להבה צהובה בגריל q3200

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
Elzatpur פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
יש לי להבה צהובה במבערים של הq3200
מה יכולה להיות הסיבה?

oronwerner
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 380
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

@Elzatpur
·
להבה צהובה נגרמת משילוב ביחס לא אידאלי בין הגז לאוויר.
עד כמה שזכור לי, בסדרה הזו של וובר אי אפשר לשחק עם כמות האוויר שמתערבבת עם הגז והמבער מגיע בנוי בצורה שיחס הערבוב יהיה נכון.

אם הדבר קרה רק לאחרונה (כלומר, לא מהיום הראשון שהשתמשת בגריל) זה אומר שמשהו השתנה ואלה הרעיונות שלי:

1. בצד האחורי של המבער, בקצה שנכנס לתוך הגריל (כלומר קצת משמאל לידית ברירת העוצמה) יש מעין רשת דקה. משם נשאב אוויר שמתערבב עם הגז שמוזרם למבער. תבדוק שהיא לא מלוכלת/סתומה. אתה צריך להסתכל מהצד האחורי של הגריל כדי למצוא על מה אני מדבר.

2. האם ניקית את חורי המבער עצמו? אולי היו סתומים? אם כן, ייתכן שהגדלת את חרירי המעבר וייתכן שזה מה שגורם לתערובת לא נכונה.

3. אם שני הדברים הנ"ל לא עזרו, נסה לפרק את המבער - ופשוט לנקות אותו טוב מבחוץ וגם מבפנים. אפשר להזרים מים פנימה ולראות שכל החורים פתוחים והמים מגיעים לכל אורכו. ייבש היטב והחזר לגריל.

4. אם כל הנ"ל לא עזר - אפשר לקנות סט מבערים חדש (אני חושב שהעלות היא 350 שח). כמובן שאין קשר לגריל עצמו ולכן בעלות סמלית אתה יכול לקבל מבער חדש שאמור לעבוד באופן תקין.

* אני לוקח בחשבון שבדקת את תחתית רשתות הצליה והמבערים עצמם וראית שהם נקיים משומן/שאריות אחרות שעלולות פשוט לבעור לאחר הדלקה ולכן תתקבל להבה צהובה.

בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”