פנינה חדשה לאוסף
אחרי שהחלטתי להוסיף מגבר בריטי לאוסף ואחרי כמה נסיונות בסופו של דבר מצאתי באודיו קליניק אצל יאיר שתי קופסאות פלסטיק מכוערות שידועות בשם Cyrus 2 + psx.
המרנץ 2275 נותק והסיירוס חובר במקום עם הספק מדווח של 70 וואט לערוץ. אפליו שהמרנץ הוא 75 לערוץ ומשודרג וכמצופה הוא הרגיש יותר מ75 וואט , הסיירוס מרגיש אפילו יותר חזק ובשליטה!
השילוב עם JBL נותן צליל עמוק יותר , נקי ומודגש יותר עם באס טוב יותר , מיד מודגש וריאליסטי יותר ובכלל בלי להאריך במילים - פשוט נשמע טוב יותר!
מה שהכי הרשים אותי מעבר לצליל זה הפשטות (על פניו) של התכנון ואיך שהכל יושב על מעגל אחד עם מעט רכיבים וקישורים לעומת מכשירי ווינטאג' שמתחת למכסה מנוע זה מבוך איך סופי.
אגב המכשיר בגרסא שיש לי יוצר בין השנים 84 ועד 87 ואז הוחלף בשתי גרסאות נוספות כמעט זהות ובסך הכל יוצר עד שנת 92.
אולי זאת החוליה המקשרת בין ווינטאג' למודרני , סוג של לוסי של המגברים..
המרנץ 2275 נותק והסיירוס חובר במקום עם הספק מדווח של 70 וואט לערוץ. אפליו שהמרנץ הוא 75 לערוץ ומשודרג וכמצופה הוא הרגיש יותר מ75 וואט , הסיירוס מרגיש אפילו יותר חזק ובשליטה!
השילוב עם JBL נותן צליל עמוק יותר , נקי ומודגש יותר עם באס טוב יותר , מיד מודגש וריאליסטי יותר ובכלל בלי להאריך במילים - פשוט נשמע טוב יותר!
מה שהכי הרשים אותי מעבר לצליל זה הפשטות (על פניו) של התכנון ואיך שהכל יושב על מעגל אחד עם מעט רכיבים וקישורים לעומת מכשירי ווינטאג' שמתחת למכסה מנוע זה מבוך איך סופי.
אגב המכשיר בגרסא שיש לי יוצר בין השנים 84 ועד 87 ואז הוחלף בשתי גרסאות נוספות כמעט זהות ובסך הכל יוצר עד שנת 92.
אולי זאת החוליה המקשרת בין ווינטאג' למודרני , סוג של לוסי של המגברים..
נערך לאחרונה על ידי eliad2 ב 11/02/2018 12:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
@legopart
אליעד , החדר שלך מאוד אסטטי אבל הסטנד שלך לא ריק מדי? , לא כדאי למלא אותו באיזה פטפון יפה של פעם? אתה לא חייב לשמוע אנאלוג אם אתה לא רוצה כמובן, רק לעשות "כאילו"..... לדעתי יוסיף יופי וחן לסלון הכבר יפיוף שלך.
·
אליעד , החדר שלך מאוד אסטטי אבל הסטנד שלך לא ריק מדי? , לא כדאי למלא אותו באיזה פטפון יפה של פעם? אתה לא חייב לשמוע אנאלוג אם אתה לא רוצה כמובן, רק לעשות "כאילו"..... לדעתי יוסיף יופי וחן לסלון הכבר יפיוף שלך.
·
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
תתחדש ותהנה
הסטאפ נראה מליון דולר
וכן לשם האסטטיקה פטיפון חסר
מסכים לחלוטין עם roberts
הסטאפ נראה מליון דולר
וכן לשם האסטטיקה פטיפון חסר
@gechts
·
את המגבר פתחתי וצילמתי אבל הוא לא דוגמא נאה במיוחד , השנאי שלו "בוטל" , כנראה בכוונה לשיפור הצליל ביחד עם עוד כמה ביטולים מכוונים כמו נורות (בחיבור לPSX השנאי משמש לפונו בלבד , ולכן בעצם אין לי פונו). מעבר לזה הוחלפו לו קבליים סופיים.
את הPSX לא פתחתי ,אני רק יודע שהוא מכיל שנאי גדול ו4 קבלים של 15MF ולא הרבה מעבר.
·
את המגבר פתחתי וצילמתי אבל הוא לא דוגמא נאה במיוחד , השנאי שלו "בוטל" , כנראה בכוונה לשיפור הצליל ביחד עם עוד כמה ביטולים מכוונים כמו נורות (בחיבור לPSX השנאי משמש לפונו בלבד , ולכן בעצם אין לי פונו). מעבר לזה הוחלפו לו קבליים סופיים.
את הPSX לא פתחתי ,אני רק יודע שהוא מכיל שנאי גדול ו4 קבלים של 15MF ולא הרבה מעבר.
בוטל השנאי הסטנדרטי/פנימי של המגבר.
כשמחברים את הPSX צריך להוציא 2 פיוזים ליד השנאי הפנימי ואז הPSX עם השנאי המוגדל שלו תופס פיקוד על ההגברה והשנאי הפנימי מזרים חשמל לפונו בלבד.
ממה שקראתי במצב המקורי של המגבר גם אם עובדים עם PSX ,השנאי הפנימי עדיין מקבל אליו זרם , גם כשלא עובדים בפונו , ואפילו שהמכשיר מכובה(!?). ככה שהיה איזהשהו היגיון להוציא אותו.
