האם ניתן להקליט DTS על CD רגיל?
היי,
החלטנו (חבר לעבודה ואני) לפנות אליכם המומחים כמפשר בוויכוח שאנו מנהלים לאחרונה.
חברי טוען שלא ניתן להקליט DTS על CD רגיל כי CD רגיל נועד, וכך הוא מתוכנן, רק לסטריאו.
אני טוען שלא. ולראיה, הורדתי אימג' של פינק פלויד (division bell) , הקלטת DTS אותה צרבתי על CD רגיל. מכשיר ה DVD מזהה את ההקלטה ומציג חיווי DTS בהתאמה. כמוהו גם הרסיבר שמאיר את כל החיוויים של כל הערוצים. ועל הסאונד....ניתן רק לפנטז....מומלץ בחום.
הקיצר, מי צודק? אם יש לכם ראיות לטענותיכם אני אשמח.
תודה, אופיר
החלטנו (חבר לעבודה ואני) לפנות אליכם המומחים כמפשר בוויכוח שאנו מנהלים לאחרונה.
חברי טוען שלא ניתן להקליט DTS על CD רגיל כי CD רגיל נועד, וכך הוא מתוכנן, רק לסטריאו.
אני טוען שלא. ולראיה, הורדתי אימג' של פינק פלויד (division bell) , הקלטת DTS אותה צרבתי על CD רגיל. מכשיר ה DVD מזהה את ההקלטה ומציג חיווי DTS בהתאמה. כמוהו גם הרסיבר שמאיר את כל החיוויים של כל הערוצים. ועל הסאונד....ניתן רק לפנטז....מומלץ בחום.
הקיצר, מי צודק? אם יש לכם ראיות לטענותיכם אני אשמח.
תודה, אופיר
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
לא נסיתי אבל אני מאמין שאפשר. הבעיה היא לא בפומרט שרוצים לצרוב, אלה בנפח שהמדיה יכולה לאחסן בתוכה. אם הקובץ הוא 600MB פחות או יותר אז ניתן לצרוב על מדיה של CD
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
זה גם מה שאני טוען אבל הבחור מתעקש ש CD AUDIO יכול להוציא רק לשני ערוצים.
להלן מאמר:
http://www.disctronics.co.uk/technology ... _intro.htm
להלן מאמר:
http://www.disctronics.co.uk/technology ... _intro.htm
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
אפשרofirrjd כתב:זה גם מה שאני טוען אבל הבחור מתעקש ש CD AUDIO יכול להוציא רק לשני ערוצים.
להלן מאמר:
http://www.disctronics.co.uk/technology ... _intro.htm...
אבל הCD חייב להיות מחובר דיגיטלית לרסיבר עם מפענח DTS אחרת מה שתשמע דרך היציאה האנלוגית של הCD זה פסססססס.
Remember that every good friend was once a stranger
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46347
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
זה נכון כי CD AUDIO כהגדרה מוקלט ב PCM , ואם אני לא טועה אות PCM יכול להיות רק בסטריאו, אבל לא מגבילים אותך לגבי איזה אות לצרוב ומה שאתה מתאר זה DTS AUDIO CD כלומר האות בדיסק כזה הוא DTS וכפי שכולנו יודעים אין שום בעייה שאות DTS יהיה רב ארוצי.זה גם מה שאני טוען אבל הבחור מתעקש ש CD AUDIO יכול להוציא רק לשני ערוצים....
מיכאל .
cd-audio מוגדר באמת כסטריאו אבל זה לא ש-pcm בהגדרה הוא סטריאו. הוא דווקא לא.
בנגן ה-dvd אתה הרי יכול להגדיר אם הוא מפענח את ה-dts או מוציא אותו כ-pcm למגבר שיפענח אותו.
על זה בדיוק עובד גם ה-dts-cd. זה כביכול cd-audio אבל אם תוציא אותו דיגיטלית למגבר שיודע לפענח dts (וזה ב-pcm) אז קיבלת dts-cd שעובד על כל נגן cd רגיל (בהנחה שיש לו יציאה דיגיטלית).
