עזרה באיתור תקלה TD145
-
TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
הי,
אתמול השמשתי מחדש TD145 אחרי שדרוג זרוע TP16 (חיווט מחדש+ הסרת משקל).
לאחר שחיברתי הכל המנוע לא נכנס לפעולה.
מישהו מאזור המרכז בעל ידע מוכן לתת יד בדיבוג הבעיה ?
(אני כפר סבאי).
תודה
אתמול השמשתי מחדש TD145 אחרי שדרוג זרוע TP16 (חיווט מחדש+ הסרת משקל).
לאחר שחיברתי הכל המנוע לא נכנס לפעולה.
מישהו מאזור המרכז בעל ידע מוכן לתת יד בדיבוג הבעיה ?
(אני כפר סבאי).
תודה
סביר להניח שזה המנגנון ''רבע אוטומט'' הפלסטיק עם הבורג צבוע כחול בתחתית הזרוע
אמור להפסיק את פעולת המנוע ולהרים את הזרוע בסוף תקליט
אני נוהג להוריד ולבטל את המנגנון בכל ה 145 ולהפכם ל160
האם ביטלת?
אמור להפסיק את פעולת המנוע ולהרים את הזרוע בסוף תקליט
אני נוהג להוריד ולבטל את המנגנון בכל ה 145 ולהפכם ל160
האם ביטלת?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
-
TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

היי,
תוכל לתת פרטים? להפנות ללינק?
תוכל לתת פרטים? להפנות ללינק?
-
TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

הנה האזור.
מכיוון שחיווטתי את הזרוע ישירות למחברי RCA, ייתכן שהייתי צריך להשאיר איזושהיא הארקה באזור המסומן בוורוד?
מכיוון שחיווטתי את הזרוע ישירות למחברי RCA, ייתכן שהייתי צריך להשאיר איזושהיא הארקה באזור המסומן בוורוד?
הארקה זה סיפור אחר לא אמור להשפיע על המנוע
הכוסית פלסטיק בתחתית הזרוע אמורה לחוות לחיישן שיוצאים ממנו הכבלים האדומים את מיקום הזרוע על התקליט
אם פירקת את הכוסית הסיכוי להרכיב אותה חזרה למקום הנכון אפסי
המערכת ''רואה'' את הזרוע בסוף תקליט ולא מפעילה מנוע
אני הייתי מעיף את הכוסית ומבטל את המנגנון לחלוטין
עשיתי את זה בכמה 145 ים לאחר ניסיונות מייגעים לכוון את המנגנון מחדש
הכוסית פלסטיק בתחתית הזרוע אמורה לחוות לחיישן שיוצאים ממנו הכבלים האדומים את מיקום הזרוע על התקליט
אם פירקת את הכוסית הסיכוי להרכיב אותה חזרה למקום הנכון אפסי
המערכת ''רואה'' את הזרוע בסוף תקליט ולא מפעילה מנוע
אני הייתי מעיף את הכוסית ומבטל את המנגנון לחלוטין
עשיתי את זה בכמה 145 ים לאחר ניסיונות מייגעים לכוון את המנגנון מחדש
האם החיווט היוצא מהזרוע מסוכך?
אם לא יש סיכוי רב שהוא יכניס לך רעשים למערכת גם אם תחבר הארקה כמו שצריך
גם החיווט המקורי של ה145 אינו מסוכך ולכן יש קופסה שמסוככת על המרכזיה ( האיזור המסומן אצלך בוורוד)
אם לא יש סיכוי רב שהוא יכניס לך רעשים למערכת גם אם תחבר הארקה כמו שצריך
גם החיווט המקורי של ה145 אינו מסוכך ולכן יש קופסה שמסוככת על המרכזיה ( האיזור המסומן אצלך בוורוד)
אין צורך לבטל את המכניזם אבל קשה מאוד לכוון אותו ללא סופר תדרים\סקופ. עם זאת, זה לא בלתי-אפשרי. ע"מ 10 במדריך מסביר את הפרוצדורה הרשמית - אנחנו נבצע קיצור דרך:
גלאי מיקום הזרוע ב-TD-145 מורכב מחיישן השראה (החלק עם שני החוטים האדומים וקבל ה-160V) ופיסת הברזל המשרה שיושבת בצידה של כוסית הפלסטיק הלבנה שעל בסיס הזרוע. הפיסה המשרה מצויה מימינו של הזיז הקטן. מלמטה זה נראה כך:
[imgbig]https://i.imgur.com/UAQcjT3.jpg[/imgbig]
השראה מלאה וסימן סוף תקליט (אות למכניזם לנתק את המנוע) מתקבלת כאשר הפיסה המשרה נמצאת מלוא רוחבה מול הליבה של החיישן. המרווח בין השניים חייב להיות בדיוק 0.4 מ"מ (זו אינה טעות - דרוש מד עלים לשם כך). החיישן יושב על מסילה וניתן לכוון את המרווח באמצעות החלקת החיישן על המסילה, לאחר שחרור הבורג הנועל.
