דחוף - טס הערב לארה"ב, האם צריך רשיון בינלאומי להשכרת רכב?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #21 

BUGY כתב:
...
...
·לא הבנתי לאיזה ביטוח אתה מדבר, אין לזה שום קשר פה. וכן, אני מדבר עקרונית כי זה עניין עקרוני, עוד מקום שבו עוקצים אותנו.
...
·
תקרא את השרשור.
הבעייה אם ישכירו לך מכונית או לא היא בעייה משנית, ולא חושב שיש בעייה לשכור כמעט באף מדינה.
הבעיות האפשריות הן 1) מה חוקי התעבורה במדינה שיכולים להיות רלונטיים אם שוטר עוצר אותך ו2) (שזו הבעייה הפוטנציאלית העיקרית) מה קורה אם יש תאונה וחברת הביטוח (של המשכיר) צריכה או לא צריכה לשלם. מה שיכול לקבוע אז, זה מה כתוב בחוזה, ובחלק מהמקרים אכן כתוב רישיון בינלאומי.

בעיניין העקרוניות, אני מעדיף לעמוד על עקרונות קצת יותר חשובים מאשר הבעייה הפרקטית האם לעשות בינלאומי או לא.
משה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #22 

moco כתב:
...
...
·
תקרא את השרשור.
הבעייה אם ישכירו לך מכונית או לא היא בעייה משנית, ולא חושב שיש בעייה לשכור כמעט באף מדינה.
הבעיות האפשריות הן 1) מה חוקי התעבורה במדינה שיכולים להיות רלונטיים אם שוטר עוצר אותך ו2) (שזו הבעייה הפוטנציאלית העיקרית) מה קורה אם יש תאונה וחברת הביטוח (של המשכיר) צריכה או לא צריכה לשלם. מה שיכול לקבוע אז, זה מה כתוב בחוזה, ובחלק מהמקרים אכן כתוב רישיון בינלאומי.

בעיניין העקרוניות, אני מעדיף לעמוד על עקרונות קצת יותר חשובים מאשר הבעייה הפרקטית האם לעשות בינלאומי או לא.
...
·קראתי, עדיין לא ראיתי שום סיבה הגיונית לרשיון הזה. שוטרים לא מחפשים ניירות שניתן להדפיס בבית ועד שלא ראיתי את הפוליסת ביטוח, אלה סתם דיבורים.

יש בינינו גישות שונות מדי לחיים :wink:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #23 

BUGY כתב:
...
...
·קראתי, עדיין לא ראיתי שום סיבה הגיונית לרשיון הזה. שוטרים לא מחפשים ניירות שניתן להדפיס בבית ועד שלא ראיתי את הפוליסת ביטוח, אלה סתם דיבורים.

יש בינינו גישות שונות מדי לחיים :wink:
...
·
אז מה שאתה אומר, במילים אחרות, זה שמה שאתה לא ראית בעיניים בעצמך, סביר להניח שלא קיים :roll:
אגב, לגבי שוטרים, הכל יכול להיות, במיוחד בנושא הזה שהחוקים לגביו השתנו לא מעט פעמים בכל מדינה.

אני מציע לך גישה אחרת. אם חברת השכרה עצמה ממליצה על רישיון בינלאומי ובעצמה כותבת שבמדינות שונות יש כללים והתנהגויות שונות, למה לנסות להיות יותר חכם ממנה. נכון, אני מניח שהרץ מכסת"חת את עצמה, אבל גם לכיסתו"ח יש סיבה, אז סביר שגם אנחנו נכסת"ח את עצמנו, במיוחד שהעלות והמטרד הוא זניח.
קרא פה למעלה: https://www.hertz.co.il/he/GoodToKnow/InfoAbroad/.aspx
משה

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #24 

ולמה שלא תקרא את מה שאוויס, חברה לא פחות נחשבת מהרץ כותבת על נהיגה בארה"ב
https://www.avis.co.il/%D7%94%D7%A9%D7% ... %94%D7%91/

"רישיון הנהיגה הישראלי תקף בארה"ב מאז שנת 2006."

