זקוק למדריך עבור החלפת כבלי טלפון בכבלי רשת
היי,
חיפשתי פה בפורום ומצאתי כמה פוסטים שמדברים על השחלה של כבלי רשת, אבל לא מצאתי מדריך למתחיל.
בדירה יד 2 שאני נכנס אליה יש שקעי טלפון בכל החדרים. אני מעוניין להוציא את כבלי הטלפון, להשחיל כבלי Cat.6 ולהחליף את השקעים משקעי טלפון מיותרים לשקעי LAN.
כאמור, אין לי ניסיון בתחום אבל ממה שקראתי עד כה זה לא אמור להיות מסובך מדי.
האם יש איזה מדריך שמסביר הכל מא' ועד ת'?
כיצד להוציא את כבלי הטלפון הקיימים?
כיצד להשחיל את כבלי הרשת באמצעות סטלבנד?
כיצד אדע מה אורך כבל הרשת שאני זקוק לו?
תודה!
חיפשתי פה בפורום ומצאתי כמה פוסטים שמדברים על השחלה של כבלי רשת, אבל לא מצאתי מדריך למתחיל.
בדירה יד 2 שאני נכנס אליה יש שקעי טלפון בכל החדרים. אני מעוניין להוציא את כבלי הטלפון, להשחיל כבלי Cat.6 ולהחליף את השקעים משקעי טלפון מיותרים לשקעי LAN.
כאמור, אין לי ניסיון בתחום אבל ממה שקראתי עד כה זה לא אמור להיות מסובך מדי.
האם יש איזה מדריך שמסביר הכל מא' ועד ת'?
כיצד להוציא את כבלי הטלפון הקיימים?
כיצד להשחיל את כבלי הרשת באמצעות סטלבנד?
כיצד אדע מה אורך כבל הרשת שאני זקוק לו?
תודה!
-
- השקע הקיים
-
- השקע הקיים
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
לא מומחה לזה אבל: לא להוציא כלום! צריך קודם לחבר את הכבל שאתה רוצה להשחיל לכבל הישן ואז פשוט למשך את הכבל הישן עד שהחדש פשוט יוצא במקומו. חשוב לעשות את החיבור דק עד כמה שניתן, לא גוש ענק שיכול להיתפס באחד הסיבובים.
בכל מקרה, תהיה מוכן, נפשית וכספית, שכבל אחד או יותר פשוט לא יעברו. עשרות סיבות לזה אבל זה פשוט יכול להיות. לכן מראש כדי למרוח משהו כמו סבון כלים או חומר מיוחד על הכבל הנכנס כדי לעזור לו להחליק.
את שאר הדברים, כמו חיבור השקעים, די פשוט: גוגל ויוטיוב. אין כמו סרטון טוב כדי להבין פעולה מסויימת.
בכל מקרה, תהיה מוכן, נפשית וכספית, שכבל אחד או יותר פשוט לא יעברו. עשרות סיבות לזה אבל זה פשוט יכול להיות. לכן מראש כדי למרוח משהו כמו סבון כלים או חומר מיוחד על הכבל הנכנס כדי לעזור לו להחליק.
את שאר הדברים, כמו חיבור השקעים, די פשוט: גוגל ויוטיוב. אין כמו סרטון טוב כדי להבין פעולה מסויימת.
כשההכנות טובות, זה באמת לא מסובך. הבעיה מתחילה כשההשחלות לא זזות..