ניתן לסובב ידנית את כל כוסית הפלסטיק ולוודא שהפיסה המשרה יושבת מול החיישן כאשר הזרוע נמצאת בסוף התקליט, מדובר בתחילת חלקו הריק של התקליט - בסופו. יש לקבע את הזרוע במיקום זה כאשר מסובבים את הכוסית. אין טעם לסובב את הכוסית ביחד עם הזרוע ולצפות שמשהו ישתנה. צריך גישה בו-זמנית לשני צדדיו של הפטפון, העליון והתחתון וזה לא נוח לביצוע. זוהי רק ההתחלה.
ההשראה של החיישן נבנית לאורך ניגון התקליט וקשה מאוד לחקות את התנאים הדרושים להפעלת מכניזם ניתוק המנוע באופן ידני ללא ציוד מתאים. עם זאת, כאשר מביאים את שני חלקי החיישן לתאום הדרוש בינהם (השראה מקסימלית) לבין מיקום הזרוע בסוף התקליט, ניתן להתחיל לבצע תיקונים ידניים קטנים.
מדובר בסיבוב הכוסית בחלקי מעלה בכל פעם ובדיקה חוזרת ונשנית של המכניזם ע"י ניגון תקליט ובחינת התנהגות כיבוי המנוע. ניתן יהיה לראות אם המנוע נכבה לפני סיום התקליט (בניית השראה מוקדמת) או אם המנוע לא נכבה כלל (בניית השראה מאוחרת). כדי לתקן השראה מוקדמת, יש להרחיק את הפיסה המשרה מהחיישן וכדי לתקן השראה מאוחרת, יש לקרב אותה. כאמור, זה מבוצע ע"י סיבוב עדין של הכוסית, תוך קיבוע הזרוע.
זה קשה עד מייאש, זה לוקח זמן וסבלנות, אבל זה מה שניתן לעשות ללא כלים מתאימים תוך עקיפת ההגיון הישר של מדריך השרות.
גלאי מיקום הזרוע ב-TD-145 מורכב מחיישן השראה (החלק עם שני החוטים האדומים וקבל ה-160V) ופיסת הברזל המשרה שיושבת בצידה של כוסית הפלסטיק הלבנה שעל בסיס הזרוע. הפיסה המשרה מצויה מימינו של הזיז הקטן. מלמטה זה נראה כך:
[imgbig]https://i.imgur.com/UAQcjT3.jpg[/imgbig]
השראה מלאה וסימן סוף תקליט (אות למכניזם לנתק את המנוע) מתקבלת כאשר הפיסה המשרה נמצאת מלוא רוחבה מול הליבה של החיישן. המרווח בין השניים חייב להיות בדיוק 0.4 מ"מ (זו אינה טעות - דרוש מד עלים לשם כך). החיישן יושב על מסילה וניתן לכוון את המרווח באמצעות החלקת החיישן על המסילה, לאחר שחרור הבורג הנועל.
ניתן לסובב ידנית את כל כוסית הפלסטיק ולוודא שהפיסה המשרה יושבת מול החיישן כאשר הזרוע נמצאת בסוף התקליט, מדובר בתחילת חלקו הריק של התקליט - בסופו. יש לקבע את הזרוע במיקום זה כאשר מסובבים את הכוסית. אין טעם לסובב את הכוסית ביחד עם הזרוע ולצפות שמשהו ישתנה. צריך גישה בו-זמנית לשני צדדיו של הפטפון, העליון והתחתון וזה לא נוח לביצוע. זוהי רק ההתחלה.