כשמחברים את הPSX צריך להוציא 2 פיוזים ליד השנאי הפנימי ואז הPSX עם השנאי המוגדל שלו תופס פיקוד על ההגברה והשנאי הפנימי מזרים חשמל לפונו בלבד.
ממה שקראתי במצב המקורי של המגבר גם אם עובדים עם PSX ,השנאי הפנימי עדיין מקבל אליו זרם , גם כשלא עובדים בפונו , ואפילו שהמכשיר מכובה(!?). ככה שהיה איזהשהו היגיון להוציא אותו.
אם מצא חן בעיניך ה סיירוס אתה מוזמן לבדוק את הקו של NAIM
חבר'ה בריטים איכותיים ביותר, שבאותה תקופה, חלקו קונספט דומה של מגבר "קופסת נעליים" הניתן לשדרוג עם ספק חיצוני ( ע"ע NAP 140, NAIM HICAP)
בתור חובב NAIM וינטאג', לדעתי תהנה מהסיירוס עד האוזניים ומעלה
הייתי שוקל רענון קבלים, לפחות במסלול הסיגנל
בהצלחה לך !
חבר'ה בריטים איכותיים ביותר, שבאותה תקופה, חלקו קונספט דומה של מגבר "קופסת נעליים" הניתן לשדרוג עם ספק חיצוני ( ע"ע NAP 140, NAIM HICAP)
בתור חובב NAIM וינטאג', לדעתי תהנה מהסיירוס עד האוזניים ומעלה
הייתי שוקל רענון קבלים, לפחות במסלול הסיגנל
בהצלחה לך !
התחלתי כבר ללמוד את הליין של NAIM וזה די מבלבל... הבנתי שהמגברים שלהם מסדרת ה NAP מתחילים מה 90 ובשביל להגיע למשהו רציני (שיצדיק שדרוג מהסיירוס) צריך להגיע ל NAP 250 או לזוג 135. אבל זה בקונפיגורציה של פרה + פאוור.
איזה עוד שילובים יש להם עם ספק חיצוני ?
הקבלים שרועננו בסיירוס כרגע הם הסופיים, בהזדמנות אחליף עוד קבלים במסלול , יש לי מלאי של nichicon gold tune מ1 עד 1000UF
איזה עוד שילובים יש להם עם ספק חיצוני ?
הקבלים שרועננו בסיירוס כרגע הם הסופיים, בהזדמנות אחליף עוד קבלים במסלול , יש לי מלאי של nichicon gold tune מ1 עד 1000UF
היום בטעות פתחתי את הPSX (פלסטיקה ירודה) ומסתבר שאין שם 4 קבלים של 15,000 אלא 8 של 10,000
זה ביחד עם ה2 שיש במגבר בעצמו = 10 פעמים 10,000
זה כמעט פי 5 מסנסוי 9090
אני עדיין קצת מבולבל...והולך להחליף אותם בחדשים בהזדמנות..
זה כמעט פי 5 מסנסוי 9090
אני עדיין קצת מבולבל...והולך להחליף אותם בחדשים בהזדמנות..
·אתה מחליף אותם סתם ככה ? בדקת אותם לפני עם מד ESR?eliad2 כתב:היום בטעות פתחתי את הPSX (פלסטיקה ירודה) ומסתבר שאין שם 4 קבלים של 15,000 אלא 8 של 10,000![]()
זה כמעט פי 5 מסנסוי 9090
אני עדיין קצת מבולבל...והולך להחליף אותם בחדשים בהזדמנות.....
תתפלא יכול להיות שהם פיקס ואז לא תקבל שיפור כמו שאתה חושב.
כמו שyosiaz אמר תתמקד בהחלפת קבלים במסלול הסיגנל במיוחד coupling של הin out.
זה יתן לך תשיפור שאתה מחפש חבל על הזמן ועל הכסף.
לגבי קבלים שהסיגנל עובר דרכם אני יותר מ-ממליץ להחליף מייד בלי לבדוק למשהו כמה שיותר איכותי כל הניציקון אאודיו בחירה מצויינת בגלל הסיבה שהם לא מגנטיים רגלים מנחושת. גם silmic elna כנל
אני אישית משתמש בnichicon muse או elna silmic במסלול הסיגנל.
מאחל לך בהצלחה ותהנה מהמכשיר
@eldad777 ... צודק.
לא להחליף קבלי סינון "סתם".
אפשר לבדוק ESR אבל לא פחות כדאי לבדוק RIPPLE של הספק תחת עומס (מדד היישור מזרם חילופין היציבות והקיבולת של הספק) ולהחליט אם כדאי.
לא להחליף קבלי סינון "סתם".
אפשר לבדוק ESR אבל לא פחות כדאי לבדוק RIPPLE של הספק תחת עומס (מדד היישור מזרם חילופין היציבות והקיבולת של הספק) ולהחליט אם כדאי.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
התייעצתי עם יאיר אודיו קלינק שממנו הגיע המכשיר. הקבלים הראשיים כבר נבדקו והם תקינים, בנוסף כבר הוחלפו הקבלים במסלול הסינגל לקבלים איכותיים והצמד הראשי של המגבר הוחלף במונדורפים. במכשיר גם בוצעו שיפורים להגדלת הזרם שלא קיימים בתכנון המקורי ובסך הכל מדובר על מעל ל 100,000UF שאוגרים זרם (טירוף).. נראה שאין מה לעשות , נשאר רק להנות ממנו