העניין העיקרי עוד לפני שמגיעים לעניין ההשחלה, זה שכבלי טלפון בד"כ משורשרים מנקודה לנקודה, בעוד כבלי רשת חייבים להגיע כולם למרכז תקשורת אחד בו נמצא הראוטר. זה מצריך לעיתים העברה של יותר מכבל אחד או שניים בצינור, ולא תמיד זה אפשרי. מלת המפתח היא תכנון מראש, כי השחלה של כבל במקביל לכבל מושחל הרבה יותר בעייתית. (במקרים קשים אפשר לייצר מרכז נוסף אחד או יותר עם סוויץ' משורשר לראוטר, אבל עדיף לא להגיע לזה)
לגבי אורך כללי, או שתמדוד מרחקים ותוסיף עליהם עוד 20%, או שפשוט תקנה גליל שלם של 100/150/300 מטר ותשתמש בכמה שצריך. לפעמים זה יכול לצאת יותר זול, ובטוח זה הרבה יותר נוח. אל תקנה משהו נמוך מCAT6, אלא אם הצינורות ממש צרים ואתה צריך להשחיל הרבה.
בגדול סדר העבודה הוא כך; את הכבל הישן קושרים לסטלבנד ומהדקים באיזולירבנד, מישהו אחד משחיל, ומישהו אחר מושך. המשיכה צריכה להיות כזו שרק תוביל את ראש הכבל בצינור ולא מעבר לזה. הדחיפה היא זו שאמורה להוביל את הסטלבנד. משיכה של כבל טלפון לא תועיל, הוא נקרע ברגע. לאחר שמגיעים מנקודה לנקודה, לחבר את כבל(י) הרשת, להדק היטב, לשים ג'ל השחלות או סבון אם יש צורך, ולמשוך בחזרה.
לא להתפתות לבצע את זה בלי שלב הסטלבנד, אלא אם מדובר על מרחק של מטר או שנים והחוט זז בקלות.
על הקצוות לשים רק שקעים, לא שמים תקעים (זכרים) על כבל מושחל בקיר.
העניין העיקרי עוד לפני שמגיעים לעניין ההשחלה, זה שכבלי טלפון בד"כ משורשרים מנקודה לנקודה, בעוד כבלי רשת חייבים להגיע כולם למרכז תקשורת אחד בו נמצא הראוטר. זה מצריך לעיתים העברה של יותר מכבל אחד או שניים בצינור, ולא תמיד זה אפשרי. מלת המפתח היא תכנון מראש, כי השחלה של כבל במקביל לכבל מושחל הרבה יותר בעייתית. (במקרים קשים אפשר לייצר מרכז נוסף אחד או יותר עם סוויץ' משורשר לראוטר, אבל עדיף לא להגיע לזה)
לגבי אורך כללי, או שתמדוד מרחקים ותוסיף עליהם עוד 20%, או שפשוט תקנה גליל שלם של 100/150/300 מטר ותשתמש בכמה שצריך. לפעמים זה יכול לצאת יותר זול, ובטוח זה הרבה יותר נוח. אל תקנה משהו נמוך מCAT6, אלא אם הצינורות ממש צרים ואתה צריך להשחיל הרבה.
בגדול סדר העבודה הוא כך; את הכבל הישן קושרים לסטלבנד ומהדקים באיזולירבנד, מישהו אחד משחיל, ומישהו אחר מושך. המשיכה צריכה להיות כזו שרק תוביל את ראש הכבל בצינור ולא מעבר לזה. הדחיפה היא זו שאמורה להוביל את הסטלבנד. משיכה של כבל טלפון לא תועיל, הוא נקרע ברגע. לאחר שמגיעים מנקודה לנקודה, לחבר את כבל(י) הרשת, להדק היטב, לשים ג'ל השחלות או סבון אם יש צורך, ולמשוך בחזרה.
לא להתפתות לבצע את זה בלי שלב הסטלבנד, אלא אם מדובר על מרחק של מטר או שנים והחוט זז בקלות.
על הקצוות לשים רק שקעים, לא שמים תקעים (זכרים) על כבל מושחל בקיר.
..
·אני לא פתחתי את האשכול אבל אני מתכנן לעשות אותו דבר, אתה יוכל להסביר בבקשה איזה סוג של cat6 צריך לקנות? אפשר בבקשה תמונה של השקע נקבה (או קישור אם אתה ממש רוצה לעזורZiggyMan כתב:כשההכנות טובות, זה באמת לא מסובך. הבעיה מתחילה כשההשחלות לא זזות..
