תעלות תקשורת סתומות
בשעה טובה נכנסנו לדירה, התקנתי טלויזיה על קיר חדר השינה והזמנתי טכנאי של חברת הכבלים להתקנה.
הטכנאי ניסה להשחיל כבל תקשורת בצינור העובר מתחת לרצפה ולהפתענו הצינור היה סתום. לפי אורך הכבל שנכנס הסתימה היא ממש בפינה בחיבור בין הקיר לרצפה. הוא ניסה להשחיל משני צידי הצינור ללא הצלחה. לבסוף נאצלתי להשחית את הקיר החדש בכבל מכוער. השחלתי חותר (דומה למה שאינסטלטורים משמתמשים) בניסיון לשחרר את הסתימה ללא הצלחה.
כיצד ניתן לדעת האם מדובר בסתימה של טייח או שהצינור מכופף בדיוק בפינה?
כיצד ניתן לפתור את הבעיה בשני המקרים מבלי לשבור את הרצפה?
תודה רבה
הטכנאי ניסה להשחיל כבל תקשורת בצינור העובר מתחת לרצפה ולהפתענו הצינור היה סתום. לפי אורך הכבל שנכנס הסתימה היא ממש בפינה בחיבור בין הקיר לרצפה. הוא ניסה להשחיל משני צידי הצינור ללא הצלחה. לבסוף נאצלתי להשחית את הקיר החדש בכבל מכוער. השחלתי חותר (דומה למה שאינסטלטורים משמתמשים) בניסיון לשחרר את הסתימה ללא הצלחה.
כיצד ניתן לדעת האם מדובר בסתימה של טייח או שהצינור מכופף בדיוק בפינה?
כיצד ניתן לפתור את הבעיה בשני המקרים מבלי לשבור את הרצפה?
תודה רבה
תעלות תקשורת סתומות
היה לי בדיוק את אותו המקרה שקרה לך גם בדירה חדשה.הצינור של הכבלים היה סתום וכל הנסיונות להשחיל את הכבלים של יס לא הצליחו.בסופו של דברים הטכנאים של יס השחילו את הכבלים שלהם באותו צינור של בזק והכל עובד מצויין.בקיצור לא חייבים תמיד לבצע השחלה חיצונית שמכערת את הבית.
@zax
תודה רבה על התגובה, אולם זה פתרון זה אינו רלוונטי בענייני.הכבלים הם בחדר השינה וצריכים לעבור מנקודת הכניסה לחדר עד לנקודה שבא אני צריך להתקין את הטלויזיה (לשם כך דאגתי להתקין את הצנורות בזמן השיפוץ).
אין לי חלופה של צינור אחר.
אשמח לדעת אם למישהו יש רעיון כיצד ניתן לפתור את הבעיה מבלי לשבור את הרצפה.
תודה רבה על התגובה, אולם זה פתרון זה אינו רלוונטי בענייני.הכבלים הם בחדר השינה וצריכים לעבור מנקודת הכניסה לחדר עד לנקודה שבא אני צריך להתקין את הטלויזיה (לשם כך דאגתי להתקין את הצנורות בזמן השיפוץ).
אין לי חלופה של צינור אחר.
אשמח לדעת אם למישהו יש רעיון כיצד ניתן לפתור את הבעיה מבלי לשבור את הרצפה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם זה לא קיפול של הצינור
אולי שואב אבק לנסות לשאוב מה שחוסם
אם לא עוזר
מים וכבל השחלה, הראשון לריכוך השני לפתיחה
אם לא עוזר
מים וכבל השחלה, הראשון לריכוך השני לפתיחה
- winer-r
- חבר ותיק

- תגובות: 1652
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
תופעה ידועה ומוכרת.Borderline1 כתב:אם זה לא קיפול של הצינור
אם לא עוזר
מים וכבל השחלה, הראשון לריכוך השני לפתיחה...
·זה לא קיפול של צינור, זו תרומתם של הפועלים הערבים שבונים לנו בתים עם כל הלב.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
תגובה קצת מיותרת, שלא תורמת כלום לפתרון הבעיה
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
@מנשה450
·
אפשר להשיג מצלמה על כבל באורך כמה מטרים, להשחיל פנימה ולראות מה בדיוק הבעיה.
חפש ב eBay את המילים Endoscope או Borescope, יש בכל מיני אורכים ועם חיבורים שונים למכשירים אנדרואיד או ל USB שמתחבר למחשב (נייח / נייד).
כאן יש דוגמא למתקן כזה
·
אפשר להשיג מצלמה על כבל באורך כמה מטרים, להשחיל פנימה ולראות מה בדיוק הבעיה.
חפש ב eBay את המילים Endoscope או Borescope, יש בכל מיני אורכים ועם חיבורים שונים למכשירים אנדרואיד או ל USB שמתחבר למחשב (נייח / נייד).
כאן יש דוגמא למתקן כזה
@מנשה450
נקודה למחשבה לפעם הבאה:
אני בדיוק סיימתי שיפוץ. נתתי לחשמלאי כבלים של טלויזיה, רשת ורמקולים, והוא השחיל את כולם עבורי, תוך כדי העבודה. ככה בוודאות אין לי בעיות. והכבלים הללו עולים ממש כסף קטן.
טכנאי הוט שבא להתקין לי ממירים חדשים התמוגג... חסכו לו הרבה עבודה
·
נקודה למחשבה לפעם הבאה:
אני בדיוק סיימתי שיפוץ. נתתי לחשמלאי כבלים של טלויזיה, רשת ורמקולים, והוא השחיל את כולם עבורי, תוך כדי העבודה. ככה בוודאות אין לי בעיות. והכבלים הללו עולים ממש כסף קטן.
טכנאי הוט שבא להתקין לי ממירים חדשים התמוגג... חסכו לו הרבה עבודה
·