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #25 

mrraz111 כתב:ולמה שלא תקרא את מה שאוויס, חברה לא פחות נחשבת מהרץ כותבת על נהיגה בארה"ב
https://www.avis.co.il/%D7%94%D7%A9%D7% ... %94%D7%91/

"רישיון הנהיגה הישראלי תקף בארה"ב מאז שנת 2006."
...
·
לא מבין למה כוונתך.
הרי על כך שבארה"ב בביטחון לא צריך בינלאומי כבר כולנו הסכמנו מתחילת השרשור.

עדיף תמיד לקרוא שרשור לפני שמצטרפים בתגובה ...
משה

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

כי להבדיל ממסמך הכסת"ח של הרץ שהבאת, באוויס כתוב באופן ברור שלא צריך
שים לב שהם לא מפנים אותך לברר מי כן ומי לא אלא רושמים בבירור שלא צריך

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

לא מצליח להבין אותך.
אוויס כותבים בפירוש שלא צריך בארה"ב. יפה, אבל זה ידוע .
המסמך של הרץ זה לא על ארה"ב. הדיון הוא על מדינות אחרות (ככלל, בלי להתחיל לחקור על מדינה X ומדינה Y).

אתה מציג את זה כאילו אוויס עושים עבודה יותר טובה מהרץ בעיניין, אבל מדובר בשני נושאים שונים. אחד זה ארה"ב והשני זה כלל היעדים.
משה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

moco כתב:
...
...
·
אז מה שאתה אומר, במילים אחרות, זה שמה שאתה לא ראית בעיניים בעצמך, סביר להניח שלא קיים :roll:
אגב, לגבי שוטרים, הכל יכול להיות, במיוחד בנושא הזה שהחוקים לגביו השתנו לא מעט פעמים בכל מדינה.

אני מציע לך גישה אחרת. אם חברת השכרה עצמה ממליצה על רישיון בינלאומי ובעצמה כותבת שבמדינות שונות יש כללים והתנהגויות שונות, למה לנסות להיות יותר חכם ממנה. נכון, אני מניח שהרץ מכסת"חת את עצמה, אבל גם לכיסתו"ח יש סיבה, אז סביר שגם אנחנו נכסת"ח את עצמנו, במיוחד שהעלות והמטרד הוא זניח.
קרא פה למעלה: https://www.hertz.co.il/he/GoodToKnow/InfoAbroad/.aspx
...
·עכשיו אתה סתם מכניס מילים לפי...מה שאני לא מכיר, אני שואל את העורך דין של החברה שלי או את העורך דין של חברת ההשכרה, לא הפקיד בנקודת ההשכרה. כך לדוגמה, נודע לי שתשלום על נהג נוסף הוא רק ברמת הפקיד, דרך לעשות כסף נטו. בפועל, מהצד הביטוחי, אין לזה הצדקה כי הביטוח כולל את כל הנהגים בקבוצת גיל מסויימת ולא ביטוח שמי.
לכן, גם על המקרה הזה אני אומר, עד שאני לא ראיתי או מישהו שזה התפקדי שלו ויכול להתחייב, אני לא מאמין לדברים שנזרקו דרך אגב, באיזה שרשור באיזה פורום.
תגיד לי אתה, איפה כתוב בפוליסה של חברה מסויימת שנדרש הפתק המעפן הזה מנייר מגעיל? אני לא ראיתי ולא נתקלתי בזה עדיין.

להזכירך, לא סתם ישראל עברה לרשיונות החדשים, כדי ליישר קו עם רוב העולם. ולכן ברוב המדינות זה בכלל לא נדרש. לפעמים יש איזה פקיד שלא מבין או איזה חוק ישן. לא נוראה, מבקשים לדבר עם המנהל או לעשות שיחה למחלקת הדין שלהם וזה נפתר במקום או פשוט עוברים לצד השני של הכבשי ולוקחים רכב מחברה אחרת שלא עושה בעיות.

