מאגר התיאורים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
andnaz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים, אני לא זמן רב בפורום המכובד הזה, ובכל זאת רוצה להציע הצעה.
כאשר אני בעצמי חיפשתי רמקולים למערכת, פתחתי - כמו רבים אחרים לפני ואחרי - שרשור חדש עם בקשה לסייע בבחירת רמקולים מתאימים. והתשובות היו די סטנדרטיות - לך תשמע, תבחר מה שאתה אוהב ותבוא עם בחירתך לפורום ואז נדסקס.
הצעה זאת כמובן נכונה וטובה, אבל בכל זאת בחנויות קיים מבחר גדול מאוד של חברות ודגמים, וקשה מאוד למי שאינו "חי את זה", לבחור דברים מתאימים, הוא הולך לאיבוד בים האפשריות.
מאידך, בשרשורים שונים בפורום יש המון מידע וחוות דעת של אנשים על דגמים כאלה ואחרים.

ומכאן להצעה - לדעתי יש טעם ליצור מאגר תיאורים של רמקולים מחברות שונות ומדגמים שונים, אותו ניתן לחלק לפי חברות ותת-רובריקות של דגמים. כך אנשים שיש להם נסיון עם רמקולים כאלה ואחרים, יוכלו באופן מרוכז להביע את דעתם, ואדם אשר מתלבט בין דגמים שונים, יוכל ביתר קלות לראות את דעותיהם של אנשים על דגם מסוים, וזאת במקום לחפש בפורום פירורי מידע או לפתוח בכל פעם נושא חדש.
אותו דבר ניתן לעשות, כמובן, גם לגבי ציודים אחרים, כמו רסיברים, פטיפונים וכו'
ואם כבר, אנשים יודעי דבר יכולים לספר על חברות שונות, איכות מוצריה, איפיוניה וכו'.

כוונתי לחברות מקוריות, ולא לחברות "מדבקה", אשר צצות חדשות לבקרים ומוכרות אותו מוצר תוצרת סין בשמות שונים ומשונים.

מה אתם אומרים?
נערך לאחרונה על ידי andnaz ב 28/07/2005 22:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

אני מציע שתקרא את השרשור "מה היתם מייעצים לאודיופיל מתחיל?", מה שאני מנסה להסביר זה שבכול מה שקשור לצליל שום הצע של שום מומחה (שלא מכיר את טעמך) לא תעזור
מיכאל .

andnaz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

leshets כתב:אני מציע שתקרא את השרשור .[=הזהurl]http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... pic&t=2975[/url] מה שאני מנסה להסביר זה שבכול מה שקשור לצליל שום הצע של שום מומחה (שלא מכיר את טעמך) לא תעזור
...
קראתי את השרשור, חמור מכך, קראתי אותו לפני שכתבתי את מה שכתבתי.
הרעון לא לתת עצות, וגם לא לדרג את הרמקולים לפי "יותר טוב - פחות טוב". הרעיון הוא לרכז דעות אשר ממילא מובעות לגבי דגמים כאלה ואחרים. הרבה פעמים אני קורא בשרשורים שונים דברים כמו "אני אישית מאוד אוהב את הרמקול הזה, יש לו צליל מפורט..." או להפך.
אגלה את האמת: אני הגעתי לרעיון מתוך חיפוש רמקולים יד שניה. כאשר אתה נכנס ללוח יד שניה, אתה יכול רק לקרוא את שמות הרמקולים ותיאור המוכר. לנסוע ולשמוע כל אחד ואחד בלתי אפשרי, ולכן יועיל מאוד לקבל איזה שהוא מידע / דעות מקדמיים...

