המלצות קלייה ב- Gene cafe

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
michaelfima פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

בוקר טוב חברים,
מעוניין בטיפים לקלייה ב-Gene, עפ"י קריאה כאן הבנתי שעדיפות לקליה בטמפ' 235 מ"צ קבוע.
בחוברת ההמלצות הם להגיע גם ל 250 מ"צ - כל זאת בהנחה שאני מחפש לקלות +FC

עצות וטיפים יתקבלו בברכה.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #2 

האמת זה לא ממש קריטי מנסיון די דל שלי.
יש משחק בין הזמן שאתה שם לטמפ' ואני מניח שכתוצאה קצב העליה שונה.
אל תהיה פיינצ'מייקר על ההתחלה. שים 240 עם הזמן שמומלץ פה מאנשים ותתרכז בקליה עצמה, בפיצוצים, בגוונים ובעיקר, תלמד את דרגת הקליה המדויקת שהזן של אוהב.
תשאיר דיוקי טמפ, ' עצירות חירום ושאר ירקות לשלב ב'.

michaelfima פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #3 

תודה!

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #4 

@michaelfima
·
למרות שאני שנים כבר לא קולה בג'ין, זכור לי שבזמנו הייתה עדיפות לקלייה על פי פרופיל שבו אתה משנה את הטמפרטורה של הג'ין בפרקי זמן מוגדרים במהלך הקלייה. אם אתה קולה תערובות ולא חד זני היה בשלב הראשון של אותם פרופילים גם פרק זמן שהוקדש לייבוש של הפולים שכנראה חשוב יותר בקליית תערובת.
אני דווקא בעד להתנסות על פי הפרופילים שהומלצו ולא לדבוק בטמפרטורה אחידה לאורך הקלייה. כמובן שהטמפרטורה בפועל (ובמיוחד טמפרטורת הפולים) היא לא בהלימה לטמפרטורה שמופיעה על הצג, אך השליטה על הטמפרטורה של הג'ין משנה את אופי הפעולה של גוף החימום במהלך הקלייה ולכך לדעתי יכולות להיות יתרונות.
אם לא תצליח לאתר פרופיל שנראה מבטיח ותרצה להתנסות בכך, כתוב שוב ואנסה לאתר את הפרופיל איתו עבדתי בעבר.
בהצלחה

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@מיץ_פטל
·

לדעתי לפני התנסות בפרופילים עדיף לדבוק בטמפ' אחידה (לכאורה). רק כך יהיה ניתן להעריך אח"כ אם פרופיל הוא טוב או לא.
סתם לדוגמא, כשהתנסיתי עם קולה אוויר, הלכתי לפי פרופילים מומלצים מפורומים ותכנתתי אותם כמו ילד טוב, מתוך נק' הנחה שמישהו עשה עבורי את שיעורי הבית. בפועל, דווקא בפעם ששכחתי לקבוע פרופיל וקבעתי טמפ' אחידה, יצא לי באץ' פשוט מעולה..
אני חלילה לא אומר שלא להתנסות, אבל לפני זה צריך בייסליין מסויים.

michaelfima פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #6 

התחדשתי!
סופית החיידקפה פגע בי!

[img2=1605x903]https://lh3.googleusercontent.com/LG3iZ ... 05-h903-no[/img2]

נתונים קבועים - טמפרטורת חדר 22.5 מעלות, קלייה 235 מעלות קבוע, קירור בעזרת הג'ין בתוספת מאוורר בתום הקלייה.

250גר' קולומביה סופרימו, גודל פול 11 מ"מ, פיצוץ 1(לא שומע!), פיצוץ 2 (מסיק שזהו אכן פיצוץ 2-צבע חום, פולים שמנוניים, עשן, סדרת פיצוצים קקיסמים נשברים) 12:50 דק', סיום קלייה 13:10 דק', שקילה בתום קלייה- 199 גר' (20.4% איבוד משקל), דרגת קלייה Vienna (לא פחם!)

250 גר', ברזיל סרדו, גודל פול 10 מ"מ, פיצוץ 1 (נדמה לי ששמעתי) 10:55 דק', פיצוץ 2 (שמעתי בברור) 13:30דק', סיום קלייה 13:42, שקילה בתום קלייה - 205.7 (18% איבוד משקל), דרגת קלייה- +FC

200גר' אתיופיה סידמו, גודל פול 8מ"מ, פיצוץ1 (נדמה לי ששמעתי!)10:23דק', פיצוץ2 וגם סיום קלייה13:35 דק', שקילה בתום קלייה-172.5גר' (13.75% איבוד משקל), דרגת קלייה FC

זו פעם ראשונה שאני קולה בג'ין קפה ונראה לי שהלך לי די טוב עם הניסוי וטעייה, הרי שלכל ב'ץ קלייה, זו דרגת הקלייה אליה כיוונתי.
אלה ש...בכתובים באתר המלצה להשאיר על 235 מעלות ולא לשנות(אכן עשיתי זאת), פיצוץ1 ישמע בין 12-13 דקות, פיצוץ2 לאחר 15 דקות.
אני לא הגעתי לרמת הדקות המדוברות, אלה לפני?

כמו כן ציינתי בכל המקרים כי כמעט ולא שמעתי את הפיצוץ הראשון אלה אם באמת התקרבתי למכשיר והאזנתי בסנכרון דקות.
פיצוץ2 כן שמעתי והסקתי שזהו אכן פיצוץ 2 עקב שינוי גוון הפולים לחום כהה, המוץ מחריץ הפול נעלם/הפך לחום, ריח שרוף ועשן (תקנו אותי אם אני טועה).
פיצוץ1 אייכה???

יש לציין כי בקלייה במחבת וגם במכשיר פופקורן לאותם הפולים בדיוק (מאותם השקית) כן שמעתי פיצוץ 1 ו2 בברור.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@michaelfima
·

תתחדש!
כרגע הכל נראה סבבה, הדבר היחיד שאני ממליץ לך זה על בדיקת שמיעה 😁😁😁

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

קשה להאזין לפיצוצים בגין, צריך לקרב את האוזן לפתח היציאה של אוסף המוץ מבלי לשרוף אותה...
נסה לקרב את האוזן מהצד של פתח יציאת העשן ולא מלמעלה... :-)
פיצוץ ראשון בדרך כלל יותר חזק, לעיתים לא ברצף אלא עם מרווח בין פיצוץ לפיצוץ
פיצוץ שני בדרך כלל נשמע כמו "צרורות" של פיצוצים עדינים יותר וחלשים יותר

בהצלחה

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

נ.ב. בדרך כלל הפרופילים של הקלייה עליהם כתבתי בעבר מסונכרנים פחות או יותר לפיצוצים...

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”