אתה עובד בממסי? :lol:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #29 

אז זהו, שלקפוץ לממס"י (טוב, לי זה קל, אני ממילא עובד שם בשיווק רישיונות בינלאומיים :P ) פשוט לי בהרבה מלפנות לעורכי דין ופקידים למיניהם או כל פעולה מחקרית אחרת.
כמו שציינת בעצמך, חוק זה דבר אחד, ומה פקיד מסוים אולי נוהג לפיו זה דבר אחר.
בקטע הזה אני פחות מוטרד מהפקיד ומהמנהל שלו. אני יותר מוטרד מאיזה שוטר זקן, שאולי לא מעודכן, שגם איני יכול ממש לתקשר איתו בגלל שלא יודע אנגלית.
זכור שנהיגה בחו"ל היא כאשר אתה נמצא בחו"ל, לרוב לתקופה קצרה לטיול או עבודה. המחיר של תקלה שכזו הרבה יותר גבוה מאשר תקלה דומה אם הייתה קורית לך בארץ.

חיפשתי לך הסכם השכרה שמזכיר זאת וקשה למצוא בגוגל הסכמים, אבל היה לי כזה לפני כמה שנים. זה כמובן גם היה חוזה מכסת"ח שכזה, אבל למה לי להשאיר לחברת ביטוח או חברת השכרה פתח שכזה.

בכל מקרה, אני נכנע מלנסות לשכנע אותך אחרת. זה הכל עיניין של ניהול סיכונים. אני מודה שהסיכון קטן אבל גם המחיר של מניעתו הוא אפסי.
אני מביא את נייר ההדרכה בנושא של חברת השכרה גדולה שאמורה לדעת את המידע הזה טוב מכולנו, והם מעדיפים לכסת"ח ולא לתת אישור של "לא צריך בינלאומי". כלומר, הם לא בטוחים מספיק להצהיר זאת, אז למה שאני שאהיה יותר בטוח. אתה בעצם טוען שאתה יותר בטוח מהם.
משה

ozzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1237
נתן תודות: 605 פעמים
קיבל תודות: 167 פעמים

שליחה #30 

שלשום באוויס ארה"ב אף אחד לא שאל אותי על אשיון בינלאומי. צילמו את הפלסטיק הלבן הרגיל וזהו.
ובכל זאת אני מסתובב עם הקרטון של ממסי. בשביל 20 ש"ח וטירחה פעוטה מבחינתי, מעדיף להימנע מסיכונים בהתקלות עם איזשהו שוטר מקומי חטטן.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

בוא ונשמע אחרת
שיקום מישהו ויראה שלא הסתפקו ברשיון מפלסטיק באזורים כמו אירופה / ארה"ב ודרשו ממנו גם את הקרטון.
אם אתה מוטרד משוטרים זקנים, אני מניח שדווקא אלו הם בעלי הנסיון הגדול ביותר בטיפול ברשיונות והצעירים ממילא רוצים רק פלסטיק.
גם לא כדאי שתוטרד מעניין הביטוח, ממילא חברת ההשכרה לא מוכרת לך שום ביטוח. עבור זה אני מקווה שעשית ביטוח רפואי לחו"ל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #32 

@mrraz111 , אתה לא ממש עוקב אחרי השיחה, אה?
מקודם אייויס עם ארה"ב ועכשיו ביטוח רפואי ?
איך ביטוח רפואי בדיוק מתחבר לפה?

חברת ההשכרה לא מוכרת לי ביטוח?
עוד לא פגשתי חברת השכרה שלא מנסה למכור לי ביטוח וזה גם ענף הכנסה לא זניח שלהן.
למען הדיוק, הרכבים מבוטחים בביטוח בסיסי כל שהוא שבא כחלק מההשכרה (ועדיין בכפוף לחוזה ההשכרה, אם תנהג שיכור ותהרוס להם את האוטו, אתה תשלם ועוד איך, בדיוק כמו שיקרה אם תעשה כך עם המכונית הפרטית המבוטחת שלך), אך הם מתים למכור לך ביטוחים משלימים כמו ביטול השתתפות עצמית ושאר ירקות.

