עזרה בבניית מחשב HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yyy35yyy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
אני חדש בעסק וכבר שאלתי כאן כמה שאלות :מבולבל:
אני מתכוון לבנות מחשב HTPC ויש לי מספר שאלות שאני מקווה לקבל תשובות.

1. אני מתלבט בין מארז עם מסך לבין מארז עם VFD. אני רוצה להיות מסוגל לעשות פעולות בסיסיות כגון השמעת מוזיקה ללא הפעלת הטלויזיה. מישהו יכול לתת לי (או להפנות אותי) הסבר קצר על נושא יכולות התצוגה של VFD (מה בדיוק ניתן לראות בתצוגה) ?

2. אני מתכוון להשתמש במחשב לצורך הקלטת שידורי כבלים. איזה כרטיס PVR ותוכנה מומלצים כך שהם יוכלו להוריד את תוכנית השידורים ולבצע הקלטה עם דחיסה בחומרה ולא בתוכנה ?

3. אני רוצה של- HTPC תיהיה יכולת לשלוט על הממיר של הכבלים. הבנתי שצריך משהו שנקרא ir blaster. האם היכולת הזו היא חלק מהשלט ואם כן איזה שלט מומלץ ? מישהו יכול לתת קצת הסברים ?

4. האם השלט בשילוב עם ה- ir blaster יכול גם לשלוט על הממיר של הכבלים והטלויזה כאשר לא משתמשים ב- HTPC (אבל הוא כמובן עובד).

5. אני שוקל לחבר את ה- HTPC והממיר של הכבלים ל- UPS. מישהו יודע להמליץ על UPS ספציפי.

בקיצור.... מעבר ל Board, כרטיס מסך, כונן קשיח, צורב, כרטיס רשת, כרטיס Sound וכדומה - מה צריך ????
מחפש משהו איכותי אפילו אם צריך לשלם כמה שקלים יותר.

תודה

iziko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1192
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

תגדיר כמה זה "כמה שקלים יותר" לדברים כאלו אין סוף.....

yyy35yyy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תשובה

שליחה #3 

מוכן להשקיע עד 5000 שח בנושא המחשב. נראה לי סכום מכובד בפני

iziko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

1. לגבי VFD אני לא יודע אבל דע שזה מיקר את המארז מאוד וגם אם תשתמש VMC תוכל להשתמש בשל של ה VFD אך אין לא בלאסטר וכ"ו להקלטות שאינך בבית, בד"כ בתצוגה רואים אקולייזר (כמו של ווינאמפ) לשירים שם השיר או טמפ' חלקים אצל חלק מהם.

2. נכון לכרגע אישית אני מממליץ על PVR150 MCE (בא עם שלט למדיה סנטר ועם בלאסטר תואם) אבל אין אפשרות להקליט ולצפות בערוץ אחר איתו הוא מקליט יפה וגם לא נתקלתי איתו באיבוד סינכרון.

3. הבלאסטר ששאלת והבלאסטר שהזכרתי בתשובה 2 הם אותו אחד מטרתו היא להתחבר ליח' המקלט של השלט בקצה אחד של הבלאסטר ישנה עינית IR שמשדרת ומצדו השני החיבור למקלט. את העינית שמים סמוך למקום קליטת ה -IR של הממיר של הכבלים ואת הקצה השני מחברים כמובן למקלט ברגע שאתה מעביר ערוץ עם השלט של הכרטיס או של VMC הוא שולח את האות לבלאסטר ששולחת אות לממיר ובעצם הממיר מחליף את הערוץ. ככה אתה צריך רק שלט אחד לממיר ולמחשב.

4. עיין בתשובה 3 ו - 2.

5. אין לי UPS ספציפי.

צריך כמה שיותר רכיבים ללא מאווררים ועם פתרונות שקטים אחרים אתה לא רוצה לשמוע זמזום של מאוורר שאתה רואה סרט בלי קול ב 3 לפנות בוקר..... למרות שיש שאפשר לשם מאוורים שקטים (לי יש 5 מאוורים של Thermaltake והוא שקט) אבל במקרה שלך כבר עדיף לקנות עם פתרונות שקטים כבר מראש ככה תחסוך כסף וגם לא תשבור את הראש בלקנות מאוורים.

שמע דעות אחרות ותחפור באינטרנט זו לפי דעתי העצה הכי טובה שאוכל לתת לך בשלב זה וגם לחיים.

נמשך יום נעים,

איציק

yyy35yyy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה. שאלה נוספת

שליחה #5 

תודה על התשובה.
יש אפשרות לשלוט עם שלט אחד גם על כרטיס ה- PVR וגם על שאר הפונקציות במחשב ?

iziko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

כן בגרסת PVR 150 MCE מצורף שלט ובלאסטר תואמים לזה של מיקרוסופט תוכל לשלט על המדיה סנטר באופן מלא עם השלט המצורף אני מזכיר כאשר אתה במצב מדיה סנטר! שאתה במצב ווינדוס תוכל לעשות במדיה פלייר עצור והפסק וכ"ו... אבל אתה יכול להפעיל את המצב של המדיה סנטר מהשלט בסביבת חלונות

asp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

ה-PVR150 אינו האלטרנטיבה הטובה ביותר. יש כרטיסים יותר טובים ממנו וחלקם אפילו זולים יותר.
דוגמא מנצחת: AVERMEDIA M785.

iziko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מה טוב בavermedia ? אולי אשים אותו במחשב השני.... (Y) יש קישור?

asp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

פשוט:
1. מקודד חומרה עדיף על זה שב-PVR150 (זה הלב של הכרטיס שאחראי גם לאיכות של התמונה).
2. כרטיס בפרופיל נמוך שמצריך פחות אוורור ופחות מתחמם. אידיאלי ל-HTPC.
3. חברה מוכרת, ותיקה ומכובדת שפשוט יש לה פחות יחצנות פה בארץ אבל מוכרת ומכובדת מאוד בחו"ל.
אני מהנדס, עסקתי בתכנון חומרה שעוסקת בעיבוד וידאו ואחרי השוואות מעשיות והיכרות עם החומרה שמשמשת בכל דגמי הכרטיסים המובילים דעתי חד משמעית. ה-PVR150 נחות מה-M785. אתם מוזמנים לנסות.

yyy35yyy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ומה בנוגע לתוכנה

שליחה #10 

אם נעזוב רגע בצד את נושא החומרה, השאלה היא האם מבחינת תוכנה ושלט שמגיע עם הכרטיס היכולות של הכרטיסים דומה ?

asp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אפשר לקנות את הכרטיס עם השלט של MICROSOFT והבלסטר המקורי או בלעדיו ולכן זה לא שיקול (אם אתה צריך אז תקנה שלט איתו ואם לא אז לא). לגבי תוכנה, אתה לא הולך להשתמש במדיה סנטר???

aladin_7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

asp כתב:פשוט:
1. מקודד חומרה עדיף על זה שב-PVR150 (זה הלב של הכרטיס שאחראי גם לאיכות של התמונה).
...
אתה יכול לעלות לרשת קטע וידאו של הכרטיס הנ"ל
ובנוסף מישהו יכלו לעלות קטע וידאו של 150pvr כדי שניתן יהיה לבצע השוואה בניהם

תודה

asp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אני מוכן להעלות קטע וידאו בשמחה. לאיפה אפשר להעלות?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”