לא רלוונטי, אצל כל אחד התוצאות יהיו שונות בגלל בניה שונה וכו...

אני לא מבין גדול באלקטרוניקה, למעשה לא מבין בכלל אבל משהו אחד כן למדתי, הספק מגבר הוא נגזרת של ספק הכח. (מתח עבודה וזרם),

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #10 

מאד רצוי לא לרכוש מעגלים (לא משנה ממי) בהתאם לנתונים כתובים, גרפים, מפרטים, ובדיקות.
בדיוק כמו בעולם הרכב שהיצרן מצהיר נתונים (שלא עומדים במבחן התוצאה בכביש) לא צריכת הדלק,לא הספק מנוע,לא נתוני האצות וכו' מתקבלים אצל הרוכש בפועל. יש לזה המון סיבות גם למה לא יתקבלו הנתונים אצל הרוכש אבל לא נכנס לזה.
אותו דבר אצל מי שמצהיר נתונים "מדהימים" במעגלים אלקטרוניים. המגברים במעבדת היצרן בתנאים שנמצאים במעבדת היצרן נותנים נתונים שלא בהכרח ישוחזרו אצל מי שרוכש את המעגלים לכן הנתון הכי "מציאותי" יהיה הספק ולא מעבר לזה. שום נתוני יחס אות לרעש, שום עיוותים, שום גורם ריסון וכו'.
הנתונים האמיתיים יתקבלו רק כמוצר מוגמר עם כל המכלולים המורכבים בסביבת המעגלי מגבר.
אני חייב לציין שהעבודה שעשה guyll בהרכבת החלקים נראית מעולה (בטח לאחד שזאת עבודתו הראשונה או החמישית)
כל הכבוד.

soundster פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@motronix
·

אני מבין שאתה מייצר או שתכננת את המעגלים ?

בכל אופן אני לא מסכים אם מה שרשמת. לעומת רכב דווקא אפשר לשחזר תוצאות של מדידות שעשה היצרן במידה והוא ציין את הפרמטרים של הבדיקה (עם איזה שנאים , גל ייחוס , התנגדות וכו). גם אם יהיו סטיות הן אמורות להיות מינוריות ולא שמיים וארץ.
הפרמטר שאתה אומר להסתמך עליו (וואט סופי) הוא לא מייצג שום מדד. יש הרבה מגברים שתאורטית יכולים לתת את התוצאה הסופית אבל בדרך הם יעוותו כל תדר ותדר. החוכמה היא להשיג את ההגברה בלי עיוותים ורעשים בדרך - אחרת לא היה כל היגיון למערכות hi-end

לא יכול להיות שאתה לא יכול לספק תותאות מדידה למגבר שאתה מציע.

בכל אופן הייתי שמח לשמוע מוצר מוגמר , בסופו של יום אין כמו האוזניים שלנו :)

soundster פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@guyII
·

בניה מעולה. נקודה.

רשמת שזה שישה ערוצים , אני רואה רק 2 ערוצים בפאנל האחורי?

guyII
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה על המחמאות :-) מקוה להשתפר בהמשך, אולי אעלה שרשור מקיף לבניות.

בכל אופן כיוון שהסיגנל זהה עבור כל צד (3 ערוצים), ישנה כניסת LOW LEVEL RCA ו HI LEVEL בינדינג פוסט לצד,
הנאוטריק ספיקון משמש ליציאות, מחבר מעולה למטרה (מעביר 6 חוטים) ובכלל הרבה יותר איכותי מרוב המחברים,
הן מבחינת הנעילה, עובי הכבלים שניתן להעביר ואיכות חומרים.

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #14 

soundster
אני מבין ומקבל את את דעותיך שאולי שונות משלי וזה שאתה לא מסכים גם בסדר :D
תשמע אחרי מעל 30 שנה בתחום האודיו לא רק כיצרן אלא כנציג וכמעבדת שרות ארצית של יצרנים מכובדים
למדתי 1. להשתדל לא להתווכח :D 2. לקבל את דעותיו של האחר.
כן אני זה שתכננתי את המעגלים ומיצר אותם.
והבטחתי לא להתווכח? לכן אני לא אכנס לעומק התשובה למה לחלוטין לא ניתן לשחזר נתונים. (מספיק שמתח הרשת משתנה כל הזמן)
יש המון סיבות למה לעולם לא יהיה נתונים מדויקים עוקבים בתחום האודיו במיוחד באנלוגי.
הגישה שלי מאד שמרנית לכן אני לא מפרסם נתונים המחיר שאני מוכר את המוצרים יוצר את הפליאה במפורש אצל הרוכשים ויש לי לא מעט דוגמאות מרוכשים בעולם שזה קרה להם. אני אצרף דוגמה 1 פה של לקוח שויצרי שגם בחוכמתו עשה שינויים שיצרו לו בעיות במעגל ורק אחרי שאמרתי לו במפורש אל תשנה את היצרן הוא הבין את טעותו ולא התבייש לומר לי שגם הוא בעל ניסיון עשיר אבל... הוא למד משהו.
וכפי שכתבת (וצדקת) בסופו של יום אין כמו האוזניים שלנו :lol:

shlomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #15 

motronix

ישר כח, כמה אוצרות יש לך בחנות ואיך זה שלא שמעתי עליך קודם :)
מאמר בהחלט יתקבל בברכה ואולי כך עוד אנשים יחשפו אליך ולתחום.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”