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
נתן תודות: 0

שליחה #4 

הבעיה היא שתאורים לא בהכרח יעזרו שכן חלק נכבד מהקניה הוא טעם אישי. במידה ורמקול יתואר כ"פתוח" או "סגור" אתה לא תלך לשמוע אותו? במקרה ורמקול הינו בהיר מדי אתה אוטומטית תתרחק ממנו? מה תעשה במידה והנך אוהב את הסאונד הזה אך אינך יודע זאת שכן אין לך נסיון בתחום? אתה תפסול אותו עוד לפני שבדקת בכלל?
לכן, עדיף ללכת בצורה ההפוכה, קודם כל לראות אילו רמקולים פותח הת'רד אהב ולהציע לו אלטרנטיבות בהתאם.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

הרבה פעמים אני קורא בשרשורים שונים דברים כמו "אני אישית מאוד אוהב את הרמקול הזה, יש לו צליל מפורט..." או להפך.
...
אני מבין אותך מצויין, הבעייה היא שעזרה מהסוג שאתה מחפש לא רק שלא עוזרות לך לבחור רמקול שיהיה לטעמך אלה יכולה לבלבל יותר מהכמות העצומה של האפשרויות, בקיצור אין חיים קלים אם אתה רוצה בסוף היום להשאר עם רמקול שאתה ולא משהו אחר חושב שיש לו "צליל מפורט" לך לשמוע :D .
מיכאל .

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #6 

צריך להבין שבתחום הזה אין קיצורי דרך וזה דווקא ההפך הופכים את הדרך הזאת לקשה ומלאת מהמורות כמו שבטח שמת לב שיש פה המלצות לא רק ללכת לשמוע רמקולים אלא גם לקחת את המגבר שלך לחנות ( אם אין אותו בחנות ) שזו עבודה קשה ( לפרק חוטים,להרכיב,להציק למוכר ) ועוד הרבה המלצות שנותנות לך את האופציה לדעת שאתה מגיע למקסימום מבחינתך, פשוט צריך להבין שכל אחד קולט את צבעי המוזיקה בצורה שונה.
נכון שבסכומים הנמוכים ההיצע הוא די קטן והקומבינציות מוגבלות ונאמר לדוגמא שיש רק 50 אפשרויות אז גם מתוך זה צריך לדעת לבחור לפי הטעם האישי.

andnaz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

lironk כתב:זו עבודה קשה ( לפרק חוטים,להרכיב,להציק למוכר )
...
יכול להיות שבזה טמון כל הכיף? :lol:
אבל ברצינות: יש המון דברים בעולם שאהבתם היא פונקציה של טעם אישי. בואו ניקח למשל יינות. אין ספק כי לכל אחד יש טעם משלו, אבל בכל זאת יש דירוגים, יש טובים יותר וטובים פחות, יש תחרוית וכו' כו'.
אבל למה להרחיק לכת - גם לגבי הרמקולים הרבה פעמים ניתן למצוא תיאור כמו "לפי מגזין X זה רמקול הכי טוב שניתן להסיג עד 900 פאונד" ובסגנון. לפחות זה נותן אינדיקציה מסוימת. אני לא אומר שצריך לבחור רק לפי זה, אבל אין לי ספק כי זה יכול להיות כלי עזר חשוב מואד.
זאת ועוד. כאשר יש דעות שונות, ניתן תמיד - כמו שעושים עם יינות - לשמוע כמה רמקולים, לציין לגבי כל אחד מהם מה אהבת ומה לא, ולאחר מכן להשוות עם התיאורים של אנשים. יש סיכוי טוב, שתיאור של אחד מהם יתאים לתיאורים שלך, וכך תוכל לדעת כי הטעם של אדם זה דומה לשלך, ואז ניתן "לסמוך" יותר על תיאורים שלו לגבי דברים אחרים...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78773
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5375 פעמים

שליחה #8 

סיפור לא פשוט.

לדעתי קל יותר לפסול קוים מסויימים אבל, בתחום האסטטיקה דעות של אחרים לא ממש רלוונטיות.

לדעתי, כמו שחוש הטעם מושפע מאוד מחוש הריח - גם כאן חוש השמע מושפע מטעם אישי וגם מחוש הראיה (איך הרמקול נראה).

יש למשל קווי מוצרים שלא מסתדרים עם שום דבר אחר (קליפש צריכים להיות משולבים עם רמקולים של קליפש - והם טובים יותר למי שאוהב צליל "חריף") ויש עוד כמה חוקי אצבע (למשל שרצוי להשתמש בכל המערכת ברמקולים או זהים או מאותו קו מוצרים - כך שכל האלמנטים יהיו זהים).

מעבר לזה, הדעה שלך כחובבן לא פחות רלוונטית משל כל אחד אחר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

היי andnaz,

אני מבין לחלוטין מאיפה אתה בא, אך כמה הערות למה דבר כזה הוא לא כ"כ ישים:

1. כפי שכבר אמרו, טעם הוא דבר סובייקטיבי.
2. התיאורים שנותנים לצליל הם פלואידים והפרשנות ניתנת באוזני המאזין. אלו לא תיאורים אבסולוטיים. לדוגמא, אלו שאוהבים את הרמקולים של קליפש קוראים לצליל שלהם "פתוח" ו"מפורט" ואילו אני שלא כ"כ אוהב אותם קורא להם "חד", " טרבל מודגש ומתכתי" וכו'.
איזה נכון?
איזה נכון לך?
היית הולך לשמוע או לא?
3. ההבדל בין ציוד אודיו לבין יין הוא שהציון שניתן ליין נעשה בשני מישורים:
- טעם של המבקר/טועם - בדומה למגזיני אודיו. כשהם נותנים ציון למוצר, זה משקף את הציון שהמבקר הספציפי או צוות המגזין נתן לו. אם במקרה לך ולמבקר יש טעם זהה בציוד ומוסיקה הרווחת, אם לא?
- כשניתן ציון במבחני טעימה, המבחנים הם תמיד מבחנים עיוורים, מה שלא נעשה במקרה של אודיו.
- אני מתקשה מאוד לשפוט מוצר אודיו בפני עצמו. איך אפשר לתת לרמקול ציון אם למשל המגבר שחיברת אותו אליו לא מתאים לו, האם הרמקול פתאום דפוק? האם המגבר דפוק?

ONLY MY 2 CENTS
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
נתן תודות: 0

שליחה #10 

andnaz כתב:
lironk כתב:זו עבודה קשה ( לפרק חוטים,להרכיב,להציק למוכר )
...
יכול להיות שבזה טמון כל הכיף? :lol:
...
חלק ממנו. חלק מהכיף באמת טמון בחקר השוק והאופציות העומדות לרשותך. כמו גם ההאזנות השונות לכל סוגי הרמקולים/המגברים.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #11 

andnaz

ביננו, אחרי שקנית, נגמר כיף.
אם אתה מסוג האנשים שרוצה שגמדים יבואו בלילה וירכיבו לו מערכת רמקולים עם איזו תעודה שאומרת שעכשיו יש לו את הרמקולים הכי טובים בעיר, אז ממש לא משנה איזה רמקולים יש לך.
אם אתה מהסוג השני, ונראה לפי השאלות שאתה כזה, לך לחנויות, תאזין, ותהנה מהתהליך של לפני הקניה. יש בזה כיף לא פחות מאשר לאחר הקניה. אם יתחשק לך, לאחר הקניה, תבוא ותספר לנו איזה רמקול נפוח, מצייץ, עדין, רך ורגיש קנית :) .

סך הכל אתה צודק, אם אתה מכיר מישהו שתואם את הטעם שלך אז יש לך כבר כיוון, אבל נראה לי שיותר קל לטייל בעוד 3 חנויות מאשר לחפש אדם כזה. טוב כמה פעמים בשנה אתה מחליף רמקולים?

אני הייתי שמח אם היתה רשימה של חנויות שבה מפורט איזה סוגי רמקולים הם מציגים, ויותר מזה, מי מהם מוכן לתת לנו רמקול אחד או שניים שבחרנו לשישי-שבת הביתה (מהתצוגה כמובן), כדי לחסוך לנו את הצורך להביא גם את החדר שלנו לרמקולים וגם את כל המשפחה.
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”