כמה ההבדל משמעותי בביצועים בין מכשירי דגל לבין Mi A1?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים,
אני רוצה להחליף את הטלפון בקרוב.
ואני ממש שונא מכשירים עתירי אפליקציות *** מיותרות ובלתי מחיקות מהיצרן.
כרגע עומדות לפני שתי אפשרויות:
1. לקנות מכשיר זול ונקי כמו Mi A1.
2. לקנות מכשיר יקר יותר עם חומרה טובה יותר. (לא יודע מה מביניהם מגיע "נקי")

כיום אני עם גלקסי S4 שהוא פריט ארכיאלוגי בהשוואה למפלצות של היום,
כך שאין לי באמת רפרנס לדור הנוכחי.

עד כמה ההבדל משמעותי בין היקרים לזולים?
איך אדע עד כמה ההבדל הזה יהיה משמעותי למשתמש כמוני?
(על סמך מה אני אמור להחליט מה אני צריך מהטלפון שלי...?)

במידה ואלך על האופציה הזולה, מה יהיו החסרונות? במילים אחרות, מה המחיר שמשלמים כשקונים טלפון זול?

במידה ואלך על האופציה היקרה יותר,
יש למשל את oneplus 5T שאני לא יודע אם לסמוך על החברה הזו אחרי הפרסומים על רוגלות במכשירים שלה.
יש גם את השיאומי Mi6 או Mi7 (שיש שמועות שיוכרז בקרוב).

אז אם אני רוצה להיפטר מהתוספות של היצרן / רוגלות,
האם מומלץ להתקין רום חדש?
מה ההשלכות של התקנת רום חדש? (תקלות, בעיות וכדו')
האם משתמש לא מתוכחם מסוגל לבצע התקנה כזו?

תודה רבה!

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

ההבדל במחיר של המכשירים לא נובע רק ממחיר המעבד, אלא גם מהמעבד הגרפי, מהמסך עצמו, המצלמה ופיצ'רים נוספים, כלומר המחיר היקר יותר לא הולך רק לטובת ביצועים נטו. מכשיר ביניים עושה יופי של עבודה לרוב האנשים שמשתמשים במכשיר לוואטסאפ, פייסבוק, וויז, גלישה וכדומה, אבל ברגע שרוצים להריץ הרבה אפליקציות בו זמנית או לשחק משחקים כבדים, אז כבר מתגלים הבדלים יותר משמעותיים.

amirchen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 850
שם מלא: אמיר חן
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

לי יש את ה-A1 כבר כמה חודשים.
לא מזמן קיבל עדכון לאנדאואיד 8.
עובד מעולה .
הגיע נקי מאפליקציות. אפילו אפליקציה של גלרייה לא היה והייתי צריך להתקין לבד :D
אני מאוד מרוצה ממנו.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה רבה!
אני בכלל לא משחק משחקים, אבל הרבה אפליקציות במקביל זה משהו שאני כן רואה את עצמי משתמש בו...
השאלה אם זה עדיין מצדיק קפיצה לליגה של 2000 ש"ח או שאפשר להסתפק ב-Mi A1?

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #5 

השאלה החשובה היא מה השימושים שלך במכשיר. עד כמה אתה מרגיש שאתה חייב מכשיר חדש? שהגלאקסי הנוכחי מכביד ומעצבן אותך.
אם אתה רוצה מכשיר קצת יותר משודרג, אז השיומי בהחלט יעשה את העבודה

אני דווקא ממש לא חושב שהפרמטר החשוב הוא שימוש בכמה אפליקציות במקביל, כי לא באמת משתמשים רוב הזמן בכמה במקביל וכשכן משתמשים, אז לרובנו מספיק 2GB RAM שקיים בכל מכשיר מינימאלי שיש בשוק (Mi A1 בא עם 4GB RAM שבהחלט מספיק).

השאלה היותר חשובה היא עד כמה חשובה לך המהירות. במכשירי הפרימיום אפליקציות יעלו לך יותר מהר, הגלילה תהייה יותר חלקה, פתיחת המכשיר תהיה יותר מהירה (בטח עם קורא טביעות אצבע מהיר יותר) וגם הצילום לפעמים יהיה יותר מהיר (מלבד האיכות הטובה משמעותית במכשירי הפרימיום).
בנוסף, למכשירי פרימיום יש כל מיני פונקציות מיוחדות שבאמצעות החברות משווקות את המכשירים שלהן, בין אם זה מסך יותר גדול, מסך ללא שוליים, פתיחה באמצעות זיהוי פנים וכו'... לרוב המשתמשים הדברים האלו במקרה הטובים נחמדים ובמקרה הנפוץ יותר לא ממש שימושיים...
בנוסף, קח בחשבון שמכשירי פרימיום יותר נפוצים ולכן סביר להניח שיהיה יותר קל לתקן אותם במעבדה, מצד שני, לפעמים החלפה של רכיבים לא ממש תהיה משתלמת (החלפת מסך לאייפון X תעלה 2,000 ש"ח לפי הפירסומים באינטרנט).

