אם כבר LG וכבר OLEDS , אז הנה ההכרזה החדשה של טלוויזייה 8K בגודל של 88'' ..

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #41 

ובנתיים בהוליווד...כמעט כל הסרטים החדשים הם בכלל לא ב-4K.
http://realorfake4k.com

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #42 

@Evil-u

הנה שירשור עוד משנת 2012 כשהתחלתי לדבר על הנושא הזה:

https://www.hometheater.co.il/vp1647732#1647732

הדברים התקדמו מעט מאותם הימים, אך העניין החשוב כאן היה ונשאר הסיפורים שכל הזמן מספרים לנו בתעשיה הזו
כדי למכור מסכים חדשים ושהרבה אנשים מקבלים בשמחה בלי בכלל לבדוק את העובדות, כי זהכנראה מתאים
למה שהם רוצים להאמין. ובנושא הזה זה לא הסיפור היחיד, יש עוד לא מעט כאלה שאנשים יתחילו לשים לב אליהם
רק בעוד כמה שנים, וחבל.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #43 

rwg1 כתב:
...
·אני זוכר את השרשור והסכמתי איתו גם אז.

עדיין, מפליא אותי מאוד שסרטי אנימציה כמו CARS 3 דיסני בחרה לרנדר ב2K בדיוק כמו Toy Story 1 מ1995.

יש פה מפגש מוזר בין 2 אסכולות, אחת מקובעת והולכת על בטוח והשניה מחדשת תמיד.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

@Evil-u

בנושא הזה אני רק מציע אולי לראות את הדברים שאתה מזכיר כמה שהם באמת חושבים על החשיבות שיש להעלאת
הרזולוציה בסרטים. וכדאי לזכור (לפחות ככל שידוע לי) שבארץ למשל אין עוד הרבה בתי קולנוע עם מקרן 4K, אני לא
חושב שיש אפילו אחד מסחרי, וזה גם המצב ברוב בתי הקולנוע בעולם.

אבל יש לדעתי עוד כמה סיפורים מאוד יפים כאלה היום בנושאים לא פחות חשובים שאנשים מקבלים כמובן מאליו מבלי
לנסות לבדוק אם הם נכונים, וזה לדעתי חבל מאוד.

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #45 

Evil-u כתב:ובנתיים בהוליווד...כמעט כל הסרטים החדשים הם בכלל לא ב-4K.
http://realorfake4k.com
...
·

היום, כמו גם בכל העשורים הקודמים ניתן לראות את כל הפרטים הטכניים של כל סרט שצולם וגם הפרטים על תהליך העריכה שלו. כמובן שהרבה סרטים בשנים האחרונות מצולמים כבר לא רק ב 4K , אלה בכושר הפרדה הרבה יותר גבוהה. למשל דוגמה לזה:
http://www.imdb.com/title/tt3263904/tec ... tt_dt_spec
סרט שצולם ב 6.5K .
אפילו כל הסרטים הישנים של 38MM מלפני עשורים רבים ניתן לדגום אותם להרבה יותר מ 8K ואלה שצולמו על 70MM גם על 16K מבלי להגיע לכושר הפרדה מקסימלי של הסרט המקורי.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 03/01/2018 10:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #46 

@rwg1
·
כן, מסכים איתך. גם לי זה נראה שאין יותר מידי לאן להתקדם בעניין נפח הצבע ועוצמת ההארה כרגע. נראה שנכון לעכשיו הם מתמקדים בשיפורים על מה שכבר קיים. נראה שהם לקחו לתשומת ליבם הערות שעלו בביקורות מהשנה האחרונה וראו שתמיד שמים אותם בנקודה או שתיים מתחת לסוני ופנסוניק בעבוד התמונה (בעיקר במה שקשור להתמודדות עם תכנים פחות איכותיים). הפוקוס כרגע הוא על עוד איטרצייה נוספת עם מה שכבר קיים + המשך הוזלת המחירים והנגשת המוצרים למיינסטרים. (כמובן שגם מסכים גדולים יותר ורזולוציות גבוהות יותר על הפרק, כמו ה- 88 אינץ' ב- 8K המוזכר).

אבל, יותר מאשמח למצוא שאני טועה ושיוצגו שיפורים מעבר למה שהם בחרו לחשוף כעת (אולי הם שומרים את "קלף האס" לתערוכה עצמה?).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

@sys_admin

בלי להיכנס ליותר מידי פרטים בנושא, כי זה גם נושא שדיברנו עליו לא פעם וכרגיל לא עניין כאן הרבה כנראה מאותן
הסיבות שהזכרתי בתגובות הקודמות, גם הסיפור של צילום ב- 6.5K או 8K זה סיפור נחמד שהוא בעיקר לצרכי פירסום,
אך האמת בנושא היא מעט שונה. אבל כל זה לא משנה אם בסוף הסרט עוד עובר מאסטרינג ב- 2K ברוב המקרים היום.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

sys_admin כתב:אפילו כל הסרטים הישנים של 38MM מלפני עשורים רבים ניתן לדגום אותם להרבה יותר מ 8K ואלה שצולמו על 70MM גם על 16K מבלי להגיע לכושר הפרדה מקסימלי של הסרט המקורי.
...
את הקטע הזה אתה הוספת לתגובה שלך כשאני עוד כתבתי את התגובה שלי כך שלא הצלחתי להתייחס גם לדברים
שאתה כותב בו, אז הרעיון שאתה כותב עליו הוא נכון בכללי אך הנתונים שאתה מביא לא כל כך. העניין הוא מעט יותר
מורכב מאיך שאתה מציג אותו, ואין לי בעיה להיכנס לדיון בנושא זה, אך אני לא הייתי רוצה להטות את נושא הדיון הנוכחי.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

jacko-il כתב: אבל, יותר מאשמח למצוא שאני טועה ושיוצגו שיפורים מעבר למה שהם בחרו לחשוף כעת (אולי הם שומרים את "קלף האס" לתערוכה עצמה?).
...
גם אני אשמח אם זה יקרה (Y) .

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #50 

rwg1 כתב:
...
...
את הקטע הזה אתה הוספת לתגובה שלך כשאני עוד כתבתי את התגובה שלי כך שלא הצלחתי להתייחס גם לדברים
שאתה כותב בו, אז הרעיון שאתה כותב עליו הוא נכון בכללי אך הנתונים שאתה מביא לא כל כך. העניין הוא מעט יותר
מורכב מאיך שאתה מציג אותו, ואין לי בעיה להיכנס לדיון בנושא זה, אך אני לא הייתי רוצה להטות את נושא הדיון הנוכחי.
...
·

את התמונה צילום מסך עם הפרטים הטכניים הוספתי לתגובה אחרי זה, כי כנראה שיש עוד אנשים שלא מצליחים ללחוץ על הקישור שהייה שם לפני זה, ושהתמונה זו נלקחה ממנו. :lol:
בקשר לנושא עצמו. כמו שאני כבר כתבתי, היום, כמו גם בעבר כל אחד יכול להגיע בקלות לכל הפרטים הטכניים של כל סרט שצולם ולדעת, אם האיכות של הסרט מספיקה בשבילו, בידיוק כמו שרוצים לדעת על התוכן של הסרט ובודקים את התקציר שלו וראויים את הקדימון של הסרט. וגם הנתונים שאני מביא הם נכונים. למשל כבר לפני שניה צפיתי בסרטים ישנים, כמו למשל: לורנס איש ערב ואפילו הגשר על נהר קוואי שצולם בשנת 1957 , שני הסרטים אלה לדוגמה שעברו דגימה ודיגיטציה ל 4K ונראים לא פחות ממדהים באיכותם.
יותר מזה, צפייה ב 4K , זה לא רק סרטים. כבר במשך שנים רבות במדינות כמו טורקייה אפילו, משודרים ערוצים פתוחים ציבוריים ממלכתיים ב 4K , שכל התוכן שלהם ( משדרי חדשות, ספורט, תרבות, בידור וכו' ) צולמו במקור ב 4K . גם במדינות כמו רוסייה למשל קיימות חבילות ערוצים רבים של 4K שמשדרים תכנים ייעודיים שצולמו ב 4K . ואני כבר לא מדבר על מדינות אירופאיות מפותחות עם ערוצי שידור שלהם שמשודרים ב 4K , מבינם גם ערוצים שמופצים דרך לוויין בחינם. חוץ מזה, שמסך טלוויזייה 4K , הוא לא רק לזה, אלה שגם לצפייה של תמונות סטילס שצולמו. למשל אצלי, כל התמונות שצולמו במצלמת DSLR שלי כבר מלפני עשור הם ברזולוציה של יותר מ 6.5K ואלה מהשנים האחרונות כבר הרבה יותר מ 8K. כך שגם היום ניתן לראות תמונות שצולמו לפני עשור על כל המסך ועדיין יישאר מקום לקרופ וגם בעוד כמה שנים ניתן יהיה לראות תמונות כאלה שצולמו היום על מסך של 8K ועדיין יישאר גם עוד מקום לחיתוכים של התמונה לצורך העריכה.
את הדברים האלה אני רואה לא רק כמשתמש הסופי, אלה גם כאיש מקצוע שעוסק בכל התחומים האלה. בין היתר, בהקשרים של מערכות עריכת, שידור דרך לוויין, עיבוד, צילום, אופטיקה וכו'.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #51 

הם מנסים לגרום לבאז ואין ספק שמסך OLED 8K יעורר באז. בטוח שיהיו עוד הפתעות.

אני בטוח שיהיה שיפור באחידות האפורים הכהים, בעיבוד התמונה ובעיצוב. האם יהיה עוד killer features, אין לדעת.

השאלה אם פילטרי QDCF מוכנים כי יתכן שהם יכולים לעבור לייצר מסכי OLED QD. זה קפיצה מעניינת שתשפיע על כל התחום, תרחיב את הגמוט עוד יותר ותשתפר משמעותית את עוצמות האור.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

sys_admin כתב: את התמונה צילום מסך עם הפרטים הטכניים הוספתי לתגובה אחרי זה, כי כנראה שיש עוד אנשים שלא מצליחים ללחוץ על הקישור שהייה שם לפני זה, ושהתמונה זו נלקחה ממנו. :lol:
בקשר לנושא עצמו. כמו שאני כבר כתבתי, היום, כמו גם בעבר כל אחד יכול להגיע בקלות לכל הפרטים הטכניים של כל סרט שצולם ולדעת, אם האיכות של הסרט מספיקה בשבילו, בידיוק כמו שרוצים לדעת על התוכן של הסרט ובודקים את התקציר שלו וראויים את הקדימון של הסרט. וגם הנתונים שאני מביא הם נכונים. למשל כבר לפני שניה צפיתי בסרטים ישנים, כמו למשל: לורנס איש ערב ואפילו הגשר על נהר קוואי שצולם בשנת 1957 , שני הסרטים אלה לדוגמה שעברו דגימה ודיגיטציה ל 4K ונראים לא פחות ממדהים באיכותם.
יותר מזה, צפייה ב 4K , זה לא רק סרטים. כבר במשך שנים רבות במדינות כמו טורקייה אפילו, משודרים ערוצים פתוחים ציבוריים ממלכתיים ב 4K , שכל התוכן שלהם ( משדרי חדשות, ספורט, תרבות, בידור וכו' ) צולמו במקור ב 4K . גם במדינות כמו רוסייה למשל קיימות חבילות ערוצים רבים של 4K שמשדרים תכנים ייעודיים שצולמו ב 4K . ואני כבר לא מדבר על מדינות אירופאיות מפותחות עם ערוצי שידור שלהם שמשודרים ב 4K , מבינם גם ערוצים שמופצים דרך לוויין בחינם. חוץ מזה, שמסך טלוויזייה 4K , הוא לא רק לזה, אלה שגם לצפייה של תמונות סטילס שצולמו. למשל אצלי, כל התמונות שצולמו במצלמת DSLR שלי כבר מלפני עשור הם ברזולוציה של יותר מ 6.5K ואלה מהשנים האחרונות כבר הרבה יותר מ 8K. כך שגם היום ניתן לראות תמונות שצולמו לפני עשור על כל המסך ועדיין יישאר מקום לקרופ וגם בעוד כמה שנים ניתן יהיה לראות תמונות כאלה שצולמו היום על מסך של 8K ועדיין יישאר גם עוד מקום לחיתוכים של התמונה לצורך העריכה.
את הדברים האלה אני רואה לא רק כמשתמש הסופי, אלה גם כאיש מקצוע שעוסק בכל התחומים האלה. בין היתר, בהקשרים של מערכות עריכת, שידור דרך לוויין, עיבוד, צילום, אופטיקה וכו'.
...
אז יש לי כאן כמה דברים להגיב עליהם. בתגובה שלי לא התייחסתי לצילום מסך עם הפרטים הטכניים שצרפת לתגובה
שלך, התייחסתי לנתונים שכתבת. לא חדש לי שניתן לראות את הנתונים הללו ב- IMDB וגם הבאתי דוגמאות כאלה
בשירשורים בשנים האחרונות לדוגמא הקישור לנתונים הטכניים בשירשור הבא משנת 2013 :

https://www.hometheater.co.il/vp1903438#1903438

דרך אגב, הנתונים ב- IMDB לא תמיד מדוייקים,בעיקר כשמדובר בסרטים ישנים, ויש מקורות יותר טובים.

בקשר לשני הסרטים של דיוויד לין שאתה כותב עליהם, אז את הגשר על הנהר קוואי באמת סרקו ב- 4K (הוא צולם
ב- 35 מ"מ). בסריקה האחרונה שעשו ללורנס איש ערב (להוצאת הבלו-ריי שלו) חלק גדול מהאלמנטים (אם לא את
כולם) סרקו ב- 8K (הסרט צולם ב- 70 מ"מ או יותר נכון על נגטיב 65 מ"מ). לגבי לורנס איש ערב אני לא בטוח לגבי
הסריקה של כל האלמנטים כי לא אני לא בטוח שעוד קיים כל הנגטיב המקורי של הגירסה המלאה של הסרט ובמקרים
שהוא לא קיים השתמשו באלמנטים אחרים, ולזה קשור מה שכתבתי על כך שהעניין הוא יותר מורכב מאשר איך שאתה
מציג אותו. אם אתה באמת רוצה ללמוד על כל ההסטוריה של השיחזורים של הסרטים הללו כדאי שתקרא מה שכותב
בנושא אדם בשם רוברט האריס שהוא זה שביצע את השיחזור הראשון והגדול של לורנס איש ערב בשנת 1988, והיה
מעורב גם בכל מה שהסרט עבר מאז, הוא גם אחד המומחים הכי גדולים היום בנושאים הללו ועבד על שיחזורים
של לא מעט סרטים מאוד חשובים וכתב רבות בדיוק על הנושא הזה של סריקה של סרטים ישנים. אני בכיף יכול להמשיך
לדבר על הנושא הזה או על שני הסרטים הללו שאני מאוד אוהב אבל חושב שאולי כדאי שנמשיך את השיחה על זה
בשירשור שמוקדש לנושא אם אתה מעוניין בכך.

בכל נושא הרזולוציה שאתה מציין, אני יודע שיש כבר שידורים כאלה לא מהיום אך כאן נכנס גם הנושא שכתבתי עליו
גם בתגובה קודמת וקשור לפרסומים על צילום ב- 6.5K או 8K וגם קשור למה שאתה כותב על ה- DSLR שלך.
אז כמו שכתבתי גם זה נושא שכדאי לדבר עליו יותר לעומק, דיונים שניסיתי בעבר לקיים בפורום, בעיקרון
הרזולוציות הללו הן יותר עניין פרסומי, כי זה מאוד חשוב איך אתה מתייחס או איך סופר את הפיקסלים שמרכיבים
נתון כזה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

@oferlaor

השמועות אומרות ש- QDCF עוד לא מוכן השנה, ויכול להיות שיוצגו רק אבות טיפוס של מסכים כאלה השנה כשמסכים
כאלה יתחילו רק להימכר בשנה הבאה. אך כמו שכתבתי בשנה שעברה, אני מאוד מקווה שהשמועות הללו לא נכונות
וכבר השנה יתחילו להימכר מסכים כאלה.

@sys_admin

דרך אגב, דבר ששכחתי לכתוב לך בתגובה הקודמת שלי וקשור לאחד הסרטים שהזכרת. הגשר על הנהר קוואי
יצא על בלוריי UHD ב-HDR, והוא נראה ממש מדהים.

הנה קישור לביקורת על ההוצאה הזו:

http://www.blu-ray.com/movies/The-Bridg ... 46/#Review

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #54 

@nasdaq
·לא ניסיתי להצחיק אף אחד ובטח שלא אני זה שבחר להתחכם.
פשוט כשמגיע מישהו שטוען שאפשר לרכוש דרך בואן מקביל לא ידוע מסך בחצי מחיר ומטה ממחירי ZAP / יבואן רשמי זה מייד גורם להרמת גבה.
לכן אני שאלתי אם אפשר לדעת מי היבואן כדי לקבל את המחיר שאתה נוקב בו או שההצהרות שלך ישארו בגדר אגדה.

אז אם אני מבין נכון, יש יבואן מקביל בשם נח שהוא מעין סיטונאי אבל אשפר להתקשר אליו ולקבל הצעת מחיר?
עד כמה כל העסק הזה אמין? אין אתר באינטרנט אבל יש לו מיקום פיסי? אפשר גם להגיע אליו לביצוע העסקה או רק טלפונית?
בכל זאת, לא קונים מוצר בעשרות אלפי שקלים בשיחת טלפון מאדם שכמעט אף אחד לא שמע על קיומו. חוץ מנושא המחיר הנמוך באופן מחשיד והשאלה מה התמורה שאקבל יש גם את שאלת האחריות.
נשמע לי קצת כמו לשים את כספי על קרן הצבי....

nasdaq
טרול
טרול
תגובות: 119
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #55 

@Alon_Solo
עכשיו שאתה כבר יודע מי היבואן אתה מוזמן להתקשר אליו ישירות ולשאול אותו את כל השאלות ששאלת.
לגבי לשים את כספך על קרן הצבי אתה ממש לא חייב... אתה יכול לשלם 100k ומעלה לח.י ולישון בשקט :lol:

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”