ההשראה של החיישן נבנית לאורך ניגון התקליט וקשה מאוד לחקות את התנאים הדרושים להפעלת מכניזם ניתוק המנוע באופן ידני ללא ציוד מתאים. עם זאת, כאשר מביאים את שני חלקי החיישן לתאום הדרוש בינהם (השראה מקסימלית) לבין מיקום הזרוע בסוף התקליט, ניתן להתחיל לבצע תיקונים ידניים קטנים.
מדובר בסיבוב הכוסית בחלקי מעלה בכל פעם ובדיקה חוזרת ונשנית של המכניזם ע"י ניגון תקליט ובחינת התנהגות כיבוי המנוע. ניתן יהיה לראות אם המנוע נכבה לפני סיום התקליט (בניית השראה מוקדמת) או אם המנוע לא נכבה כלל (בניית השראה מאוחרת). כדי לתקן השראה מוקדמת, יש להרחיק את הפיסה המשרה מהחיישן וכדי לתקן השראה מאוחרת, יש לקרב אותה. כאמור, זה מבוצע ע"י סיבוב עדין של הכוסית, תוך קיבוע הזרוע.
זה קשה עד מייאש, זה לוקח זמן וסבלנות, אבל זה מה שניתן לעשות ללא כלים מתאימים תוך עקיפת ההגיון הישר של מדריך השרות.
הוותיקים פה כבר יודעים מי מפעיל את הפידרס... וזה לא אני
עדיף לעקור לעצמך את הציפורניים... אחת אחת
מלנסות לכוון את המנגנון הזה לפי העין
גם עם כלים זה לא נעים....הכיוון וגם הציפורניים
יש שם איזה סליל אינדוקציה משתנה שאתה אמור לכוון...איך שאתה נוגע בו הוא יוצא מכלל פעולה ומחליט לוותר אחרי שלושים שנות שירות
הדברים האלה עובדים מצויין בתיאוריה, במנואל ואצל מהנדסי אלקטרוניקה שמתפרנסים מזה
מלנסות לכוון את המנגנון הזה לפי העין
גם עם כלים זה לא נעים....הכיוון וגם הציפורניים
יש שם איזה סליל אינדוקציה משתנה שאתה אמור לכוון...איך שאתה נוגע בו הוא יוצא מכלל פעולה ומחליט לוותר אחרי שלושים שנות שירות
הדברים האלה עובדים מצויין בתיאוריה, במנואל ואצל מהנדסי אלקטרוניקה שמתפרנסים מזה
-
TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

ביטל המנגנון - הכוונה לפרק לחלוטין את זוג הכבלים האדומים והקבל ביניהם? לקצר?raniburg כתב: אני הייתי מעיף את הכוסית ומבטל את המנגנון לחלוטין
עשיתי את זה בכמה 145 ים לאחר ניסיונות מייגעים לכוון את המנגנון מחדש...
לגבי הכוסית, למה לי להעיף אותה אם אני מנתק חשמלית את המנגנון?
לבטל אפשר תמיד. נסה לתקן קודם. אני לא מתפרנס מזה (זה גורם לי רק להוצאות) אבל זה עבד אצלי. לא זכור לי סליל שאמורים לגעת בו , אבל סליל הוא בין הרכיבים הזולים ביותר שקיימים. אין שם שום רכיב שאינו בר חלופה. חדש - או ישן:
https://www.ebay.com/itm/VERY-RARE-VINT ... 1408301838
https://www.ebay.com/itm/VERY-RARE-VINT ... 1408301838
·בהצלחה בתיקוןפידרס כתב:לבטל אפשר תמיד. נסה לתקן קודם. אני לא מתפרנס מזה (זה גורם לי רק להוצאות) אבל זה עבד אצלי. לא זכור לי סליל שאמורים לגעת בו , אבל סליל הוא בין הרכיבים הזולים ביותר שקיימים. אין שם שום רכיב שאינו בר חלופה. חדש - או ישן:
https://www.ebay.com/itm/VERY-RARE-VINT ... 1408301838...
