ביטול/החלפה של c7 שנרכשה וטרם סופקה
היי .
שואל בשביל חבר- הוא שילם לפני יותר מ 14 ימים עבור c7 באחת מחנויות החשמל הגדולות .
המוצר טרם סופק כי זה עבור דירה שהוא נכנס אליה בחודש הבא.
עקב המחיר של ה b7 בבלאק הוא רוצה לבטל את העסקה ולרכוש את ה-b7 במקום או לחילופין שהחנות תספק לו את ה b7 במחיר של הלבאק פריידי והוא יקבל החזר על ההפרש .
זו לא תלונה על חנות או משהו זו שאלה לפני שהוא יפנה אל החנות, על מנת שלא יחרטטו אותו .
האם החנות מחוייבת להסכים לביטול על פי חוק ?
מה קובע 14 ימים מרגע קבלת המוצר או מהתשלום ?
תודה מראש .
שואל בשביל חבר- הוא שילם לפני יותר מ 14 ימים עבור c7 באחת מחנויות החשמל הגדולות .
המוצר טרם סופק כי זה עבור דירה שהוא נכנס אליה בחודש הבא.
עקב המחיר של ה b7 בבלאק הוא רוצה לבטל את העסקה ולרכוש את ה-b7 במקום או לחילופין שהחנות תספק לו את ה b7 במחיר של הלבאק פריידי והוא יקבל החזר על ההפרש .
זו לא תלונה על חנות או משהו זו שאלה לפני שהוא יפנה אל החנות, על מנת שלא יחרטטו אותו .
האם החנות מחוייבת להסכים לביטול על פי חוק ?
מה קובע 14 ימים מרגע קבלת המוצר או מהתשלום ?
תודה מראש .
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
המוצר טרם סופק. לדעתי הוא זכאי לבטל עסקה. (תקנות הגנת הצרכן מדברות על ביטול עסקה תוך 14 ימים מרגע קבלת המוצר)
http://www.consumers.org.il/files/files ... a-2012.pdf
http://www.consumers.org.il/files/files ... a-2012.pdf
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
·jacko-il כתב:המוצר טרם סופק. לדעתי הוא זכאי לבטל עסקה. (תקנות הגנת הצרכן מדברות על ביטול עסקה תוך 14 ימים מרגע קבלת המוצר)
http://www.consumers.org.il/files/files ... a-2012.pdf...
מצד שני - אם הלקוח ביקש בעצמו לדחות את קבלת המוצר - זה יכול לשחק נגדו.
תחשוב שלקוח רוצה שהחנות תשמור לו חודשיים את המוצר והחנות מסכימה וכשהוא מקבל אותה יש ירידת מחיר
ואז הוא פתאום רוצה לבטל ??
מצד אחד החנות "עשתה" טובה ששמרה אצלה את המוצר ומצד שני עכשיו היא "נתקעת" עם מוצר שרוצים לבטל אותו.
לדעתי צריכה להיות הגינות מסויימת גם של הקונה וגם של המוכר.
אני לא בטוח שהחוק יעזור במקרה כזה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@movieman
·
יכול להיות שאתה צודק. זה משהו שצריך לברר.
·
יכול להיות שאתה צודק. זה משהו שצריך לברר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

עצוב בכלל שאנחנו במדינה בה צריך בכלל חוקים ותקנות כאלה כדי לנסות להקנות ללקוח זכויות שהן בסיסיות לגמרי בהמון מדינות אחרות..
liorper , moheabu89 :
כל הכבוד - כך צריך להתנהג , אני חושב שכשמחיר של מוצר יורד והלקוח לא קיבל את הסחורה - החנות צריכה לבדוק את הנושא
ולבוא לקראת הלקוח שכבר רכש (אך לא קיבל).
זה מבחינתי גם שירות טוב והוגן , ומחנות/יבואן כזו הייתי רוכש עוד הרבה דברים גם במחיר גבוה יותר - כי "יש עם מי לדבר" .
כל הכבוד - כך צריך להתנהג , אני חושב שכשמחיר של מוצר יורד והלקוח לא קיבל את הסחורה - החנות צריכה לבדוק את הנושא
ולבוא לקראת הלקוח שכבר רכש (אך לא קיבל).
זה מבחינתי גם שירות טוב והוגן , ומחנות/יבואן כזו הייתי רוכש עוד הרבה דברים גם במחיר גבוה יותר - כי "יש עם מי לדבר" .
זה בדיוק מה שקרה
הלכנו אליו ביחד כדי להגיד לי שהייתה ירידת מחיר רצינית (בדיוק בשנה שעברה בבלאק פריידי,חבר שלי קנה באוקטובר והיה אמור לקבל את הסחורה בינואר)
הוא התקשר לסוכן לידנו
הוא אמר לנו אתם צודקים יש הנחה,וקיבלנו את ההפרש
הלכנו אליו ביחד כדי להגיד לי שהייתה ירידת מחיר רצינית (בדיוק בשנה שעברה בבלאק פריידי,חבר שלי קנה באוקטובר והיה אמור לקבל את הסחורה בינואר)
הוא התקשר לסוכן לידנו
הוא אמר לנו אתם צודקים יש הנחה,וקיבלנו את ההפרש