מה מבוטח ומה לא בהשכרה זה פתח לדיון שלם, והחברות דואגות שזה לא יהיה ברור ללקוח, אבל ברור שמדובר בביטוח על המכונית ונזק לרכבים ונהגים צד ג'. ביטוח רפואי לא מתחבר להשכרת רכב. (למרות שביטוח תאונות אישיות, שחופף קצת את מה שמכוסה בביטוח נסיעות, דווקא חברות ההשכרה ימכרו לך בכיף).
משה

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

@moco

שמתי לב שזו תכונה חוזרת אצלך להעיר לכל אחד שהוא לא עוקב / קורא את השירשור

עכשיו לנושא ביטול השתתפות עצמית שכל חברת השכרה מנסה למכור לך
אתה שוכר רכב של חברת השכרה
הרכב של החברה ובאחריותה המלאה
אם תעשה נזק הם יחייבו אותך עד לסכום מוסכם או בערך מלא אם פעלת ברשלנות
אתה יכול לצמצם את הסכום המוסכם ולבטל אותו ע"י תשלום נוסף

שים לב זה אינו ביטוח ביטול השתתפות עצמית שאותו מנסות למכור לך חברות ביטוח או מתווכי צד ג'
חברות ההשכרה לא מוכרות ביטוח אלא ביטול השתתפות עצמית

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #34 

mrraz111 כתב:@moco

שמתי לב שזו תכונה חוזרת אצלך להעיר לכל אחד שהוא לא עוקב / קורא את השירשור
...
מה לעשות, קשה לקיים דיון כאשר יש תגובות שלא מתחברות למה שנאמר קודם. אם אני כותב "התפוזים בסופר עלולים להיות רקובים" ואתה מגיב במשהו כמו "לא נכון, הבננות אצל הירקן מצוינות, ובכלל כדאי לקנות את הפיסטוקים מראש בפיצוצייה ליד הבית", אז באופן טבעי אגיד לך לקרוא למה אתה מגיב.
mrraz111 כתב: עכשיו לנושא ביטול השתתפות עצמית שכל חברת השכרה מנסה למכור לך
אתה שוכר רכב של חברת השכרה
הרכב של החברה ובאחריותה המלאה
אם תעשה נזק הם יחייבו אותך עד לסכום מוסכם או בערך מלא אם פעלת ברשלנות
אתה יכול לצמצם את הסכום המוסכם ולבטל אותו ע"י תשלום נוסף

שים לב זה אינו ביטוח ביטול השתתפות עצמית שאותו מנסות למכור לך חברות ביטוח או מתווכי צד ג'
חברות ההשכרה לא מוכרות ביטוח אלא ביטול השתתפות עצמית
...
·
טוב, יש לך פשוט טעות במינוח .
ביטול השתתפות עצמית זה בהחלט ביטוח. זה ביטוח משלים שמבטח אותך על עלות ההשתתפות העצמית של הביטוח הבסיסי. כשאתה משלם סכום קטן למנוע סיכון של סכום גדול יותר, זה בדיוק "ביטוח". (אגב, ממליץ ברוב המקרים לא לקנות את הביטוח הנוסף הזה).
נכון שיש גם ביטוח ביטול השתתפות עצמית שגופים אחרים מנסים למכור.

זה לא שהאחד ביטוח והשני לא. שניהם ביטוחים. ההבדל רק מי מוכר לך את זה.
משה

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

moco כתב: טוב, יש לך פשוט טעות במינוח .
ביטול השתתפות עצמית זה בהחלט ביטוח. זה ביטוח משלים שמבטח אותך על עלות ההשתתפות העצמית של הביטוח הבסיסי. כשאתה משלם סכום קטן למנוע סיכון של סכום גדול יותר, זה בדיוק "ביטוח". (אגב, ממליץ ברוב המקרים לא לקנות את הביטוח הנוסף הזה).
נכון שיש גם ביטוח ביטול השתתפות עצמית שגופים אחרים מנסים למכור.

זה לא שהאחד ביטוח והשני לא. שניהם ביטוחים. ההבדל רק מי מוכר לך את זה.
...
אז כנראה אתה לא מבין את ההבדלים בין השניים

ביטול השתתפות עצמית - זה אינו ביטוח אלא שינוי הסכם בינך לבין חברת ההשכרה שאומר שבמקרה של נזק לא תשלם את גובה ההשתתפות העצמית הרשום בהסכם.
זו אגב התוספת המומלצת לתשלום לתיירים שבאים להנות במינימום סיכון.
במקרה זה חברת ההשכרה גם לא תשריין מכרטיס האשראי שלך את דמי ההשתתפות העצמית, מאחר ואין, ביטלת.