כשתתיאש אתה מוזמן להתקשר
אשמח לעזור
לגבי הסליל בדוק בסרויס מנואל
לא קשור ללינק שפידרס פרסם
אני נאלצתי לבטל את המנגנון
כנראה אין לי מספיק סבלנות כמו שיש לפידרס או לשותף שלו
לא מאשימים אותך. להפך, כבר הוזכר שזה קשה. רק נאמר שאפשר לתקןאני נאלצתי לבטל את המנגנון
כנראה אין לי מספיק סבלנות כמו שיש לפידרס או לשותף שלו...
וגם הוסבר איך. אם התכוונת לסליל L101 הוא קיים בתור רכיב
במתנד 80KHz ואין טעם לכוון אותו ללא מונה תדרים. ממילא לא סביר
שמשהו באוסילטור השתנה בגלל שליפת הזרוע ממקומה.
למה לגעת אם זה עבד קודם? עניין של ניסיון.
הפידרס והשותף שלו בטוחים שבסוף תצליח.
-
TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

היי חברה,
עדכון -
קודם כל תודה ל @raniburg על הסבלנות והתמיכה הטלפונית
1. מנוע: מסתובב, אבל לא ברור למה יש צורך להפעיל לחץ על כפתור ההפעלה.
2. כוסית השראה: עדיין במקום ועדיין יש סבלנות, נכון לעכשיו, המנגנון עוצר את פעילות המנוע מדי פעם... ז"א יש עבודה..
3. הארקה:
- חיברתי את החיווט מהזרוע ישירות ל RCA (שגם הם הוחלפו), הארקת הזרוע ישירות ל R.
- החיווט כוסה(לא באופן מקצועי) בנייר כסף שהוארק לגוף.
- נשמעו המהומים, רעש בזמן הפעלת המנוע וצקצוקים כאשר נגעתי בידית השלה.
ברגע שחזרתי לתצורה הרגילה של חיבור חוטי הזרוע בתוך הקופסא היעודית המקורית + חיבור הארקה נוספת (צריך לבדוק בידיוק לאן) רעש בפעולת המנוע פסק, ההמהומים והצקצוקים פחתו אבל עדיין קיימים.
מצד שני בהשוואה שעשיתי לטורנס אחר שברשותי, ההמהומים החלשים קיימים בשניהם +.- באותה מידה.
המלצות לפתור את הצקצוקים בזמן שאני נודע בשלה והפחתה נוספת של ההמהומים?
עדכון -
קודם כל תודה ל @raniburg על הסבלנות והתמיכה הטלפונית
1. מנוע: מסתובב, אבל לא ברור למה יש צורך להפעיל לחץ על כפתור ההפעלה.
2. כוסית השראה: עדיין במקום ועדיין יש סבלנות, נכון לעכשיו, המנגנון עוצר את פעילות המנוע מדי פעם... ז"א יש עבודה..
3. הארקה:
- חיברתי את החיווט מהזרוע ישירות ל RCA (שגם הם הוחלפו), הארקת הזרוע ישירות ל R.
- החיווט כוסה(לא באופן מקצועי) בנייר כסף שהוארק לגוף.
- נשמעו המהומים, רעש בזמן הפעלת המנוע וצקצוקים כאשר נגעתי בידית השלה.
ברגע שחזרתי לתצורה הרגילה של חיבור חוטי הזרוע בתוך הקופסא היעודית המקורית + חיבור הארקה נוספת (צריך לבדוק בידיוק לאן) רעש בפעולת המנוע פסק, ההמהומים והצקצוקים פחתו אבל עדיין קיימים.
מצד שני בהשוואה שעשיתי לטורנס אחר שברשותי, ההמהומים החלשים קיימים בשניהם +.- באותה מידה.
המלצות לפתור את הצקצוקים בזמן שאני נודע בשלה והפחתה נוספת של ההמהומים?
-
TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

הטיפול שבוצע:
1. חיווט מחדש של הזרוע
2. הפחתת משקל :
- הסרת מחברי הפלסטיק המפורסמים בין הזרוע לשלה
- הסרת המחבר ב- שלה עצמה
- הסרת האלומיניום בצורת רשת הלא רצוי בראש השלה ( ע"י ניסור עדין)
- הסרת מנגנון בורר המשקל המדורג שבתוך בסיס הזרוע
- הסרת המשקולת הסיבובית האחורית
3. נקיון הזרוע...