בנגן ה-dvd אתה הרי יכול להגדיר אם הוא מפענח את ה-dts או מוציא אותו כ-pcm למגבר שיפענח אותו.
על זה בדיוק עובד גם ה-dts-cd. זה כביכול cd-audio אבל אם תוציא אותו דיגיטלית למגבר שיודע לפענח dts (וזה ב-pcm) אז קיבלת dts-cd שעובד על כל נגן cd רגיל (בהנחה שיש לו יציאה דיגיטלית).
לדעתי אתה טועה, PCM זה סוג של אות וDTS זה סוג של אות אם אני לא טועה PCM בהגדרתו הוא סטריאו.
אם יש לך מפענח DTS ב DVD אתה יכול להגדיר למכשיר לפענח את האות לאנלוגי על ידי המפענח הפנימי או לשלוח אותו דיגיטלית (כמו שהוא) למפענח ברסיבר אין כאן שום מעבר ל PCM .בנגן ה-dvd אתה הרי יכול להגדיר אם הוא מפענח את ה-dts או מוציא אותו כ-pcm למגבר שיפענח אותו....
מיכאל .
אתה צודק (חלקית).
הטעות שלי הייתה לגבי היציאה של הנגן. המעבר ל-pcm שהוא יכול לעשות זה downmixing.
הכוונה שלי הייתה שהנגן מוציא את המידע הדיגיטלי כמו שהוא למפענח חיצוני שיש לך במגבר.
זה באמת לא pcm.
אבל עד כמה שאני יודע, pcm מגדיר רק את צורת הדגימה של מידע אנלוגי. הוא לא מחייב תדר וגודל דגימה של 44.1 ו-16 ביט וגם לא שיהיו רק שני ערוצים. מי שעושה את זה זה הסטנדרטים של ה-cd audio. באופן עקרוני יש כזה דבר pcm רב ערוצי (כמו ב-dvd-audio). אבל זה באמת לא המקרה.
ניר
הטעות שלי הייתה לגבי היציאה של הנגן. המעבר ל-pcm שהוא יכול לעשות זה downmixing.
הכוונה שלי הייתה שהנגן מוציא את המידע הדיגיטלי כמו שהוא למפענח חיצוני שיש לך במגבר.
זה באמת לא pcm.
אבל עד כמה שאני יודע, pcm מגדיר רק את צורת הדגימה של מידע אנלוגי. הוא לא מחייב תדר וגודל דגימה של 44.1 ו-16 ביט וגם לא שיהיו רק שני ערוצים. מי שעושה את זה זה הסטנדרטים של ה-cd audio. באופן עקרוני יש כזה דבר pcm רב ערוצי (כמו ב-dvd-audio). אבל זה באמת לא המקרה.
ניר
מעניין, אתה סגור על זה ש DVD-AUDIO מוקלט ב PCM ?אבל עד כמה שאני יודע, pcm מגדיר רק את צורת הדגימה של מידע אנלוגי. הוא לא מחייב תדר וגודל דגימה של 44.1 ו-16 ביט וגם לא שיהיו רק שני ערוצים. מי שעושה את זה זה הסטנדרטים של ה-cd audio. באופן עקרוני יש כזה דבר pcm רב ערוצי (כמו ב-dvd-audio). אבל זה באמת לא המקרה....
מיכאל .
כן.
dvd-audio זאת פשוט הרחבה של cd audio שעדיין מתבססת על pcm רק בדגימות גדולות יותר (96khz או 192khz בסטריאו וגודל דגימה של 24 ביט) ובריבוי ערוצים.
ההבדל הנוסף מ-cd audio הוא השימוש באלגוריתם כיווץ mlp שהינו lossless (ללא איבוד מידע).
dvd-audio זאת פשוט הרחבה של cd audio שעדיין מתבססת על pcm רק בדגימות גדולות יותר (96khz או 192khz בסטריאו וגודל דגימה של 24 ביט) ובריבוי ערוצים.
ההבדל הנוסף מ-cd audio הוא השימוש באלגוריתם כיווץ mlp שהינו lossless (ללא איבוד מידע).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: