רעשים מהמחשב בזמן משחק

קונפיגורציות מחשב לגיימינג, אביזרים, כרטיסי מסך רלוונטיים וכו'
שלח תגובה
orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב חברים, ברשותי מחשב עם המפרט הבא:
מעבד: intel core i7 7700 /1151 tray
קירור למעבד: arctic cooling freezer 7 pro rev 2
לוח אם: gigabyte ga-b250-hd3p
זיכרון: corsair ddr4 16 2133 cl13 vengance lpx red
כרטיס מסך: gigabyte gtx1060 g1 gaming 6gd
המחשב נרכש באפריל 2017, לאחרונה רכשתי את המשחק NFS Payback ושמתי לב שברגעים מסויימים יש רעש בלתי סביר מהמחשב, אני מעלה לכאן לינק לסרטונים שצילמתי כדי להמחיש את הבעיה בתקווה שאולי אחד מכם יוכל לעזור לי ולתת לי כיוון ראשוני. תודה מראש לעוזרים!

בסרטון הראשון צילמתי תוך כדי משחק:
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #2 

נתק את המיקרופון...

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

החשוד המיידי זה מאוורר.
תנסה לזהות באיזה איזור במארז זה נשמע חזק יותר.
ספק הכח, כרטיס המסך, מאווררי המארז, ומאוורר ה- CPU.
תתחיל לנתק מאווררים, ותגלה מי הוא המרעיש.
אם זה מאוורר של כרטיס מסך או ספק כח, תפעיל אחריות.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ראשית תודה על התגובות, בוגי ידידי אין אף מיקרופון המחובר למחשב.

אמיר-עברה בי המחשבה שאולי זה אחד המאווררים אבל לפי הסרטון הראשון אפשר לשים לב כי הרעשים מגיעים בפתאומיות ונעלמים, מה שמוריד לנו את אופציית המאווררים כי הם פועלים באופן קבוע. לפי האוזן שלי נשמע שדווקא הלוח אם הוא זה שמרעיש, ככה או ככה אני אפעיל אחריות המחשב בן חצי שנה ויש לי אחריות על כל המכלולים ללא יוצא מן הכלל. אני פשוט מנסה להגיע הכי קרוב שאפשר לבעיה כדי לכוון את הטכנאים במעבדה ולחסוך להם זמן בבדיקה (זמן בדיקה=זמן בו המחשב יהיה אצלהם במעבדה ואני אהיה ללא מחשב, לכן אני לא "נותן להם שישברו את הראש" למרות שזה התפקיד שלהם ולא שלי/שלכם)
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

Amir64
גורו
גורו

שליחה #5 

זה שהרעש מפסיק וחוזר, לא אומר שזה לא מאוורר.
יכול להיות שזה מתחיל רק מסלד מסויים, וכל פעם שהמאוורר עובר אותו הוא מרעיש.
וגם יכול להיות לא קשור לסל"ד, והרעש יהפוך לקבוע ככל שהמאוורר יילך ויתקלקל יותר.

אין כל כך בלוח מה שיעשה רעש.
הכי פשוט לנתק מאווררים, ולגלות אם זה אחד מהם.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

החכמתי, תודה על המידע, יהיה קצת קשה לזהות את זה בניתוקים של המאוורר כי צריך לשחק במחשב תוך כדי עד שהרעש הזה מגיע..יש דרך כלשהי לבדוק את העניין ולקצר תהליכים? או שפשוט לשבת לשחק עד שהרעש מופיע וברגע שהוא מפיע לנתק את המאווררים?
אור

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #7 

שוב. תנתק את הרמקול. בסרטון שלך רואים אותו, זה החלק הקטן העגול השחור שמחובר בכבל שחור ואדום ללוח אם.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

עכשיו הבנתי על איזה מקרופון אתה מדבר בוגי, תודה על ההסבר אנסה עוד הערב לנתק את המקרופון וגם את המאווררים ואחזור לעדכן את שניכם, תודה!!.
אור

Amir64
גורו
גורו

שליחה #9 

מה שבוגי מדבר עליו זה buzzer.
לא רמקול ולא מיקרופון.
זה נועד להשמיע את צפצופי שגיאות ואזהרות ה- BIOS.

אפשר לנתק אותו, גם, כמובן, לצורך הבדיקה.
הוא לא אמור להוציא רעש כזה, אבל בכל זאת שווה לבדוק.

זה לא נשמע כמו אזהרה על חום יתר, אבל בכל זאת שווה לבדוק אם יש חימום יתר בבקרה של לוח האם.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

גם אני חשבתי כמוך אמיר ובכל זאת החלטתי לוותר על הנסיונות ולגשת עם המחשב למעבדה, הטכנאי ישר עלה על התקלה וגם הראה שהוא מצליח להביא את המחשב לאותם רעשים הנשמעים בסרטון, הסביר שזה באמת מגיע מהמקרופון שמזהיר מתקלות ושזה נובע מהתחממות המחשב (82 מעלות), הוסבר לי שצריך לעשות ניקוי למחשב ולהחליף את המשחה התרמית לגוף הקירור, הפעולה נעשתה בזריזות (אני חייב להודות שפישלתי בענק, ידוע לי שאחת לשנה בערך רצוי לנקות את המחשב מאבק ע"י לחץ אוויר אבל בחצי שנה הזו שהמחשב אצלי הצטבר בו כ"כ הרבה אבק שהשאיר אותי בהלם).

בשורה תחתונה בוצעה פעולת ניקוי של כל חלקי המחשב והוחלפה משחה לגוף הקירור הבעיה ונערכה שוב בדיקת מאמץ למחשב (כמו שנעשתה בהתחלה) רק שהפעם המחשב עבד בשקט ללא התחממות ייתר, אמצא לעצמי מעט זמן לשחק ואדע אם הרעשים נפתרו סופית או לא. תודה רבה על העזרה שניכם!
אור

שלח תגובה

חזור אל “PC גיימינג”