על הקצוות לשים רק שקעים, לא שמים תקעים (זכרים) על כבל מושחל בקיר....
אני יודע שזה חפירה אבל אני צריך עזרה.
·הציוד הכי טוב זה CAT6 של טלדור, ושקעי CAT6/7 של 3M.נועםהלוי כתב:·אני לא פתחתי את האשכול אבל אני מתכנן לעשות אותו דבר, אתה יוכל להסביר בבקשה איזה סוג של cat6 צריך לקנות? אפשר בבקשה תמונה של השקע נקבה (או קישור אם אתה ממש רוצה לעזור......) ורשימת כלים נוספת?
אני יודע שזה חפירה אבל אני צריך עזרה....
http://www.mediagalaxy.co.il/files/3M-CAT6A-STP.jpg
סטלבנד אפשר את הזולים בחנות השכונתית להשחלות חד פעמיות.
..
·תודה רבה על התגובה, הזמנתי את השקע וכבל של 30 מטר, צד אחד אני אחתוך ואחבר לשקע ואת הצד השני אני אחבר ישירות למודם,ZiggyMan כתב:·הציוד הכי טוב זה CAT6 של טלדור, ושקעי CAT6/7 של 3M.......
http://www.mediagalaxy.co.il/files/3M-CAT6A-STP.jpg
סטלבנד אפשר את הזולים בחנות השכונתית להשחלות חד פעמיות....
האם זה אפשרי?
אצלי בבית השחלתי cat5 בתוך הצינורות של הכבלים ולא של הטלפון אז אין לי מה לתרום למעט נושא אחד:
כשצריך להשחיל 2 כבלי רשת באותו צינור אפשר לפצל כבל רשת אחד ל 4+4 גידים וזה פותר את הבעיה.
יש כאלה שמסתייגים מזה אבל אצלי בבית זה עובד בלי רעשים כל עוד לא מפריע להישאר עם cat5 שמשתמש רק ב 4 גידים מ ה 8.
כשצריך להשחיל 2 כבלי רשת באותו צינור אפשר לפצל כבל רשת אחד ל 4+4 גידים וזה פותר את הבעיה.
יש כאלה שמסתייגים מזה אבל אצלי בבית זה עובד בלי רעשים כל עוד לא מפריע להישאר עם cat5 שמשתמש רק ב 4 גידים מ ה 8.
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
רק מוריד את מהירות הרשת ל- 100mb בארבעה גידיםבמקום 1000mb שמתאפשר בשימוש ב 8 גידים
במקרה שלי מדובר בבניין משלהי שנות ה-80'. למרות שארון התקשורת הוכנס לתוך הבית, אני לא מצליח להבין מה הולך שם, זה בלאגן אחד גדול.
כבלי הטלפון לדעתי יוצאים בכלל אל מחוץ לדירה, וכבילת "הוט" מגיעה רק לשתי נקודות (סלון ואחד החדרים) ומשם מתפצלת לעוד 3 חדרים נוספים.
חשבתי לשים את הראוטר בארון התקשורת, לפרוש ממנו כבל לסלון ולחדר הנוסף ובו לשים את הסוויצ' לטובת חיבור רכיבים נוספים. אבל בגלל הבלאגן וחוסר ההבנה איך הולכת התשתית שם, אין לי אפילו מושג מאיפה להתחיל..
כבלי הטלפון לדעתי יוצאים בכלל אל מחוץ לדירה, וכבילת "הוט" מגיעה רק לשתי נקודות (סלון ואחד החדרים) ומשם מתפצלת לעוד 3 חדרים נוספים.
חשבתי לשים את הראוטר בארון התקשורת, לפרוש ממנו כבל לסלון ולחדר הנוסף ובו לשים את הסוויצ' לטובת חיבור רכיבים נוספים. אבל בגלל הבלאגן וחוסר ההבנה איך הולכת התשתית שם, אין לי אפילו מושג מאיפה להתחיל..