ביטוח ביטול השתתפות עצמית - כשמו כן הוא ביטוח שבו אתה משלם למשכיר את דמי ההשתתפות העצמית ואז פונה למבטח שהוא צד ג' ותובע את הסכום ששילמת מאחר ועשית אצלם ביטוח.
במקרה זה חברת ההשכרה תשריין מכרטיס האשראי שלך את דמי ההשתתפות העצמית עד לחיובך בסכום הנזק עד לתקרה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #36 

mrraz111 כתב:
...
...

ביטול השתתפות עצמית - זה אינו ביטוח אלא שינוי הסכם בינך לבין חברת ההשכרה שאומר שבמקרה של נזק לא תשלם את גובה ההשתתפות העצמית הרשום בהסכם.
...
נכון, וזה פשוט שינוי בתנאי הביטוח. הסכם ההשכרה מציין גם את תנאי הביטוח, וביטול או אי ביטול השתתפות עצמית זה אחד התנאים.
אתה חושב שביטוח זה רק כשאתה מקבל מסמך שבכותרת שלו כתוב "פוליסת ביטוח" ?
mrraz111 כתב: זו אגב התוספת המומלצת לתשלום לתיירים שבאים להנות במינימום סיכון.
...
·
המשפט שכתבת בפני עצמו נכון.
אבל השאלה לגבי כדאיות היא אם מה שחשוב זה "מינימום סיכון" כאשר הסיכון פה מוגדר היטב כסכום כספי שתיאלץ לשלם במקרה של נזק.
אם תראה את היחס בין המחיר לבין גודל ההשתתפות העצמית, תגלה שמדובר בפרמייה גבוהה בהרבה מאשר פרמיית ביטוח בסיסי.
נכון, הסכום המוחלט נמוך , אז הרבה אנשים עושים את זה בלי מחשבה, וחברות ההשכרה נהנות מכך מאוד.

אני לא ממליץ לעשות את זה בדיוק מאותה סיבה שאני לא ממליץ לאנשים לקנות ביטוח על מכשירי חשמל ("הרחבת אחריות") ובכלל לעשות ביטוחים על סכומים קטנים. גם בביטוח מקיף של ברכב הפרטי תמיד אשאף להשתתפות העצמית הגבוהה , אם יש בחירה.

מה שקורה, וחברות הביטוח, חברות ההשכרה וחברות לתיקוני מכשירי חשמל יודעות זאת היטב, זה שהרבה צרכנים עושים שיקוליים רגשיים של "להרגיש בטוח", למרות שמדובר בשיקולים כלכליים פשוטים.
משה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #37 

@moco
·אז לא לשלם איזה 25$ כדי לא לשלם אחרי זה 2000$ השתתפות עצמי זה נבון?
איבדתי אותך...:roll:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #38 

BUGY כתב:@moco
·אז לא לשלם איזה 25$ כדי לא לשלם אחרי זה 2000$ השתתפות עצמי זה נבון?
איבדתי אותך...:roll:
...
·
כבר מאיך שאתה שואל את השאלה, אז ברור שאתה מסתכל על מספר מוחלט, 25, ולא מה אתה מקבל תמורת איזה מחיר.
הרי לא ציינת פה נתון קריטי כדי שאוכל לענות לשאלתך.
אז ככה:
אם זה $25 לשנה, אז הייתי משלם את זה ללא היסוס. אני בספק שזה המחיר, כמובן.
אם זה $25 ליום אז זה הון תועפות ושחיטה לאור יום, ואני מניח שגם לך זה ברור.
אם זה $25, בוא נגיד לשבוע, אז זה גם יקר מאוד. פרמיה של 65% בחישוב שנתי !

אני מבטיח לך שהפרמייה על הביטוח של ה $2000 האלה היא יקרה בהרבה מביטוח רגיל, וזה תורם לחלק נכבד מרווחי חברת ההשכרה.

וצריך לחזור על הברור מאליו ונכון לגבי כל ביטוח. זה לא שאתה משלם X כדי לא לשלם אחרי זה $2000 . אתה משלם X כדי להימנע מהסיכון הקטן שתצטרך לשלם $2000. זה שני דברים שונים לגמרי.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”