4. החלפת RCA
5. התקנת ראש stanton 881 (סוף סוף יכול לשבת בנחת).
1. חיווט מחדש של הזרוע
2. הפחתת משקל :
- הסרת מחברי הפלסטיק המפורסמים בין הזרוע לשלה
- הסרת המחבר ב- שלה עצמה
- הסרת האלומיניום בצורת רשת הלא רצוי בראש השלה ( ע"י ניסור עדין)
- הסרת מנגנון בורר המשקל המדורג שבתוך בסיס הזרוע
- הסרת המשקולת הסיבובית האחורית
3. נקיון הזרוע...
4. החלפת RCA
5. התקנת ראש stanton 881 (סוף סוף יכול לשבת בנחת).
1,2 יתכן שיש הפרעה מכנית למנגנון ההפעלה, שטנגה עקומה או חלק פלסטיק שיושב לא טוב
אתה גם צריך לשלול הפרעה של המנגנון האוטומטי ( שעובד\לא עובד כרגע ) על הפעלת המנוע, סולונויד או משהו כזה
3 לא ברור לאן חיברת את הארקת הזרוע ?
הארקת הזרוע אמורה להתחבר לשאסי בנקודה אחת או שב145 יש לה חיבור נפרד במרכזיה, לא זוכר
בדוק שהקופסה מחוברת (מוארקת) לשאסי עי הבורג שמחבר אותה, רק כך היא תסוכך על המרכזיה
צקצוקי שלה - אם גוף הראש נוגע בשלה נסה לבודד אותו (חשמלית )
אם מבודד אז נסה את ההיפך
בדוק שהרעש לא נובע מתזוזה של השלה בתוך המטה של הזרוע, זה קורה כשמורידים את מחברי הפלסטיק:?
אני בזמנו הורדתי את המחברים ואז החזרתי
אתה גם צריך לשלול הפרעה של המנגנון האוטומטי ( שעובד\לא עובד כרגע ) על הפעלת המנוע, סולונויד או משהו כזה
3 לא ברור לאן חיברת את הארקת הזרוע ?
הארקת הזרוע אמורה להתחבר לשאסי בנקודה אחת או שב145 יש לה חיבור נפרד במרכזיה, לא זוכר
בדוק שהקופסה מחוברת (מוארקת) לשאסי עי הבורג שמחבר אותה, רק כך היא תסוכך על המרכזיה
צקצוקי שלה - אם גוף הראש נוגע בשלה נסה לבודד אותו (חשמלית )
אם מבודד אז נסה את ההיפך
בדוק שהרעש לא נובע מתזוזה של השלה בתוך המטה של הזרוע, זה קורה כשמורידים את מחברי הפלסטיק:?
אני בזמנו הורדתי את המחברים ואז החזרתי
אתה מוזמן להצטרף ל״אגודת נפגעי מנגנון השראה ב145״.
האגודה תומכת בכל אותם אנשים שהמנגנון הארור הכה בהם.
הסלוגן של האגודה הוא ״גם אני השקעתי 10 שעות בנסיונות כיוון וויתרתי״.
ישנה אגדה אורבנית על כך שאחד ממהנדסי ה145 השתיל באג במנגנון והיום הוא גובה מאות דולרים על כיוון שלו.
ניסיתי לאתר אותו ללא הצלחה, כנראה שהוא כבר עשה מספיק כסף ויצא לפנסיה.
אני כבר שכחתי שהמנגנון הארור פעם עבד אצלי. העיקר שהפטיפון מסתובב ואין רעשים.
האגודה תומכת בכל אותם אנשים שהמנגנון הארור הכה בהם.
הסלוגן של האגודה הוא ״גם אני השקעתי 10 שעות בנסיונות כיוון וויתרתי״.
ישנה אגדה אורבנית על כך שאחד ממהנדסי ה145 השתיל באג במנגנון והיום הוא גובה מאות דולרים על כיוון שלו.
ניסיתי לאתר אותו ללא הצלחה, כנראה שהוא כבר עשה מספיק כסף ויצא לפנסיה.
אני כבר שכחתי שהמנגנון הארור פעם עבד אצלי. העיקר שהפטיפון מסתובב ואין רעשים.