בקיצר, לדעתי אין טעם לקנות מכשיר פרימיום לרוב מוחלט של האנשים. הרוב המוחלט בהחלט יכולים להסתדר עם השיומי M1 ואפילו עם הסדרות הזולות יותר של הרדמי. אם רוצים להשקיע קצת יותר יכולים ללכת על מכשירי הביניים כמו וואן פלוס (היה לי את הראשון והוא היה מכשיר מעולה שנמצא בשימוש של אמא שלי) שנותנים פייט טוב למכשירי פרימיום כשההבדל הוא לא מאוד גדול ורוב האנשים לא ממש ירגישו בו...

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה רבה חברים, נראה לי ש-Mi A1 זו בחירה נכונה יותר בשבילי.
שני דברים שרציתי לדעת לפני שאני קונה:
1. האם כבר יצא לו יורש או אמור להיות מוכרז בקרוב? מוכן לחכות קצת כדי לקבל משהו חדיש יותר.
2. מה עושים עם אחריות? כמעט כל החנויות בזאפ נותנות אחריות מוזרה ע"י יבואן אקראי...
3. מהיכן מומלץ לקנות?

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מישהו?

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

1. זה דגם חדש יחסית. כמה חודשים בלבד, ככה שקצת מוזר לחפש לו מחליף...
2. אני לא קונה בארץ מוצרים כאלה, אלא בד"כ מעדיף להזמין מחו"ל, גם ככה האחריות בארץ לא משהו. נראה לי שיש יבואן רשמי לשיומי אז אם חשובה לך אחריות הייתי מחפש לקנות דרכו.
3. כנ"ל.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תודה רבה!
הבעיה שרכישה מחנות עם אחריות יבואן רשמי מייקרת את העלות ב-50%.
השאלה מה בעצם שווה אחריות של רכישה מחו"ל?
ראיתי שפרסמו פה קישור לרכישה מאתר כלשהו, זה נראה לי הרבה פחות בטוח מבחינת אחריות מאשר לקנות מחנות סבירה כלשהי בארץ.
כי גם אם היא מייבאת ביבוא מקביל לפחות יש לך חנות לפנות אליה...
לא ככה?

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

הקישור שאני מניח שאתה מדבר עליו הוא מאתר גירסבט. הם אתר בסדר אבל לא משהו מבחינת שירות. יש צורך להתווכח כדי להשיג שירות נורמאלי (אני בסופו של דבר יצאתי מאוד מרוצה מההצעות שלהם אחרי מספר תכתובות והצעות).
ככה גם רוב האתרים הסינים מניסיון שלי. הם מנסים שיטת מצליח, קודם כל ונותנים הצעה גרועה בהתחלה וצריך להתמקח כדי להשיג את מה שרוצים ולכן חובה לקנות מהם באמצעות פייפאל, ככה אפשר תמיד לפנות לפייפאל או לאיים בפנייה אליהם...

הקטע עם אחריות בארץ, שגם פה הם ינסו להפעיל עליך שיטת מצליח ובקנייה פה אין לך את ההגנה של פייפאל, ככה שבחישוב של עלות זולה יותר, אחריות סבירה ומחיר לא גבוה מראש למוצר אני מעדיף כמעט תמיד לקנות מחו"ל.

החסרון היחיד בהזמנה מחו"ל, זה זמני משלוח שנעים בין שבועיים לחודשיים שלושה. אם חשוב לך לקבל את המכשיר הייתי קונה בארץ.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #11 

לא יצא לי לממש אחריות מול אתרים סיניים, אבל אני רוצה להאמין שהאחריות של PayPal לחצי שנה תעזור במקרה כזה, לא פחות מאחריות של חנויות בארץ.

אני יוצא מנקודת הנחה שהסיכוי לתקלה במכשירי חשמל נמוך יחסית כשמדובר במותג ידוע ואמין, ולכן לא פוחד להזמין מחו"ל, במיוחד כשיש הפרש גדול במחיר.

ההודעה הזו נכתבת משיאומי רדמי 4A שעלה 265 ש"ח באתר lightinthebox הסיני שנותן 3 חודשים אחריות, לעומת 650 ש"ח אצל היבואן הרשמי בישראל.

אחלה מכשיר בסיסי שמתאים לשימוש הממוצע שלי וסביר להניח שלעוד רבים אחרים שקונים מכשירים באלפי שקלים ללא כל צורך.

Jonny123 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תודה רבה חברים.
ואם המחיר זהה או שההפרש זניח, הייתם מעדיף לקנות בארץ ולקבל אחריות לשנה מהיבואן המקביל / החנות?

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”